רוחות הרפאים של פריז

איפה כדאי להתגורר בפריז?

מתלבטים היכן הכי כדאי לישון בפריז? הכתבה הזאת תעשה לכם סדר.

מלונות מומלצים

תמצאו כאן שורה של מלונות מומלצים בכל רובע (כולל דיסנילנד פריז), לכל צורך ולכל תקציב.

דירות נופש

תמצאו כאן דירות מעולות לזוגות, משפחות קטנות וגדולות.

אטרקציות בפריז

מידע נרחב על כל האטרקציות של פריז (מוזיאונים, פארקים כנסיות וכו').

מוזיאונים

רכישת כרטיסים לכל המוזיאונים המובילים של פריז (לובר, פומפידו, אורסיי וכו').

מונומנטים

רכישת כרטיסים למגדל אייפל, שער הניצחון ומונומנטים נוספיים בפריז.

אטרקציות לילדים

רכישת כרטיסים לדיסני לנד פריז ועוד לא מעט אטרקציות שילדים אוהבים.

קברטים

תוכלו לקנות כאן כרטיסים למולן רוז', קרייזי הורס ועוד לא מעט מופעים שאסור לפספס.

כרטיסים למשחקי כדורגל

במידה ואתם אוהדים של קבוצת פריז סן ז'רמן תוכלו לקנות כרטיסים למשחקים באתר הזה.

מוזיקה קלאסית

תמצאו כאן כרטיסים לקונצרטים בכנסיות, אופרות וקונצרטים באולמות.

תחבורה ציבורית

כל מה שרציתם לדעת על המטרו, אוטובוסים, מוניות וכמובן כיצד קונים כרטיסים.

שייט על הסיין

מידע על כל סוגי השייט על הסיין (עם ארוחת ערב וללא).

אוטובוס תיירים

כל מה שאתם צריכים לדעת על מנת לגלות את פריז באמצעות 4 גלגלים.

השכרת רכב בפריז

באיזה אתר כדאי להזמין רכב? היכן כדאי לקחת ולהחזיר? טיפים לנסיעה בפריז ועוד.

סיורים מודרכים

תמצאו כאן את המדריכים דוברי עברית הטובים בפריז וגם סיורים מעולים בשפות אחרות.

סיורים מחוץ לפריז

מחפשים סיור יום למון סן מישל, ארמון ורסאי, עמק הלואר ועוד? תמצאו את הסיורים הכי שווים כאן.

מסלולי טיול בפריז

רוצים לגלות את עיר האורות בקצב שלכם? תמצאו כאן לא מעט מסלולי טיול בשכונות השונות של העיר ובעקבות אנשים מפורסמים.

סיורים קולינאריים

רוצים לגלות את המקומות הכי טעימים בפריז? תמצאו כאן מבחר של סיורים קולינאריים, שיגלו לכם את חנויות האוכל והשווקים הכי שווים ברובעים השונים של העיר.

מסעדות מומלצות

תמצאו כאן את המסעדות האהובות עלי בפריז. הרשימה מתעדכנת בכל פעם שאני מגיע לשם.

מסעדות כשרות

כאן תמצאו רשימה של מסעדות כשרות מכיוון שגם שומרי כשרות צריכים להנות מאוכל טוב בפריז.

שווקים

בכתבה הזאת תמצאו את השווקים שאני הכי אוהב בפריז.

איל דה פראנס

המחוז שנמצא מסביב לפריז ומכיל את ארמון ורסאי, יורודיסני, טירות ועיירות עתיקות.

אלזס

ממוקם במזרח צרפת ומכיל בתוכו את שטרסבורג, קולמר ועשרות כפרים ועיירות ציוריות.

בורגונדי

אחד ממחוזות היין החשובים ביותר בצרפת. תמצאו שם יקבים מפורסמים, ערים היסטוריות והמון ירוק.

בורדו והסביבה

בורדו היא עיר תוססת ויפהפייה ואילו הכפרים בסביבה, כגון סנט אמיליון, הם חגיגה לאוהבי היין.

ברטאן

אם אתם אוהבים נוף פראי, חופי ים וצוקים, וכמובן פירות ים וקרפים, הגעתם למקום הנכון.

דורדון

גן עדן לחובבי הקולינריה הצרפתית וההיסטוריה עם שפע של טירות, כפרים קסומים וכמובן פואה גרא.

האלפים הצרפתיים

לכאן מגיעים לא רק בשביל סקי בחורף. כפי שתגלו יש לאלפים לא מעט מה להציע גם בשאר השנה.

לוריין

הרבה יותר ממקום הולדתה של ז'אן ד'ארק, של קרב ורדן ושל קיש לוריין.

ליון והסביבה

בירת הקולינריה הצרפתית שמציעה למבקריה גם היסטוריה מרתקת, ארכיטקטורה ועוד.

נורמנדי

אחד המחוזות הפופולריים ביותר בצרפת. כשתקראו תבינו למה.

עמק הלואר

כאן תמצאו כמה מהטירות המפורסמות ביותר של צרפת.

פרובאנס

ים, כפרים ציוריים, שמש חמימה ומורשת קולינארית הפכו אותו לאחד המחוזות הפופולריים בצרפת.

הרצאות

תמצאו כאן שורה של הרצאות על ההיסטוריה, האומנות ואפילו האופנה של צרפת.

לימודי צרפתית

רוצים ללמוד צרפתית ולא יודעים היכן הכי כדאי? כאן תמצאו המלצות על שיעורים פרונטליים, שיעורים בזום ואפילו אפליקציות.

אומנות

כאן תמצאו כתבות מרתקות על התרומה האדירה של צרפת לציור, פיסול, ארכיטקטורה ולאומנות הפלסטית באופן כללי.

אופנה

צרפת היא מולדת האופנה וכאן תמצאו כתבות מעמיקות על כמה מהאנשים שאחראים לך, החל מרוז ברטאן ועד איב סן לורן ומעצבי האופנה של ימינו.

היסטוריה

ההיסטוריה של צרפת היא בעיני היסטוריה מרתקת בזכות האנשים הגדולי מהחיים שפעלו שם. אחרי שתקראו את עשרות הכתבות ההיסטוריות באתר גם אתם תסכימו איתי.

המטבח הצרפתי

מי היו השפים הכי חשובים בתולדות צרפת? כיצד נוצרו בצרפת כמה מהמהאכלים המפורסמים ביותר בעולם? את כל זאת ועוד תלמדו בחלק הזה של האתר.

מוזיקה צרפתית

מז'אן בטיסט לולי ועד אדית פיאף, ברברה, ז'אק ברל ואזנבור. אם אתם אוהבים מוזיקה צרפתית תמצאו כאן כתבות מרתקות ושעות של מוזיקה נפלאה.

קולנוע

בצרפת יצרו האחים לומייר את הקולנוע ומאז לא הפסיקו הצרפתים לספק לנו סרטים נפלאים. תוכלו לקרוא עליהם כאן.

מלטה

התגוררתי במלטה בין השנים 2018-2019 והיום אני שמח לחלוק אתכם מידע תיירותי חשוב, שישדרג את הביקור שלכם שם.

גרנזי

אי קטן וקסום שנמצא בין אנגליה לצרפת ובו התגוררתי בין 2016-2018. מומלץ בחום לאנשים שמעוניינים לנסוע למקומות בהם כמעט אף ישראלי לא ביקר.

ישראל

כאן תמצאו את כל מה שקורה בישראל וקשור לצרפת (מסעדות צרפתיות, מופעי שנסונים ועוד).

גילוי נאות לפני שנתחיל: כשאתם מזמינים מלון, כרטיסים לאטרקציות ורכבות או שוכרים רכב דרך הקישורים באתר, אני מקבל עמלה קטנה, אותה אני משקיע בשיפור מתמיד של התוכן וחווית השימוש. אשמח אם תוכלו לפרגן לי על ידי רכישת כל אלה דרכי. תוכלו לעשות זאת בקלות באמצעות הקישורים לכל אתרי ההזמנות המומלצים, אותם ניתן למצוא בדף הזה.

זמן קריאה משוער: 4 דקות

פעם שאלו אותי אם הייתי גיבור על, איזו תכונה או כח מיוחד הייתי רוצה שיהיה לי?  בהתחלה אמרתי כמובן שאני רוצה לדעת לטוס מכיוון שאז אוכל להגיע לפריז במהירות ובזול (היום טיסה מגרנזי שנמצאת 50 דקות בקו אוירי מפריז עולה כמו טיסה מתל אביב ולוקחת פחות או יותר את אותו זמן, מכיוון שאין טיסות ישירות). הבעיה היא שסופרמן הקדים אותי בכמה עשרות שנים ולקח את כח העל הזה. אז אחרי לא מעט מחשבות יש לי תשובה לגבי כח העל שאני צריך: אני רוצה לגרום לקירות לדבר ולרוחות הרפאים של פריז לספר את סיפורם.

I see dead french people

אם יש מקום בעולם שבו לרוחות רפאים יש זכות קיום הרי זו פריז, הרי אי אפשר להתווכח שיש משהו קסום בעיר העיר זאת ועם הקסם מגיעות גם רוחות הרפאים. מהיכן הקסם מגיע? אף אחד לא יכול להסביר זאת, אולי בזכות 2000 שנה של קוסמים ומכשפים שהותירו את רישומם בעיר האורות? הנה קחו לכם לדוגמא את העמוד שנותר ליד כנסיית סן אוסטאש ובורסת החיטה, אשר היה שייך לרוג’יירי האסטרולוג של קתרין דה מדיצ’י שעסק בכישוף. או לחלופין, ציד המכשפות במאה ה-17 בעת פרשיית הרעלים שזכר ממנה אפשר עוד למצוא ברובע הלטיני.

והקסם הזה נמצא בכל פינה, במיוחד בדברים השימושיים, היום יומיים והכי, לכאורה לא קסומים יש. קחו לדוגמא את ה-TUBE של לונדון והשוו אותו למטרו הפריזאי. הראשון שימושי לחלוטין, נכנסים לתחנה אחת ויוצאים בזכות הטכנולוגיה, בתחנה אחרת. בפריז יש תחושה קסומה מהרגע הראשון שיורדים במדרגות (במיוחד אם אתם נמצאים בתחנה עם שער של גימאר או חיקוי שלו שגורמים לכם לשוב כאילו נכנסתם בשער שיעביר אותכם למימד אחר).

זה ממשיך באקוסטיקה המיוחדת שגורמת לצלילים של נגן המטרו להגיע אליך מכל מקום בלי שתדע היכן הוא נמצא (דרך אגב, על מנת לקבל רישיון של נגינה במטרו צריך לעבור בחינה שמוכיחה שהרמה שלכם גבוהה מספיק. על מנת לשמור על הקסם צריך לעמוד בסטנדרטים).

ולבסוף הריח המתקתק הזה שנוצר ככל הנראה מחיכוך גלגלי הגומי של הקרונות עם המסילה ושמזכיר ריח קטורת במיסה שחורה ומכושפת שכל תפקידה להעביר אותכם במטה קסם ממקום אחד לשני (פרנקופילים מתקדמים שמכירים בעל פה את קווי המטרו יודעים לספר בדיוק היכן ניתן למצוא את הריח הזה, מכיוון שלא כל הקרונות מכילים גלגלי גומי). אז עם כל האפקטים הללו פלא שנסיעה במטרו מרגישה כאילו ירדתם מתחת לאדמה ובמטה קסם מצאתם את עצמכם במקום אחר לחלוטין?

ביתה של המרקיזה דל ברינבילייה. לו רק הקירות יכול לדבר...
ביתה של המרקיזה דל ברינבילייה. לו רק הקירות יכול לדבר…

אז אחרי שהוכחתי לכם שפריז זה מקום קסום בואו נחזור לרוחות הרפאים. לא, לא מדובר ברוחות רפאים מפחידות שכמו במשחק “Pac Man”  ירדפו אחריכם בעודכם מתרוצצים ברוחובות פריז ואוכלים קרואסונים (ואז כשתמצאו בריוש טעים במיוחד תוכלו אתם לרדוף אחריהם).

מדובר באנשים שחיו להם בעיר האורות במשך מאות השנים האחרונות (ואף יותר מכך) והעובדה שעברו לעולם שכולו טוב, לא מפריעה להם לחזור לאיזו חופשה בביתם הפריזאי וברחובות בהם הם התהלכו (האהבה לפריז לא חולפת כנראה גם כשמתים).

הרוחות הללו נמצאות בכל מקום ואם נתרכז ונקשיב אולי נוכל לראות אותם מתהלכות במארה או שותות קפה ב”לה פרוקופ“. ולכל אחת מהן יש סיפורים לספר, חלקם פיקנטיים, חלקם קומיים וחלקם טראגיים. אז בפעם הבאה שתטיילו לדוגמא ב לה האל תתעלמו לרגע מהקניון המכוער שהקימו לכם ונסו להקשיב לרוחות הרפאים של מוכרות הדגים שהיו שם במשך קרוב ל 1000 שנה.

טיילו לכם ברובע הלטיני ואולי תפגשו את המינגווי (זה עבד ב”חצות בפריז” אז יכול לעבוד גם לכם). והכי כדאי: טיילו לכם במארה  ונסו להיכנס לארמונות הקטנים כשמישהו פותח לרגע את השער. שם תמצאו לכם רוחות של מרקיזים ודוכסיות והסיפורים שהם יספרו לכם יגרמו לפניכם להאדים ולשיערכם לסמור ולהפוך ללבן כמו פיאה מהמאה ה-18. וכמובן, אם זה לא הספיק לכם, לכו לכם בסמטאות וברחובות ותגלו שזה לא מעט שרוזן ומרקיזה לבד יצאו לבלות יד ביד במארה…

האם זאת רוח רפאים בפלאס דה ווז'? :)
האם זאת רוח רפאים בפלאס דה ווז’? 🙂

ואפרופו, כל מה שקראתם עד כה, הנה סיפור פריזאי, שהביא ידידי היקר יואל תמנליס, אשר יכול להדגים זאת. ילדה קטנה ניצבת בלילה חשוך בצדו האחד של בית הקברות הישן במונפרנאס, וכדי להגיע לביתה הממוקם בעברו השני של בית הקברות עליה לחצות אותו לכל אורכו.

הילדה מפחדת, בצדק, לחצות לבדה בחושך מוחלט.לפתע מגיע איש זקן מאוד ומקומט המסתייע במקל הליכה והיא פונה אליו ושואלת אותו אם הוא מוכן ללוותה אל עברו השני של בית הקברות. הזקן מסכים, נותן לה יד והם מתחילים לחצות יחד. תוך כדי הליכה הילדה אומרת לזקן שהיא מאוד שמחה שהוא הגיע בדיוק בזמן, כי היא מאוד מפחדת ללכת לבד בין הקברים הישנים. אז הזקן אומר לה: אני בהחלט מבין אותך, גם אני כשהייתי בחיים פחדתי ללכת כאן לבדי…

בחיפוש אחר רוחות הרפאים של עצמי

ידידה שלמדה ביולוגיה סיפרה לי פעם שתא אנושי חי בממוצע כשבע שנים. כמובן שלא כל התאים נולדים ומתים באותו זמן אבל בהחלט ניתן לומר שבמהלך כל שבע שנים אנחנו מתים ונולדים מחדש, עד היום שבו אנחנו מתים, באופן סופי.  ישנם מקומות בפריז שאני רואה ילד עם שיער שאטני, סקרן שמח שמתרוצץ לו .

אני רואה אותו יוצא מהמלון ברחוב רישלייה וקופץ לחנות משחקי המחשב (שכבר מזמן לא קיימת) ליד הפאלה רויאל. אני פוגש בו משחק פליפר או משחקי וידאו בקפה פריזאי ליד כנסיית סן רוש (St. Roche) בזמן שהוריו נחים אחרי שעות רבות של הליכה ברחובות עיר האורות.

ולבסוף לפעמים אני פוגש אותו בפארק מונסו אוכל וואפל חם או רוכב על הקרוסלה (שניהם קיימים עד היום). הילד הזה הוא רוח הרפאים שלי, מכיוון שהילד הזה איננו קיים עוד ובמקומו יש אדם שאוטוטו יהיה בן 40. לכן כשאני מגיע לפריז, אחרי שסיימתי לטייל ולהעלות באוב את רוחותיהם של ויקטור הוגו, לואי ה-14 ופריזאים מפורסמים אחרים, אני חוזר בכל הזדמנות לאותם רחובות ופארקים בהם ביקרתי לפני שנים כה רבות, מי יודע, אולי אפגוש שם שוב את עצמי?

כך תיראה רוח הרפאים שלי בעתיד :)
כך תיראה רוח הרפאים שלי בעתיד 🙂

 

רוצים לא לפספס אף כתבה או אירוע פרנקופילי?
מחפשים אתרים מומלצים להזמנת מלונות וכרטיסים?
לא מצאתם את מה שחיפשתם?

מוזמנים לספר לחברים שלכם

ההיסטוריה של מגדל אייפל - ממונומנט שנוא לסמל של פריז
הצעה מיוחדת לקוראים של פרנקופילים אנונימיים

5% הנחה

על כרטיסים לאטרקציות ומופעים באתר TIQETS

כל מה שעליכם לעשות זה ללחוץ על הכפתור למטה ובעת מעמד הקנייה להכניס את הקוד FRANCOPHILE5

צבי חזנוב (הפרנקופיל)
בואו נשמור על קשר

הכתבות המעניינות ביותר, מידע על טיולים בצרפת, הרצאות, ערבי שאנסונים ועוד דברים שפרנקופילים אוהבים אצלך במייל פעם (או מקסימום פעמיים) בשבוע.

ואם זה לא שכנע אותכם…

מי שנרשם כעת יקבל את הרצאה שלי על טיול בפריז בעקבות מולייר בחינם!

דילוג לתוכן