ניווט מהיר בכתבה
- אז איפה כדאי לישון בפריז?
- הרובע ה-1 של פריז
- הרובע ה-2 של פריז
- הרובע ה-3 של פריז (המארה הצפוני)
- הרובע ה-4 של פריז (המארה הדרומי ואיל סן לואי)
- הרובע ה-5 של פריז (הרובע הלטיני)
- הרובע ה-6 של פריז (סן ז’רמן)
- הרובע ה-7 של פריז (פובור סן ז’רמן)
- הרובע ה-8 של פריז
- הרובע ה-9 של פריז
- הרובע ה-10 של פריז
- הרובע ה-11 של פריז
- הרובע ה-12 של פריז
- הרובע ה-13 של פריז
- הרובע ה-14 של פריז
- הרובע ה-15 של פריז
- הרובע ה-16 של פריז
- הרובע ה-17 של פריז
- הרובע ה-18 של פריז
- הרובע ה-19 של פריז
- הרובע ה-20 של פריז
- שכונות בפריז שאני אוהב במיוחד
- כבר מצאתם לכם מלון או דירה מעולה בפריז?
אחת מהשאלות שעולות בכל קבוצת פייסבוק שעוסקת בפריז היא “איפה כדאי לישון בפריז”? והאמת כמה שהשאלה הזאת קצרה ככה התשובה לה היא ארוכה ומסובכת. הסיבה לכך היא שהתשובה היא בסופו של דבר מאוד אישית ומורכבת משורה ארוכה של משתנים כגון:
- תקציב
- זמן שהייה (טיול של שבוע ומעלה או גיחה של סופ”ש לפריז)
- אופי הטיול (האם זהו טיול נינוח או דווקא טיול שבו יש להספיק וכמה שיותר)
- רמת הדתיות (חילוני יוכל תיאורטית להתגורר בכל מקום ואילו אדם דתי יעדיף להתגורר ליד בית חב”ד או באיזורים בהם יש לא מעט מסעדות כשרות. מי שהנושא חשוב לו מוזמן לקרוא את הכתבה העוסקת בטיפים בנושאי כשרות בפריז).
- רמת ה”חיבור” עם רובע מסויים. זה רלוונטי יותר לפרנקופילים מתקדמים שיש להם סימפטיה מיוחדת לרובעים מסויימים או אפילו רחובות ספציפיים (אני למשל מאוד מאוד אוהב את רחוב Richelieu, אולי בגלל שבילדותי התגוררתי שם).
- ועוד ועוד סיבות אויקטיביות וסובייקטיביות כאחד.
אז איפה כדאי לישון בפריז?
אז בהמשך להקדמה אינני מתכוון לענות על השאלה השאלה הזאת ולומר לכם משהו בסגנון “לכו לרובע ה-1” או “תתרחקו מהרובע ה-19”. נכון שבעבר כך בדיוק הייתי עונה ללא מעט אנשים ששאלו אותי. אולם, מכיוון שלכל אחד מאיתנו יש סט צרכים ודרישות שונה, הבנתי שהעובדה שאני אוהב רבעים מסויימים, לא אומר שאותם רובעים יתאימו גם לשאר המטיילים.
לכן, במקום לומר לכם מיד באילו רובעים כדאי לדעתי להתגורר, הרשו לי לספק לכם סט של אבחנות וטיפים לגבי כל אחד מהרובעים של פריז. כולי תקווה שבאמצעותם תוכלו להחליט בעצמכם איזה רובע הכי מתאים לכם.
גילוי נאות: עד כמה שניסיתי להיות אובייקטיבי, לא ניתן להתעלם מהעבודה ששאלת הלינה בפריז היא שאלה סובייקטיבית במהותה. לכן, אם אתם לא מסכימים עם ההבחנות שלי, זה מצוין! תגיבו בתוך הפוסט או בדף הפייסבוק של פרנקופילים אנונימיים ואם תצליחו לשכנע אותי אני מבטיח לעדכן את הכתבה.
עם כך, אחרי שהבנו את כל זאת, בואו נצא לדרך ונעזור לכם למצוא את הרובע הפריזאי המושלם בשבילכם.
הרובע ה-1 של פריז
יתרונות: Location, Location, Location! הרובע נמצא ממש במרכז ומי שמתגורר בו קרוב ללא מעט אטרקציות בפריז כגון מוזיאון הלובר, מרכז פומפידו ועוד. המיקום המרכזי שלו מאפשר למי שמתגורר בו ללכת ברגל לשאנז אליזה, רובע המארה או פשוט לעבור את הגדה וללכת לבקר באיל דה לה סיטה או בגדה השמאלית של הסיין. בקיצור: מי שמתגורר שם חי ממש בצנטרום של הפיילה.
חסרונות: החיסרון העיקרי של הרובע הזה הוא המחיר. אז תתכוננו לשלם לא מעט (במיוחד בעונות החמות). כמו כן דווקא בחלקים המרכזיים שלו יש לטעמי פחות מסעדות טובות במחירים סבירים (אבל יש בהחלט לא מעט מסעדות מצויינות במחירים לא סבירים כלל).
טיפ מהפרנקופיל: אם כבר גרים ברובע הראשון נסו לגור כמה שיותר קרוב לרחוב Rivoli שהוא הרחוב המרכזי שלי הרובע. אישית אני מאוד אוהב את מלון Brighton שנמצא שם. מדובר במלון לא זול בכלל אבל הנוף לגני הטווילרי הוא Priceless.
אופציה מצויינת אחרת היא להתגורר ליד תחנת המטרו Les Halles מכיוון שהיא תאפשר לכם להגיע בקלות ללא מעט מקומות (כולל לדוגמא דיסנילנד פריז) ובמקביל להגיע ברגל ללא מעט מקומות אותם הזכרתי קודם. אם תחליטו לקבל את עצתי ולהתגורר בסביבה, הרשו לי להמליץ לכם על מלון Novotel Paris Les Halles, אחד המלונות הפופולריים בקרב קוראי האתר ובצדק רב.
רוצים להתגורר ברובע ה-1 של פריז?
הרובע ה-2 של פריז
יתרונות: המיקום של הרובע הזה הוא לא רע בכלל מבחינת קירבה לאטרקציות (לדוגמא אלו של הרובע ה-1 או הרובע ה-9). כמו כן אסור לשכוח שכמה מהפסאז’ים הכי יפים בפריז נמצאים ברובע הקטן הזה. מצד שני, למרות מרכזיותו המחירים ברובע הזה נמוכים יותר, לרוב, מהמחירים ברובע ה-1 או ברובע ה-3 של פריז שגובלים בו.
חסרונות: אומנם מדובר ברובע מרכזי אך יש בו מספר מקומות לא כל כך סימפטיים. אני מתכוון לחלק הצפוני של רחוב Saint Denis והרחובות היוצאים ממנו (לדוגמא: רחוב Blondel). המקומות הללו הם המקומות האחרונים בפריז, לפי מה שאני יודע, בהם תוכלו בערבים למצוא זנות רחוב. חשוב להדגיש: אין שום בעיה בטחונית עם הנושא, אולם אם נסעתם עם ילדכם לפריז, הייתי ממליץ להתגורר במקומות אחרים.
טיפ מהפרנקופיל: אם החלטתם להתגורר ברובע הזה הייתי ממליץ לנסות לגור קרוב לרחוב מונטרגיי על שלל האטרקציות הקולינאריות שלו. אין תענוג גדול יותר מלרדת לשם או לשוק סן אוסטאש ולבנות לכם ארוחת בוקר/צהריים/ערב לתפארת.
דוגמא למלון כזה הוא Hoxton, מלון עם עיצוב משגע, שנמצא במרחק של פחות מעשר דקות הליכה מרחוב מונטרגיי, אך גם קרוב לבולבארים הגדולים (מצויין מבחינה תחבורתית).
רוצים להתגורר ברובע ה-2 של פריז?
הרובע ה-3 של פריז (המארה הצפוני)
יתרונות: אין זה סוד שרובע המארה הוא הרובע האהוב עלי במיוחד בזכות ההיסטוריה המרתקת שלו והשילוב בין הארמונות לבין כל המסעדות ובתי הקפה השיקיים שלו.
לכן אם בא לכם לקום בבוקר ולהרגיש כמו מרקיז שזה אתה יצא מה Hôtel Particulier שלו לבקר באיזה סלון ספרותי, לכו להתגורר במרכז הרובע. כמו כן במידה ותתגוררו בחלק הצפוני של הרובע אל תפספסו את רחוב Bretagne ו ניתן למצוא את “שוק הילדים האדומים” ושלל חנויות אוכל ובתי קפה.
חסרונות: מכיוון שמדובר ברובע מאוד פופולארי המחירים לרוב יהיו בהתאם. אם אתם רוצים בכל זאת להתגורר במלון במחיר סביר יחסית שנמצא ממש על הגבול (ליד כיכר הרפובליק) אז הייתי ממליץ על Paris France Hotel.
טיפ של הפרנקופיל: האם גם לכם קשה להחליט בין שתי אופציות? אז אם תתגוררו ליד מוזיאון Arts et Metiers תוכלו להרוג שתי ציפורים במכה אחת. גם תוכלו להגיע לרובע השלישי בתוך 2-3 דקות הליכה וגם תוכלו להגיע לאזור לה האל ורחוב מונטרגיי בתוך כ-5 דקות. למי שמחפש מלון סביר יכול לבדוק את Austins Arts Et Metiers ואילו מי שמוכן לשלם קצת יותר מוזמן להציץ באתר של Hotel National des Arts et Metiers שקיבל לאחרונה לא מעט המלצות.
רוצים להתגורר ברובע ה-3 של פריז?
הרובע ה-4 של פריז (המארה הדרומי ואיל סן לואי)
יתרונות: הרובע ה-4 נותן לכם “שניים במחיר אחד” גם את חלקו הדרומי של המארה, העשיר בארמונות והיסטוריה וגם את איל סן לואי המקסים והאריסטוקרטי. כמו כן בגלל קרבתו לסיין תוכלו לדלג בקלות ממנו לרובע הלטיני ובחזרה לגדה הימנית בכל רגע שתחפצו. אה, וכמובן, אם אתם חובבי גלידה ובמקרה מתגוררים בסן לואי אז אני בטוח שבוודאי תעריכו את העובדה שתוכלו לקפוץ למטה לרחוב ולאכול גלידה בברטיון בכל זמן שתחפצו :).
חסרונות: המרכזיות של הרובע הזה הופכת אותו ליקר יחסית לרובעים מרוחקים יותר (הדבר נכון במיוחד לסן לואי שמאז ומתמיד היה רובע אריסטוקרטי ויוקרתי). חסרון נוסף למי שמחליט להתגורר באי סן לואי הוא המרחק מהמטרו (אין באי אף תחנת מטרו אז צריך ללכת לגדה הימנית או השמאלית).
טיפ של הפרנקופיל: אם אתם מתגוררים בחלקו הדרומי של המארה אל תפספסו את רחוב Saint Paul על שלל חנויות האוכל המצויינות שלו. כמו כן נצלו את העובדה שאתם מתגוררים שם ולכו לצפות ב Hotel d’Aumont מואר בחשיכה. מראה פשוט נפלא!
במידה ואתם מחפשים מלון שנמצא בסביבה, מומלץ לכם לנסות את Hotel de Nice, שנמצא, באחד מהמיקומים הטובים ביותר בפריז, היישר על רחוב ריבולי ובמרחק של דקה הליכה מהאוטל דה וויל, המארה ועוד.
רוצים להתגורר ברובע ה-4 של פריז?
הרובע ה-5 של פריז (הרובע הלטיני)
יתרונות: רובע תוסס בזכות אוכלוסיית הסטודנטים שנמצאים בו מאז ימי הביניים. יש כאן לא מעט מסעדות אטרקציות, חנויות ספרים ולא מעט סמטאות ורחובות מקסימים בהם כל כך כיף לשוטט. וכמובן הקרבה לסיין ולנוטרה דאם לא מזיקה כלל 🙂
חסרונות: כמו כל הרובעים המרכזיים בפריז החיסרון העיקרי הוא המחיר.
טיפ של הפרנקופיל: נסו להתגורר לא רחוק מתחנת רכבת הפרברים (RER) שנקראת Luxembourg. ככה תוכלו להגיע ברכבת ישירות משדה התעופה (RER B), להתגורר ליד אחד הגנים הכי מקסימים בפריז וגם להיות קרובים לרחוב מופטאר על שלל מסעדותיו. דוגמא למלון לא יקר בסביבה הוא Hôtel des 3 Collèges אבל אם תסתכלו בקישורים למטה תוכלו לגלות עוד כמה מלונות שכאלו.
רוצים להתגורר ברובע ה-5 של פריז?
הרובע ה-6 של פריז (סן ז’רמן)
יתרונות: כמו הרובע הראשון שנמצא צפונית מהסיין גם הרובע השישי שגובל בסיין מצד דרום הוא רובע מרכזי מאין כמותו. הקרבה לסיין מאפשרת לכם לדלג לגדה הימנית בקלות וליד בולבאר סן ז’רמן ו rue de Seine תמצאו אין סוף מסעדות, בתי קפה וחנויות אוכל. ועוד לא דיברנו על הקרבה לגני לוקסמבורג, מוזיאון דלקרואה, כנסיית סן ז’רמן דה פרה ובתי הקפה בהם נהגו לשבת סארטר וסימון בובואר. בקיצור, כמו שהמינגווי כתב: חגיגה נודדת!
חסרונות: אני יודע שאני נשמע כמו תקליט שאנסונים שבור אבל גם כאן החיסרון הוא בעיקר המחיר. למי שבכל זאת רוצה לגור ברובע הזה ומוכן להתגורר בחדר צנוע בתמורה למחיר לא גבוה, אני ממליץ על Hôtel Saint Pierre בו אוהב להתגורר ידידי היקר ואחד מגדולי הפרנקופילים יואל תמנליס.
טיפ של הפרנקופיל: הרובע מאוד מאוד מרכזי וכמעט שאין בו חלקים “רעים”. אבל אם ישאלו אותי אז הייתי מנסה להתגורר כמה שיותר קרוב לסיין או לחלופין בקרבת בולבאר סן ז’רמן שם נמצא כל האקשן. אופציה ממש לא זולה אך מפנקת, שקרובה למקומות הללו, הוא Hôtel Bel Ami. אופציה מעט שפויה יותר מבחינת המחיר הוא מלון Victoire & Germain (וגם מלון Millésime מצויין, אם כי ממש לא זול).
כמו כן במידה ואתם מתגוררים שם או סתם מטיילים, אל תפספסו את בית הספר לאומנות של פריז שנמצא ברובע הזה. ביקרתי בו בטיול האחרון שלי בפריז וחזרתי נדהם מהיופי של המבנה ושכיות החמדה שניתן למצוא שם. הכניסה בחינם.
רוצים להתגורר ברובע ה-6 של פריז?
הרובע ה-7 של פריז (פובור סן ז’רמן)
יתרונות: רובע אריסטוקרטי שמכיל לא מעט ארמונות מפוארים שברובם ניתן למצוא משרדי ממשלה ושגרירויות. כל זה הופך את הרובע הזה לאחד הבטוחים ביותר בעיר וזאת בזכות כמות השוטרים שמסתובבים שם. כמו כן יש ברובע הזה כמה מוזיאונים חשובים מאוד ובראשם מוזיאון האורסיי, כך שבהחלט לא משעמם. וכמובן, איך אפשר לשכוח את מגדל אייפל שכל כך הרבה ישראלים מתעקשים לראותו אותו מחלון המלון שלהם…
חסרונות: מכיוון שהוא רובע אריסטוקרטי אז לא רק שמחירי המלונות שם יקרים יחסית אלא גם המחירים במסעדות ובתי הקפה. כמו כן הרובע הזה נחשב לרובע פחות דינאמי ויותר מנומנם שדי מתרוקן בלילה מכל האנשים שעובדים במשרדיו.
טיפ של הפרנקופיל: כמו ברובע ה-6 גם כאן אני ממליץ בחום לנסות להתגורר בקרבת הסיין כדי שניתן יהיה בקלות לעבור את הסיין ולהגיע לגני הטווילרי או הלובר (מלון כזה הוא Académie Hôtel Saint Germain).
לחובבי הקולינאריה אני ממליץ לנסות להתגורר בקרבת Rue Cler בו ניתן למצוא לא מעט חנויות אוכל נהדרות (אם הנושא מעניין אותכם אני ממליץ לנסות את מסלול הטיול הקולינארי בעקבות ג’ולייה צ’יילד).
רוצים להתגורר ברובע ה-7 של פריז?
הרובע ה-8 של פריז
יתרונות: כמו הרובע ה-7 גם רובע הזה נחשב ליוקרתי (ברובו) ולכן לא מעט אנשים ממליצים עליו. האטרקציה המרכזית שלו הם כמובן שדרות השאנז אליזה ושער הניצחון שנמצא ממש בסופם. וכמובן נא לא לשכוח שהרובע ה-8 הוא הרובע החשוב ביותר לכל מי שמתעניין בתעשיית האופנה העילית בזכות Rue du Faubourg Saint-Honoré ו Avenue Montaigne בהם ניתן למצוא חנויות של מותגי האופנה העילית של פריז.
מי שמחפש לגור ליד בתי הכלבו הגדולים גאלרי לאפייט ופרנטאן ישקול לגור ליד תחנת הרכבת סאן לזאר למרות שמדובר בחלק הפחות מפואר של הרובע (דוגמא למלון שכזה הוא Hôtel Océanic – Grands Magasins). דבר אחרון, לכל מי שכשרות ושמירת שבת חשובים לו, מומלץ להתגורר ברובע הזה בזכות הקרבה לבית חב”ד שנמצא שם ועורך סעודות שבת.
חסרונות: זוהרו של השאנז אליזה הועם בשנים האחרונות. את בתי הקפה והחנויות המעניינות החליפו רשתות של מזון מהיר ובתי קולנוע (בגלל שכר הדירה האסטרונומי בשדרה). תוסיפו על כך את העובדה שבמקום דווחו לא מעט מקרי אלימות עליהם אחראים “צעירים” בני מיעוטים שאוהבים להסתובב שם ותגלו מקום שכבר מזמן לא נחשב בטוח.
טיפ של הפרנקופיל: נסו לחפש מלון או דירה בחלקים הצמודים לרובע ה-1 על מנת להיות קרובים למרכז פריז. במיוחד נסו להתגורר לא רחוק מכנסיית המדלן על מנת להנות מהמתחם הקולינארי שנמצא מסביבה (דוגמא למלון כזה הוא Madeleine Plaza Hotel).
רוצים להתגורר ברובע ה-8 של פריז?
הרובע ה-9 של פריז
יתרונות: רובע תוסס בזכות קרבתו לרובעים 1 ו- 2 המרכזיים ולבולבארים הגדולים שעוברים דרכו. יש ברובע הזה לא מעט מסעדות, תיאטראות, בתי קפה וחנויות הכלבו המפורסמות (מקסימות במיוחד בזמן חג המולד). וכמובן, איך אפשר לשכוח את בניין האופרה המקסים שבנה שארל גארניה?
חסרונות: חלקים מהרובע (במיוחד אלו שנמצאים צפונית לבולבארים הגדולים או אלו בקרבת גאלרי לאפייט) די משעממים בעיניי.
טיפ של הפרנקופיל: אם אתם פרנקופילים מתחילים אז אני ממליץ להתגורר כמה שיותר קרוב לאופרה כדי להיות קרוב למרכז פריז (לדוגמא במלון Hotel Indigo Paris – Opera). לפרנקופילים מתקדמים הייתי ממליץ לנסות לגור ליד Rue des Martyres שהוא אחד הרחובות הקולינאריים החשובים ביותר בפריז.
כמו כן שכנות Saint Georges ושכונת Nouvelle Athenes הן שכונות מקסימות בעיניי והן בהחלט מומלצות. אם תרצו להכיר מעט יותר את האיזור אני ממליץ לכם להשתמש במסלול הטיול ברובעים ה-9 וה-10 שכתבתי לפני מספר שנים.
רוצים להתגורר ברובע ה-9 של פריז?
הרובע ה-10 של פריז
יתרונות: לרובע הזה יש בעיני שני יתרונות. הראשון הוא כמובן המחיר של הדירות והמלונות בו שהוא נמוך יותר בגלל שהוא מרוחק מהמרכז. היתרון השני הוא העובדה שבחלקים של הרובע הזה שוררת תחושה של “מגניבות” שקצת קשה לתאר ולהסביר (אולי הסיבה לכך שמדובר ברובע מאוד תוסס בו כמעט כל שבוע נפתחים איזו מסעדה או בר חדשים והאווירה בו מאוד צעירה).
חסרונות: כאמור הרובע מרוחק מהמרכז, אולם כדאי גם לשים לב שבחלקים ממנו האוכלוסייה לא משהו (בלשון המעטה). אישית הייתי משתדל לא להתגורר ברחובות הצמודים לתחנת הרכבת Gar du Nord וגם לא בחלק המערבי של רחוב Chateau d’Eau או ליד בולבאר Strasbourg.
טיפ של הפרנקופיל: אם אתם מחפשים לגור בלב השיק הצרפתי החדש והצעיר אז נסו לגור כמה שיותר קרוב ל Canal St. Martin. לחלופין, אם אתם רוצים לגור באיזור עם קסם צרפתי ישן ואותנטי הייתי ממליץ לנסות לגור ליד כנסיית Saint Vincent Saint Paul.
רוצים להתגורר ברובע ה-10 של פריז?
הרובע ה-11 של פריז
יתרונות: מבחינה גיאוגרפית חלקים ברובע הזה קרובים לכיכר הבסטיליה, בה עוברים לא מעט קווי מטרו, ולרובע המארה. מכאן שלהתגורר ברובע הזה פירושו של דבר לגור לא רחוק מהרובעים ה-3 וה-4 אבל לשלם פחות.
כמו כן ברובע הזה ששינה את פניו בעשרות השנים האחרונות ניתן למצוא אין סוף מסעדות, חלקן נהדרות, במיוחד ברחובות שיוצאים מכיכר הבסטיליה לכן בכל פעם שתחזרו בערב למלון/דירה שלכם לא תהיה לכם בעיה למצוא מקום טוב לאכול בו ארוחת ערב.
ולבסוף הרובע הזה נמצא רחוב Oberkampf שמהווה חגיגה לבליינים בזכות עושר המועדונים והברים שנמצאים בסביבה.
חסרונות: החלקים המזרחיים של הרובע הזה מרוחקים מהמרכז.
טיפ של הפרנקופיל: אם אתם שוכרים דירה הייתי ממליץ מאוד להתגורר בקרבת שוק Aligre שאומנם נמצא ברובע ה-12 אבל ממש גובל ברובע ה-11. זה בעיני שוק האוכל הטוב ביותר של פריז שיכול לספק לכם אין סוף מטעמים לארוחת הבוקר שלכם.
רוצים להתגורר ברובע ה-11 של פריז?
הרובע ה-12 של פריז
יתרונות: מכיוון שהרובע הזה נחשב למרוחק יחסית אז גם המחירים בו זולים יותר וניתן למצוא שם מלונות מעולים כגון Citizen M במחירים סבירים מאוד. כמו כן ברובע ניתן למצוא את תחנת הרכבת Gare de Lyon ולכן הרובע ה-12 הוא אופציה לא רעה למי שמתכוון לנסוע ברכבת לדרום צרפת.
חסרונות: בעיני המרחק היחסי מהמרכז הוא החסרון הבולט של הרובע הזה. כמו כן, חלקים ממנו מאוד מודרניים כך שמי שיתגורר שם ורוצה לחיות באמצע פריז האוסמנית של פעם יתאכזב.
טיפ של הפרנקופיל: למי שמחפש לגור כמה שיותר קרוב למרכז שינסה למצוא מלון או דירה ליד כיכר הבסטיליה. לפרנקופילים מתקדמים הייתי ממליץ לנסות להתגורר ליד כיכר Nation. זוהי כיכר מקסימה בזכות עצמה וכל הרחובות המובילים אליה מרגישים מאוד “פריזאיים”.
כמו כן עוברים בה לא מעט קווי מטרו שיובילו אותכם לכל מקום בפריז בקלות רבה. אם תטיילו מעט באיזור תגלו כמה פנינים כמו בית הקברות Picpus בו קבור בין השאר לאפייט וכיכר Félix Eboue היפה והלא מוכרת.
רוצים להתגורר ברובע ה-12 של פריז?
הרובע ה-13 של פריז
יתרונות: בעיני היתרון העיקרי של הרובע הוא המחיר. אולם מעבר לזה יש לו בהחלט כמה פינות חמד שבהחלט כיף לגור בהם כגון ה Buttes Aux Cailles. כמו כן אם אתם אוהבים אוכל אסיאתי אתם תשמחו לגלות דרומית ל Place d’Italie את הצ’יינה טאון של פריז על שלל המסעדות הויטנאמיות, סיניות, קמבודיות והתאילנדיות שלה.
חסרונות: הרובע (במיוחד החלקים הדרומיים והמזרחיים שלו) הוא די מרוחק מהמרכז ורובו בנוי ממגדלי מגורים משעממים שיגרמו לכם להרגיש כאילו אתם מתגוררים ב “חולון של הצרפתים”.
טיפ של הפרנקופיל: נסו למצוא מלון על Avenue de Gobelins כמה שיותר קרוב לרובע ה-5 על מנת להיות קרובים למרכז. אופציה אחרת היא לגור ליד Place d’Italie מכיוון ששם עוברים כמה קווי מטרו ובגלל הקרבה ל Butte Aux Cailles. אופציה אחרונה היא לגור ליד Gare d’Austelitz בזכות הקרבה לסיין ול Jardin de Plantes.
רוצים להתגורר ברובע ה-13 של פריז?
הרובע ה-14 של פריז
יתרונות: זהו רובע עם לא מעט היסטוריה בזכות האומנים ואנשים הרוח שהתיישבו בו בראשית המאה ה-20. יש בו מקבץ של מסעדות לא רעות בכלל ואם אתם אוהבים קרפים אתם מאוד תשמחו לבקר ב rue Montparnasse בו נמצאות כמה מהקרפריז הכי טובות בפריז.
כמובן שכמו בכל רובע המרוחק מהמרכז הדירות והמלונות בו זולים יחסית. אופציה אחרת היא לגור ליד תחנת ה RER הנקראת Denfert-Rochereau. זה יאפשר לכם להגיע אליה היישר משדה התעופה ולמרות שהיא טיפה מרוחקת מהמרכז, ניתן להגיע משם ברגל די בקלות לגני לוקסמבורג.
חסרונות: החיסרון העיקרי הוא המרחק מהמרכז והעובדה שחלק גדול מהרובע (בעיקר החלק הדרומי שלו) הוא אזור מגורים די משעמם בעיני. לפרנקופילים מתקדמים זה פחות יפריע כי הם ישמחו לגלות רובע עם לא מעט קסם היסטורי אבל פרנקופילים מתחילים יעדיפו מיקום מרכזי יותר.
טיפ של הפרנקופיל: בני אמדורסקי ז”ל אהב מאוד להתאכסן במלון Delambre והוא ידע למה. המלון נמצא ברחוב תוסס עם לא מעט מסעדות והוא קרוב לבולבאר Montparnasse על שלל בתי הקפה הנחשבים שלו. כמו כן הוא קרוב מאוד לרחוב Gaîté בו ניתן למצוא את אולם הקונצרטים המפורסם Bobino בו הופיעו ברברה וברסאנס (היום ניתן למצוא ברחוב לא מעט מסעדות לא רעות כאשר המפורסמת ביותר היא Le Plomb du Cantale שגישה אוכל מצויין אך משמין מהמטבח של חבל אוברן.
רוצים להתגורר ברובע ה-14 של פריז?
הרובע ה-15 של פריז
יתרונות: הרובע הזה קרוב מאוד למגדל אייפל (וזו הסיבה שכמעט כל מלון או דירה בסביבה נקראים על שם המגדל המפורסם למרות שלפעמים הם מרוחקים קילומטרים רבים ממנו). כמו כן ברובע הזה ניתן למצוא את שוק גרנל המצויין. עוד יתרון הוא שמדובר ברובע שקט בורגני ובטוח מאוד ובגלל המרחק שלו מהמרכז הוא גם זול. ולבסוף, לחובבי השופינג בינכם הרובע הזה מהווה יתרון לא קטן בזכות קניון ה Beaugrenelle שנמצא בו.
חסרונות: בעיני זה הרובע המשעמם ביותר של פריז ואישית לא הייתי הולך להתגורר בו אף פעם. מצד שני אני מכיר כמה וכמה אנשים שהתגוררו שם ומאוד נהנו.
טיפ של הפרנקופיל: נסו לגור כמה שיותר קרוב לתחנת הרכבת Montparnasse כדי להיות קרובים לרובעים ה-14 וה-6 היותר מרכזיים. אופציה אחרת היא לגור ליד מגדל אייפל (למי שממש חשוב לו לראות את המגדל מחלון דירתו/מלונו). לאוהבי הקולינאריה הייתי ממליץ לגור ליד שוק גרנל.
רוצים להתגורר ברובע ה-15 של פריז?
הרובע ה-16 של פריז
יתרונות: רובע יוקרתי מאוד בו ניתן למצוא לא מעט בניינים מרשימים (במיוחד מהמאה ה-19). כמו כן חובבי הטבע ישמחו לבקר ביער בולון שנמצא בקצה המערבי של הרובע. ולבסוף, אם אתם רוצים להתגורר לא רחוק משער הניצחון או מגדל אייפל אז הרובע הזה בהחלט בשבילכם.
חסרונות: רובע מנומנם שחלקים ממנו די מרוחקים מהמרכז. בעיני הוא מתאים בעיקר לפרנקופילים מתקדמים שרוצים “לקחת את הטיול באיזי” ולגלות את השכונה המקסימה בה הם גרים (ויש בהחלט מה לגלות שם).
טיפ של הפרנקופיל: לפני כמה שנים יצא לי להיפגש עם זוג ידידים שמתגוררים בסביבה והם הכירו לי את Avenue Mozart. שמחתי מאוד לגלות שמדובר בשדרה תוססת עם מסעדות לא רעות וחנויות אוכל נהדרות כך שאם הייתי צריך לגור ברובע הזה הייתי בהחלט שוקל להתגורר שם.
רוצים להתגורר ברובע ה-16 של פריז?
הרובע ה-17 של פריז
יתרונות: רובע מגורים שקט וחביב בו מתגוררת, בין השאר, אוכלוסייה יהודית אמידה ולכן ניתן למצוא בו מסעדות כשרות וחנויות אוכל כשרות. כמו כן הרובע גובל בפארק האהוב עלי בפריז: פארק מונסו והחלק הזה הוא לא רק יפה אלא מרתק מבחינה ארכיטקטונית והיסטורית. הסיבה לכך הם הבתים היפהפיים שנבנו לכבודן של כמה מהקורטיזנות הגדולות ביותר של המאה ה-19. ולבסוף, בגלל המרחק שלו מהמרכז ניתן למצוא פה מלונות ודירות במחירים סבירים.
חסרונות: המרחק מהמרכז הוא החיסרון העיקרי של הרובע הזה. כמו כן החלקים הצפוניים שלו הם פחות סימפטיים (בעיני).
טיפ של הפרנקופיל: נסו להתגורר ליד רחובות Poncelet או Levis שבשניהם תמצאו שווקי אוכל פשוט נהדרים.
רוצים להתגורר ברובע ה-17 של פריז?
הרובע ה-18 של פריז
יתרונות: במילה אחת: המונמארטר. מקום קסום שהצליח לשמור מעט על האווירה הכפרית בו. יש קסם מיוחד בסמטאות שלו וזו בהחלט חוויה להתגורר בו. כמו כן, במידה ואתם אוהבים שאנסונים אז העובדה שתתגוררו ברובע תהווה יתרון גדול כי תוכלו לחזור ברגל הביתה אחרי ערב שאנסונים ב Au Lapin Agile שמסתיים אחרי חצות.
חסרונות: החסרון הראשון הוא כמובן המרחק מהמרכז (אבל זה חסרון שכל הרובעים החיצוניים של פריז חולקים ביניהם). כמו כן ברובע ה-18 ישנם איזורים שלמים עם אוכלוסיה לא סימפטית שמומלץ מאוד מאוד להתרחק מהם והם:
- שכונת La Goute d’Or
- איזור Barbès – Rochechouart
- אזור פיגאל ובולבאר קלישי שמלאים בחנויות סקס וזנות (אם כי פחות מפעם). זה לא נורא אם אתם מבוגרים אבל זה לא סימפטי אם אתם מטיילים עם ילדים.
טיפ של הפרנקופיל: נסו להתגורר ליד הרחובות Abbesses ו Lepic ותוכלו להנות מחנויות האוכל הנהדרות שם.
רוצים להתגורר ברובע ה-18 של פריז?
הרובע ה-19 של פריז
יתרונות: אחד הרובעים הזולים ביותר בפריז (אולי אפילו הזול ביותר). כמו כן, אם תגיעו במונית שירות משדה התעופה שארל דה גול אז יש סיכוי טוב שיורידו אותכם ראשונים.
חסרונות: איזור שנחשב עני בגלל המרחק שלו מהמרכז ובתי המטבחיים שהיו בו בעבר. כמו כל פריז הוא עובר ג’נטריפיקציה אבל חלקים גדולים ממנו עדיין נחשבים לא סימפטיים (בעיקר איזור בלוויל). מקום לפרנקופילים מתקדמים, שיודעים מה הם עושים או לתפרנים.
טיפ של הפרנקופיל: נסו למצוא דירה או מלון ליד הפארק המקסים בוט שומון.
רוצים להתגורר ברובע ה-19 של פריז?
הרובע ה-20 של פריז
יתרונות: כמו כל הרובעים החיצוניים של פריז המחיר כאן הוא נמוך משמעותית מזה של מרכז פריז. כמו כן בגלל שמדובר באיזור שבאופן היסטורי התגוררו בו מהגרים אז המטבח בו מגוון וניתן למצוא כאן מסעדות אתניות לא רעות בכלל. ולבסוף, אם בא לכם להתגורר ליד כל מיני סלבריטיז ולא ממש מפריע לכם שהם מתים אז הרחובות מסביב לבית הקברות פר לאשז הם בשבילכם 🙂
חסרונות: המרחק מהמרכז. כמו כן השכונות שגובלות ברובע ה-19 הן לא סימפטיות במיוחד.
טיפ של הפרנקופיל: לפני כמה שנים התגוררתי לא רחוק ממטרו Alexander Dumas וגיליתי איזור מקסים עם תחושה פריזאית מאוד אותנתית. לכן בהחלט מומלץ להתגורר שם במידה והחלטתם שהרובע ה-20 הוא בשבילכם.
רוצים להתגורר ברובע ה-20 של פריז?
שכונות בפריז שאני אוהב במיוחד
את הפרק הזה השארתי לסוף מכיוון שאני באמת ובתמים מאמין שאתם אלו שצריכים להחליט באיזו שכונה להתגורר בפריז על פי הצרכים היחודיים שלכם. אולם כל כך הרבה אנשים שואלים אותי אילו שכונות בפריז אני מעדיף שהחלטתי, אחרי שהעמידו אותי עם הגב לקיר לספר לכם.
השכונה האהובה עלי ביותר היא לה מארה. אני אוהב אותה מאוד בזכות ההיסטוריה שניבטת שם כמעט מכל בית אך גם בגלל המיקום המרכזי מאוד שלה (במיוחד הרובע ה-4) והמגוון האדיר של מסעדות ומקומות בילוי.
השכונה השנייה הכי אהובה עלי היא זאת שנמצאת בחלקו המזרחי של רחוב סנט אונורה (בסביבות הפאלה רויאל), רחוב רישלייה וגני הטיולרי. מדוע,אתם שואלים? מכיוון שבתור ילד התגוררתי לא מעט באיזור הזה ולנוסטלגיה יש משקל גדול בהחלטות שלי.
השכונה הפריזאית השלישית הכי אהובה עלי היא זאת שליד כיכר הרפובליק. הסיבה לכך היא גם המיקום המצויין שלה (קרוב מאוד למארה ולקנאל סן מרטן), גם המחירים הזולים יחסית וגם כאן יש למקום ערך נוסטלגי (כשהתגוררתי ב Relais du Marais בשנת 2005 התאהבתי בפריז באופן טוטאלי ומאז אני לא מפסיק לבקר שם).
אלו היו שלושת השכונות שאני הכי אוהב. אם כבר החלטתם באיזו שכונה או רובע להתגורר אני מאוד אשמח אם תכתבו בתגובות ותספרו לי.
כבר מצאתם לכם מלון או דירה מעולה בפריז?
מזל טוב! עכשיו הגיע הזמן להתחיל לתכנן את הטיול שלכם לעומק. בדיוק בשביל זה יצרתי את מדריך פריז למטייל בו תמצאו מידע על אטרקציות, מסלולי טיול, שווקים וכל דבר שאיפה פעם תזדקקו לו במהלך תכנון הטיול שלכם.
ועוד דבר אחרון לפני שאני שולח אותכם לתכנן את הטיול שלכם: במידה והתגוררתם במלון מצוין או דירה מעולה, אל תשמרו את המידע הזה רק לכם. אתם מוזמנים לשלוח את ההמלצה אלי (info@francophilesanonymes.com) או לפרסם אותה בקבוצת הפייסבוק פריז ואיל דה פראנס.
28 תגובות
הי נהנתי מאוד מאוד מהכתבה ומהמידע הנוסף כבונוס שנתת על כל רובע. אני מוחה על העלבון לרובע 15. רובע מאוד צרפתי מאוד נעים. אני מתאכסנת שם ב citadines tour eiffel הוא ממוקם מול מטרו עם 3 קוים עיקריים, קרוב להרבה מקומות, מרחק תחנות ספורות ללא החלפה, קרוב לאחת הקונדיטוריות של פייר הרמה, בקיצור מושלם.
יופי של כתבה. אולה!!!!
תודה על הכתבה, בתור מי שהתגורר בפריז ומבקר בה בערך פעם בשנה האינפורמציה מאד מועילה ומדוייקת.
נ. ב. יש טעות כתיב קטנה בטיפ האחרון. צריך להיות ‘רחוק’ ולא ‘רחוב’.
תודה רבה. תיקנתי.
כתבה נהדרת. עשתה לי סדר בראש. כעת רק צריך לבחור את הרובע המתאים ביותר עבורי והיו כמה כאלו ….
תודה רבה. כתבה מעולה
היי ! ראשית רציתי להודות לך על הכתבה המיוחדת .יש בה הכול גם מי שלא מסוגל לטייל באופן עצמאי יש לו הסבר מפורט על כל רובע ורובע נתת הרבה טיפים שאני מקווה כשאהיה בפריז ,מקווה בזמן הקרוב אשתמש בלא מעט טיפים .ואולי גם יסתדר לי לצאת איתך לאחד הסיורים שאתה עורך.
כתבה מבין הטובות שקראתי, חופרת באתרים כבר כמה ימים.. עשית לי סדר בבלאגן.. הייתי שמחה לכתבה מפורטת של אתרים מוכרים בכל רובע ופירוט! תודה על העזרה
היי ספיר. רעיון מצויין.
מפאת קוצר זמן זה לא יקרה בקרוב אבל אני מבטיח שזה יקרה.
שפע של המלצות.
תודה רבה. מתכננת לשהות בפריז חודש ימים . התאריכים עדיין לא סופיים. ברגע שאדע סופית תאריכים אעזר כמובן בהמלצות.
שלום נהנתי מהכתבה היא טובה מאוד! אנחנו,סבא וסבתא ונכדה ניסע לטיול בת מצווה ב-19/05 -23/05 כאשר יום אחד נסע לדיסני. שאר הימים אתרים בפריז. לכן איזה מלון היית ממליץ לנו?אני מודה לך מראש על העזרה. אסטלה.
היי אסתלה.
הייתי ממליץ להתגורר ליד אזור LES HALLES כך שתוכלו לעלות משם על הרכבת הישירה ליורודיסני.
הנה מלון נהדר שעונה על הדרישות:
https://www.booking.com/hotel/fr/novotel-paris-les-halles.en-gb.html?aid=384106
אם אתם מחפשת מלונות נוספים בסביבה כנסי לכתבה הזאת וחפשי מלונות ליד LES HALLES.
https://www.francophilesanonymes.com/paris/hotels/1arr-hotels/
אדיר !
כתבה מדהימה, מפורטת וקלה להבנה. אנחנו מאוד רוצים לבקר בין ה 26.12 עד 3.1.20…זוג + 3 (20, 18, 12). אני קצת חוששת מההמוניות של חגיגות הסילבסטר (מנסיון רע לפני הרבה שנים). היכן כדאי להתגורר בתקופה זו? האם כדאי לשכור רכב ולצאת מפריז? האם עדיין תורגש אוירת הכריסמיס (והשווקים) והאם אפשר לתפוס סיילים מעניינים ?
נשמח מאוד לקבל טיפים (:
היי אילנית,
ישנם מלונות טובים בפריז וישנם כאלו שלא. בכל מקרה תקופת הסילבסטר לא משנה דבר ולכן המלונות שנמצאים בדף הזה מומלצים גם בתקופה הזאת.
https://www.francophilesanonymes.com/paris/hotels/
לגבי יציאה מפריז: אני ממש לא ממליץ על זה. נצלו את כל הזמן שתהיו בעיר על מנת להנות ממנה (מקסימום תקפצו לורסאי יום אחד).
לגבי סיילים: הם מתחילים מאוחר יותר בינואר.
צבי
אתר יעיל, מועיל ונדיב.
תודב
תודה רבה 🙂
כתבה מדהימה.. ממש עשתה לי סדר בטיול.
אני וזוגתי מתוכנניתם להגיע לפריז בין ה17-22/2.
מתי אתה ממליץ להזמין את המלון ואם יש דילים בתקופה הזאת?
מומלץ להזמין מלון כמה שיותר מוקדם. בעיקרון לרוב בפברואר המחירים נמוכים מבדרך כלל, אולם עם עליית מחירי החשמל יתכן מאוד שלטייל בחורף עלול להיות יקר יותר השנה.
הי,
כתבה מעולה !!
אני מארגנת טיול קולינרי לאחי ולי בחודש מאי בפריז.
קראתי את ההמלצות והן מעולות. אשמח לדעת האם יש מדריך שאפשר לתאם איתו את הלו”ז לטיול , כך שבכל יום יהיה סיור מסודר ושונה מהסיור של היום שהיה.
אשמח אם תוכלו לחזור אלי בנושא
ניתן למצוא מדריכים מומלצים דוברי עברית בקישור הזה.
אפשר למצוא סיורים קולינריים (באנגלית) בקישור הזה.
כמות המיידע מרשימים ביותר, כל הכבוד עוזר לנו מאד לתכנן. אנו מתכננים לצאת באמצע שבוע הבא לשהייה של כ 7 ימים. עדיין מחפשים מקומות לינה לזוג + ילדה קטנה במחיר שיהיה זול.
אם כך אני ממליץ שתקרא את הכתבה הזאת.
היי,
כתבה מדהימה.
מתכננים לנסוע באוגוסט, משפחה של 5 נפשות.
האם יש סיורים שאתה מעביר?
בנוסף מתלבטים בין הדירה באזור קונקורד לבין מלון Hotel de nice. מניסיונך מה היית ממליץ?
תודה
שלום מיכל,
אני כבר שנים רבות לא מעביר סיורים אולם תוכלי למצוא באתר כתבה עם מדריכים מעולים. לגבי השאלה השנייה, מכיוון שאתם משפחה של 5 נפשות ותזדקקו למינימום שני חדרים, אני חושב שעדיף לכם לקחת את הדירה בכיכר הקונקורד, אם היא פנויה.
צבי
כתבה מדהימה! ממש עשית לי סדר מבחינת הרובעים. תודה רבה
תודה רבה 🙂
תודה על הכתבה . מעוד עוזרת.
אשמח לדעת אם יש כרטיס ליומיים ליורודיסני עם קיצור תורים במתקנים במקום לעמוד יותר מצי דעה כל פעם
ואיפה יש מפה של המתקנים בעברית
תודה
היי ליאור. אפשר בהחלט לקנות כרטיס ליומיים באתר שלי, אך את כרטיס קיצור התורים יש לקנות בנפרד במשרדי דיסנילנד פריז. מכיוון שהכרטיסים לדיסנילנד לא זולים אני ממליץ לעשות השוואת מחירים באמצעות הדף הזה, שמכיל שורה של אתרי הזמנות אמינים ומומלצים. אינני יודע היכן יש מפה בעברית של האטרקציות של דיסנילנד אך תוכל לקרוא על האטרקציות הללו בכתבה הזאת.