שווקים בפריז שאני אוהב באופן מיוחד (מעודכן לשנת 2023)

שווקים בפריז - שוק הבסטיליה. מקור צילום: ויקיפדיה.
זמן קריאה משוער: 5 דקות

מדוע אנחנו כל כך מוקסמים מהביקור בשווקים של פריז? אולי מכיוון שזה מאפשר לנו להיות, ולו לכמה דקות, חלק מחווייה מאוד צרפתית ולהיחשף לעושר האדיר של פירות, ירקות, גבינות, בשרים ודגים שפריז יכולה להציע. בפריז ישנם כ-70 שווקים: חלקם פתוחים כל יום וחלקם רק בימים מסויימים, חלקם תחת כיפת השמיים ואחרים במבנה מקורה, בחלקם תמצאו אוכל ואילו באחרים תמצאו גם חפצי אומנות ובגדים. בקיצור, העושר והמבחר הוא אדיר ושום כתבה לא תצליח להקיף כל מה שעיר האורות יכולה להציע. מתוך המבחר האדיר הזה, אציין מספר שווקים בפריז שאני אוהב במיוחד, אך קודם לכן הרשו לי לתת לכם מספר טיפים כלליים שינעימו לכם את חווית השיטוט והקנייה.

שווקים בפריז – טיפים כלליים

– קודם כל ולפני הכל אני ממליץ בחום לקרוא את כתבתה המצוינת של מרים אדרי: כיצד פריזאים אמיתיים עושים שוק?

– במהלך סופי השבוע, השווקים תוססים יותר ומלאי קונים, כך שאם אתם מחפשים חוויה אנתרופולוגית – בקרו בהם בימים אלו. אם אתם מחפשים חווית קנייה רגועה יותר, אז מומלץ להגיע לשווקים במהלך ימי השבוע, כאשר אין בהם כל כך הרבה קונים.

– אם אתם מחפשים את המבחר הטוב ביותר, הגיעו כמה שיותר מוקדם. אם אתם מחפשים את המחירים הטובים ביותר, הגיעו כמה שיותר מאוחר.

– לפני שתחליטו לקנות, מומלץ לעבור דרך כל השוק על מנת להיחשף למבחר ולמחירים (השווקים, במיוחד הזמניים, אינם גדולים, כך שניתן לעבור על פני כל השוק בתוך זמן קצר יחסית).

– אם אתם רואים דוכן עם שלט Producteur, סימן שמדובר בחקלאי שמוכר את תוצרתו ישירות לצרכן.

– שימו לב היכן יש תורים. אם מדובר במישהו המוכר סחורה טובה, הפריזאי ישמור לו אמונים. לכן, תור ארוך ליד דוכן מסוים הוא סימן טוב מאוד, שמצביע לרוב על כך שמדובר במישהו שמוכר סחורה מצוינת.

– בדקו אם יש שקיות בקרבת הדוכן. אם כן, תוכלו לבחור את הפירות/ירקות בעצמכם. אם לא, זה סימן שיש לבקש מהמוכר שיבחר בשבילכם (אם אתם רואים שהוא בחר פרי או ירק פחות טובים – אל תהססו לבקש בנימוס שיחליף).

– כדאי לשאול את המוכרים אילו מוצרים מומלצים במיוחד בעונה הזאת של השנה. ההבדל בטעם בין פרי/ירק הנאכל בעונתו לבין אותו פרי/ירק הנאכל מחוץ לעונה הוא עצום.

– כשקונים גבינות, יש לומר למוכר מתי אתם רוצים לאכול אותן (היום, מחר עוד חודש, וכו’) והוא יבחר לכן את הגבינות עם רמת הבשלות המתאימה.

– אל תדאגו אם הצרפתית שלכם אינה קולחת. מספיקות כמה מילות נימוס כדי לקבל שירות טוב (למי שרוצה מידע נוסף, אני ממליץ לקרוא את הפוסט כיצד לא לעצבן את הצרפתים).

– טיפ אחרון: אם אתם מחפשים דירת נופש, נסו לבדוק אם יש שוק אוכל טוב לידה. היכולת לקנות אוכל טרי וטעים כל יום יכולה לשדרג לכם את ארוחות הבוקר והערב ולהפוך את הטיול לחוויה קולינרית טעימה ולא יקרה במיוחד.

שוק אליגרה (Aligre)

כתובת: rue d’Aligre מרחוב Crozatier (הרובע ה-12).
פתוח בימי שלישי-ראשון מ 08:00-13:30.

שוק אליגרה נמצא ברובע ה-12 בפריז. בעיני רבים, מדובר בשוק הטוב ביותר בעיר. תשאלו פריזאים לגבי תוכניות הסופ”ש שלהם, ויש סיכוי טוב שהם יכללו ביקור בשוק הזה ואחריו ארוחה עם חברים באחת מהמסעדות הפזורות באיזור. השוק מחולק לשלושה שווקי משנה: השוק הפתוח הנמצא לאורך רחוב Aligre, השוק המקורה של Beauveau ושוק הפשפשים. תמצאו כאן עושר אדיר של פירות, ירקות, דגים, בשרים ומאכלי גורמה לצד בגדים ו”פיצ’פקס” אחרים.

רוצים לגור ליד שוק אליגרה וליהנות יום יום מהאוכל הנפלא שניתן לקנות שם? הנה דירות מומלצות ברובע ה-12.

שוק ה”ילדים האדומים”(Enfants Rouges)

כתובת: Rue de Bretagne 39
פתוח בימי שלישי, רביעי, שישי ושבת בין 08:30-20:30. ביום חמישי השוק פתוח בין 08:30-21:30. ביום ראשון הוא פתוח בין 08:30-17:00.

השוק המקורה העתיק בפריז – נמצא ברובע ה-3. נוצר בשנת 1628 ונקרא על שם בית יתומים שהיה בסביבה, אשר ילדיו לבשו בגדים אדומים. בשנות ה-80 החליטה העירייה לסגור את השוק, אך לאור מחאה ציבורית הוא נפתח מחדש ומכיל שפע של אוכל מצוין בקרבה לשכיות החמדה של המארה.

רוצים לגור ליד שוק הילדים האדומים ולהנות משלל חנויות האוכל הנהדרות בסביבה? כאן תוכלו למצוא דירות מומלצות ברובע ה-3 בפריז.

השוק של סן אוסטאש (Saint Eustache)

כתובת: בין רחוב Rambeauteau ל rue du Jour (הרובע הראשון).
פתוח בימי חמישי (12:30-20:30) וראשון (07:00-15:00)

אישית, אני מאוד אוהב את השוק הזה, בגלל ההיסטוריה והמיקום. מצד אחד הוא מהווה זכר לשוק הסיטונאי הגדול שהיה באיזור עד שנות ה-70 של המאה ה-20 ומצד שני הוא נמצא במרחק הליכה מרחוב מונטרגיי על שלל שכיות החמדה הקולינריות שלו. השוק, הממוקם ברובע ה-1 של פריז, נפתח בשנת 2005, ויש בו בעיקר פירות וירקות, וגם יין וקוסמטיקה.

רוצים להתגורר לא רחוק מרחוב משוק סן אוסטאש ורחוב מונטרגיי על שלל האטרקציות הקולינריות שלהם? הציצו בכתבה על דירות מומלצות ברובע ה-1 של פריז.

השוק של רחוב מופטאר (Mouffetard)

כתובת: בתחתית רחוב מופטאר (הרובע החמישי).
פתוח כל יום חוץ משני בין השעות 08:00-13:00.

שוק מופטאר נמצא ברובע ה-5 בפריז. אחד מהשווקים הישנים ביותר בפריז (נוצר ככל הנראה בשנת 1654, למרות שיש עדויות שהוא היה קיים גם במאה ה-14). שוק מקסים שמשמר את הזיכרון של פריז של ימי הביניים בזכות הבתים העתיקים ואבני המרצפות כמוהן ניתן למצוא במעט מקומות בפריז. מומלץ להגיע לשוק ביום ראשון בבוקר וליהנות משירת שאנסונים בציבור וריקודים תחת כיפת השמיים. כשתבקרו תבינו למה לא רק אני, אלא גם ששי קשת מאוהב בשוק הזה.

בשוק תוכלו למצוא מבחר גבינות, מאפיות, ירקות ופירות, וגם בתי קפה ובארים. הקירבה לסורבון הופכת את השוק לפופולרי במיוחד בקרב הסטודנטים באזור.

רוצים לגור לא רחוק משוק מופטאר? הנה דירות מומלצות ברובע ה-5 של פריז.

מחלקת האוכל של הכלבו Bon Marche

כתובת: Rue de Sevres פינת Rue du Bac.
פתוח כל יום (10:00-20:00), חוץ מיום חמישי, כשאז הוא פתוח עד 20:45.

לא מדובר בשוק במובן הקלאסי שלו, אולם החלטתי להוסיף את המקום להמלצות שלי בזכות העושר הקולינרי האדיר שנמצא שם. מחלקת האוכל בבון מארש, ברובע ה-7 של פריז, נחשבת ממש לאטרקציה תיירותית בפני עצמה, שפודיז די חייבים לבקר בה. מוכרים כאן כל מה שקשור לאוכל – וגם אוכל, כמובן. יש כאן מסעדות, אבל העניין העיקרי הוא בדוכנים השונים: דוכן אוכל איטלקי, אסייתי, גבינות, שרקוטרי ודוכנים ספציפיים מאוד, כמו דוכן שמוקדש לזיתים בלבד. לא מדובר בחוויה זולה – אבל אוהבי קולינריה בוודאי ירצו לבקר במקום.

שוק הפשפשים של קליאנקור Cliancourt

כתובת: Porte de Cliancourt (הרובע ה-18)
פתוח בשבת 09:00-18:00, ראשון 10:00-18:00 ושני 11:00-17:00.

שוק הפשפשים המפורסם והגדול בפריז. תוכלו למצוא בו חפצים ישנים, ויש בו לא מעט מוכרים המתמחים בתקופות מסוימות (לדוגמא: חפצים ממלחמת העולם השנייה). כמו כן ניתן למצוא כאן בגדים, תכשיטים, שעונים משקפי שמש ועוד. ברחוב des Rosier (נא לא להתבלבל בינו לבין רחוב עם אותו שם ברובע המארה) יש קרוב ל-3,000 דוכנים ומסעדות רבות בהן ניתן לאכול ולנוח מחווית הקנייה. אומנם המחירים אינם זולים כמו פעם, אבל עדיין ניתן למצוא כאן מציאות. ימי ראשון הם הימים העמוסים ביותר וימי שני שקטים יותר, אך שימו לב שלא כל הדוכנים פתוחים.

שוק גרנל Grenelle

זהו השוק האוהב על גל שטיינר. את כל המידע עליו ניתן למצוא כאן.

שעות פתיחה של שווקים בפריז

בכתבה הזאת דיברתי אך ורק על כמה מהשווקים האהובים עלי בפריז, אולם בעיר האורות ישנם עוד לא מעט שווקים מצוינים אחרים שלא נכנסו לרשימה. לכן אני ממליץ בחום להיכנס לאתר הזה ולבדוק איזה מהשווקים נמצא הכי קרוב למקום מגוריכם ומה ימי ושעות הפתיחה שלו.

אז מה הלאה? הנה עוד כמה דפים שיעזרו לכם לתכנן את החופשה בפריז

  • אם במקרה אתם מגיעים לפריז במהלך נובמבר או דצמבר אסור לכם לפספס את שווקי חג המולד.
  • פעם ראשונה שלכם בפריז ואתם לא יודעים מה חייבים לראות ועל מה אפשר לוותר? בדיוק בשבילכם נוצרה הכתבה הזאת.
  • הדירות בכתבה כבר תפוסות? יש לי דירות מעולות אחרות בשבילכם וגם לא מעט מלונות מומלצים.
  • מטיילים בפריז ומחפשים מסעדות מומלצות לא רחוק מהיכן שאתם נמצאים? אתם מוזמנים להיכנס לכתבה הזאת ולגלות מסעדות מעולות עליהם המליצו חברי האתר.
  • מחפשים מוזיאונים מעולים, רוצים לעלות על מגדל אייפל או לשוט על הסיין? הדף הזה נוצר בשבילכם. ואם במקרה רציתם לצאת לכמה ימים מפריז ולטייל בוורסאי או דיסנילנד פריז אל תפספסו את הכתבה הזאת.

מוזמנים ליצור איתי קשר

מתכננים טיול לצרפת?
מוזמנים להיכנס ל"ארגז הכלים" שלי שמכיל שורה של אתרים אמינים להזמנות מלונות, כרטיסים, רכבים וכל דבר נוסף שתזדקקו לו לבניית טיול מושלם.
רוצים לא לפספס אף כתבה?
הרשמו לעלון שלי ותתחילו לקבל כתבות מרתקות כל שבוע לאימייל. כבונוס אשמח גם לתת לכם בחינם את ההרצאה שלי "טיול בפריז בעקבות מולייר".​
הפרנקופיל
בואו נשמור על קשר

הכתבות המעניינות ביותר, מידע על טיולים בצרפת, הרצאות, ערבי שאנסונים ועוד דברים שפרנקופילים אוהבים אצלך במייל פעם (או מקסימום פעמיים) בשבוע.

ואם זה לא שכנע אותכם…

מי שנרשם כעת יקבל את הרצאה שלי על טיול בפריז בעקבות מולייר בחינם!