גרנזי (Guernsey) – כל מה שמטיילים צריכים לדעת

5
(1)
גרנזי (Guernsey) - כל מה שמטיילים צריכים לדעת
זמן קריאה משוער: 9 דקות

האי גרנזי (Guernsey), יחד עם אחיו הגדול ג’רזי (Jersey) הם שני האיים הגדולים ביותר בתעלת למאנש. למרות שגרנזי הוא אי מקסים עם מסורת קולינארית משובחת, נופים מהממים והיסטוריה מרתקת, הוא מעולם לא הפך ליעד מועדף על הישראלים. הסיבה לכך לדעתי היא לא רק גודלו הזעיר של האי (71 קמ”ר, כולל כל איי הלווין שלו) אלא גם העובדה שלא הכי קל להגיע לשם. אולם, אם תתעלמו מכל אלו תגלו שמדובר באחד המקומות הכי קסומים שביקרתם בהם. אני יודע כי התגוררתי שם קרוב ל 3 שנים (2016-2018).

המטרה של הכתבה הזאת היא לנסות לרכז את המידע הכי רלוונטי למי שמתכוון לטייל בגרנזי (על ג’רזי אכתוב בהזדמנות אחרת), ולנסות לענות על השאלות הנפוצות שקשורות אליו. אם יש לכם עוד שאלות שהכתבה לא עונה עליהן אתם מוזמנים להגיב בסוף הכתבה ואשתדל לענות. אז בואו נצא לדרך ונפליג אל האי הקסום הזה באמצעות הסרטון הקצרצר הבא!

YouTube video

מתי כדאי להגיע לגרנזי

בעיניי הזמן הטוב ביותר לבלות בו את החופש בגרנזי הוא הקיץ (חודשי יולי-אוגוסט). הסיבה לכך היא, שבעוד הארץ הופכת לגיהנום ובצרפת עלול להיות גל חום, הרי שבגרנזי מזג האוויר שמשי אך לא חם במיוחד (בסביבות 25 מעלות). הבעיה היא שזו גם שיא העונה בגרנזי ולכן מחירי המלונות יהיו בשיאם והאי עלול להיות מוצף בתיירים.

לכן, אם לא בא לכם לבוא דווקא בקיץ, נסו את חודשי הסתיו המוקדמים (ספטמבר ואוקטובר) או את חודשי האביב המאוחרים (מאי-יוני). בתקופות הללו, מזג האוויר לא קר כמו בחורף ויש גם פחות גשם ורוחות.

מה שלא תעשו, נסו לא להגיע לגרנזי בחודשים ינואר-מרץ כי אז מזג האוויר שם עלול להיות ממש מקפיא, מה שעלול להקשות עליכם לטייל (במיוחד אם אתם סובלים מקור יותר מאשר מחום).

לכמה זמן כדאי להגיע לגרנזי?

מכיוון שהן ההגעה לגרנזי והן הנסיעה חזרה לוקחות לכל הפחות יום לכל כיוון, אין שום טעם להקצות לחופשה בגרנזי פחות מ-4-5 ימים בעיני. לדעתי הזמן האידיאלי הוא שבוע, מכיוון שהוא יאפשר לכם גם להכיר את גרנזי על שלל נופיו והאטרקציות שלו וגם את שני האיים שלידו (עוד על מה לעשות בגרנזי בהמשך הכתבה).

כיצד מגיעים לגרנזי?

Aurigny חברת התעופה הלאומית של גרנזי
Aurigny חברת התעופה הלאומית של גרנזי

גרנזי הוא אי ולכן הדרכים להגיע אליו הם באמצעות טיסה או מעבורת.

טיסה לגרנזי דרך לונדון או ערים אחרות באנגליה

זאת הדרך היותר קצרה ופחות מסובכת. חברת התעופה הרשמית של גרנזי נקראת Aurigny והיא טסה לגרנזי משדה התעופה Gatwick שבלונדון (שמעתי שלאחרונה התחילו גם טיסות מ-Stansted, אז שווה לבדוק את זה). כמו כן, ישנן לרוב טיסות גם מערים אחרות באנגליה כגון סאות’המפתון, לידס ובירמינגאהם, כך שאם יש טיסות ישירות מישראל לשם זו גם אופציה.

מכיוון שעלות הטיסות לא ממש זולה, מומלץ מאוד להשוות מחירים ולמצוא את הנתיב שהכי משתלם לכם. בעבר יצרתי כתבה שמכילה את כל האתרים בהם אני משתמש על מנת להשיג טיסות זולות לצרפת ואתם מוזמנים להיכנס אליה על מנת להשתמש באותם אתרים לצורך הטיסות שלכם לאנגליה וגרנזי.

מעבורת מסן מאלו (Saint Malo) לגרנזי

זוהי דרך הרבה יותר כיפית בעיניי שתאפשר לכם להרוג שתי ציפורים במכה אחת: גם לטייל בגרנזי וגם בברטאן. אז איך עושים זאת?

  • דבר ראשון, מצאו לכם טיסה ישירה לעיר נאנט (יש טיסות של Transavia ו-Easy Jet). מכיוון שחלק גדול מהטיסות הישירות מגיעות לנאנט מאוחר בלילה, תצטרכו לישון בשדה התעופה או בעיר עצמה. במקרה כזה אתם מוזמנים לקרוא את הכתבה מלונות בנאנט ולבחור באחד מהמלונות המומלצים שם או בשדה התעופה.
  • מנאנט קחו רכבת לסן מאלו, משם תקחו את המעבורת לגרנזי. אם לא תספיקו להגיע בזמן למעבורת או תרצו להישאר יום-יומיים בסן מאלו לפני הנסיעה שלכם לגרנזי, אתם מוזמנים להיכנס לכתבה סן מלו – מלונות מומלצים ולמצוא מלון.
  • החברה שמפעילה את המעבורות לגרנזי נקראת Condor Ferries והיא מפעילה את המעבורת מספר ימים בשבוע (בהתאם לתנאי מזג האוויר והגהות והשפל). הנסיעה במעבורת מאוד נוחה ולוקחת כשעתיים.

האם גרנזי הוא מקום יקר?

בעבר גרנזי נחשב למקום לא זול בגלל רמת החיים הגבוהה בו ובגלל היותו אי, מה שמקטין את התחרות ומייקר את המחירים. אולם, המטבע של גרנזי הוא פאונד גרניזיאני שצמוד בערכו לפאונד האנגלי. מכיוון שהפאונד חטף מכה קשה בעקבות הברקזיט, המחירים בגרנזי ירדו יחד איתו. תוסיפו על כך שאין בגרנזי מע”מ ותגלו שבהחלט שווה לעשות שם שופינג (לא במקרה אחד המוצרים הכי נמכרים באי הזה הוא שעון רולקס 🙂 ).

שימו לב שניתן לשלם באי בפאונד גרנזיאני, פאונד של ג’רזי, פאונד אנגלי ורוב הסיכויים שגם יסכימו לקבל מכם יורו. מכיוון שלא ניתן לשלם בפאונד גרנזיאני מחוץ לגרנזי, אני ממליץ בחום לבקש מהמוכרים והמלצרים להחזיר לכם עודף בפאונדים אנגליים. אם עדיין נשארו לכם לא מעט פאונדים גרנזיאניים, תוכלו להחליף אותו לפאונדים רגילים בבנקים בסן פיטר פורט, בירת גרנזי.

מלונות מומלצים בגרנזי

גרנזי הוא לא מקום זול, אך כיום בגלל שער הפאונד הנמוך הוא גם לא ממש יקר. לכן הייתי ממליץ לא “להתכלב” ולהתגורר באיזה פנסיון עבש (ויש כאלו) אלא להשקיע ולקחת מלונות בעלי 3 כוכבים ומעלה בעיירה סן פיטר פורט. הסיבה שבחרתי בעיירה הזאת היא שמדובר בבירת גרנזי וככזאת יש בה לא מעט מסעדות, חנויות ותחבורה ציבורית לא רעה. כמו כן, משם יוצאות המעבורות לאיים סארק והרם, עליהן אדבר בהמשך.

אז הנה כמה מהמלונות שאני הכי אוהב:

The Duke Of Normandie

זהו ללא ספק המלון המועדף עלי בעת ביקוריי בגרנזי (גם הבוס שלי אוהב לשהות בו). מדובר במלון שממוקם בלב בירת גרנזי סן פיטר פורט, במרחק הליכה קצר מהחנויות והמסעדות של העיירה. המלון נקי, החדרים גדולים יחסית והשירות מצוין. לדעתי לא צריך שום דבר יותר מזה.

למידע נוסף והזמנות

Duke of Richmond

אם אתם רוצים לשדרג את חווית הלינה שלכם בגרנזי או שלא נותרו חדרים ב-Duke of Normandie אתם מוזמנים לנסות להתאכסן אצל דוכס אחר.

המלון הזה נמצא ליד פארק קמברידג’ וליד מוזיאון גרנזי וניתן להגיע ממנו למרכז העיר בתוך כ-5 דקות הליכה. החדרים של המלון הזה מפנקים והוא אפילו מכיל בריכה, מה שהופך אותו לאחד מבתי המלון האהובים בגרנזי. אמנם הוא מעט יותר רחוק מהמרכז יחסית למלון הקודם, אך בהחלט מאוד מומלץ.

למידע נוסף והזמנות

The Old Government House Hotel & Spa

אם חשבון הבנק שלכם מאפשר לכם (או אם נפלתם על מבצע של המלון), זה ללא ספק המלון הטוב ביותר בגרנזי (וגם היחידי בעל 5 כוכבים). המלון ממוקם בבניין בו התגוררו במשך שנים רבות המושלים של גרנזי ועיצוב הפנים בהתאם. הוא נמצא ממש במרכז סן פטר פורט והוא מכיל חדרים מפנקים, ספא מצוין, שתי מסעדות ברמה גבוהה וכמובן בריכה. אם אתם יכולים להרשות לעצמכם את המלון הזה, אני ממליץ לא לחשוב פעמיים ולקחת אותו.

למידע נוסף והזמנות 

כל המלונות עליהם המלצתי תפוסים?

אל דאגה. תוכלו למצוא מלונות נוספים בסן פיטר פורט בקישור הזה. אם החלטתם להתגורר מחוץ לסן פטר פורט אזי אני ממליץ להתגורר בעיירה הציורית St. Martin ותוכלו למצוא מלונות מומלצים שם בקישור הזה.

תחבורה בגרנזי

יש שתי דרכים להתנייד באי: תחבורה ציבורית ורכב שכור. לכל אחד היתרונות והחסרונות שלו.

תחבורה ציבורית (אוטובוסים ומוניות)

התחנה המרכזית של האוטובוסים נמצאת בבירת גרנזי סן פיטר פורט ומשם יוצאים האוטובוסים לכל חלקי האי. המחיר זול (פאונד לכרטיס) והאוטובוסים יוצאים בתדירות יחסית סבירה (ניתן ללמוד על הקווים השונים כאן). באמצעות האוטובוסים תוכלו להגיע כמעט לכל המקומות המעניינים באי, והחיסרון היחידי בעיניי הוא שלעתים תצטרכו לחכות זמן מה עד שיגיע האוטובוס שיקח אותכם מהאטרקציה לעבר סן פיטר פורט.

בסן פיטר פורט ישנן שתי תחנות מוניות (אחת ליד הכנסיה הראשית של העיר ואחת ליד מסעדת Le Petit Bistro) אך המחירים שלהם די יקרים. כמו כן, לא ניתן לעצור מונית באמצע הרחוב (רק בתחנת מוניות או בהזמנה טלפונית) ועל אפליקציות בסגנון אובר עדיין לא שמעו באי הזה.

השכרת רכב

אם תשכרו מכונית, תוכלו לטייל בחופשיות רבה בגרנזי ולהגיע למקומות אליהם התיירים לא מגיעים בדרך כלל, מכיוון שהם לא נמצאים במסלולי האוטובוסים. אולם אם החלטתם לעשות זאת, קחו בחשבון שבגרנזי נוהגים בצד שמאל ושהכבישים בגרנזי מאוד מאוד צרים ומתפתלים (מזל שהנהגים סופר מנומסים ונחמדים).

אישית, מעולם לא העזתי לנהוג בגרנזי בגלל הסיבות הנ”ל, אולם אם אתם לא מפחדים מכך ורוצים כמה שיותר גמישות וחופש תוכלו למצוא המלצות על אתרים להשכרת רכב בכתבה השכרת רכב בצרפת (האתרים כמובן רלוונטיים לכל יעד שבו תטיילו).

מה אוכלים בגרנזי?

YouTube video

המטבח של גרנזי הוא שילוב מעניין של המטבח הצרפתי והמטבח הבריטי. אז מה אסור לכם לפספס בשום פנים באופן בעת ביקורכם באי?

  • חמאה של גרנזי – נחשבת, ובצדק, לאחת מהחמאות הטובות ביותר בעולם. הסיבה לכך היא תנובת החלב של פרות גרנזי שמכילה יותר שומן מהממוצע.
  • דגים ופירות ים – גרנזי הוא אי ולכן אין זה מפתיע שחלק גדול מהדיאטה של תושביו מורכבת מפרי הים. אם אתם אוהבים מאכלים ימיים, תשמחו לדעת שהדגים ופירות הים כאן טריים מאוד, ולצד הפיש אנד צ’יפס המפורסם (בכל זאת האי שייך לכתר הבריטי) תמצאו כאן מולים, תמנונים ושרימפס שיזכירו לכם בטעמם את אלו של ברטאן ונורמנדי (כאימרתו המפורסמת של שמיר “הים הוא אותו ים וכו”‘).
  • בשר מבקר שגדל על האי – הפרות של גרנזי ידועות לא רק בחלב המפורסם שלהן, אלא גם בבשרן המשובח. כך שאם אתם מחובבי הסטייקים, אני מבטיח לכם שלא תרעבו.

מסעדות מומלצות בגרנזי

הנה כמה מסעדות בהן נהגתי לאכול לא מעט ושהיו מצויינות בתקופה בה התגוררתי באי (אני מאמין שהן נשארו כאלו גם עכשיו, אך אם לא אז עמכם הסליחה).

  • Le Petit Bistro: מסעדה צרפתית עם אווירה נעימה ואוכל לא רע בכלל (נסו את רגלי הצפרדע ואת מרק הבויאבז).
  • Octopus: מסעדת דגים ופירות ים מצוינת ולא יקרה במיוחד, שנמצאת ממש על הים של סן פיטר פורט.
  • Red – מסעדת בשרים פשוט נהדרת. בכל פעם שהבוס הגדול היה מגיע לגרנזי היינו מזמינים שם שולחן ואף פעם לא התאכזבנו.
  • Tinto– מסעדת הטפאסים ששייכת לבעלים של Red. אווירה מצויינת וצעירה ואוכל משובח שמשתנה מדי פעם.
  • China Red – ללא ספק המסעדה הסינית הטובה ביותר בגרנזי ואחת הטובות ביותר בהן אכלתי אי פעם. מסעדה נהדרת למקרה שיתחשק לכם משהו קצת אחר.

ועוד דבר אחרון, אם תגיעו לגרנזי במהלך אוקטובר, תגלו שבדיוק באותו זמן מתרחש ה-Tennerfast. במקור היה זה אירוע שנמשך כל החודש ובמהלכו המסעדות הציעו תפריטים בני 2-3 מנות במחיר של 10 פאונד. מאז המחירים עלו, ועדיין ניתן למצוא בתקופה הזאת לא מעט ארוחות עסקיות במחירים משתלמים מאוד.

תוכנית טיול בת שבוע בגרנזי

אחרי שסיימנו לדבר על כל העניינים הלוגיסטיים, הגיע הזמן להגיע לחלק הכי חשוב. מה עושים בגרנזי? על מנת לענות על הסוגיה הזאת, בניתי לכם מסלול טיול בן שבוע ברוטו בו תוכלו להיעזר על מנת לבנות את תוכנית הטיול שלכם.

יום ראשון: הגעה לגרנזי

רוב הסיכויים שאתם טסים מהארץ ללונדון ומשם לגרנזי (ניתן להספיק לטיסה האחרונה לגרנזי אם תצאו בטיסת בוקר מהארץ), אז היום הזה די אבוד. במקרה כזה אתם מוזמנים לנצל אותו על מנת להשאיר את המזוודות שלכם במלון, לצאת לסיור מקדים בסן פטר פורט ולאכול ארוחת ערב באחת מהמסעדות עליהן המלצתי.

יום שני: ביקור ב-Saint Peter Port

הפסל של ויקטור הוגו בעיירה סנט פיטר פורט בירת גרנזי
הפסל של ויקטור הוגו בעיירה סנט פיטר פורט בירת גרנזי

את היום הזה הייתי מנצל על מנת לבקר בסנט פטר פורט. במיוחד בשבילכם יצרתי מסלול טיול בעקבות ויקטור הוגו שבעזרתו תוכלו לגלות את רוב המקומות המעניינים בעיירה הזאת. אל תפספסו בשום פנים ואופן את בית ויקטור הוגו, מכיוון שלהבדיל ממוזיאון ויקטור הוגו בפריז, הרי שהבית הזה עוצב כולו על ידי הסופר שהיה גם מעצב פנים מאוד מוכשר.

אחרי שסיימתם לטייל בעיר תוכלו להשקיע את הזמן שנשאר בשופינג או ביקור בטירת קורנט. זוהי טירה שנבנתה במאה ה-13 לצורך הגנה על גרנזי מצד הצרפתים והיא נמצאת על קצה המזח של סנט פיטר פורט.

יום שלישי: טיול לאי Herm

אחד מהחופים של הרם
אחד מהחופים של הרם

האי הרם הוא האי הקרוב ביותר לגרנזי (20 דקות נסיעה במעבורת). מדובר באי לא גדול עם טבע מרתק ואפשר לבלות בו לכל הפחות כחצי יום (האמת שאם באתם בקיץ, אפשר לבלות בו יום שלם אם אתם אוהבים לשחות). על מנת ללמוד עוד על האי אני ממליץ לכם לקרוא את הכתבה הרם (Herm) – התענוג בלטייל על אי בודד.

יום רביעי: מועדון הספרות ופאי קליפות תפוחי האדמה או טיול בעקבות הכיבוש הגרמני של גרנזי

הכיבוש הגרמני של גרנזי הותיר אחריו לא מעט שרידים וסיפורים מרתקים (עליהם מבוססים הרומאן והסרט “מועדון גרנזי לספרות ופאי קליפות תפוחי האדמה”). לכן אני ממליץ שביום הזה תלכו לבקר בכמה מהמקומות באי שקשורים לתקופה הזאת:

  • בונקר גרמני שמכיל בתוכו מוזיאון העוסק בתקופת הכיבוש
  • בית חולים גרמני תת קרקעי (מעט מפחיד אם תשאלו אותי)
  • מוזיאון הכיבוש הגרמני (מוזיאון פרטי של אדם שהקדיש את כל חייו לחקר הכיבוש הגרמני של גרנזי).
  • מגדל שמירה גרמני ב-Pleinmont
  • נסיעה על חוף הים וצפייה בבונקרים גרמנים ועמדות תותחים (הם נמצאים בכל מקום).

אם הכיבוש הגרמני מעניין אותכם מעט פחות אך אינכם רוצים לוותר על הנושא באופן מוחלט, תוכלו לבקר רק בחלק מהמקומות אותם הזכרתי  ולהקדיש יותר זמן לטבע (ראו יום 5).

יום חמישי: האי סארק

הגשר שמחבר בין החלק העיקרי של סארק ל
הגשר שמחבר בין החלק העיקרי של סארק ל”סארק הקטן”

האי סרק (Sark) נמצא במרחק של כ-40 דקות נסיעה במעבורת ורצוי לבלות בו יום שלם. מדובר באי ללא מכוניות (מתניידים שם באמצעות סוסים ועגלות) וללא תאורת רחוב (אם אתם אוהבים להסתכל על כוכבים זה המקום בשבילכם). אם יש לכם מספיק זמן פנוי הייתי שוקל להישאר שם ללילה אחד.

תוכלו למצוא לא מעט מידע על האי בכתבה סרק סרק (Sark): האי הקסום של גרנזי שמחזיר אותכם לעבר.

יום שישי: לגלות את הנופים של גרנזי

את היום הזה הייתי מקדיש לביקור בכמה מהמקומות הכי יפים של גרנזי. כדאי להקדיש יומיים לחלק הזה של הטיול, מכיוון שכפי שתראו, יש לא מעט מה לראות ולעשות.

  • ביקור ב-Saumarez Manor – אחוזה שהייתה שייכת לסגנו של נלסון. ניתן למצוא בה גנים וריהוט מעניין, רובו מהמאה ה-18.
  • ביקור בעיירה Saint Martin ובתצפית Icart
  • ביקור במאגר המים של גרנזי (אגם מלאכותי שמסביבו מעין פארק עם מסלולי הליכה)
  • Le Gouffre – איזור מקסים של צוקים ונוף משגע בדרום מזרח האי
  • ביקור ב-Cup and Saucer (מבצר קטן שהקימו האנגלים על מנת למנוע פלישה צרפתית). אם יש במקרה שפל תוכלו להגיע ל-Lihu Island ברגל.
  • ביקור בעיירה Saint Saviour והליכה בסביבה (תענוג גדול ללכת שם ברגל בין החוות והעצים. מרגיש כמו שווייץ).
  • ביקור במוזיאון של סנט פיטר פורט ובפארק המקסים שמסביבו.

יום שביעי: עזיבת האי

בין אם אתם לוקחים מעבורת לצרפת ובין אם אתם טסים לאנגליה ומשם לישראל, לא יישאר לכם כנראה הרבה זמן ביום הזה. אם בכל זאת נשאר מעט זמן לפני שיוצאים לשדה התעופה או למעבורת, אפשר לנצל אותו לקניות אחרונות או סיבוב אחרון בסנט פיטר פורט.

איזה ציון תתנו לכתבה?

ציון ממוצע 5 / 5. דירוג הכתבה: 1

אף אחד עוד לא דירג את הכתבה. רוצה להיות ראשונ/ה?

מצטער לראות שלא אהבת את הכתבה

אשמח מאוד לדעת מה לא אהבת בכתבה הזאת

איך אוכל לשפר את הכתבה?

הכתבות שהפרנקופילים הכי אהבו

אהבתם את הכתבות? עזרו לי להמשיך ליצור תוכן איכותי והזמינו את מה שאתם צריכים לטיול (לינה, כרטיסים וכו’) דרך  “ארגז הכלים” שלי. 

דילוג לתוכן