נכון, יש הרבה מאוד אתרים בעברית שמספקים מידע תיירותי על פריז אבל כאן תמצאו משהו קצת אחר…
אני מאוהב בעיר האורות, עוד מהיום שביקרתי בה בפעם הראשונה בגיל 3, ומאז הספקתי לבקר בה עשרות פעמים. בכל פעם גיליתי דברים חדשים בין אם זו גינה נסתרת, רחוב לא מוכר בו התגורר מישהו מפורסם, מסעדה שכל ביס מהאוכל שלה הרגיש כמו לדבר עם אלוהים ועוד ועוד סודות שבא לי לחלוק איתכם.
את כל הסודות שגיליתי אני רוצה לשתף איתכם כעת, אולם מניסיון שלי, לא כל מדריך תיירותי מתאים לכל אחד, מכיוון שיש כאלה שאוהבים להעמיק ואילו יש כאלו שאין להם זמן לקרוא טקסטים ארוכים והם רוצים לקבל את המידע שלהם באופן הכי מצומצם שניתן.
אז לפני שנתחיל: איזה מדריך פריז אתם מחפשים?
- המדריך המקוצר – אם אתם רוצים ללכת ישר ולעניין ומעדיפים מדריך ויזאולי יותר, אתם מוזמנים להיכנס למדריך פריס המקוצר של הפרנקופיל.
- המדריך המלא – המדריך הזה נוצר עבור מי שאוהבים להתעמק ולא מפחד מקצת טקסט. שם תמצאו פירוט של כל ההמלצות והטיפים שלי כולל תשובות לשאלות שלא מעט אנשים שואלים. אם אתם רוצים לקרוא את המדריך הזה, כל מה שעליכם לעשות זה להמשיך לגלול.
טיפ קטן לפני שמתחילים לקרוא את המדריך המלא: מצד שמאל ישנו לחצן כחול, לחיצה עליו תפתח את תוכן העיניינים, מה שיאפשר לכם לעבור בקלות בין חלקיו השונים של המדריך, על מנת לקרוא בדיוק את מה שאתם צריכים.
מתי כדאי לבקר בפריז?
פרנקופיל אמיתי יענה על השאלה הזאת במילה אחת: “תמיד”. ואכן, אין חודש שלא קורה בו משהו בבירת צרפת, ואם אינכם מאמינים לי אתם מוזמנים לקרוא את הכתבה מה לעשות בפריז בכל חודש בשנה ולראות בעצמכם.
אולם אם אני צריך לבחור אך ורק עונה אחת שבמהלכה אגיע לעיר האורות, הרי שזו תהיה עונת הסתיו, ובמיוחד החודשים אוקטובר, נובמבר וראשית דצמבר.
בתקופה הזאת, החום של יולי-אוגוסט, שבשנים האחרונות גולש גם לספטמבר, נעלם סוף סוף ומתחיל להיות ממש נעים לטייל ברחובות (ועדיין לא ממש גשום, אם כי פה ושם יכול לרדת מעט גשם). תוסיפו לזה שמיים מעוננים ואור רך ונעים, ותבינו מדוע התקופה הזאת היא לא פחות מגן עדן לכל מי שאוהב לצלם ולהצטלם.
יתרון נוסף הוא שאם תגיעו באיזור תחילת-אמצע נובמבר, תגלו שגם המחירים של הדירות והמלונות ירדו, מכיוון שעונת החופשות והכנסים הסתיימה ועונת חג המולד עדיין לא התחילה ובימים של יוקר מחיה הולך וגדל, זהו יתרון לא קטן בזכות עצמו.
טיסות ומידע על שדות תעופה בפריז
החלטתם מתי אתם רוצים להגיע לפריז וכעת עליכם למצוא לעצמכם טיסה טובה. העצה הראשונה שלי היא לקחת טיסה ישירה ולא ללכת על טיסות קונקשן, גם אם המחיר שלה הטיסה הישירה יהיה מעט גבוה יותר.
הסיבה לכך היא שטיסות קונקושן לוקחות יותר זמן (לכל הפחות 6 שעות ומעלה, לעומת 4.5 שעות של טיסה ישירה) והזמן שלכם הוא יקר (כסף אפשר להרויח אך זמן שהתבזבז בשדות התעופה השונים לא ניתן להחזיר). מעבר לזה, אם תקחו טיסת קונקשן תגדילו באופן משמעותי את הסיכוי שיאבדו לכם את המזוודה, ולצערי האופציה הזאת בהחלט קיימת, בעקבות כך ששדות התעופה סובלים באופן תמידי במחסור בעובדי מטען.
טיסות ישירות לפריז
נכון למאי 2024, אלו הן החברות שמספקות טיסות ישירות לעיר האורות:
- אייר פראנס: החברה הלאומית של צרפת והחברה המועדפת עלי בזכות השירות המעולה שהיא מספקת. הם טסים לשדה התעופה שארל דה גול, נמל התעופה הראשי של בירת צרפת.
- אל על: החברה הלאומית של ישראל. היתרון הגדול שלה הוא שאם חס וחלילה יקרה משהו בטחוני בישראל תהיו בטוחים שהם לא יבטלו את הטיסה ויחזירו אתכם הביתה (לצערי אחרי ה-7 באוקטובר מדובר ביתרון רציני ביותר). כמו אייר פראנס, גם הם טסים לשדה התעופה שארל דה גול.
- טרנסוויה (Transavia): חברת הלואו-קוסט של אייר פראנס. אומנם מדובר ב”אוטובוס מעופף” כיאה לכל חברת לואו קוסט, אך השירות טוב והיתרון הגדול כאן הוא העובדה שהם נוחתים בנמל התעופה אורלי, שהוא נמל התעופה הקרוב ביותר לפריז, מה שיחסוך לכם מעט זמן נסיעה משדה התעופה למלון או הדירה שלכם.
כיצד מוצאים טיסות זולות לעיר האורות?
אם תיכנסו לכתבה טיסות לפריז, תמצאו את כל הטיסות הכי זולות לחודשים הקרובים. אם הטיסות הללו לא מתאימות לכם, אתם מוזמנים להיכנס לארגז הכלים של הפרנקופיל, בו אני מרכז את כל האתרים, שבהם אני משתמש לצורך חיפוש טיסות לבירת צרפת. מומלץ לא להתעצל ולבדוק את כולם מכיוון שלפעמים ניתן למצוא דווקא באתר מסוים טיסות “סודיות” שאתרים אחרים פספסו.
שאלות ותשובות לגבי טיסות
האם צריך ויזה כדי לבקר בצרפת?
נכון לעכשיו לא, אולם בעתיד כל מי שירצה לבקר בשטחי האיחוד האירופי יצטרך לרכוש לעצמו את ויזת ETIAS.
כמה זמן לוקחת טיסה ישירה?
טיסה ישירה לפריז נמשכת בסביבות 4.5 שעות.
באיזה שדה תעופה אתה ממליץ לנחות?
אני מעדיף לטוס לשדה התעופה אורלי, מכיוון שהוא שדה התעופה שהכי קרוב לפריס (וממש בקרוב גם ניתן יהיה להגיע ממנו לפריס באמצעות קו 14 של המטרו, מה שיהפוך את ההגעה לפריס למהירה ונוחה עוד יותר).
גם שדה התעופה שארל דה גול הוא מצוין, והאמת, רוב חברות התעופה טסות לשם גם כך, לכן אוב הסיכויים שאם לא טסתם ב-Transavia, אתם תנחתו שם.
שדה התעופה היחידי עליו אני ממש לא ממליץ הוא שדה התעופה בובה, שנמצא הרחק מפריס ואין דרך קלה ומהירה להגיע ממנו לשם. לכן, אל תתפתו למחירים הזולים של כרטיסי הטיסה של החברות שטסות לשם ואל תטוסו לבובה, אלא אם בא לכם לטייל בצפון צרפת, במקום בפריס.
מה הדרך הכי מומלצת להגיע משדה התעופה לפריס ובחזרה?
העצה החד משמעית שלי היא לא להתקמצן ולקחת מונית משדה התעופה לפריס ובחזרה. אין דבר יותר מעצבן מאשר להיסחב עם מזוודות במטרו (במיוחד שבחלק גדול מהתחנות אין מדרגות נעות או מעליות) וזה גם יבזבז לכם המון זמן יקר.
נהג המונית המועדף עלי הוא עובדיה הסעות, מכיוון שהוא מאוד אמין ודייקן. אם הוא איננו פנוי אתם מוזמנים להיכנס לכתבה על תחבורה ציבורית בפריז ולמצוא שם עוד כמה נהגי מונית מומלצים.
אחרי שאמרתי את כל זה, הרשו לי לומר שלכל כלל יש יוצא מן הכלל. אם המלון או הדירה שלכם נמצאים קרוב לאחת התחנות של רכבת הפרברים RER B (במידה ונחתתם בשארל דה גול) או קו 14 של המטרו (במידה ונחתתם באורלי), אזי הייתי לוקח את הרכבת מכיוון שזאת תהיה האופציה המהירה והזולה ביותר.
מלונות ודירות מומלצים
בעיניי, ההחלטה הכי חשובה שלכם בזמן תכנון הטיול תהיה היכן לגור בעיר. מלון או דירה טובים יכולים להפוך את הטיול לבלתי נשכח ואילו מלון ודירה גרועים יכולים להרוס לכם את הטיול.
מכיוון שיצא לי להתגורר בלא מעט מלונות ודירות במהלך עשרות הביקורים שלי בעיר האורות למדתי איך לבחור מקום לינה בצורה כזאת שהסיכוי ל”נפילה” יהיה נמוך. כתוצאה מכך צברתי לי רשימה של מלונות ודירות מומלצים, שאותה אחלוק אתכם בעוד מספר שניות. אולם לפני כן, עלינו לטפל בשאלה חשובה מאוד.
המלונות האהובים עלי בעיר האורות
הנה שלושת המלונות האהובים עלי:
- Hôtel Aiglon – מלון נפלא, שגרם לי להתאהב ברובע מונפרנאס. יש להם את המיטות הטובות ביותר בהן יצא לי לישון, שירות מצוין ומיקום מנצח (במרחק הליכה מגני לוקסמבורג, בקרבת המון מסעדות וליד מספר תחנות מטרו, שיעזרו לכם להגיע לכל מקום כמעט באופן ישיר.
- Hôtel Brighton – בעיני אחד המיקומים הטובים ביותר בעיר האורות (ממש לא הרחק מהלובר) ואם יש לכם מזל, תוכלו להתעורר כל בוקר ולראות מולכם את גני טווילרי. יש דרך טובה יותר להתחיל את היום?
- Hôtel De Nice – אם מראה הוינטג’ לא יבהיל אותכם תמצאו כאן מלון במיקום הטוב ביותר בפריז (בתוך המארה ובמרחק הליכה מהלובר, נוטרדאם ועוד), מחיר שפוי ושירות לבבי וחמים. לא פלא שידידי היקר רונן סאס מודה לי עד היום על כך שהמלצתי לו על המלון הזה.
אם אף אחד מהמלונות הללו איננו פנוי או שאינו מתאים לכם, אל דאגה, כל מה שעליכם לעשות זה להיכנס לדף המלונות המומלצים בפריז ותוכלו למצוא שם עוד שורה של מלונות נהדרים. אחד מהם בוודאי יתאים לכם בול.
דירות מומלצות
אם אתם נוסעים בהרכב משפחתי ולא מעוניינים לקחת שני חדרים במלון (או להידחס לחדר “משפחתי” בגודל 20 ומשהו מ”ר), דירה יכולה להיות אופציה מעולה בשבילכם. זאת הסיבה, שכאשר אני נוסע עם הורי, לרוב אשתדל לקחת דירה.
בשנים האחרונות גיליתי את הדירות של אודי, ומאז הפכתי ללקוח קבוע שלו. אודי הוא בחור ישראלי שנמצא על הקו פריס-תל אביב ויש לו מספר דירות שהמשותף לכולן הוא המיקום המצוין, איכות האבזור והיחס המעולה שמקבלים.
הנה כמה מהדירות של אודי בהן התגוררתי:
- הדירה ליד כיכר הקונקורד – דירה סופר מפוארת באחד מהמיקומים הכי טובים בפריס.
- הדירה ליד מרכז פומפידו – ממוקמות במרחק הליכה מלא מעט אטרקציות בפריס ובקרבת רחוב Rambuteau, רחוב קולינארי עם מבחר של בולנז’רי, פטיסרי, שוקולטרי וכו’.
- הדירה ברחוב Beranger – נמצאת בצפון המארה, לא רחוק מרחוב Bretagne, על שלל האטרקציות הקולינריות שלו, אך גם ליד כיכר רפובליק, שם עובר צומת מטרו מרכזי, שיאפשר לכם להגיע ללא מעט מקומות בפריס ללא צורך בהחלפת קו.
במידה ותרצו לקרוא עוד על הדירות של אודי ולקבל המלצות על דירות מעולות אחרות, אני ממליץ לכם להיכנס לדף דירות להשכרה בפריז.
שאלות ותשובות לגבי מלונות ודירות
באיזה איזור כדאי להזמין מלון/דירה?
האמת היא שאין תשובה אחת נכונה לשאלה הזאת, מכיוון שלכל רובע יש היתרונות והחסרונות שלו.
אני לדוגמא, מאוד אוהב להתגורר ברובע המארה בגלל הבניינים ההיסטוריים, ההיצע הקולינרי ובגלל שניתן להגיע ממנו ברגל ללא מעט מקומות (במיוחד אם אתם מתגוררים באיזור של רחוב Rivoli).
כמו כן אני אוהב להתאכסן ברובע ה-1 ולפני כמה שנים גיליתי את יתרונותיו של רובע מונפרנאס (מחיר זול יחסית, קרבה לגני לוקמבורג ושפע של מסעדות ובתי קפה) ולכן תמצאו אותי מתארח גם ברובעים הללו.
לעומת זאת, רוב חברי אוהבים מאוד להתגורר ברובע סן ז’רמן דה פרה בזכות בתי הקפה, הגלריות, גני לוקסמבורג ועוד אטרקציות שנמצאות ממש ליד.
אם עדיין לא החלטתם היכן כדאי לכם להתגורר בפריס, הרשו לי להמליץ לכם על הכתבה איפה כדאי לישון בפריז, שסוקרת רובע רובע ומסבירה לכם את היתרונות והחסרונות שלו, כך שתוכלו למצוא בקלות.
מה עדיף – דירה או מלון?
האמת שזה ממש תלוי בצרכים שלכם ובהרכב המטיילים.
אם אתם זוג, שרוצה להסתובב כל היום בעיר ולחזור לחדר רק כדי לישון, אז מלון זו האופציה העדיפה בשבילכם, מכיוון ששם תקבלו שירותי קבלה 24/7 (חשוב מאוד בעיקר כשמגיעים מאוחר בלילה) ושירותי ניקיון יומיים.
לעומת זאת אם אתם מגיעים בהרכב משפחתי (למשל זוג הורים עם ילד אחד או יותר), או לחלופין, אתם מעוניינים לטייל בניחותא, לקנות בשווקים ולבשל, אז ללא ספק דירה תתאים לכם יותר.
האם יש איזורים בהם עדיף לא להתגורר?
רוב רובה של פריס בטוחה לחלוטין, אולם ישנם איזורים מסוימים בהם עדיף לא להתגורר מכיוון שמתגוררת בהן אוכלוסיה פחות סימפטית. הנה כמה דוגמאות:
– שכונת La Goute d’Or ברובע ה-18.
– הרחובות ליד חלקו הצפוני של רחוב Saint Denis (המקומות האחרונים בפריס בהם קיימת זנות רחוב).
– החלקים המערביים של רחוב Chateau d’Eau, שם יש לא מעט מהגרים.
– חלקים מהרובעים ה-19 וה-20, במיוחד האזורים החיצוניים, שקרובים לפריפריק.
בכל מקרה, אם תזמינו דירה או מלון שמוזכרים באתר שלי, תוכלו להיות בטוחים שהם נמצאים באיזורים נעימים. במידה ותרצו להיות 100% בטוחים אתם מוזמנים להתגורר באחד מהאזורים הכי מרכזיים של פריס, עליהם תוכלו לקרוא בכתבה מלונות בפריז במיקום מרכזי.
האם ישנם מלונות כשרים או דירות כשרות?
אין הרבה מלונות כאלו, אך בהחלט יש וניתן לקרוא עליהם בכתבה מלונות כשרים בפריז.
כמו כן אני מכיר דירה בפריס שמתאימה לשומרי כשרות ונמצאת ברובע ה-17. תוכלו למצוא עליה פרטים בקישור הזה.
אטרקציות שאסור לפספס
“אטרקציות חובה”
בעיר האורות יש כמות עצומה של מוזיאונים, מונומנטים, כנסיות, גנים ורחובות יפהפיים. המבחר עלול להיות מאוד מבלבל ולכן אם אתם מגיעים בפעם הראשונה לפריז, הנה רשימת אטרקציות שהם בגדר חובה.
על מנת לא ליצור כאן מגילה ארוכה כאורך הסיין, כתבתי רק מספר מילים על כל אחת מן האטרקציות אך הוספתי כפתור מידע נוסף לכל אטרקציה שתוביל אותכם לכתבה מעמיקה, שמכילה את כל המידע הדרוש על מנת לבקר שם.
כמו כן הוספתי לכל אטרקציה כפתור הזמנת כרטיסים, שבעזרתו תוכלו לקנות כרטיסים במהירות ובקלות מכיוון שמומלץ מאוד להזמין כרטיסים מראש על מנת לחסוך אי נעימויות וזמן יקר.
מגדל אייפל
מגדל אייפל, סמלה האייקוני של בירת צרפת, נבנה ב-1889 לכבוד התערוכה העולמית ומתנשא לגובה 324 מטרים. הוא מושך מיליוני מבקרים מדי שנה ומציע נוף פנורמי מרהיב של העיר.
דיסנילנד פריז
זהו פארק השעשועים הגדול באירופה, ממוקם 32 ק”מ ממרכז פריז. הוא כולל שני פארקים: דיסנילנד פארק ווולט דיסני סטודיוס. עם מגוון מתקנים, מופעים ודמויות דיסני, הפארק מציע חוויה קסומה למשפחות וחובבי דיסני מכל הגילאים.
שייט על הסיין
שייט על נהר הסיין מציע מבט ייחודי על עיר האורות ועל הדרך קצת מנוחה לרגליים, שבוודאי יתעייפו לאחר שתלכו כל היום ברחובות העיר. במהלך השייט תחלפו על פני אתרים מפורסמים כמו מגדל אייפל, הלובר והנוטרדאם. מומלץ בחום לעשות זאת בלילה, כאשר האורות הנוצצים ותאורת המבנים הופכים את הנוף הפריזאי לקסום במיוחד.
מוזיאון הלובר
הלובר, המוזיאון הגדול בעולם, שוכן בארמון מלכותי היסטורי בלב פריס. תמצאו שם אוצרות אמנות מרהיבים, כולל כמובן המונה ליזה, שכל תייר מרגיש שהוא חייב לראות אותה (שלא בצדק לדעתי כי יש יצירות הרבה יותר מעניינות).
אם החלטתם לבקר בלובר קבלו המלצה חמה ממני: הקדישו לו לא יותר משעה עד שעה וחצי, כי אחרת תקבלו “הרעלת אומנות”.
מרכז פומפידו
מרכז פומפידו, שמבנהו היחודי במרכז העיר שנוי במחלוקת עד עצם היום הזה, הוא המוזיאון לאומנות מודרנית החשוב ביותר בבירת צרפת וככזה מושך אליו מליוני מבקרים בשנה.
גם אם אינכם אוהבים אומנות מודרנית אני ממליץ בחום לבקר בו ולו על מנת לראות את הנוף הפנורמי של עיר האורות הנשקף מהקומה האחרונה שלו.
שער הניצחון
שער הניצחון, שבנייתו החלה בתקופת נפוליאון והסתיימה בימי שלטונו של לואי פיליפ, הוא ללא ספק המונומנט המפורסם ביותר בעיר האורות לאחר מגדל אייפל ומהווה אלטרנטיבה לא רעה למי שרוצה לראות את כל העיר מלמעלה.
מוזיאון ד’אורסה
מוזיאון ד’אורסה הוא אחד המוזיאונים האהובים עלי בפריז בזכות האומנות שמוצגת שם (אני יודע שרבים באים לשם בגלל האימפרסיוניסטים אך אני אישית מאוד אוהב דווקא את האומנות המוקדמת יותר המוצגת בקומה הראשונה). יתרון נוסף שלו היא העובדה, שלהבדיל מהלובר, מדובר במוזיאון שניתן בקלות למצות בתוך שעה וחצי ולכן לא יוצאים בתחושה שפספסתם חלקים שלמים של המוזיאון.
מוזיאון רודן
מוזיאון רודן, שנמצא באוטל דה בירון, לא הרחק מארמון האינווליד, מוקדש ליצירותיו של הפסל המפורסם אוגוסט רודן. תמצאו כאן אוסף עשיר של פסלים, רישומים וציורים, ביניהם כמובן “האדם החושב”, הפסל המפורסם ביותר של רודן. לאחר שתסיימו להנות מהפסלים של רודן (וגם של קאמי קלודל כמובן), אתם מוזמנים לטייל בגנים המקסימים של המקום, שגם אותם ממש לא כדאי לפספס.
ארמון האינווליד
ארמון האינווליד הוא מבנה מרשים מהמאה ה-17, שנבנה במקור ביוזמתו של לואי ה-14, כבית חולים ומקלט לחיילים פצועים. כיום, הוא מהווה מוזיאון צבאי ואתר קבורה של נפוליאון בונפרטה. הארמון מציג אדריכלות בארוקית מפוארת, אוסף נשק עשיר, ותערוכות על ההיסטוריה הצבאית של צרפת.
אוטל דה לה מרין
אוטל דה לה מרין נפתח בתור מוזיאון ביוני 2021 נפתח מוזיאון לאחר שהיה סגור במשך 223 שנים לציבור הרחב. תמצאו כאן יצירות אומנות וריהוט מהמאה ה-18 וכמובן נקודת תצפית מושלמת לעבר כיכר הקונקורד. כל זה, בשילוב של הגשה מודרנית וידידותית למטייל הפכו את המוזיאון הזה לאטרקציה סופר פופולרית מהרגע שהוא נפתח לקהל הרחב.
אטרקציות נוספות
כמובן שמדובר כאן אך ורק באטרקציות הכי פופולריות ואם תרצו לגלות אטרקציות נוספות, שבחלקן די בטוח שלא יצא לכם לבקר, אני ממליץ לכם להיכנס לעמוד המלא של האטרקציות בפריז.
אטרקציות מחוץ לפריז
רבים פונים אלי ומבקשים ממני עיצות לגבי מקומות מחוץ לפריז, אליהם אני ממליץ להם לנסוע. לפני שאני עונה להם אני שואל אותם שאלה אחת פשוטה: מה אורך החופשה שלכם?
אם מגיעים לפחות משבוע, אני ממליץ בחום לוותר על הנסיעה מחוץ לעיר ולהתרכז בכל מה שיש לעיר המקסימה הזאת להציע (וכפי שאתם מתחילים להבין, יש לה לא מעט אטרקציות ומקומות שממש לא כדאי להחמיץ).
אם הגעתם לשבוע או יותר ובא לכם לצאת להתאוורר קצת, אז גיחה מחוץ לעיר האורות היא בהחלט אופציה לא רעה. הנה שתי האטרקציות המפורסמות ביותר שנמצאות מחוץ לעיר, במרחק של כחצי שעה נסיעה בתחבורה ציבורית:
- ארמון ורסאי – בעיני הארמון המפואר ביותר בצרפת וכנראה שגם בעולם כולו. דורש, לכל הפחות חצי יום ורצוי אף יום שלם, על מנת שתוכלו לראות את כל מה שהוא מציע לכם ואף לבלות מעט בעיירה ורסאי המקסימה.
- דיסנילנד פריז – אישית, בעיני יורודיסני הוא נטע זר בצרפת, אך מצד שני, למרות האנטי המובנה שיש לי כנגדו, אני מודה שכשיצא לי לבקר בו בשנת 2022, עם ידידה שהתעקשה להגיע לשם, אני דווקא די נהניתי (עד שהיא לקחה אותי לסיבוב חנויות ביורודיסני ואז כבר ניסיתי לחפש את הגיליוטינה הקרובה, על מנת לסיים את הסבל הזה).
אולם שתי האטרקציות הללו הן רק ההתחלה, ובכתבה יום מחוץ לפריז תגלו שפע של אטרקציות נוספות, שנמצאות מחוץ לעיר החל מטירות, פארקי שעשועים ועיירות מקסימות.
שאלות ותשובות לגבי אטרקציות
האם שווה לקנות את כרטיס המוזיאונים והאטרקציות?
ככלל, אינני ממליץ לקנות את הכרטיס הזה מכיוון שהוא יגרום לכם להפוך את הטיול למירוץ מטורף בין אטרקציות, במטרה לנצל אותו כמה שיותר. לכן אני ממליץ לכם להחליט מראש על אטרקציה אחת או שתיים מקסימום ליום, בהן תרצו לבקר ולקנות להן כרטיסים מראש.
כך תוכלו לבקר בכל אטרקציה בניחותא ולהשקיע את זמנכם גם בטיול נינוח וכיפי ברחובות (שזה בעיני הדבר הכי כיפי שאפשר לעשות בעיר האורות).
אם בכל זאת תרצו לקרוא עוד על הכרטיסים הללו אתם מוזמנים להיכנס לכתבה כרטיס המוזיאונים וכרטיסי אטרקציות לפריז: מידע ומחירים.
היכן מומלץ להזמין כרטיסים לאטרקציות?
ישנם מספר אתרים אמינים וקלים לשימוש בהם ניתן להזמין כרטיסים וההמלצה שלי, במיוחד באטרקציות יקרות כגון מגדל אייפל ודיסנילנד פריס, היא לבדוק את כולם ולהשוות מחירים.
על מנת לעזור לכם לעשות זאת יצרתי את ארגז הכלים של הפרנקופיל בו תוכלו למצוא את כל אתרי ההמלצות הכי מומלצים, להשוות מחירים ולקנות כרטיסים במחירים הכי זולים שיש.
כמה זמן מראש מומלץ להזמין כרטיסים לאטרקציות?
ההמלצה שלי היא להזמין כרטיסים לאטרקציות הכי פופולריות (מגדל אייפל, יורודיסני, הלובר, וכו’) אחרי שסגרתם טיסה ומקום לינה, מכיוון שהכרטיסים עלולים להיגמר או שמחירהם יעלו, בהתקרב המועד שבו תרצו לבקר בהן.
היכן ניתן לקרוא על התערוכות שיתקיימו בפריס בזמן שאהיה שם?
ישנן באתר שתי כתבות, שאותן אני משתדל לעדכן אחת למספר חודשים, שיספקו לכם את המידע הזה:
– תערוכות מומלצות במוזיאונים של פריז – כאן תמצאו את התערוכות הכי מעניינות, אותן בחרתי בשבילכם בפינצטה.
– גלריות בפריז – כאן תמצאו מידע על תערוכות סופר מעניינות שמתקיימות בגלריות הכי שיקיות של פריס.
מתי ניתן להיכנס בחינם לאטרקציות של פריס?
חלק ניכר מהאטרקציות של פריס, דוגמת מוזיאון הלובר, מאפשרות ביקור בחינם ביום ראשון הראשון של החודש. אולם אישית לא הייתי ממליץ לכם לנצל זאת, מכיוון שאז תאלצו לעמוד במשך שעות בתור. מכיוון שממילא אתם מגיעים לזמן קצר, לא עדיף לכם לנצל אותו בצורה טובה יותר?
הופעות קונצרטים וקברטים שאסור לפספס
החלטתם כבר מה תעשו במהלך היום אבל מה אתם מתכוונים לעשות בערבים?
אני מודה שאת הערבים שלי אני אוהב להעביר בסעודה טובה באחת ממסעדות העיר (הפרק הקולינרי באתר יגיע מאוחר יותר) ומשם….היישר למיטה, על מנת שאוכל לזנק מוקדם בבוקר כמו נמר על מנת להמשיך ולהתרוצץ ברחובותיה של עיר האורות.
אולם אתם זה לא אני ומכיוון שלא מעט אנשים מעוניינים לצאת לבלות בערב הרשו לי להציע לכם כמה אופציות.
מופעי קברט
אם אף פעם עוד לא יצא לכם לבקר באחד מהקברטים המפורסמים של עיר האורות הנה שלושת המפורסמים שבהם:
כבר צפיתם בשלושת המופעים הללו? אתם מוזמנים להיכנס לכתבה מופעי קברט בפריז ולגלות עולם שלם מופעים מסוגים שונים ומשונים.
קונצרטים ואופרות
אם חלמתם על ערב באופרה גרנייה או שמא אתם חובבי מוזיקה קלאסית שמעוניינים לשמוע את צלילי הקונצ’רטי של ויואלדי בוקעים מתוך כנסיית הסנט שאפל, תשמחו לשמוע שריכזתי את כל אולמות הקונצרטים, בתי האופרה והכנסיות, בהן נערכים מופעים מוזיקליים, בכתבה אחת בשם מוזיקה קלאסית בפריז, ולכם נותר רק לבדוק אילו מופעים יתרחשו בזמן שתבקרו בבירת צרפת.
מועדוני ריקודים ודיסקוטקים
אם לא ממש חשוב לכם להתעורר מוקדם בבוקר ובא לכם לפזז כל הלילה, אתם מוזמנים להיכנס לכתבה חיי לילה בפריז, שם תמצאו שורה של מועדוני לילה מומלצים.
ברים ורופטופים
רוצים לשבת בערב ולשתות איזה דרינק באחד מהברים או הרופטופים (ברים שנמצאים על גג בניין) של פריס? כל מה שעליכם לעשות זה להיכנס לכתבה ברים מומלצים בפריז, רוף-טופים ועוד מקומות טרנדיים.
תחבורה ציבורית
בירת צרפת היא אחת הערים שהכי קל להתנייד בה ויש בה שפע של אמצעי תחבורה באמצעותם תוכלו להגיע ממקום למקום.
בגדול הייתי מחלק את התחבורה בעיר האורות לשתי קטגוריות עיקריות:
- תחבורה ציבורית “פרקטית” – תחבורה שהמטרה שלה היא להביא אותכם מנקודה א’ לנקודה ב’.
- תחבורה “כיפית” – המטרה כאן היא לא להגיע למקום מסוים אלא פשוט ליהנות מהדרך. דוגמאות לכך הם השייט על הסיין ואוטובוס התיירים שבשניהם תתחילו ותסיימו לרוב באותו מקום, אבל במהלך הנסיעה תראו כל מיני מקומות מעניינים.
תחבורה ציבורית
ישנם סוגים שונים של תחבורה ציבורית בפריז (מטרו, אוטובוסים, מוניות, אובר וכו’) וסקרתי את כולם בכתבה תחבורה ציבורית בפריז ולכן לא ארחיב על זה כאן. לעומת זאת בחלק הזה של הכתבה הייתי רוצה לשתף אותכם באיך שאני אוהב להתנייד בפריז.
אישית אני מעדיף לנסוע במטרו, על פני נסיעה באוטובוסים הן מכיוון שניתן להגיע מהר יותר מנקודה לנקודה והן מכיוון שיש משהו קסום בעיני להיכנס מתחת לאדמה במקום X ולצאת ממקום Y.
מבחינת כרטיסים, לפני כמה שנים גיליתי את האפליקציה Bonjour RATP ומאז החיים שלי הפכו לקלים ופשוטים. זוהי האפליקציה הרשמית של רשות התחבורה של פריז והיא מספקת לכם את כל המידע הדרוש על איך להגיע ממקום למקום. היתרון הגדול ביותר שלה הוא האפשרות להזמין דרכה כרטיסים לכל סוגי התחבורה הציבורית ולהשתמש בכרטיס על ידי הצמדת הנייד למשטח מיוחד ליד שער הכניסה למטרו או בתוך האוטובוס (בתנאי שהנייד שלכם תומך ב-NFC).
בזכותה, חסל סדר חיפוש הכרטיסים בארנק וניתן להזמין את הכרטיסים מראש, עוד לפני שנחתתם בפריז, כך שתוכלו להשתמש בהם מיד כבר בשדה התעופה.
שייט על הסיין ואוטובוס תיירים
להבדיל מתחבורה ציבורית בה משתמשים על מנת להגיע למקום כלשהו, כשמזמינים שייט על הסיין או אוטובוס תיירים, המטרה היא ליהנות מהדרך. כדי להכיר את הנושא יותר לעומק אני ממליץ לכם לקרוא את שתי הכתבות הבאות:
- שייט על הסיין: המלצות, כרטיסים וטיפים שיכולים לחסוך לכם כסף
- אוטובוס תיירים בפריז ודרכים אחרות לטייל שלא באמצעות הרגליים
השכרת רכב בפריז
אם אתם מתגוררים במשך כל הטיול שלכם בפריז ,אני ממליץ בחום לא לשכור רכב מכיוון שנהיגה בפריז היא פשוט סיוט שלא ברא השטן, בעוד שהתחבורה הציבורית בפריז היא תענוג.
גם אם תרצו לצאת ליום אחד מפריז, לא הייתי ממליץ לכם על הטרחה של לשכור רכב ליום אחד כי תצטרכו לקחת, לתדלק ולהחזיר אותו וזה כבר כאב ראש בעיני. לכן, אם תרצו לעשות טיול יום מחוץ לפריז אני ממליץ לקחת רכבת או סיור מאורגן (תוכלו למצוא אופציות מעולות לכך בכתבה יום מחוץ לפריז).
מתי אני כן ממליץ לשכור רכב? אם החלטתם לנסוע למספר ימים ומעלה לאחד מהמחוזות של צרפת ואתם מעוניינים לצאת ולחזור לפריז. במקרה הזה יצרתי כתבה בשם השכרת רכב בפריז שמכילה המון טיפים חשובים, שיעזרו לכם להפוך את חווית השכרת הרכב והנהיגה בפריז לקצת פחות טראומטית.
שאלות ותשובות לגבי תחבורה בפריז
אילו סוגי כרטיסים לתחבורה ציבורית יש?
הנה שלושת סוגי הכרטיסים הכי פופולריים:
– כרטיס חופשי שבועי: פעיל אך ורק בין בין יום שני ליום ראשון בלילה ולא מרגע הנפקתו, כפי שלא מטיילים חושבים ואז מתאכזבים.
– כרטיס חופשי יומי: מאפשר לכם לנסוע באותו כרטיס במשך כל היום.
– כרטיס לנסיעה בודדת. מתאים לנסיעה אחת מהרגע שנכנסים למטרו ועד שיוצאים ממנו או למשך שעה מרגע שעולים על אוטובוס. אם החלטתם לקנות כרטיסים בודדים מומלץ בחום לקנות Carnet, שמכיל 10 כרטיסים ועולה מעט פחות מלקנות 10 כרטיסים בודדים.
חשוב לציין שהכרטיסים הללו מתאימים לכל סוגי התחבורה הציבורית בפריז, דהיינו מטרו, אוטובוסים ואפילו הרכבל של מונמארטר.
האם שווה להזמין כרטיס חופשי שבועי?
אם אתם מגיעים בסביבות יום שני, עוזבים ביום ראשון ואתם מתכוונים לנסוע למקומות מחוץ לפריז כגון שדה התעופה שארל דה גול או דיסני לנד פריז, אז בהחלט שווה לכם לקנות את הכרטיס הזה.
אם אתם מגיעים בימים שלישי ורביעי ועוזבים בראשון, אז זה עדיין שווה (במיוחד אם אתם הולכים פחות ברגל ומעדיפים לנסוע במטרו ובאוטובוסים) אך גבולי.
אם אתם מגיעים ביום חמישי והלאה, אז לדעתי זה כבר לא שווה (במיוחד אם אתם מתכוונים לטייל הרבה ברגל ו/או להישאר בתוך פריס ולא לצאת ממנה.
היכן קונים כרטיסים לתחבורה הציבורית בפריס?
אם יש לכם טלפון נייד בעל שבב NFC (כזה שמאפשר לשלם באמצעות הצמדת הטלפון למשטח תשלום) אז ההמלצה החד משמעית שלי היא לקנות כרטיסים באמצעות אפליקצית BONJOUR RATP, אותה הזכרתי בכתבה.
אם אין לכם טלפון כזה אז יהיה עליכם לקנות את הכרטיסים בקופות שנמצאות בתחנות המטרו השונות.
שימו לב: בחלק ניכר מהקופות לא ניתן לשלם במזומן אלא רק בכרטיס אשראי.
מה לגבי אנשים שמתקשים בהליכה?
בשנים האחרונות עיריית פריס השקיעה סכומי כסף משמעותיים על מנת לשפר את הנגישות של התחבורה הציבורית. המצב עדיין רחוק מלהיות מושלם וכך המטרו איננו מומלץ לאנשים שמתקשים בהליכה.
על מנת לעזור לכל אותם אנשים שמתקשים בהליכה נוצרה הכתבה טיול בפריז ללא מגבלות.
באיזו שעה אתה ממליץ לעשות שייט על הסיין?
חד משמעית בשעות ערב ויש לכך שתי סיבות:
– זו דרך מעולה לנוח, אחרי יום שבו הלכתם קילומטרים על גבי קילומטרים, ועל הדרך לגלות עוד מקומות בפריס שלא הספקתם לראות.
– לאחר שהשמש שוקעת המונומנטים שעל גדות הסיין, דוגמת בניין האקדמיה או הלובר, מוארים בתאורה מיוחדת והמראה פשוט מרהיב.
סיורים בפריז (לבד או בטיול מודרך)
אחרי שסיימנו עם כל הדברים הטכניים והמעט משעממים הגיע הזמן להתחיל לעסוק בדבר העיקרי שלשמו התכנסנו ובשבילו השקעתם כל כך הרבה כסף ומאמץ: טיול בפריז!
ההיסטוריה של פריז
לפני שנתחיל לדבר על מסלולי הטיול ועל המקומות בפריז שאסור להחמיץ, הרסו לי לספק לכם טיפ שישדרג לכם את חווית הטיול: הכירו, ולו מעט, את ההיסטוריה של פריז.
ההיסטוריה של פריז מורכבת מכל מה שעושה סרט הוליוודי להצלחה קופתית: בניינים ורחובות יפים, תככים, מזימות, אלימות וסקס (ועוד לא דיברנו על האוכל הנפלא, שגם מצטלם נהדר).
לכן ללמוד את ההיסטוריה של פריז זה לא רק תענוג גדול אלא גם משהו שישדרג לכם את הטיול, מכיוון שכאשר תטיילו ברחובות תהנו לא רק מהיופי של הבניינים אלא גם תדעו אילו סיפורים עסיסיים התרחשו בהם וזה, תאמינו לי, כיף גדול.
חשוב לי לציין, אינני מצפה מכם להתחיל לבלוע ספרים על גבי ספרים, שעוסקים בהיסטוריה בת ה-3,000 שנה של פריז, אין בזה צורך כי כבר עשיתי זאת בשבילכם ויצרתי את הדף שעוסק בהיסטוריה של פריז.
תמצאו שם תקציר של ההיסטוריה הארוכה של פריז ולצד זה המלצות על כתבות שעוסקות בתקופות שונות בדברי ימי העיר ואפילו סרטונים של “היה היה” וסרטים אחרים, שיכולים לעזור לכם להכיר את ההיסטוריה של עיר האורות.
אז קחו לכם מעט זמן והשקיעו בקריאת ההיסטוריה הפריזאית. כשתטיילו בפריז, אני מבטיח לכם שתודו לי על כך :-).
מסלולי טיול
כפי שאתם יודעים, ביקרתי בפריז עשרות פעמים וחרשתי את רחובות עיר האורות באמצעות הרגליים. בכל פעם שאני חוזר מפריז אני לוקח את המסלולים הכי טובים שעשיתי ויוצר מכל אחד מהם כתבה.
התוצאה: כמה עשרות מסלולי טיול המחולקים למספר קטגוריות:
- מסלולי טיול לפי כמות הזמן שיש לכם בפריז: תמצאו שם מסלול לקונקשן בין כמה שעות, מסלולים ליומיים ומסלול לשבוע.
- מסלולים לפי אזורים בפריז: כאן תמצאו מסלולים שמתרכזים בשכונות מסוימות כמו מסלולי טיול במארה או סן ז’רמן.
- מסלולי טיול בעקבות אנשים מפורסמים: אם אי פעם רציתם לטייל בפריז בעקבות נפוליאון או בני אמדורסקי, זאת ההזדמנות שלכם.
את כל הטוב הזה תמצאו בדף מסלולי טיול בפריז.
סיורים מודרכים
נכון, כיף גדול ללכת לאיבוד בין רחובותיה של פריז, אולם כיף לא פחות גדול לטייל בעיר האורות עם אנשים שמכירים אותה היטב ושמחים לחלוק אתכם את הידע הזה. אצלי באתר תמצאו המלצות על שלושה סוגים של סיורים מודרכים:
- סיורים מודרכים קלאסיים – סיורים רגליים ברחובותיה של פריז. תמצאו שם מדריכים מעולים שמתמחים בהיסטוריה, אומנות רחוב, אופנה, סיורי משפחות ועוד ועוד.
- סיורים קולינריים – אלו סיורים שבהם לא רק תלכו אלא גם תאכלו, והרבה (סיור כזה הוא כמו ארוחה דשנה). תמצאו כאן סיורים שמתמחים בסוג מסויים של מאכלים (פטיסרי, שוקולדים, גבינות, בשרים וכו’) או כאלו שמגלים לכם את הסודות הקולינריים של שכונה מסויימת. בקיצור: השילוב המושלם בין אוכל לבטן ואוכל לנשמה.
- סיורים יומיים מחוץ לפריז – אם אתם רוצים לצאת ליום אחד מחוץ לפריז ולא בא לכם לנסוע ברכבות, מומלץ בחום לקחת טיול מאורגן חד יומי. טיול כזה יחסוך לכם את הצורך של לשכור רכב (כאב לא קטן, כפי שכתבתי קודם) ויספק לכם גם מדריך שילווה אותכם במהלך הטיול, מה שיחסוך לכם את הצורך לקרוא על היעד שבו אתם הולכים לבקר.
שאלות ותשובות בנוגע לטיול בפריז
מה מזג האוויר בפריז?
כדי ללמוד על מזג האוויר בפריז במהלך השנה, לקבל עיצות אלו בגדים כדאי לכם לקחת אתכם (ואפילו אילו שנסונים יתאימו בול למזג האוויר), אתם מוזמנים להיכנס לכתבה מזג האוויר בפריז.
כמה ימים כדאי להקדיש לטיול בפריז?
ההמלצה החד משמעית שלי היא לכל הפחות שבוע. בזמן הזה תוכלו להתחיל להכיר בניחותא את הרובעים השונים של פריז ואף לצאת יום אחד מחוץ לגבולות העיר (למשל לארמון ורסאי או דיסנילנד פריז).
מה הן השכונות בפריז שאסור להחמיץ?
אלו הן השכונות בהן אתם פשוט חייבים לבקר, אם זו הפעם הראשונה שלכם בפריז (והאמת? גם פרנקופילים מתקדמים חוזרים לשם פעם אחר פעם):
– מונמרטר
יש לך מסלול טיול בפריז לאנשים שמבקרים בה בפעם הראשונה?
בהחלט! במיוחד בשבילכם יצרתי את מסלול פריז למתחילים, שם תמצאו מסלול בן שבוע, שיעזור לכם לגלות את המקומות המפורסמים ביותר של העיר.
יש לכם פחות משבוע? אל דאגה! מדובר במסלול מודולרי ולכן תוכלו לצמצם אותו בקלות, על פי מספר הימים שיש לכם בפריז.
מה אתה ממליץ לאנשים שכבר ביקרו כמה פעמים בפריז?
אם אתם “פרנקופילים מתקדמים”, שמחפשים מקומות סודיים ולא מוכרים, אתם מוזמנים לקרוא את הכתבה הסודות של פריז. כמו כן אתם מוזמנים להיכנס לדף מסלולי הטיול ולגלות שם שורה ארוכה של מסלולים, שיעזרו לכם לגלות לא מעט מקומות סודיים הרחק מהשביל בו הולכים רוב התיירים.
כמה רובעים יש בפריז?
מאז שנת 1860 פריז מורכבת מ-20 רובעים, שמסודרים בצורה של שבלול. בכתבה רובעים בפריז תמצאו מפות של פריז, מידע על כל רובע ועוד מידע שימושי.
זה נכון שהצרפתים הם עם אנטיפתי וממש לא נחמד?
ממש ממש לא. הצרפתים הם עם מאוד נחמד (להוציא אולי המלצרים, המוכרים והפקידים). העניין הוא שצריך להבין את הקוד התרבותי שלהם, וברגע שעושים זאת ונוקטים במספר פעולות פשוטות, מגלים כמה נחמדים הם יכולים להיות. למזלכם קיבצתי בשבילכם שורה של עיצות שיעזרו לכם לגלות את הצד הטוב שלהם ותוכלו למצוא אותן בכתבה איך לא לעצבן את הצרפתים.
איפה כדאי לאכול בעיר האורות?
הפרנקופילים צועדים על קיבתם ופריז היא גן עדן קולינרי.
בפריז תמצאו כמות עצומה של מסעדות, אך אליה וקוץ בה, למרות המבחר העצום (ואולי בגללו) לא קל כל כך למצוא מסעדות טובות בפריז.
אך אל דאגה, על מנת למנוע מכם נפילות קולינריות יצרתי בשבילכם את דף המסעדות המומלצות בפריז בו תמצאו המלצות המבוססת על ניסיון אישי שלי ושל אחרים.
כמובן שפודיז אמיתיים לא יוותרו על שווקי אוכל בפריז ומכיוון שיש לא מעט שווקים כאלה, החלטתי ליצור בשבילכם כתבה ששמה שווקים בפריז שאהבתי במיוחד, שתעזור לכם להתמקד בשווקים הכי טובים (וכמובן לקבל מידע לגבי שעות וימי הפתיחה שלהם).
אם אתם מעוניינים להכיר את הקולינריה הצרפתית בעזרתו של מומחה לתחום, אתם מוזמנים להיכנס לדף סיורים קולינריים ולקבל לא מעט המלצות על סיורים טעימים ומעניינים.
ולבסוף אם אתם רוצים לעשות בעצמכם טיול בפריז שכולו קולינריה, הרשו לי להמליץ לכם על הכתבה 48 שעות טעימות בפריז.
שאלות ותשובות בנושא הקולינריה בפריז
תוכל להמליץ לי גם על מסעדות כשרות בפריז?
בוודאי! אני אומנם אוכל גם אוכל לא כשר, אולם יש לי חברים שומרי כשרות והם כתבו לי שתי כתבות שיכולות מאוד לעזור לנוסע הדתי:
– מסעדות כשרות בפריז – כתבה שמכילה המלצות על מסעדות כשרות וטעימות בעיר האורות.
– כשרות בפריז – כתבה סופר מושקעת שעוסקת בכל נושא הכשרות בפריז במובנה הרחב (סופר מרקטים כשרים, מלונות כשרים, עירוב תבשילים וכו’).
אילו מאכלים צרפתים קלאסיים כדאי לי לטעום?
שאלה קשה מכיוון שטעם זה משהו אישי מאוד. לכן העצה שלי היא פשוט לנסות לטעום כל דבר שתראו בחנויות האוכל ובשווקים, שיתפוס לכם את העיניים.
דרך אגב, אם אתם רוצים לקרוא על מאכלים שהסיכוי שתאכלו אותם (או לפחות את חלקם) שואף לאפס, אתם מוזמנים לקרוא את הכתבה אין מצב שאני אוכל את זה! אוכל צרפתי שרק צרפתים יסכימו לאכול.
האם ניתן לשתות מי ברז בפריס?
לא רק שניתן לשתות מי ברז בפריס אלא גם מומלץ מכיוון שמדובר במים שמגיעים ממעינות במעבה האדמה. כמו כן אל תתביישו להזמין Carafe d’Eau (קנקן מים מהברז) במסעדה ובכך לחסוך לא מעט כסף על מים מינרליים.
איפה עושים שופינג בפריז?
איפה קונים בפריז? היכן החנויות המומלצות, הקניונים ומרכזי הקניות וממה כדאי להיזהר? אלו הן הכתבות ששווה לכם לקרוא:
- קניות בפריז המדריך השלם – כתבה מעולה של יואל תמנליס שסוקרת את איזורי הקניות העיקריים של פריז וגם מספקת מידע על החזרי מס (למקרה שהחלטתם לפצוח במסע קניות שלא יבייש את ז’וזפין אשתו של נפוליאון).
- 48 שעות של אופנה בפריז – במידה ואתם אוהבים אופנה אני ממליץ לכם לקרוא את הכתבה הזאת שמכילה מסלול טיול בין חנויות האופנה החשובות של פריז.
- שופינג בפריז: הסיילים שאסור להחמיץ – פעמיים בשנה נערכים בפריז מבצעים מיוחדים שבמהלכים צונחים המחירים בעשרות אחוזים. הכתבה הזאת תספק לכם את כל המידע הדרוש לגבי הסיילים הללו כדי שאתם לא חמיצו אף מבצע.
שאלות ותשובות בנוגע לקניות בפריז
היכן ניתן לקנות סים בפריז?
האמת היא שאם יש לכם טלפון סלולרי חדש יחסית (כזה שיוצר ב-2020 או מאוחר יותר) אין לכם שום סיבה לקנות סים פיזי, אלא כדאי לכם לקנות סים וירטואלי בשם Airalo, שלא ידרוש מכם להוציא את הסים הפיזי מהמכשיר הסלולרי שלכם (אם תכניסו בעת קניית הסים את הקוד Zvi8757, תקבלו גם 3 דולר הנחה).
אם אתם בכל זאת מעוניינים לקנות סים פיזי, אתם מוזמנים להיכנס לכתבה תקשורת בפריז ולמצוא שם מידע על מקומות בהם תוכלו לקנות את הסים בזול.
האם פריז היא עיר יקרה?
לצערי התשובה היא חיובית. פריז מעולם לא נחשבה לעיר זולה והלינה בה הייתה תמיד יקרה יותר מאשר בערים אחרות בצרפת דוגמת ליון או בורדו. אולם בשנים האחרונות בעקבות האינפלציה הגדולה וסגירת לא מעט דירות נופש בפריז, מחירי הדיור והאוכל עלו בצורה משמעותית.
אולם אל דאגה, גם אם אתם לא מיליונרים אתם עדיין יכולים לטייל בפריז בתקציב סביר. על מנת לעזור לכל אלו, שלא נולדו למשפחת רוטשילד, להנות בפריז יצרתי את הכתבה פריז בזול – כל הדרכים לחסוך כסף בזמן חופשה בפריז מבלי להתכלב.
אתרי אינטרנט שימושיים
רגע לפני שהמדריך הזה מסתיים, הנה רשימה של אתרים מומלצים לגבי פריז, שאינם “פרנקופילים אנונימים” 🙂
- משרד התיירות של פריז
- האתר של עיריית פריז
- בית חב”ד בפריז
- RATP המטרו של פריז
- SNCF אתר הרכבות של צרפת
- אתר שדות התעופה של פריז
- האתר הרשמי של אולימפיאדת פריז