מה לעשות בפריז בכל חודש בשנה? אירועים, חגים ועוד דברים שאסור להחמיץ

4.3
(6)
תאריך עדכון אחרון: 06/11/24
זמן קריאה משוער: 12 דקות
מה לעשות בפריז בכל חודש בשנה? אירועים, חגים ועוד דברים שאסור להחמיץ

כל פרנקופיל ותיק יודע שפריז לעולם איננה קופאת על שמריה ושאין ולו חודש אחד בו לא מתרחש בה דבר מעניין (כולל חודשי הקיץ בהם חלק ניכר מתושביה יוצאים לווקאנס המפורסם).

מכאן שאחת השאלות הפופולריות בקבוצת הפייסבוק פריז טיפים לפרנקופילים היא “אילו אירועים מעניינים מתרחשים בחודש X?” ואליה מצטרפת קרובת משפחתה “האם פריז סגורה במהלך חג ה-Y?”.

על מנת לענות על שתי השאלות הללו החלטתי לרכז כאן את האירועים והחגים העיקריים שמתרחשים בעיר האורות כל חודש. כולי תקווה שהמידע הזה יעזור לכם לתכנן את הטיול טוב יותר ולמצות באופן מקסימלי את שהייתם בפריז.

אולם לפני שנתחיל לסקור את מה שמתרחש בבירת צרפת כל חודש בשנה, הרשו לי להמליץ לכם על שלוש כתבות שעוסקות בנושאים עונתיים ושכדאי לכם מאוד להכיר:

כעת כשכבר ארזתם לכם מזוודה עם הבגדים הכי מתאימים וקניתם כרטיסים לתערוכות הכי מעניינות ולקונצרט או שניים, אתם מוזמנים לדלג לעבר החודש בו תהיו בפריז ולקבל מידע על אירועים נוספים שיתקיימו בו.

רק הערה קטנה לפני שנתחיל: כפי שתראו פעמים רבות לא שמתי תאריכים מדוייקים של אירועים מכיוון שאלו משתנים כל שנה. במקרה של אירועים כאלו אתם מוזמנים פשוט להיכנס לקישור ששמתי בסוף הפרק שעוסק באירוע, שיוביל אותכם לאתר האירוע הרשמי, שם תוכלו למצוא את התאריכים המדויקים.

ינואר בפריז

פריז בינואר. צילם: צבי חזנוב
פריז בינואר. צילם: צבי חזנוב

הסיילים של ינואר

אם אתם אוהבים שופינג אין ספק שהסיילים הללו, שמתחילים לרוב בתחילת החודש ונמשכים מספר שבועות, יכולים להוות סיבה מצויינת להגיע לפריז, למרות שגשום בקר (דרך אגב, קצת גשם לא אמור להפחיד אף פרנקופיל כי, כפי שתראו בכתבה הזאת, תוכלו למצוא לא מעט דברים לעשות גם כשקצת קר בחוץ).

אז אם החלטתם לנצל את מבצעי החורף בחנויות השונות, אתם מוזמנים להיכנס לכתבה שופינג בפריז: הסיילים שאסור להחמיץ ולגלות את התאריכים המדוייקים של המבצעים ובאילו חנויות כדאי לקנות.

שבוע האופנה של פריז

במידה ואתם חיים ונושמים אופנה אתם פשוט חייבים לבקר בפריז במהלך שבוע האופנה שמתקיים שם בינואר. למען האמת מדובר ב-2 שבועות נפרדים, אחד לאופנת נשים ואחד לאופנת גברים. מכיוון שהתאריכים משתנים מומלץ להיכנס לאתר הזה על מנת להתעדכן.

חג ההתגלות

בחג הזה המתרחש ב-6 בינואר, מציינים את ביקורם של שלושת החכמים מהמזרח בבית לחם ופגישתם עם ישו. במהלך החג נהוג לשתות שמפנייה ולאכול את גאלט המלכים (Galette des Rois), שגרסאות שונות שלו ניתן למצוא במבחר חנויות פטיסרי בפריז. במידה ותרצו להכיר טוב יותר את המאכל הזה אתם מוזמנים להיכנס לכתבה גאלט דה רואה (Galette des Rois) – עוגת המלכים.

עוד על פריז בינואר

פברואר בפריז

פברואר בפריז. צילם: יואל תמנליס
פברואר בפריז. צילם: יואל תמנליס

חג האהבה (ולנטיינז)

כידוע לכולם פריז היא העיר הכי רומנטית בעולם ואם כבר רומנטיקה, מדוע שלא תנסו לבקר בה ב-14 בפברואר, הלא הוא חג ולנטינוס הקדוש, הידוע לנו בתור יום האהבה? אם החלטתם לקבל את עצתי הנה כמה דברים שתוכלו לעשות באותו יום:

  • להתגורר במלון רומנטי – רוצים שהמלון יתאים לאווירה הרומנטית שמחוצה לו? תוכלו למצוא אופציות נהדרות למלונות שמתאימים לזוגות אוהבים בכתבה מלונות רומנטיים בפריז.
  • להציע נישואים – במידה ואתם נמצאים בזוגיות נהדרת ורוצים ללכת צעד אחד קדימה, מדוע שלא תנסו להציע נישואים לאהוב/תכם במהלך חג האהבה? אם אתם מתלבטים היכן לעשות זאת בדיוק, ידידי יואל תמנליס, מציע לכם 17 מקומות נהדרים ולכם נותר רק לבחור ולהביא טבעת :-).
  • שייט על הסיין – אחד הדברים הכי רומנטיים שניתן לעשות הוא לשוט עם בן/בת הזוג על הסיין בערב, לראות את הבניינים המפוארים מוארים באור יקרות ואת מגדל אייפל מנצנץ לו. אז בין אם תחליטו לקחת את השייט הרגיל או את זה שכולל ארוחה מלווה במוזיקה, תוכלו למצוא מידע על אופציות השייט הטובות ביותר בכתבה הזאת.

ראש השנה הסיני

בפריז ישנו רובע סיני גדול שתופס חלק ניכר מהרובע ה-13 ועוד רובע סיני קטן יותר צפונית למרכז פומפידו. ברוב המקרים ראש השנה הסיני נופל על פברואר (ולעיתים רחוקות על שלהי ינואר) ובמהלכו מתרחשות חגיגות, שבכל פעם מוקדשות לחיה אחרת בלוח השנה הסיני (שנת הנמר, שנת החזיר וכו’).

אז אם במקרה אתם נמצאים בזמן הזה בפריז אתם מוזמנים לטייל ברובעים הללו ולהנות מתהלוכות, קישוטים ועוד.

יום הקרפ

בכל שנה ב-2 בפברואר חוגגים בצרפת את יום הקרפ או בצרפתית La Chandeleur (על שם מיסת הנרות אותה חוגגים הנוצרים על מנת לציין את הבאתו של ישו הצעיר לבית המקדש).

לכן אם במקרה תהיו בפריז ביום הזה, עשו לעצמכם טובה ולכו לאחת מהקרפריז ברחוב Montparnasse, שמגישות קרפים במשך כמאתיים שנה, או לחלופין ל Breizh Café ותחגגו עם קרפ איכותי.

מרדי גרא (Mardi Gras)

אם חשבתם שחגיגות המרדי גרא זה משהו שקורא בניו אורלינס, הרי שטעיתם. מדובר בחגיגות עם היסטוריה ארוכה ומקורם דווקא בצרפת, משם הם הגיעו ללואיזיאנה, שהייתה מושבה צרפתית.

חגיגות המרדי גרא הכוללות מצעד תחפושות ססגוני מתרחשות ברובע ה-20 ומכיוון שהתאריכים שלהם משתנים כל הזמן, מומלץ בחום להיכנס לאתר הרשמי של החגיגות ולראות אם אולי במקרה המצעד יערך בדיוק בזמן שתבקרו בעיר האורות.

עוד על פריז בפברואר

מרץ בפריז

מרץ בפריז. צילם: יואל תמנליס
מרץ בפריז. צילם: יואל תמנליס

חצי המרתון של פריז

אישית אני מעולם לא אבין אנשים שאוהבים לרוץ, אולם אם אתם שייכים לעדה המזוכסיטית הזאת, תשמחו לדעת שבמהלך מרץ מתרחש בפריז מירוץ חצי מרתון בו תוכלו להשתתף או לצפות. תוכלו לקבל מידע על התאריכים והמסלול באתר רשמי של המירוץ.

יום המקרון

במידה ואתם אוהבים מקרונים תשמחו לשמוע שב-20 במרץ חוגגים את יום המקרון ולכבודו תוכלו למצוא קולקציות שונות של מקרונים, מעשה ידיהם של הפטיסיירים הגדולים של פריז. תוכלו לקרוא עוד על המאורע בכתבתה של גל שטיינר יום המקרון.

פסטיבל הצדפות ופירות הים במונמארטר

במידה ואתם אוהבים פירות ים תשמחו לדעת שב-19 ו-20 במרץ מתרחש בכיכר Abbesses שבמונמרטר פסטיבל פירות ים, עם דגש על צדפות. במהלף הפסטיבל תוכלו לטעום בחינם, או תמורת תשלום, קוקי סן ז’אק, אויסטרים, שרימפס ועוד פירות ים טריים ומבושלים שמגיעים מחבל ברטאן.

ודרך אגב, אם כבר הגעתם עד למונמרטר, מדוע שלא תעשו את מסלול הטיול הזה לפני או אחרי שתטעמו את פירות הים?

עוד על פריז במרץ

אפריל בפריז

אפריל בפריז. צילם: יואל תמנליס
אפריל בפריז. צילם: יואל תמנליס

האביב מגיע לפריז

אפריל הוא הוא חג האביב. מזג האביב מתחיל להתחמים מעט והעצים והפרחים מתחילים לפרוח. לכן אם אתם מגיעים בתקופה זו לפריז, זו הזדמנות נהדרת ללכת לבקר בפארקים המפורסמים יותר ומפורסמים פחות בפריז.

במידה ואתם מחפשים השראה ומתלבטים באיזה פארק/ים כדאי לבקר, אתם מוזמנים לקרוא הכתבה 15 פארקים, גנים ויערות בפריז שאתם מוכרחים להכיר.

המרתון של פריז

אם במרץ התרחש בפריז חצי מרתון, הרי שבאפריל מתרחש שם מירוץ מרתון מלא בהשתתפות כמה מהרצים בטובים בעולם. המירוץ מוזנק בשער הניצחון, עובר דרך השאנז אליזה וממשיך במשך כ 40 קילומטר ברחבי עיר האורות.

ניתן לקבל מידע על המרתון ומתי הוא מתרחש באתר הרשמי שלו.

חג הפסחא

הפסחא הוא החג הקדוש ביותר בלוח השנה הנוצרי והוא מציין את תחייתו מחדש של ישו. באופן לא מפתיע, השאלה הכי פופולרית בפורומים השונים באינטרנט היא האם הכל סגור במהלך הפסחא. לשמחתכם, התשובה היא: לא.

במהלך הפסחא כמעט כל האטרקציות והמוזיאונים יפעלו כרגיל (אלא אם כן הוא נופל על יום שבו הם סגורים ממילא) וכך גם התחבורה הציבורית ורוב המסעדות. אולם יתכן שכמה מהחנויות המשפחתיות ואולי גם המסעדות הקטנות, יצאו לחופש ויסגרו בתקופה הזאת. מאכזב? אולי. נורא ואיום? כלל וכלל לא.

טיפ שלי: אם הגעתם לפריז במהלך הפסחא, מומלץ מאוד לבקר באחת או כמה כנסיות בפריז ולהקשיב שם לקונצרטים לכבוד הפסחא (שמתי קישור לכתבה על הקונצרטים בפריז בתחילת הכתבה).

Foire du Trone

מדובר ביריד הכי ותיק בפריז וראשיתו בשנת 857, כאשר המלך לותר (Lothaire), נכדו של שארלמן, יצר את היריד הראשון של פריז.

מאז עברו לא מעט ירידים בעיר האורות (דוגמת יריד סן ז’רמן המפורסם) והיריד עצמו עבר לא מעט גילגולים. כיום תמצאו בו כ-300 דוכנים של משחקים, מתקני שעשועים ואוכל, מה שהופך את הביקור לחובה במידה ואתם מגיעים עם ילדים.

היריד מתקיים ביער ונסן (חפשו את Pelouse de Reuilly) בין התאריכים 1 באפריל ועד 29 במאי וניתן לקבל עליו מידע באתר הרשמי שלו.

הפעלת המזרקות המוזיקליות בוורסאי

באפריל מתחילים להפעיל את המזרקות המוזיקליות של ורסאי ואם לא יצא לכם לבקר שם ולהקשיב להן, זאת יכולה להיות הזדמנות נהדרת לצאת קצת מהעיר ולהתאוורר.

תוכלו למצוא מידע על הארמון המקסים הזה בכתבה ארמון ורסאי – טיפים ומידע שימושי ממישהו שעבד שם.

עוד על פריז באפריל

מאי בפריז

מאי בפריז. צילם: יואל תמנליס
מאי בפריז. צילם: יואל תמנליס

1 במאי

שימו לב שזהו יום חופש רשמי, מה שאומר שרוב רובן של החנויות והמוזיאונים יהיו סגורים (התחבורה הציבורית ממשיכה לעבוד כרגיל).

אולם אם במקרה תהיו בפריז ביום הזה אין צורך להתעצב, נצלו אותו לסיורים רגליים ברחבי רחובות העיר (או הפארקים שלה). אם אתם מחפשים רעיונות לסיורים כאלו תוכלו למצוא אותם בדף מסלולי הטיול באתר שלי.

יום הניצחון על גרמניה הנאצי (8 במאי)

בדיוק כמו ה-1 במאי גם כאן רוב החנויות והאטרקציות יהיו סגורות. עוד יום לטייל ברחובות פריז (כאילו שזו אופציה גרועה כל כך 🙂 ).

חג עלייתו של ישו לשמיים

החג הזה מתרחש 40 יום אחרי הפסחא ולכן אין לו תאריך מדויק, אם כי אפשר לומר שהוא כמעט תמיד יתרחש במאי. גם יום זה נחשב ליום חופש ולכן חלק גדול מהעסקים עלול להיות סגור במהלכו (התחבורה הציבורית ממשיכה כרגיל כמובן).

פסטיבל הג’אז של סן ז’רמן דה פרה

אם אתם חובבי גא’ז אזי ראשית כל מומלץ לכם לקרוא את הכתבה ג’אז בפריז – המלצות וקצת היסטוריה. אחרי שסיימתם לקרוא את הכתבה אתם מוזמנים להזמין כרטיס טיסה למאי מכיוון שבחודש זה מתרחש בפריז פסטיבל הג’אז השנתי.

הפסטיבל מתרחש לאורך בולבאר סן ז’רמן במועדוני ג’ז שונים אך גם במוזיאונים ואפילו בסורבון, שנמצאת לא הרחק משם. לכן אם חשקתם בקונצרט ג’אז או שניים במסגרת הפסטיבל, תוכלו למצוא מידע על עליהם ואת תאריכי הפסטיבל, שמשתנים כל שנה, באתר הפסטיבל הרשמי.

ליל המוזיאונים

האירוע הזה מתרחש בכל שבת שלישית של חודש מאי ובמהלכו חלק גדול מהמוזיאונים של פריז פותחים את שעריהם בחינם למשך הלילה. מצד אחד זה נחמד לא לשלם על כרטיס למוזיאון, מצד שני תתכוננו לתורי ענק ותחשבו טוב אם בזבוז הזמן היקר הזה היה שווה את מחירו של כרטיס הכניסה.

עוד על פריז במאי

יוני בפריז

יוני בפריז. צילם: יואל תמנליס
יוני בפריז. צילם: יואל תמנליס

הסיילים של הקיץ

אם פספסתם את הסיילים של ינואר או שלא התחשק לכם להגיע לפריז כשקר ורטוב, אתם מוזמנים להנות מסיבוב שני של מבצעים. תוכלו לקבל עליהם מידע בכתבה הזאת.

פסטיבל שופן ביער בולון

אם אתם אוהבים את המוזיקה הנפלאה של פרדריק שופן, המלחין הפולני המפורסם, שחי חלק ניכר בחייו בפריז, אתם תשמחו לשמוע על הפסטיבל הזה.

מדובר בפסטיבל שמתחיל בשלהי חודש יוני ונמשך לתוך יולי ובמהלכו ינוגנו היצירות החשובות ביותר של המלחין באורנז’רי של פארק באגאטל הנמצא עמוק בתוך יער בולון.

לפני שנמשיך עם הכתבה
הפרנקופיל עומד
הפרנקופיל יושב במסעדה

הרצאה אינטרקטיבית על תרבות צרפת

איך באמת הומצא הבגט ומדוע הוא הפך לכ”כ פופולרי? כיצד ההמנון הבריטי קשור לטחורים של לואי ה-14? ואיזו מאהבת מלכותית אימצה את מגן הדוד בתור סמל?

על כל השאלות הללו ועוד נענה יחד במהלך ההרצאה מי רוצה להיות פרנקופיל, שהיא בעצם חידון אינטרקטיבי, שילמד אותכם על כל החלקים הפיקנטיים של התרבות הצרפתית, שאף אחד לא לימד אותכם.

ההרצאה תתקיים ב 3 במרץ 2025 (יום שני) בשעה 20:00 במלון לינק בתל אביב (שאול המלך 39). מחיר כרטיס 65 ש”ח.

תוכלו למצוא מידע על הקונצרטים הללו באתר הרשמי של הפסטיבל.

עוד על פריז ביוני

יולי בפריז

יולי בפריז. צילם: יואל תמנליס
יולי בפריז. צילם: יואל תמנליס

יום הבסטיליה

זהו החג החילוני החשוב ביותר של צרפת והוא מתרחש כל שנה ב-14 ביולי. במהלכו תוכלו לצפות במצעד המסורתי וזיקוקי דינור בערב. כמו כן ישנן לא מעט חגיגות שמתרחשות באותו יום בכל רחבי פריז.

תוכלו לקרוא עוד על היום הזה בכתבה יום הבסטיליה בפריז – טיפים והמלצות לחוגגים ב-14 ביולי.

פסטיבל המוזיקה של FNAC

הפסטיבל החינמי הזה מתרחש ברחבת ההוטל דה ויל בין ה-1 ל-3 ביולי ומופיעים בו מיטב הזמרים הצרפתייים. אומנם מדובר בפסטיבל חינמי אולם יש צורך להזמין כרטיסים מראש (כל אחד יכול להזמין רק שני כרטיסים) באתר מכירת הכרטיסים של FNAC.

Paris Plage

כשמתחיל הקיץ הופכת עיריית פריז את גדות הסיין למעין חוף ים בזכות ערימות של חול, אותן היא מביאה מחופי הים של צרפת.

חול וים יש לנו בישראל כל השנה אבל אם אתם מתעקשים, אתם מוזמנים להתיישב על כסא נוח על גדת הסיין ולנסות לתפוס קצת שמש, לפני שאתם ממשיכים לטייל בעיר האורות.

שבוע אופנת הקיץ של פריז

שבוע האופנה של הקיץ מתקיים בפריז בין 3-7 ביולי ובמהלכו מציגים בתי האופנה הגדולים של עיר האורות את קולקציית הקיץ. שימו לב שמאוד יתכן שמחירי המלונות יעלו בחדות באותה תקופה ולכן אם אתם לא שייכים לתעשייה הזאת או שאופנה לא ממש מעניינת אותכם, כדאי יהיה לכם לדחות מעט את הטיול או להקדים אותו.

הלונפארק של גני הטווילרי (Fête Foraine)

פארק השעשועים הזה צץ לו לפתע בגני הטווילרי בתחילת יולי ונמשך עד סוף אוגוסט. תמצאו שם מתקני שעשועים רבים וכמובן גלגל ענק ממנו ניתן להשקיף על כל פריז.

לכן אם אתם מגיעים לפריז עם ילדכם בקיץ אל תפספסו את פארק השעשועים הזה (נ.ב. זו הזדמנות נהדרת לקבל מילדכם שקט תעשייתי באמצעות עסקת חליפין: אנחנו נלך לפארק השעשועים ובתמורה אתם תאפשרו לנו לבקר במוזיאון הלובר או במוזיאון האורסיי שנמצאים לא הרחק משם :-).

סיום הטור דה פראנס

ב-24 ביולי מגיע לסיומו הטור דה פראנס וזאת חגיגה עצומה לחובבי הספורט בכל העולם. במידה ותרצו לתפוס מקום טוב כדי לצפות ברוכבי האופניים המדוושים להם בשארית כוחותיהם לעבר שער הניצחון, תצטרכו לקום מוקדם מאוד בבוקר.

אם תוותרו על התענוג המפוקפק של להידחס עם המון אדם לאורך שדרות השאנז אליזה, אתם תוכלו לטייל ברחובות בהם לא עובר המירוץ ולבקר במוזיאונים ובאטרקציות שיהיו ריקים יחסית מאנשים. את מה שקרה בטור דה פראנס תוכלו להשלים אחר כך באמצעות הכתבה טור דה פראנס – כל מה שרציתם לדעת על מירוץ האופניים של צרפת.

פסטיבלי המוזיקה בגן הפרחים של פריז

במהלך חודש יולי יתקיימו בגן הפרחים ביער ונסן שורה של פסטיבלי מוזיקה ובהם פסטיבל מוזיקה קלאסית, מוזיקת ג’אז ואף מוזיקת ילדים. הקונצרטים נערכים בעיקר בסופי השבוע והכניסה אליהם היא בחינם או במחיר סמלי מאוד.

תוכלו למצוא מידע על כל הקונצרטים הללו באתר הפסטיבל.

עוד על פריז ביולי

אוגוסט בפריז

אוגוסט בפריז. צילם: יואל תמנליס
אוגוסט בפריז. צילם: יואל תמנליס

בחודש הזה נמשכים אירועים קיציים שהחלו ביולי (חוף הים של פריז והלונה פארק בגני הטווילרי) ועליהם כבר כתבתי. מעבר לזה ישנם עוד כמה אירועים ראויים לציון:

Fête de l’Assomption

חג זה המתרחש ב-15 באוגוסט כל שנה. במהלך החג נהוג לערוך תהלוכות דתיות (המפורסמת ביותר יצאה כל שנה מכנסיית הנוטרדאם, אולם מאז שזו נשרפה כנסיות אחרות לקחו אחריות על אירועי החג).

שימו לב: במידה והחג נופל על אחד מהימים שני-שישי, הנ”ל הופך ליום חג, מה שאומר שלא מעט חנויות ואטרקציות עלולות להיות סגורות.

פסטיבל הגא’ז בלה וילט

זהו אחד מפסטיבלי הגא’ז הטובים ביותר בעולם שמתחיל בשלהי חודש אוגוסט וממשיך לתוך ספטמבר ובמהלכו מופיעים בפארק דה לה וילט (Parc de la Villette) כמה מהנגנים הטובים בעולם.

תוכלו למצוא מידע על הפסטיבל ולקנות כרטיסים באמצעות האתר הזה.

רוק על הסיין

זהו פסטיבל רוק מפורסם מאוד שמתרחש בפארק הגדול והיפה של הפרבר הפריזאי השיקי סן קלו (Saint Cloud). תוכלו לקרוא עוד הפסטיבל בכתבתה של נילי חנקין.

ניתן לקבל מידע נוסף ולקנות כרטיסים באתר הפסטיבל.

עוד על פריז באוגוסט

ספטמבר בפריז

ספטמבר בפריז. צילם: יואל תמנליס
ספטמבר בפריז. צילם: יואל תמנליס

ימי המורשת (Journées européennes du patrimoine)

אלו ימי חג של כל פרנקופיל חובב היסטוריה ואומנות, שבמהלכם נפתחים עשרות רבות של ארמונות ומונומנטים ברחבי פריז לציבור הרחב (רובם אינם פתוחים לקהל בדרך כלל). כתבתי על הנושא כתבה מפורטת בשם ימי המורשת (Journées du Patrimoine) או ה”בתים מבפנים” של פריז ואתם מוזמנים למצוא שם את כל המידע הכי עדכני לגבי מה יהיה פתוח ומתי.

Les Traversées du Marais

אם גם אתם אוהבים כמוני את רובע המארה, הרי שמומלץ לכם מאוד לשהות בפריז בסופ”ש הראשון של ספטמבר. במהלך הימים הללו יערכו במארה 47(!) אירועים תרבותיים שונים ומשונים בתוך כמה מהבניינים האיקוניים ביותר של הרובע דוגמת מוזיאון הקרנבלה.

האירועים כולם בחינם וניתן למצוא עליהם מידע באתר הרשמי של הפסטיבל.

שבוע אופנת הסתיו של פריז

אירוע חובה לאנשי תעשיית האופנה או לאלו שרוצים להיות מעודכנים לגבי הטרנדים האחרונים בתחום בגדי הנשים. כל השאר צריכים לחשוב טוב טוב אם הם רוצים לבקר בפריז בתקופה הזאת (26 בספטמבר-4 באקטובר) מכיוון שמחירי המלונות עלולים לזנק.

פסטיבלי המוזיקה בגן הפרחים של פריז

לאחר הפסקה של חודש חוזר הפסטיבל לפריז ובמהלכו יתקיימו בגן הפרחים ביער ונסן שורה של מופעי מוזיקה ובהם פסטיבל מוזיקה קלאסית, מוזיקת ג’אז ואף מוזיקת ילדים. הקונצרטים נערכים בעיקר בסופי השבוע והכניסה אליהם היא בחינם או במחיר סמלי מאוד.

תוכלו למצוא מידע על כל הקונצרטים הללו באתר הפסטיבל.

עוד על פריז בספטמבר

אוקטובר בפריז

אוקטובר בפריז. צילם: יואל תמנליס
אוקטובר בפריז. צילם: יואל תמנליס

סלון הסתיו (Salon d’Automne)

אחת התערוכות החשובות ביותר של עולם האומנות. סלון הסתיו נוצר בשנת 1903 בתור מעין מרד של אומנים מודרנים ובהם מאטיס, כנגד הממסד האומנותי של ימיהם. מאז כל שנה מוצגים בכל סתיו יצירותיהם של אומנים בני התקופה הנוכחית.

השנה תוצג התערוכה בשדרות השאנז אליזה ובה תוכלו לראות יצירות של קרוב ל-900 אומנים מצרפת ורחבי העולם.

ניתן למצוא מידע על סלון הסתיו באתר הרשמי של הסלון.

ג’אז על הסיין

זהו אחד מפסטיבלי הג’ז החשובים של פריז ובמהלכו מתארחים בעיר האורות שורה ארוכה של נגני ג’אז וזמרים מהשורה הראשונה.

תאריכי הפסטיבל משתנים כל השנה (אם כי הוא תמיד מתרחש באוקטובר) ולכן מומלץ בחום להיכנס לאתר הרשמי של הפסטיבל על מנת להתעדכן לגבי אלו מופעים יהיו השנה ואף לקנות כרטיסים מראש.

בציר היין של מונמרטר

מעטים יודעים שגם לפריז יש יין משלה והמפורסם שבהם הוא היין המיוצר על גבעות המונמרטר (ממש לא רחוק ממוזיאון מונמארטר וקברט Au Lapin Agile). נכון, מדובר ביין מחורבן אבל אל תתנו לזה למנוע מכם להצטרף לחגיגות הבציר.

החגיגות כוללות, לפי מיטב המסורת, תהלוכה חגיגית, הופעות ואוכל טוב. על מנת לקבל מידע על התאריך המדויק ומה שמצפה לכם אתם מוזמנים להיכנס לאתר הרשמי של חגיגות הבציר.

סלון השוקולד

חגיגה לאוהבי המתוקים (וכמובן לכל מי שעוסק ביום יום באפייה והכנת שוקולד)!

בסלון מציגים יותר מ-500 שף פטיסיירים שונים שוקולדים ומיני פטיסרי מעשי ידיהם וחלקם אף מדגימים את סודותיהם בסדנאות קטנות במקום.

תוכלו למצוא מידע לגבי התאריכים המדוייקים ולקנות כרטיסים באתר הרשמי של סלון השוקולד.

עוד על פריז באוקטובר

נובמבר בפריז

נובמבר בפריז. צילם: יואל תמנליס
נובמבר בפריז. צילם: יואל תמנליס

יום הקדושים (La Toussaint)

יום חג נוצרי שמתרחש ב-1 בנובמבר ובמהלכו לא מעט צרפתים עולים לקבר של יקיריהם. שימו לב שיתכן מאוד שחלק מהעסקים יהיו סגורים ביום הזה.

יום שביתת הנשק

יום זה נועד לזכר קורבנות מלחמת העולם הראשונה והוא מצויין כל שנה ב 11 בנובמבר. במהלכו יתכן שחלק מהחנויות ובתי העסקים יהיו סגורים.

פתיחת שווקי חג המולד של פריז

לרוב שווקי חג המולד הגדולים (דוגמת זה שבלה דפאנס או בגני הטווילרי) נפתחים באמצע נובמבר ואליהם מצטרפים שווקים קטנים יותר במהלך דצמבר. רוב השווקים נמשכים עד חג המולד אך חלקם נסגרים רק בראשית השנה החדשה.

על מנת לברר אילו שווקי חג מולד יהיו פתוחים השנה ומתי אתם מוזמנים להיכנס לכתבה על שווקי חג המולד של פריז.

דצמבר בפריז

דצמבר בפריז. צילמה: גל שטיינר
דצמבר בפריז. צילמה: גל שטיינר

חג המולד וראש השנה האזרחית החדשה

חג המולד (25 בדצמבר) וחגיגות ראש השנה האזרחית החדשה (31 בדצמבר – 1 בינואר) הם ללא ספק שני האירועים החשובים ביותר שמתרחשים בפריז בחודש הזה.

מכיוון שיש כל כך הרבה מה לעשות בתקופה הזאת יצרתי בשבילכם את הכתבה חג המולד (כריסמס) וראש השנה האזרחית (סילבסטר) בפריז – כל מה שצריך לדעת ושם תוכלו למצוא את כל המידע הדרוש כדי לחגוג בפריז כמו שצריך.

איזה ציון תתנו לכתבה?

ציון ממוצע 4.3 / 5. דירוג הכתבה: 6

אף אחד עוד לא דירג את הכתבה. רוצה להיות ראשונ/ה?

מצטער לראות שלא אהבת את הכתבה

אשמח מאוד לדעת מה לא אהבת בכתבה הזאת

איך אוכל לשפר את הכתבה?

הכתבות שהפרנקופילים הכי אהבו

ניווט מהיר

ניווט מהיר