בשנת 2019 יצא לי להכיר בחור ישראלי מקסים בשם אודי, שבבעלותו מספר דירות בפריז. ב-2021 התארחתי פעם ראשונה בדירה שלו בכיכר הקונקורד והתאהבתי באבזור המפנק (מיטות מעולות, מטבח מאובזר, מזגן ועוד) ובשירות המעולה.
מאז, בכל פעם שאני מגיע לפריז אני שוכר ממנו דירה אחרת. אם יש לכם מזל ואחת הדירות שתמצאו למטה פנויה בתאריכי הטיול שלכם, אני ממליץ לכם לא לחשוב פעמיים ולקחת אותה.
לפני שאתן לכם המלצות על דירות בכל רובע, אם תרצו לסמוך על חכמת ההמונים, הרשו לי להציג בפניכם את הדירות שקוראי האתר הכי אהבו. על מנת להקל עליכם, סידרתי אותן על פי כמות האנשים שיכולים להיכנס אליהם (החל מדירות למשפחות ועד דירות סטודיו שמתאימות לזוג).
כאן תוכלו למצוא דירות מומלצות בפריז לפי רובע. כל מה שעליכם לעשות זה ללחוץ על התמונה של הרובע הרלוונטי בשבילכם ותקבלו את כל הדירות המומלצות ברובע הזה.
עד ראשית שנות ה-2000, רוב אלו שביקרו בפריז התגוררו בבתי מלון. אולם אז, עם התבססות האינטרנט, נכנסו לחיינו דירות הנופש שסיפקו אופציה זולה ומרווחת ללינה בעיר האורות.
תוסיפו לזה את התחושה הקסומה של להרגיש פריזאי למשך כמה ימים והיכולת לבשל ממיטב מטעמי צרפת אצלכם בדירה (או לפחות לחמם אותם בטוסטר אובן) וקיבלתם פתרון לינה מנצח.
לכן, אין זה מפתיע שכשכתבתי את המדריך כיצד לחסוך כסף בטיול בפריז מבלי להתכלב, המלצתי על דירות הנופש בתור האלטרנטיבה הזולה והנעימה יותר לבית מלון.
מאז עברו לא מעט מים בסיין ודברים החלו להשתנות, ולאו דווקא לטובה. הביקוש לדירות גרם לחברות כגון איירביאנבי להעלות מחירים ולהוסיף עמלות על עמלות שונות. במקביל, התחרות גרמה למלונות להוריד מחירים והתוצאה היא שהיום ההפרש במחיר בין דירה קטנה לחדר במלון הוא כבר די קטן.
כמה יעלה לכם לשכור דירת נופש בפריז? לא פשוט לענות על השאלה הזאת.
הסיבה העיקרית היא, שלהבדיל מבתי מלון, בהם ישנו סטנדרט מסוים שמשפיע ישירות על המחיר (שיטת הניקוד באמצעות כוכבים), כל בעל דירה בפריז יכול לדרוש, בתיאוריה, כמה שהוא רוצה. למרות כל זאת, הנה הערכה שלי לגבי כמה סביר לשלם על דירה במיקום מרכזי יחסית בפריז בשנת 2024:
כמובן שכל מה שנכתב הוא הערכה גסה ותלוי בהמון גורמים כגון מצב הדירה, התקופה וכו’. כמו כן, מלונות דירות יעלו לכם לרוב יותר מלשכור דירה פרטית אך במקביל תקבלו פעמים רבות שירותי ניקיון ושירותי קבלה 24/7.
כפי שאתם רואים, רמת המחירים של הדירות לא נמוכה בהרבה מחדר במלון, בחלק מהמקרים. תוסיפו על זה את התלות בבית ואת העובדה שאין מי שינקה אחריכם ובוודאי תשאלו את עצמכם: האם כל זה אומר שעליכם לוותר על דירה ולשכור חדר במלון? לאו דווקא.
על מנת להחליט אם מתאים לכם לשכור דירה או מלון כל מה שאתם צריכים לעשות הוא לשאול את עצמכם שתי שאלות:
אן אתם זוג או אדם בודד, לא בטוח ששווה לכם לקחת דירה, מכיוון שההפרש במחירים בין דירה לבין מלון הוא לא גבוה.
לעומת זאת, אם מדובר במשפחה של 3 נפשות ומעלה, דירה עם מספר חדרי שינה (או חדר שינה וסלון עם ספה נפתחת למיטה) זו אופציה מצויינת, מכיוון שהיא תעלה לכם הרבה פחות כסף מאשר לשכור מספר חדרים בבית מלון.
אם זו הפעם הראשונה שלכם בפריז ואתם מתכננים להתרוצץ כל היום בעיר האורות במרדף אחרי אטרקציות, אני ממליץ בחום על מלון, מכיוון שגם ככה לא תשהו בחדר יותר מדי.
לעומת זאת, אם אתם כבר פרנקופילים ותיקים שרוצים ליהנות מהאיטיות, אז דירה בפריז היא האופציה הנכונה מבחינתכם. דירה שכזו תאפשר לכם לרדת בבוקר אל השוק השכונתי, לקנות לכם בגט טרי, גבינות, דגים, בשרים וכל מעדן שעולה על דעתכם ולחגוג את תחילת היום בארוחת בוקר מפוארת.
כמו כן, הדירה תספק לכם מקום לחזור אליו במהלך היום על מנת לנוח מעט וליהנות משלל המתנות שקניתם לעצמכם בזמן השוטטות בעיר האורות.
למרות שלא מעט שכונות עוני עברו ג’נטריפיקציה, עדיין, מבחינה בטיחותית מומלץ לא להתגורר ברובע ה-18 (להוציא האיזור התיירותי של המונמארטר), הרובע ה-19 (להוציא אולי האזור של בוט שומון) וחלקים מהרובע ה-20. כמו כן, הייתי פחות ממליץ להתגורר בחלקים המערביים של רובעים 15 ו-16, בגלל שמדובר באיזורים משעממים יחסית, שרחוקים מהמרכז.
אני מאוד אוהב להתגורר ברובע המארה, ליד מוזיאון הלובר ולאחרונה התאהבתי גם ברובע מונפרנאס, כך שגם שם אני מאוד אוהב להתגורר.
ישנם לא מעט אתרי הזמנות, חלקם אמינים וחלקם פחות. על מנת לעזור לכם להזמין אך ורק מאתר אמין ועל מנת שתוכלו להשוות מחירים בקלות, יצרתי את ארגז הכלים של הפרנקופיל, שם תוכלו למצוא את כל האתרים הטובים ביותר לצורך הזמנת המלון שלכם בפריז (או בשאר צרפת).
אהבתם את הכתבות? עזרו לי להמשיך ליצור תוכן איכותי והזמינו את מה שאתם צריכים לטיול (לינה, כרטיסים וכו’) דרך “ארגז הכלים” שלי.