ניווט מהיר בכתבה
כיף גדול לטייל בפריז ברגל (אם אתם מחפשים רעיונות לסיורים אתם מוזמנים להיכנס לדף מסלולי הטיול שלי) אולם אף טיול שם איננו שלם אם לא מבקרים לפחות באחת ממגוון האטרקציות שלה.
פריז מציעה אטרקציות בלי סוף למי שמגיע אליה: מוזיאונים, מונומנטים, פארקי שעשועים, גלריות, סיורים שונים, שיט על הסיין ועוד. חלק מהאטרקציות, כמו מגדל אייפל ומוזיאון הלובר, מוכרות מאוד וחלקן כמעט סודיות ומוכרות רק למעט יודעי ח”ן.
בעמוד זה תוכלו למצוא מידע חשוב למטיילים בפריז, בכל הקשור לאטרקציות: כרטיסים, אטרקציות פופולריות במיוחד, רשימת מוזיאונים מובילים בפריז, תערוכות, מונומנטים ידועים, וגם אטרקציות מומלצות לפי רובעים.
האטרקציות הכי פופולריות בפריז
נוסעים לפריז בפעם הראשונה ומחפשים אטרקציות פופולריות שאסור לכם להחמיץ? כאן תמצאו כתבות על כל האטרקציות שהקהל הישראלי הכי אוהב – ממגדל אייפל, דרך ארמון ורסאי ועד דיסנילנד פריז. אני אישית לא מאמין ב”אתרי חובה”, אבל אם אתם מאמינים בקונספט אז כנראה שלא תרצו לפספס אף אחד מהם.
שימו לב: מכיוון שמדובר באטרקציות סופר פופולריות מומלץ להזמין כרטיסים מראש. אם תגללו למטה תמצאו גם כתבות מעמיקות על כל אחת מהאטרקציות הללו וגם על אטרקציות פופולריות מעט פחות.
טיפים כלליים למבקרים באטרקציות בפריז
תזמנו את הביקור: פריז קסומה כל השנה, העונות הכי כיפיות הן סתיו ואביב, מכיוון שאז פחות צפוף ומזג האוויר נעים יותר.
הקדימו: אטרקציות פופולריות בפריז יכולות להיות צפופות. נסו לתזמן את הביקור במקומות העמוסים מוקדם בבוקר או מאוחר יותר בערב.
נעליים טובות: כדאי לחקור את פריז ברגל. השקיעו בזוג נעליים טוב ונוח, כדי לא לסבול.
הישארו מחוברים: יש אינטרנט אלחוטי במקומות רבים, אבל אל תבנו עליו. השקיעו בכרטיס eSIM כדי לא ללכת לאיבוד, ותוכלו לנצל את האינטרנט כדי לקרוא באתר הפרנקופילים תוך כדי הסיור באטרקציות.
מוזיאונים בפריז
תערוכות עדכניות בפריז
לפני שתבחרו את המוזיאונים בהם תרצו לבקר בטיול שלכם, אני ממליץ בחום להציץ בכתבה העוסקת בתערוכות המומלצות המתרחשות בימים אלו בפריז.
אני משתדל לעדכן את הכתבה הזאת אחת לחודש-חודשיים ולהמליץ על התערוכות הכי מעניינות שמתרחשות בימים אלו. ככה תוכלו לדעת מה יוצג בזמן שתבקרו בפריז ותתכננו את הטיול שלכם בהתאם.
מונומנטים בפריז שלא כדאי לפספס
אם אתם חושבים שאתם יודעים הכל על המונומנטים הכי מפורסמים של בירת צרפת שווה לכם לקרוא את הכתבות למטה. יש בהחלט סיכוי שתופתעו. אך לפני שתעשו זאת אני ממליץ בחום לקרוא את הכתבה טיפים לצילום בפריז מאת יואל תמנליס, כי הרי מה שווה לבקר במונומנטים הללו אם אי אפשר לחזור עם כמה צילומים מרהיבים? 🙂
כנסיות
כנסיות מהוות בעיני שילוב של מוזיאון חינמי ואולם קונצרטים עם אקוסטיקה נפלאה. לכן, בין אם אתם אוהבים אדריכלות, ליטורגיקה או מוזיקה, מומלץ בחום לא לפספס את הכתבות הללו:
גנים ויערות בפריז ובסביבה
שום טיול בעיר האורות איננו שלם מבלי לבקר לפחות בגן אחד ביום. בכתבות הבאות תמצאו את כל המידע שאתם זקוקים לו על מנת לא לפספס ולו גן קסום אחד.
אטרקציות מומלצות לפי רובעים
אם כבר יצא לכם לבקר באטרקציות הכי פופולריות של פריז ואתם רוצים להכיר עוד אטרקציות מענינות בכל רובע (חלקן לא ממש מוכרות לקהל הרחב), אתם מוזמנים להיכנס לכתבות הבאות.
נוסעים לפריז? קחו מידע שימושי
כמה דברים חשובים שאתם צריכים לחשוב עליהם ולתכנן, לפני שאתם טסים לפריז. הנה מידע שימושי למי שנוסע לעיר האורות הצרפתית.
אזור הזמן של פריז הוא CET – כלומר, Central European Time – שעה אחת קדימה מישראל.
המטבע בשימוש בפריז הוא האירו (או יורו).
זמן הטיסה מישראל לפריז הוא כ-5 שעות. הדרך חזרה מפריז לנתב”ג היא כ-4 שעות וחצי.
השפה המדוברת בפריז היא צרפתית, ולמרות שהרבה פריזיאנים מדברים אנגלית, כדאי ללמוד כמה מילים בצרפתית לפני הנסיעה.
מכשירי חשמל: משתמשים ב-230 וולט, בתדר 50Hz והשקע הוא מסוג E, כלומר עם שני פינים עגולים. אפשר להשתמש במכשירי חשמל ישראלים בפריז.
טיפים במסעדות: עקרונית אין צורך להשאיר טיפ. אם אתם רוצים לפרגן, אתם יכולים להשאיר 5-10 אחוז טיפ. 15% נחשב טיפ מאוד נדיב וחריג.
תחבורה ציבורית: בפריז יש שלל אמצעים להתנייד – מטרו, אוטובוסים, רכבת קלה ומוניות. אתם יכולים גם לטייל בעיר באמצעות אוטובוס תיירים.
האטרקציות הכי פופולריות בפריז מושכות מיליוני מבקרים כל שנה. כך למשל, מגדל אייפל מביא כ-7 מיליון מבקרים בשנה; בלובר מבקרים כ-9.6 מיליון איש בשנה; בסקרה קר מתיירים כ-11 מיליון אנשים בשנה וקתדרלת נוטרדאם מושכת כ-13 מיליון תיירים בשנה.
בשנת 2024 תארח פריז את המשחקים האולימפיים. טקס הפתיחה ייערך על נהר הסיין ומיליוני אנשים צפויים לבקר בעיר לכבוד האולימפיאדה. תוכלי למצוא עוד מידע בכתבה אולימפיאדת פריז 2024 – מידע וטיפים למבקרים.
מה עושים הלאה?
כולי תקווה שהכתבה הזאת הייתה לכם לעזר ושבאמצעותה הצלחתם למצוא אטרקציות בפריז שיהפכו לחלק מהטיול שלכם. עם זאת, בחירת אטרקציות וקניית כרטיסים הם רק חלק מתכנון הטיול.
לכן, אני ממליץ לכם בחום להיכנס לכתבה פריז למטייל – מדריך הפרנקופיל המלא, שם תמצאו את כל המידע הדרוש לכם לצורך תכנון הטיול – החל מהמלצות על מלונות ודירות וכלה מידע על מזג האוויר ומסלולי טיול. בקיצור, כל מה שאתם צריכים על מנת לבנות לעצמכם טיול חלומי לעיר האורות.
קרדיט צילומים
ועוד מילה אחת לגבי הצילומים המרהיבים שמקשטים את הכתבה. כמעט כולם נעשו על ידי יואל תמנליס שהוא לא רק צלם מוכשר אלא פרנקופיל גדול, אשר כתב לא מעט כתבות מצוינות באתר שלי (מוזמנים ללחוץ על השם שלו ולהתחיל להנות).
צבי, תודה רבה גם פה
שאלות על כרטיס האתרים:
האם הוא מקנה גם קדימות בתורים?
האם צריך לגשת לקופה ולהראות אותו ולקבל כרטיסים חינם, או שפשוט מראים אותו בכניסה לאתרים?
היי דלית. היתרון הגדול ביותר של כרטיס האתרים זו העובדה שהוא מכניס אנשים בכניסה נפרדת שבה כמעט ואין שום תור. ברגע שהפעלת את כרטיס המוזיאונים אין לרוב צורך לגשת לקופה אלא פשוט להראות אותו לשומר ולהיכנס.
תודה צבי.
ואז- במוזיאון שילדים חינם הם נכנסים איתנו משם?
וכשהילדים במחיר מוזל אז צריך לרכוש להם כרטיס בקופה?
(סליחה שמציקה אבל סיבה חשובה שלנו לקנות את הכרטיס לארבעה ימים תהיה חסכון בזמן בתורים. מבחינה כספית נראה לי שאנחנו גבוליים ויכולים להרוויח או להפסיד מעט, אבל אם זה חוסך לנו זמן- זה שווה לנו)
היי דלית.
מעולם לא טיילתי בפריז עם ילדים כך שאינני רוצה לספק לך מידע שאינני בטוח לגביו במאה אחוז.
לדעתי, הגיוני הוא שהילדים פשוט יכנסו אתכם במידה ויהיה לכם כרטיס מוזיאונים כך שלא צריכה להיות בעיה.
צבי
היכן ניתן לקנות כרטיס אתרים ומה הוא כולל?
ניתן לקנות כרטיס מוזיאונים בקישור הזה:
https://bit.ly/2FYjsJv
איזו סקירה מעולה. מחכה להשלמה של הרבעים החסרים.
נדמה לי בזכרוני שיש מוזיאון נפלא לטבע ומדע באזור של הבראנלי – משיחת המלצה שנהלתי עם פריזאי מקורי לאחר שכמעט נשקתי אותו כשחזרתי ממוזיאון ד’אורסיי בהמלצתו.
אשמח לדעת אם יש כזה או שאולי לא הבנתי נכון והכוונה היתה למוזיאון האמנויות הפרימיטיביות.
טוב גם לדעת מה בדיוק מוצג במוזיאון הליגיון שלמרגלות האורסיי שכן ישנם, מסתבר, פריזאים רבים שלא יודעים בדיוק על מה ולמה הוא קיים. ושאלתי לא מעט כי האורסיי מאוד מאוד אהוב עלי וכל פעם שאני שם אני תוהה במבט לכיוון המבנה היפה והצנוע שלידו
היי מוזס. מוזיאון גדת בראנלי אכן מופיע ברשימה (הוא המוזיאון האחרון ברובע ה-7). במוזיאון אכן מוצגות אומנויות פרימיטיביות מאסיה ואפריקה.
היי. ניסיתי להזמין דרך האתר של פרנקופילים כרטיסים למוזיאון רודן ליוני אבל הדף לא זמין.
ניסיתי בדך של המוזיאון אבל הוא רק בצרפתית.
אשמח לעצה?
תודה
תוכל בבקשה לשלוח את הקישור שניסית להשתמש בו?
סקירה נהדרת ונעימה לצפייה… תודה
שמחתי מאוד לראות שאהבת 🙂
היי צבי!
קודם כל-תודה רבה על כל האתר. פשוט מדהים ועזר לנו מאוד!
דבר שני- יש לנו 3 ימי טיול בפריז. האם שווה “לבזבז” חצי יום על ארמון ורסאי ? מתלבטים.. נשמח לשמוע את עצתך.
תודה רבה!
היי אביטל.
אני מאוד אוהב את ארמון ורסאי אבל עם יש לכם רק 3 ימים וזו הפעם הראשונה שלכם בפריז אז הייתי מוותר עליו ומשאיר אותו לפעם הבאה.
בברכה,
צבי
היי, הכתבות ממש טובות, נוחות לקריאה ויעילות. יש לי שאלה, אם אתה יודע לענות במקרה –
בחלק מהמקומות התיירותיים בפריז, ראיתי שיש הנחה או אפילו כניסה חינם לבעלי נכות. האם זה אומר שניתן לקנות את הכרטיסים רק במקום עצמו, או שיש בכל זאת דרך לרכוש כך את הכרטיסים מראש, עם ההנחה?
תודה.
שאלה נוספת,
ראיתי במספר איזכורים שליד מוזיאון מרכז פומפידו ישנה רחבה עם אמנים ומופעים לקהל הרחב. האם הדבר עדיין מתקיים, או צפוי להתקיים במהלך חודש יוני 2019? ואם כן, באילו שעות או זמנים לאורך היום?
תודה!
היי אביטל.
לגבי הכרטיס: ככל הידוע צריך לקחת את הכרטיס במקום אחרי הצגת תעודת נכה בקופה. בכל מקרה, מומלץ לבדוק פר מוזיאון כי יכול להיות שלכל אחד מהם יש מדיניות אחרת.
לגבי האומנים: ככל שידוע לי לא מדובר במשהו מאורגן אלא כמקום שאליו מגיעים אומני רחוב באופן ספונטני יחסית כדי להפיק מופע לקהל הרחב.
צבי
היי
אני נפעמת מהסקירה המקיפה!! שאפו גדול !
בשבילי זו לא פעם ראשונה בפריז אבל הפעם אני מגיעה עם הבן שלי (בן 14) ..אני מנסה לתמצת לו את העיקר בחמישה ימים
מה דעתך ? לאן כדאי ללכת ?
בדיוק למקרה כזה יצרתי את הכתבה הזאת 🙂
היי צבי !
יופי של אתר ומאד עוזר .
האם ידוע לך על מזיאון למכוניות ברובע דה פאנס ?
אשמח למענה .
תודה דוד
האמת שלא שמעתי אף פעם על מוזיאון כזה.