דף הבית >>> פריז למטייל >>> מסלולי טיול בפריז
דף הבית >>> פריז למטייל >>> מסלולי טיול בפריז
מתכננים את הטיול שלכם לפריז ומחפשים מסלולי טיול שיעזרו לכם לגלות את סודותיה של עיר האורות בקצב שלכם ובחינם? הגעתם למקום הנכון. תמצאו כאן שורה ארוכה של מסלולי טיול שיצרתי במיוחד בשבילכם.
אז בין אם תרצו לטייל במארה, לאורך בולבאר סן ז’רמן או בעקבותיהם של אדית פיאף, פיקאסו או אמיל זולא, כל מה שעליכם לעשות הוא פשוט לבחור ולהתחיל לטייל.
לכל רובע ולכל שכונה בפריז יש אופי מיוחד וסודות רבים שרק הם יכולים לספר לכם. המטרה שלי היא לנסות למפות בשבילכם שכונה אחר שכונה ולעזור לכם להתאהב בכל אחת ואחת מהן.
כאן תוכלו לגלות איזורים שונים בפריז כגון רובע המארה הקסום , שדרות סן ז’רמן התוססות או, במידה ואתם פרנקופילים מתקדמים, תוכלו לגלות את האזור בין תחנת הרכבת הצפונית (GARE DU NORD) לתחתית המונמארטר.
מעבר לכל זה הוספתי לכאן שני תוכניות טיול שעוברות בכמה שכונות שונות בפריז. הראשונה היא פריז למתחילים שמהווה מסלול טיול בן שבוע לאלו שמגיעים לפריז בפעם הראשונה (יש שם גם גרסאות מצומצמות יותר של חמישה וארבעה ימים). לחלופין, במיוחד לאלו שמגיעים לפריז לכמה שעות בלבד, יצרתי תוכנית טיול מיוחדת בשם קונקשן בפריז.
בכל מסלול תמצאו שילוב של היסטוריה, ארכיטקטורה, קולינאריה ולא מעט קסם פריזאי שאפשר להרגיש אותו אך ורק דרך הרגליים.
ישנן הרבה ערים יפות בעולם אולם פריז יש רק אחת. לדעתי הסיבה העיקרית לכך היא לא הארכיטקטורה (וינה או רומא יפות לא פחות מפריז לטעמי) או הקולינאריה (שכבודה במקומה מונח). מה שעשה את פריז הם האנשים המרתקים שהתגוררו בה והשאירו עליה את חותמם.
קחו לדוגמא את ויקטור הוגו או אמיל זולא. הוגו כתב את “הגיבן מנוטרה דאם” שמחייה לנו את פריז של ימי הביניים ו”עלובי החיים” שמזכיר לנו איך פריז נראתה לפני נפוליאון השלישי. זולא מחיה לנו את פריז של הקיסרות השנייה באמצעות שורה של רומאנים כגון “המשיסה”, “גן עדן לנשים”, “ז’רבז”, “נאנה” ואחרים. כל אחד ואחד מהם אחראי בתורו למיתולוגיה של עיר האורות.
אולם לא רק סופרים מפורסמים אחראים לקסם של פריז. קחו לדוגמא את קוקו שאנל ואיב סן לורן, אשר הפכו את עיר האורות לעיר העורות (והמשי, והמלמלה…). האם פריז הייתה באמת פריז ללא האופנה העילית שהם יצרו?
ולבסוף אסור לשכוח גם אנשים שלא נולדו כלל בפריז (או אפילו בצרפת), כגון פיקאסו או המינגווי, אשר חיו בעיר והשאירו בה חותם בל ימחק.
החלק הזה של מסלולי הטיול בפריז עוסק בכל אלו ואחרים ומאפשר לכם באמצעות התחקות אחר עקבותיהם לגלות לא רק את סיפורם של האנשים שהשפיעו על פריז אלא גם כיצד פריז השפיעה עליהם.
לא רק אמריקאים, ספרדים, רוסים או פולנים התאהבו בפריז. במהלך שנות ה-50 וה-60 הגיעו לעיר האורות לא מעט אנשי רוח ישראלים, על מנת לקבל השראה, והתמכרו.
כך היה עם בני אמדורסקי, אשר הגיעה לפריז עם ישראל גוריון ומאז לא חדל לחזור אל העיר פעם אחר פעם, עד יום מותו. בני כל כך אהב את העיר הזאת שכמה שנים לפני מותו כתב את השיר געגועים לפריז שמהווה בעצם מסלול טיול בעקבות כל המקומות שבני אהבה.
גם נעמי שמר, אשר חייתה פעמיים בפריז וחזרה אליה אחר כך אין ספור פעמים, התאהבה בעיר האורות והשאירה אחריה את אחד השירים הכי יפים שלה העיר באפור.
אז אם אתם אוהבים מוזיקה ישראלית או מתעניינים בחייהם של אנשי רוח ישראלים בפריז, המסלולים הללו הם בשבילכם.
הערה: כרגע יש לי רק 2 מסלולים בעקבות ישראלים מפורסמים בפריז אך בעתיד אשמח להוסיף מסלולים בעקבות יוסי בנאי ועמוס קינן ז”ל. אם יש לכם מידע על עוד ישראלים מפורסמים שהתגוררו בפריז והתאהבו בה, אתם מוזמנים לפנות אלי ואשמח לפרסם אותם.
מתכננים טיול לצרפת ורוצים לפרגן לי?
מוזמנים להיכנס ל”ארגז הכלים” שלי שמכיל שורה של אתרים להזמנות מלונות, כרטיסים, רכבים וכל דבר נוסף שתזדקקו לו לבניית טיול מושלם. אם תזמינו מהאתרים הללו תרוויחו פעמיים, גם תזמינו באתרים בטוחים ובמחירים הכי טובים שיש, ועל הדרך, תדעו שתרמתם לתחזוקת האתר שלי, מה שיאפשר לי להמשיך לספק לכם תוכן איכותי ובחינם.
אודות ועזרה
מה תמצאו באתר?
האתר פרנקופילים אנונימיים נוצר בשנת 2013. האתר כולל בין השאר מספר הפניות לתוכניות שותפים ותוכן שיווקי שנבחר בקפידה. כל זכויות הקניין הרוחני בתכנים המופיעים באתר, לרבות לוגו, שם האתר, עיצוב האתר, תמונות, קבצים גרפיים, טקסט ו/או כל חומר אחר, שייכות לי (צבי חזנוב) או לצד שלישי שהתיר לי לעשות בהם שימוש. עיצוב אתר: צבי חזנוב. עזר, שיפר ושיפץ: אורן גבעוני.
2 תגובות
ממש יפה ומאורגן נהדר, הופיע שני ואחכ כשנכנסתי שוב, אז ראשון
תודה רבה שירלי 🙂