מוזיאון הלובר בפריז: מידע שימושי למטיילים (שעות פתיחה, כרטיסים ועוד)

כרטיסים למוזיאון הלובר

מכיוון שחלק ניכר מכם הגיע לכאן על מנת למצוא כרטיסי כניסה ללובר (ללא עמידה בתור כמובן), אז בואו נתחיל עם זה ואחר כך נעבר לנושאים מעניינים יותר.

כרטיסים למוזיאון (ביקור עצמאי או מודרך)

חבילה הכוללת את מוזיאון הלובר ואטרקציות אחרות

מידע למבקר בלובר

היכן נמצא הלובר ואיך מגיעים אליו?

הכתובת של מוזיאון הלובר היא… ארמון הלובר, שנמצא ברובע ה-1, בין הסיין לרחוב ריבולי. אין לו כתובת “רגילה” של רחוב ומספר.

הדרך הנוחה ביותר להגיע לשם היא באמצעות קו 1 ו-7 של המטרו שעוצרים בתחנה Palais Royal-Musée du Louvre.

כמו כן ניתן להגיע ללובר באמצעות האוטובוס בעזרת הקווים הבאים:

21, 27, 39, 67, 69, 72, 74, 85 ו 95.

באילו ימים ושעות פתוח מוזיאון הלובר?

הלובר פתוח כל יום, חוץ מימי שלישי, בין השעות 09:00-18:00. שימו לב שבימי רביעי ושישי הלובר פתוח עד 21:45, כאשר הכניסה האחרונה היא עד כשעה לפני שעת הסגירה.

איך מדלגים על תורים בלובר?

התורים של הלובר הם דבר כמעט מיתולוגי, ובימים מסויימים הם יכולים לגרום לכם לבזבז זמן רב. אז איך בכל זאת ניתן לצמצם ככל הניתן את הזמן שתבזבזו בתור?

  • קנו את הכרטיס מראש – כך תוכלו להציג את הכרטיס האלקטרוני באמצעות האפליקציה של החברה ממנה קניתם כרטיסים ותחסכו את התור בקופה. אופציה נוספת ומומלצת היא לקנות את כרטיס המוזיאונים של פריז. לא רק שלא צריך לאסוף אותו בקופות, אלא שהוא יאפשר לכם להיכנס ולצאת מהמוזיאון במשך מספר ימים, מה שיאפשר לכם להכיר את המוזיאון בניחותא ולהימנע מ”הרעלת אומנות”.
  • אל תבואו בימים שהכניסה למוזיאון בחינם – זכרו שבטיול ישנו משאב שחשוב עוד יותר מכסף וזה הזמן, מכיוון שאת הכסף תרוויחו חזרה אך את הזמן לא תחזירו לעולם. לכן אל תתקמצנו ואם ברצונכם לבקר בלובר – קנו כרטיס.

  • בואו בשעות הערב – כאמור, בימי שישי, הלובר נסגר ב-21:45. מעבר לתחושה שאתם מטיילים בתוך “צופן דה וינצ’י”, תגלו שהחל משעה 18:00 או 19:00 בערב כמות האנשים בלובר יורדת פלאים, מה שהופך את הסיור לכיפי במיוחד וכמובן מקצר את התורים.

  • קנו כרטיס כניסה מתוזמן – הכרטיס הזה מבטיח לכם כניסה תוך 30 דקות.

אילו יצירות אמנות כדאי לראות בלובר?

זאת שאלה ממש לא פשוטה, מכיוון שהלובר מכיל כמות עצומה של אוצרות אמנות. אך אל דאגה, יש לי פתרון בשבילכם!

פניתי לד”ר אפי זיו ושאלתי אותו על אילו יצירות אומנות אסור לוותר בשום אופן. את התשובה שלו ניתן למצוא בכתבה 10 יצירות חובה במוזיאון הלובר (ואף מילה על המונה ליזה).

מעבר לעניין היצירות עצמן, הלובר עצמו היה גם ארמון מגורים ולכן אגפים שלמים בו נראים ומרגישים כמו ארמון. קחו לדוגמא את האגף של הריהוט מהמאה ה-18 שכה אהוב על ידי הפרנקופיל רונן סאס. הציצו בסרטון הזה וראו את הפאר והיופי:

אמנם אני בהחלט מסכים עם קביעתו של ידידי שמדובר באגף חובה, אולם אם יש צורך לבחור באגף אחד בלבד, הרי שבעיני המרשים מכולם הוא האגף של נפוליאון ה-3. הציצו בסרטון הזה ושפטו בעצמכם:

 

מלונות מומלצים באיזור הלובר

ישנם שני יתרונות גדולים ללינה באיזור הלובר. היתרון הראשון, הוא האפשרות להגיע ללובר במהירות קרוב מאוד מאוד לשעת הפתיחה שלו, ובכך לעקוף חלק מהתורים. היתרון השני הוא עצם מיקומו של הלובר ממש במרכז פריז, מה שמאפשר לכם להגיע ברגל ללא מעט מנקודות העניין והאטרקציות של עיר האורות.

למטה תמצאו כמה מלונות שאני מאוד אוהב, שימו לב, שחוץ מאחד הם די יקרים, לכן אם החלטתם להתגורר ליד הלובר והתקציב שלכם צנוע יותר, אני ממליץ בחום ללחוץ על אחד מהמלונות הללו, בדף המלון ללחוץ על המפה ולראות אילו מלונות נמצאים באיזור.

דירות באיזור מוזיאון הלובר

הדירה עליה אני הכי ממליץ, היא הדירה של אודי בכיכר הקונקורד, שנמצאת במרחק של כ-10 דקות הליכה ממוזיאון הלובר (או דקות ספורות של נסיעה במטרו מכיכר הקונקורד עד למוזיאון). זאת היא דירה מפנקת וממוקמת נהדר, והכי חשוב את השירות תקבלו מאדם דובר ידידותי ודובר עברית.

אם הדירה הזאת לא פנויה, אתם מוזמנים להציץ בדף הדירות המומלצות ברובע ה-1 ודף הדירות המומלצות ברובע ה-6, שם תמצאו דירות נוספות שקרובות ללובר.

מידע מעניין על מוזיאון הלובר

  • הלובר לא תמיד היה מוזיאון. הוא התחיל כמבצר בשנת 1190, שנבנה כדי להגן על פריז מפני פשיטות ויקינגיות. ניתן לראות עד היום את שרידי המצודה במרתף המוזיאון.
  • האוסף של הלובר הוא עצום, עם למעלה מ-380,000 אייטמים ו-35,000 יצירות אמנות המוצגות בו.
  • פירמידת הזכוכית האיקונית המשמשת ככניסה למוזיאון הייתה שנויה במחלוקת למדי כאשר נחשפה בשנת 1989. היא תוכננה על ידי האדריכל Ieoh Ming Pei וכיום היא אחד המבנים המוכרים ביותר בפריז.
  • הלובר נקרא פעם “מוזיאון נפוליאון” בתקופת שלטונו של נפוליאון בונפרטה. הוא תרם יצירות רבות לאוסף שלו, שחלקן הוחזרו לארצות מוצאן לאחר תבוסתו.
  • כדי למנוע תורים ארוכים, אפשר להשתמש בכניסה הפחות מוכרת ב- Porte des Lions. היא לא תמיד פתוחה, אבל כשהיא כן, אתם יכולים לחסוך כך הרבה זמן.
  • במהלך מלחמת העולם השנייה, יצירות האמנות של המוזיאון פונו כדי להגן עליהן מפני גניבות של נאצים. המונה ליזה הוזזה חמש פעמים כדי לשמור עליה.
  • האגדה מספרת שהלובר רדוף על ידי רוח רפאים של מומיה בשם בלפגגור. יש גם אומרים שרוחו של נזיר שנרצח משוטטת במסדרונות בלילה.
  • יצירות אמנות נסתרות: לא כל האמנות בלובר מוצגת לציבור. למעשה, רק חלק קטן מהאוסף העצום שלה גלוי לציבור בכל זמן נתון. השאר מאוחסן במחסנים מבוקרי אקלים לשימור.
  • ה-Cour Carrée, אחת החצרות העתיקות ביותר של הלובר, שיכנה בעבר את האורוות לסוסיו של נפוליאון. שילוב זה של אמנות ומעשיות מציג את ההיסטוריה המגוונת של הבניין.
  • הלובר הוא מוזיאון האמנות הגדול בעולם. הוא כל כך גדול שאם הייתם מקדישים רק 30 שניות לכל פריט, ייקח לכם 100 ימים לראות הכל בלי שינה!
  • יצירות האמנות ה”חסרות” של הלובר: במשך השנים, הלובר היה קורבן לגניבות. המפורסמת ביותר היא אולי גניבת המונה ליזה בשנת 1911. היא הוחזרה שנתיים לאחר מכן, אך יש פריטים שנגנבו ומעולם לא הוחזרו.

     

 

הפרנקופיל
בואו נשמור על קשר

הכתבות המעניינות ביותר, מידע על טיולים בצרפת, הרצאות, ערבי שאנסונים ועוד דברים שפרנקופילים אוהבים אצלך במייל פעם (או מקסימום פעמיים) בשבוע.

ואם זה לא שכנע אותכם…

מי שנרשם כעת יקבל את הרצאה שלי על טיול בפריז בעקבות מולייר בחינם!