ניווט מהיר בכתבה
פריז היא אחת הערים שבהן הכי נוח להתנייד ממקום למקום. הסיבה לכך היא העושר הרב של אמצעי התחבורה השונים, רמתם הגבוהה ומחירם הזול יחסית. אולם, העושר הזה יכול לבלבל את התייר הממוצע ויעידו על כך השאלות הרבות בנושא התחבורה בפריז, אשר עולות בקבוצות הפייסבוק השונות.
לכן, החלטתי ליצור כתבה העוסקת בכל סוגי התחבורה בפריז, שתעזור לכם למצוא בקלות את כל המידע שתחפשו – החל ממוניות והסעות משדה התעופה וכלה בהשכרת אופניים. על מנת להקל עליכם, החלטתי לחלק את הכתבה לשני חלקים.
החלק הראשון עוסק בתחבורה פרטית בפריז. אינני מתכוון לקניית רכב פרטי, אלא לסוגי תחבורה שאינם מהווים חלק ממערכת הסעות ההמונים. הכוונה כמובן היא למוניות, אובר והשכרת רכב. החלק השני יעסוק בתחבורה ציבורית, דהיינו מערכות הסעה המונית כגון רכבות, מטרו אוטובוסים ועוד שמטרתם להביא אותכם ממקום למקום ובזול (יחסית).
מוכנים? בואו נצא לדלק כי המונה דופק!
תחבורה פרטית בפריז
נתחיל עם אמצעי התחבורה הכי נוחים ומפנקים: המכוניות הפרטיות. הן מגיעות בכל מיני תצורות, החל מהמוניות הידועות לכולנו, דרך אפליקצית אובר וכלה במכוניות בהם אתם נוהגים.
מוניות בפריז
מוניות זה עסק לא זול, ועם תחבורה ציבורית יעילה כמו זו של פריז, לרוב גם לא נחוץ ברוב המקרים. היכן כדאי מאוד לקחת מונית? כשנוסעים משדה התעופה של פריז ובחזרה.
תראו, אם אתם אנשים צעירים עם מלא זמן פנוי, לא הגעתם בלילה ואתם מתגוררים ליד אחת התחנות של RER B (עוד על המטרו ורכבות הפרברים בהמשך), אתם בהחלט יכולים לקחת רכבת למלון או לדירה שלכם. מצד שני, אם לפחות אחד מכל התנאים הללו לא מתקיים, עשו לעצמכם טובה וקחו מונית.
בעבר היו מוניות שירות משדה התעופה ואליו במחיר מוזל של כ 35 יורו לזוג, אולם מאז הקורונה ממשלת צרפת אסרה על צורת הסעה זאת, וזה עדיין לא חזר (למרות שמצב הקורונה השתפר פלאים). מכאן שלצערי הרב, נכון לעכשיו אין ברירה אלא לקחת מוניות ספיישל, שעולות בסביבות 55 יורו לזוג.
מכיוון שיש כל כך הרבה שירותי הסעה משדה התעופה בוודאי תשאלו אותי על מי אני ממליץ. לי יש תשובה חד משמעית בנושא:
עובדיה הסעות
ודאי תשאלו אותי מדוע אני ממליץ דווקא על עובדיה? כל מה שתצטרכו לעשות זה לקרוא את הפוסט הזה ולהבין בעצמכם:
עובדיה הסעות מספק שירותי הסעה משדה התעופה שארל דה גול (ספיישל ושירות) ואורלי (רק ספיישל) והוא גם יכול להסיע אותכם ליורודיסני, ארמון ורסאי או לפארק אסטריקס.
אז אם אתם רוצים להזמין הסעה עם עובדיה, היכנסו בבקשה לקישור הזה. כמו כן, אפשר להזמין אותו באמצעות הווטסאפ או הטלפון 054-832-5353.
נהגי מוניות דוברי עברית נוספים
אם עובדיה הסעות אינם פנויים, הנה עוד כמה נהגי מוניות דוברי עברית ששמעתי שהם טובים:
שירותי הסעות שאינם דוברי עברית
אם אף אחד מהנ”ל איננו פנוי, אתם מוזמנים לבדוק את האופציות הללו:
- מוניות שירות משדות התעופה שארל דה גול או אורלי לפריז וההיפך
- מונית ספיישל משדות התעופה שארל דה גול או אורלי לפריז וההיפך
- מונית שירות מיורודיסני לשדות התעופה שארל דה גול או אורלי וההיפך
אובר (Uber)
שירות אובר החל להיות זמין בפריז לפני כמה שנים והוא ללא ספק כבר עושה מהפכה בכל נושא ההסעות. על מנת להשתמש בו, עליכם להוריד את האפליקציה מחנות Google Play או iTunes (בהתאם לסוג המכשיר שלכם) ולהתקין אותה.
אחרי שהכנסתם את מספר כרטיס האשראי, אתם נכנסים לאפליקציה שכבר יודעת היכן אתם נמצאים, ומזמינים הסעה. בעת ההזמנה, אתם בוחרים את סוג הרכב והאם אתם רוצים הסעה משותפת, שתוזיל מעט את המחיר, או הסעה פרטית. בתוך כמה דקות מגיעה אליכם ההסעה ולוקחת אותכם לאן שתרצו.
זהו שירות נוח מאוד וזול יותר ממונית ספיישל (אם כי לא זול יותר ממונית שירות). הוא מתאים מאוד למי שאינו זקוק דווקא לנהג דובר עברית, ויכול לחסוך לכם כסף במידה והחלטתם להתנייד בפריז באמצעות מוניות.
השכרת רכב בפריז
אם תשאלו אותי, אמליץ לכם חד משמעית לא לעשות זאת. פריז זו עיר עם המון תנועה, פקוקה (בחלקה) ובעיות חניה לא פשוטות. אם כל זה לא הפחיד אותכם ואתם מעוניינים להתנייד ברכב משלכם בעיר האורות, הרשו לי להמליץ על הכתבה השכרת רכב בפריז, שתעשה לכם סדר בנושא.
תחבורה ציבורית בפריז
אחרי שסיימנו לדבר על סוגי התחבורה הפרטית בפריז, הגיע הזמן לדבר על התחבורה הציבורית. כפי שכתבתי בפתיח, התחבורה הציבורית בפריז מאוד מפותחת ומאוד נוחה. לכן, אני משער שרובכם ככולכם תשתמשו בה לא מעט. אז לפני שאפרט בפניכם את סוגי התחבורה שיש, הרשו לי להסביר לכם קודם על סוגי הכרטיסים שניתן לקנות.
כרטיסי Navigo וכרטיסי T+
נכון לינואר 2023, ניתן עדיין לרכוש כרטיס יחיד שנקרא T+ ticket (לשעבר קרנה, או Carnet). אפשר לקנות כרטיס כזה במחיר של 2.10 יורו, והוא מאפשר נסיעה במטרו של פריז, RER, רוב קווי האוטובוס, רכבות וכו’. כרטיסי הנייר, בכל מקרה, הם נחלת העבר.
את הכרטיסים הבודדים אפשר לקנות בתחנות מכירה בכל מטרו, תחנת אוטובוס וכו’. אפשר לקנות כרטיס בודד או חבילה של 10 כרטיסים. אפשר לרכוש כרטיסי T+ גם אצל משווקים מורשים ואונליין.
ישנם 2 סוגים של כרטיסי נביגו:
הראשון נקרא Navigo Easy והוא ללא תמונה. הוא עולה 2 יורו (תשלום חד פעמי) ועליו ניתן לטעון כרטיסים יחידים או קרנה. הכרטיס תקף לעשר שנים.
הנביגו השני (נקרא פשוט Navigo) דורש תמונת פספורט בגודל 3X2.5 ס”מ. הוא עולה 5.40 יורו (תשלום חד פעמי) ועליו ניתן להטעין חופשי שבועי וחופשי חודשי. אם לא הבאתם תמונה שמתאימה לסטנדרטים הצרפתיים, אל דאגה, ישנן מכונות צילום בלא מעט תחנות וגם המוכרים לרוב יכולים לצלם אותכם במצלמה דיגיטלית ולהכניס את התמונה לכרטיס.
עכשיו נשאלת השאלה, מדוע לא ניתן להטעין כרטיסים בודדים בנביגו עם תמונה ויש צורך להסתובב עם שני סוגי כרטיסים (אם אתם נשארים ליותר משבוע ולא רוצים לקנות שני חופשי שבועי)? לצרפתים פתרונים…
מחירי הכרטיסים (נכון לינואר 2023):
- כרטיס יחיד: 2.10 יורו
- קרנה של 10 כרטיסים: 16.9 יורו
- חופשי שבועי מיום שני עד ראשון: 30 יורו
- חופשי חודשי: 84.10 יורו
מידע נוסף על כרטיס הנביגו והמחירים המשתנים אפשר למצוא כאן.
היתרון הגדול בשימוש ב”חודשי שבועי” היא העובדה שהוא יאפשר לכם לנסוע לא רק בפריז אלא גם בפרברים, כולל שדה התעופה שארל דה גול, ארמון ורסאי ועוד (ישנם כרטיסים שעולים כמה יורו פחות שמוגבלים לעיר עצמה, אולם הם אינם משתלמים לטעמי).
החיסרון בכרטיס השבועי, שהוא רלוונטי רק לאנשים שמגיעים לפריז בימי שני-רביעי ועוזבים ביום ראשון. אם יוצא שאתם מגיעים לקראת סוף השבוע, אז עדיף לקנות קרנה.
אפליקציית Via Navigo
אם אינכם רוצים להתעסק עם כרטיסים ושימוש במכונות על מנת להטעין אותם, אתם מוזמנים להשתמש באפליקציית Via Navigo, שתאפשר לכם להטעין את הכרטיס ועל הדרך לקבל מידע על קווי המטרו והאוטובוס, מה שיקל מאוד על ההתמצאות שלכם:
Bonjour RATP
אפליקציה נוספת נקראת Bonjour RATP והיא דורשת שבב NFC בטלפון. אחרי ההורדה יוצרים יוזר באפליקציה, ואח”כ יוזר נוסף בשירות התחב”צ בפריז (מעלים תמונה של עצמכם שצילמתם בטלפון), ואז פשוט רוכשים איזה כרטיסי נסיעה שרוצים. אפשר לטעון את האפליקציה גם באמצעות כרטיס Navigo פיזי (מצמידים אותו לטלפון).
האפליקציה מאפשרת לכם למצוא את נתיב הנסיעה האידיאלי בכל רגע נתון, וגם לשכור אופניים או קורקינט, למצוא חנויות מעניינות בדרך ועוד. תוכלו לראות גם מה מידת העומס באמצעי התחבורה השונים, ולהחליט אם מתאים לכם לנסוע או שתעדיפו לחכות עד שהעומס יירגע מעט.
כדי לנסוע בתחבורה ציבורית פשוט צריך לקרב את הטלפון לסורק בכניסה לרכבת או על האוטובוס. אין צורך לפתוח את האפליקציה.
אם אין לכם NFC בטלפון, לא תוכלו להשתמש באפליקציה, ועדיף לכם לקנות כרטיס Navigo.
תודה רבה לתובל מדמון על הטיפ.
מה עדיף לתחבורה הציבורית בפריז? אפליקציה או כרטיס?
לכל שיטה היתרונות והחסרונות שלה.
אפליקציה בטלפון – יתרונות: הטלפון תמיד איתנו ולא צריך ללכת למכונה או למקום ספציפי כדי לקנות כרטיס. יש גם הרבה אנשים שכבר לא מסתובבים עם ארנקים, ומשלמים בטלפון או בשעון חכם, וכרטיס מהווה מטרד עבורם.
חסרונות: היא מצריכה NFC בטלפון, ולא לכולם יש. בנוסף, הסוללה בנייד עלולה להיגמר או שתהיה איזו תקלה טכנית (או שהטלפון ייפול למים), ואתם עלולים למצוא את עצמכם קצת תקועים.
כרטיס NAVIGO – יתרונות: כרטיס פשוט שדוחפים לארנק ולא תופס מקום או מכביד. בגלל שהוא “לואו טק” ולא מצריך סוללה, הסיכוי שיתקלקל ולא יעבוד הוא נמוך.
חסרונות: צריך לגשת ולקנות אותו פיזית, יש יותר מסוג כרטיס אחד (ולאחד מהם צריך תמונה), וכמובן שקל לאבד כרטיס (בניגוד לטלפון שתמיד מחובר לנו לפרצוף), ואז צריך לקנות חדש.
סוגי תחבורה ציבורית בפריז
אחרי שקנינו את הכרטיסים, בואו ונראה מה הם סוגי התחבורה הציבורית הפופולאריים ביותר בפריז.
המטרו של פריז ורכבות פרברים
בעיניי הדרך הנוחה ביותר להתנייד בפריז היא באמצעות מטרו ורכבות הפרברים. זוהי מערכת יעילה מאוד, נוחה וזמינה (כל עוד הנהגים לא מחליטים לשבות פתאום). מכיוון שיש לא מעט קווים ולא מעט מידע על נושא המטרו בפריז, החלטתי להקדיש לנושא כתבה נפרדת. את המידע על הנושא ניתן למצוא בכתבה המטרו של פריז – קווים (לדמותו), כרטיסים וכל מה שרציתם לדעת.
אוטובוסים בפריז
נכון, אוטובוסים הרבה פחות “סקסיים” ומסתוריים מהמטרו, מכיוון שיש לנו כאלו בארץ. אולם מדובר בכלי תחבורה נוח שיאפשר לכם לראות בתור בונוס את רחובות פריז בעודכם נוסעים אל היעד שלכם. כמו כן, אם נושא הניידות בפריז מעסיק אתכם, תשמחו לדעת שזהו כלי התחבורה הציבורי המומלץ למתקשים בהליכה, מכיוון שתחנות מטרו רבות אינן מכילות מעליות.
רוב האוטובוסים נוסעים החל מחמש וחצי בבוקר ועד עשר בלילה. קיימים גם קווי לילה (עם סמל של ינשוף) שנוסעים עד 01:30 אחרי חצות.
על מנת לקבל מידע על הקווים השונים, אני ממליץ שתכנסו לקישור הזה.
אוטובוס משדה התעופה וחזרה
קיימים שירותי אוטובוסים משדות התעופה שארל דה גול ואורלי. זוהי אופציה לא רעה אם אתם מתגוררים ליד התחנה בה עוצר האוטובוס, או למקרה שישנה שביתה במטרו (קורה לא מעט לצערי). בשאר המקרים הייתי ממליץ, כאמור, לקחת מונית. אלו הם שני האוטובוסים שמביאים אותכם משדות התעופה לפריז ובחזרה:
- Roissy Bus – האוטובוס הזה יקח אותכם משדה התעופה שארל דה גול ויביא אותכם אל האופרה של פריז. לכן אם אתם מתגוררים בקרבת האופרה (הרובע ה-9 או החלקים הצפוניים של הרובע ה-1 או הרובע ה-2) זו יכולה להיות אופציה לא רעה.
- Orly Bus – זהו אוטובוס שלוקח אותכם משדה התעופה אורלי ובחזרה. הוא מוריד ולוקח נוסעים בתחנת Denfert Rochereau שברובע ה-14 ומשם ניתן לקחת רכבת RER B צפונה לרובע מונפרנאס, גני לוקסמבורג, סן מישל, לה האל או גאר דו נור.
אוטובוס תיירים
נכון, זוהי לא לגמרי תחבורה ציבורית במובן הקלאסי שלה, אולם גם זו דרך להתנייד בפריז. בעיניי האוטובוסים הללו מתאימים במיוחד לאלו שהגיעו לזמן קצר והם מעוניינים לראות כמה שיותר מפריז. תוכלו למצוא מידע נרחב על סוגי האוטבוסים לתיירים (ועוד כמה כלי תחבורה) בכתבה פריז בתנועה.
שימו לב: לאוטובוסים הללו צריך לקנות כרטיסים בנפרד, וכרטיסי הנסיעה של התחבורה הציבורית אינם תקפים עבורם.
השכרת אופניים בפריז
זוהי דרך מהירה וזולה מאוד להגיע ממקום למקום במהירות רבה יחסית. אישית, מעולם לא השתמשתי בה מכיוון שאינני יודע לרכוב על אופניים, אולם אם אתם מעוניינים במידע נוסף על הנושא, אני ממליץ לכם להיכנס לקישור הזה.
קורקינטים חשמליים בפריז
למרות שמדובר בכלי רכב פופולרי ולא מזהם, תושבי פריז שונאים אותו ממש, ולכן במהלך חודש אפריל 2023 הצביעו לאסור על השימוש בו ברחבי העיר. 90% מהמצביעים בחרו לאסור על השימוש בקורקינטים, אם כי אחוזי ההצבעה היו מזעריים. ההתנגדות לקורקינטים נובעת בעיקר מטעמי בטיחות וגם משום שמדובר בהשכרה יקרה ולא משתלמת. מפעילי שירותי ההשכרה חוששים כעת שערים נוספות יצטרפו לאיסור. האיסור לא כולל אופניים חשמליים (e-bike), שניתן לשכור בפריז.
הליכה ברגל
אחרי שסקרנו את סוגי התחבורה בפריז הגיע הזמן לדבר על הדרך האולטימטיבית בעיניי להגיע ממקום למקום: זוג הרגליים שלכם.
אם אתם אנשים בריאים ומזג האוויר בפריז יפה, קחו אתכם זוג נעליים נוחות ותתחילו ללכת. פריז, כמו נועדה כולה להליכה נעימה ולא ממהרת. שדרותיה רחבות ומרשימות, הארכיטקטורה שלה יפהפייה והיא כולה מלאה בפארקים, גינות קטנות ומקסימות, בתי קפה, בוטיקים, חנויות ספרים ועוד דברים שיגרמו לכם לטייל עד אפיסת כוחות.
אם החלטתם ללכת, הרשו לי להמליץ לכם בחום על שורה של מסלולי טיול בפריז שיצרתי במיוחד בשבילכם. אלו מסלולים שיאפשרו לכם לגלות את סודותיה של פריז בחינם והכי חשוב, בקצב שלכם.
אז, קדימה צאו לדרך ותמסרו בשמי ד”ש לעיר האורות.
61 תגובות
פוסט חובה לביקור בפריס. בינתיים אני בוחרת באופציה הרגלית אבל טוב לדעת שיש מישהו כמו סעדיה!
איזה פוסט יפה ותמונות מהממות. עושה חשק עז לנסוע לפריז ולו רק כדי לטעום קרואסון…
פוסט חשוב ביותר! לגזור ולשמור עד הביקור הבא בעיר האורות 🙂
פוסט חשוב עם מידע מסודר וברור. תודה על ההשקעה
העונג כולו שלי 🙂
פוסט מעולה וענה לי על הכל
אז מהשדה להזמין הובר או את עובדיה:)
אם את רוצה מונית שירות אז את עובדיה. אם את רוצה ספיישל אז עדיף אובר.
לגמרי פוסט של “לגזור ולשמור”! הפוסטים שלך תמיד מעולים ופרקטיים.
תודה רבה 🙂
היי צבי,
נוסעת לפריז בשבוע הבא מיום שני. מתכננת כרטיס לשבוע עם תמונת פספורט. האם ניתן לסרוק תמונה בבית ולהביא? בגודל שמצויין כמובן.
הם לא יקבלו תמונת פספורט סרוקה אבל הם יוכלו לצלם אותך בקופה.
היי צבי,
מה עדיף- לקנות את הנביגו מהשדה תעופה כדי להגיע למלון או לקחת את עובדיה ? אני נוסעת יחידה.
אישית הייתי הולך על מונית כדי לא להיסחב עם המזוודות במטרו ותחנות הרכבת.
איזה כרטיס למטרו מומלץ לשהיה של שבוע במלון ברובע ה9 ?
תודה על האתר הנפלא!
האם יש לך המלצה להגעה משדה התעופה
Beauvais–Tillé BVA?
אנחנו טסים מחר בבוקר ועוד לא הבנתי כמה הוא רחוק מפריז.
תודה,
מיקי
היי מיקי,
שדה התעופה הזה רחוק מאוד מפריז וככל הידוע לי ניתן להגיע ממנו באמצעות 2 רכבות אך יתכן שיש גם אוטובוס. זאת הסיבה שאני מאוד לא ממליץ לנחות בו או לצאת ממנו.
בברכה,
צבי
היי צבי ותודה על המידע המפורט,
מתכננת כמה ימים בפריז ומתקשה בהליכה, אני זוכרת שבמטרו הולכים המון, ביקרתי כמה פעמים בפריז,
בתכנון להסתובב קצת, כמה מוזיאונים, חלקית כמובן, בתי קפה ואוירה,
שואלת שאלה נורא כללית, מסוג השאלות של כמה עולה חליפה ליתום, אבל מחפשת מידע כללי שיאפשר לי להבין אם בכלל אפשרי,
מחיר מוניות ליחיד, או אובר, או עובדיה, לשתי נסיעות ביום, ממלון ליד גני הלוקסמבורג למשל, לדאורסיי, ונניח באותו היום למוזיאון פיקסו,
זה יתן לי מושג כללי ויעזור להחלטה,
לא מבקשת משהו מדויק, הערכה גסה בלבד,
תודה מראש, מיקה.
היי מיקה,
אני משתמש במונית רק כדי להגיע משדה התעופה לפריז וחזרה ככה שקשה לי מאוד לדעת כמה אמורות לעלות מוניות או אובר בתוך העיר.
בברכה,
צבי
צבי ישר כח איזה מענה רציני!
איך נוסעים לורסאי מרובע מונטמר? איך כדאי?
זה תלוי היכן בדיוק את גרה. בכל מקרה הכי כדאי לבדוק בגוגל מאפס או אפליקצית ניווט אחרת ולקבל את המסלול המהיר ביותר.
הכתבה מצוינת עם הרבה אינפורמציה רציתי לדעת אם המלון שלי ברובע השמיני בשאנז אליזה האם אני יכול להשתמש עם כרטיס נביגו
היי סמי,
אתה בהחלט יכול.
בברכה,
צבי
הי, רציתי לשאול איך ניתן להגיע מנמל התעופה שארל דה גול לאחד מבתי המלון בסביבת הנמל תעופה?
הבנתי שיש blue line חינם אך עובד רק עד חצות.. מה עושים אלה שנוחתים לאחר חצות? האם עובדיה מסיע גם במתחם הנמל תעופה? או רק לפריז?
היי תפארת,
ממה שידוע לי עובדיה מסיע משדה התעופה לפריז וחזרה בלבד. יש לא מעט מוניות מחוץ ליציאה של אולם הנחיתות כך שאני בטוח שלפחות אחד מהם ישמח לקחת אותכם למלון.
צבי
היי, האם הכרטיס נייר תקף גם במטרו וגם באוטובוס?
במידה ולא, כיצד ניתן לקנות כרטיס לאוטובוס?
תודה רבה !!
הכרטיס תקף גם שם וגם שם.
תודה רבה על המידע המדוייק!
רציתי לשאול מה לדעתך האופציה הטובה ביותר אם אנחנו נוחתים בשדה התעופה שארל דה גול ב-23:00 בלילה (וצריכים להגיע לאיזור שער הניצחון). אני מניחה שהרבה תחבורה ציבורית ואולי גם הסעות לא יהיו רלוונטיות.
במקרה זה אני ממליץ חד משמעית על מונית.
הי, רציתי לשאול- אם אני מתכננת נסיה באוטובוס משדה התעופה לפריז האם נדרשת קניית כרטיס מראש או שניתן לקנות בעליה לאוטובוס?
ממה שידוע לי ניתן לקנות את הכרטיס במקום.
שלום, רציתי לשאול, אני מסתכל על מסלולים נסיעה בתחבורה ציבורית לפריז בגוגל מפות והוא מציע לי גם דברים שנקראים L ו-T2 מה אלו? והאם כרטיסי התחבורה הציבורית תקפים גם להם?
אם אינני טועה אלא הם קווי הרכבת הקלה של פריז (כן, יש להם גם את זה) וניתן להשתמש בכרטיסים הרגילים כדי לנסוע בזה.
היי אנחנו עכשיו בפריז ועשינו פספורט כמו שכתבת בשביל הנביגו אבל מסתבר שבשביל כרטיס לנסיעות בודדות לא צריך פספורט רק אם ברצונך לרכוש נביגו לשבוע
חושבת שאתה צריך לעדכן באתר כי זה מבלבל
תודה רבה. עידכנתי.
האם מחיר לילד\ה במטרו וב RER הוא שונה ? מדובר בילדה בת 4.5 שנים.
לא. המחיר לכל אחד הוא זהה.
תודה רבה
היי, ותודה על המידע המועיל. ברוח הזמן, הייתי רוצה לנסות לעבוד רק עם הסמארטפון במטרו, אבל ההוראות שכתבת לא היו לי בהירות מספיק. גם אחרי שהורדתי את אפליקצית ה-bonjour לא היה לי ברור מה צריך לעשות כדי שיהיה אפשר לעבוד איתה במטרו, חוץ מאשר לקנות NAVIGO ולסרוק אותו. האם תוכל להסביר האם יש אפשרות לשלם עם הסמארטפון בלי צורך בקניית כרטיס קשיח, ואם כן – כיצד לעשות זאת?
תודה רבה
כן, אפשר לשלם באמצעות כרטיס אשראי דרך האפליקציה. עשיתי זאת כמה וכמה פעמים בקרוב.
תודה על המידע , איך בדיוק רוכשים כרטיס מטרו באפליקצית navigo ?
יש בכתבה חלק שלם שמוקדש לאפליקציית RATP שבעזרתה ניתן לקנות כרטיסים. כמו כן ניתן לקנות כרטיסים בקופות.
מה אתה מציע אם באים משלישי עד שלישי, לאחר שהנביגו השבועי מסתיים ביום א, ואמורים גם לחזור ביום ג לשארל דה גול?
אני מציע לקנות CARNET ולהשתמש בו בימי שני ושלישי. לשדה התעופה אני ממליץ לנסוע במונית.
שלום רב ו- תודה גדולה על האתר המעולה שלך.
1. האם המחיר מונית לזוג משארל דה גול לפריז שהצגת כאן (35 יורו) מעודכן? חברות ההסעות המומלצות גובות 60 יורו. אכן זה הפער?
2. האם כרטיס Navigo Easy בהטענת 10 נסיעות (Carnet)- שני אנשים יכולים להשתמש באותו כרטיס, או שנדרש לקנות שני כרטיסים?
1. המחיר הוא לנוסע במונית שירות ולא למונית ספיישל, שם המחיר הוא בסביבות ה 60 יורו.
2. כן, אם קונים CARNET אפשר להשתמש בו בשביל שני אנשים (כל אחד יקבל כרטיס).
שלום,
קודם כל – תודה על האתר העשיר ומעשיר!
האם כרטיס navigo מכסה גם נסיעה ב-roissybus מ-CDG לאופרה?
תודה!
-צבי
רק אם אתה נוסע ברכבת התחתית והמטרו, ולא באוטובוס המיוחד שמביא אותך ישירות לאופרה.
שלום,ראשית תודה על הכתבה המועילה והמפורטת.
באתר של Paris City Pass כתוב “The Paris Pass® does not include Paris Metro tickets, so you will need to purchase these separately.”
זה נכון? הכרטיס לא כולל תחבורה ציבורית?
לא מצליח לרכוש דרך הלינק שיש בכתבה את ה pariss pass
היי חן,
כרטיס המוזיאונים לא כולל תחבורה ציבורית ובלי קשר, בימים אלו הוא עובר שינויים (זאת הסיבה שהקישור לא עובד. אני עובד על לתקן זאת).
צבי
הי
ראשית תודה רבה על כל האינפורמציה.
אשמח לדעת האם אני צריכה כרטיס פיזי לכל אדם במשפחה או שאני יכולה להעביר את אותו כרטיס כמה פעמים לפי כמות הנוסעים ?
לכל בן משפחה צריך כרטיס להיות כרטיס משלו (פיזי או אפליקציה).
האם יש אפשרות ליסוע ממרכז פריז לארמון ורסאי עם אחת האפליקציות, בלי כרטיס נביגו חופשי יומי או כרטיס נביגו פיזי?
אפשר לקנות כרטיסים (חופשי שבועי או כרטיסים בודדים) באמצעות האפליקציות ואז לנסוע איתם לורסאי.
שלום אני יש לי עצירת בינים בשארל דגול משעה 9 בערב עד 9 בבוקר רציתי לשאול מה יש לי לעשות בפריז בשעות הלילה ומה הכי משתלם לי בשביל להגיע לעיר יש לצין שאנחנו חברה צעירים ואין לנו בעיה ליסוע באטבוס
צר לי לאכזב אותך אבל פריז די מתה בשעות הלילה, כך שחוץ מארוחת ערב בעיר ואולי סיבוב ברחובות שלה לא תספיקו הרבה. כך או כך, יצרתי מסלול קצר לאילו שעושים קונקשן בפריז ואני מקווה שתוכלו להשתמש לפחות בחלק ממנו. תוכלו למצוא אותו בכתבה קונקשן בפריז.
תודה על האתר והפוסטים המועילים!
נהיה מראשון עד ראשון בפריז, האם כדאי לקחת יומיים באוטובוס תיירים או אולי יום באוטובוס תיירים ויום ב-batobus ?
יכול להמליץ בבקשה?
היי שני,
מכיוון שבאתם לשבוע הייתי ממליץ לגלות את פריז ברגל ובאמצעות המטרו. כמו כן, אני כן הייתי ממליץ לקחת ערב אחד סיבוב על הבאטו מוש, הן כדי לנוח והן כדי לגלות חלקים מפריז שקל יותר לגלות באמצעות ספינה.
צבי
תודה על האתר!
שאלה1. אנחנו זוג + 2 ילדים, האם בהטענת 10 נסיעות CARNET במטרו נוכל להשתמש כולנו באותו כרטיס כאשר כל מי שיעבור יוכל להעביר לאחר או שכל אחד צריך להעביר כרטיס משלו ?
שאלה 2. האם בכרטיס הטעינה הזה אפשר לנסוע ב RER 1 לדיסני ? אם כן, האם גם כאן אפשר להשתמש באותו כרטיס לכולם ?
תודה רבה
היי רוני,
ככל שידוע לי לא ניתן להשתמש בכמה כרטיסים מפלאפון אחד, בשביל כולם ולכן צריך יהיה לקנות CARNET לכל אחד (או כרטיסים בודדים). שימי לב שהמחיר של כרטיס בודד לדיסנילנד הוא שונה ממחיר של כרטיס בודד לנסיעה בתוך פריז, ולכן הקרנה לא מתאים לנסיעה לדיסנילנד ויש לקנות כרטיס בנפרד (או לעשות חופשי שבועי ואז אין צורך לקנות כרטיס נפרד).
אנחנו בפאריז ונאמר לנו בתחנת המטרו שרכישת כרטיס יומי על גבי האפליקציה בטלפון לא עובדת לתיירים רק למקומיים.
האם זה אכן כך ?
לא שמעתי על דבר כזה (ויצא לי לקנות כרטיסים כאלו)