להיות מאושר כמו חתול במלטה – סיפורו של מקלט החתולים בסלימה

איפה כדאי להתגורר בפריז?

מתלבטים היכן הכי כדאי לישון בפריז? הכתבה הזאת תעשה לכם סדר.

מלונות מומלצים

תמצאו כאן שורה של מלונות מומלצים בכל רובע (כולל דיסנילנד פריז), לכל צורך ולכל תקציב.

דירות נופש

תמצאו כאן דירות מעולות לזוגות, משפחות קטנות וגדולות.

אטרקציות בפריז

מידע נרחב על כל האטרקציות של פריז (מוזיאונים, פארקים כנסיות וכו').

מוזיאונים

רכישת כרטיסים לכל המוזיאונים המובילים של פריז (לובר, פומפידו, אורסיי וכו').

מונומנטים

רכישת כרטיסים למגדל אייפל, שער הניצחון ומונומנטים נוספיים בפריז.

אטרקציות לילדים

רכישת כרטיסים לדיסני לנד פריז ועוד לא מעט אטרקציות שילדים אוהבים.

קברטים

תוכלו לקנות כאן כרטיסים למולן רוז', קרייזי הורס ועוד לא מעט מופעים שאסור לפספס.

כרטיסים למשחקי כדורגל

במידה ואתם אוהדים של קבוצת פריז סן ז'רמן תוכלו לקנות כרטיסים למשחקים באתר הזה.

מוזיקה קלאסית

תמצאו כאן כרטיסים לקונצרטים בכנסיות, אופרות וקונצרטים באולמות.

תחבורה ציבורית

כל מה שרציתם לדעת על המטרו, אוטובוסים, מוניות וכמובן כיצד קונים כרטיסים.

שייט על הסיין

מידע על כל סוגי השייט על הסיין (עם ארוחת ערב וללא).

אוטובוס תיירים

כל מה שאתם צריכים לדעת על מנת לגלות את פריז באמצעות 4 גלגלים.

השכרת רכב בפריז

באיזה אתר כדאי להזמין רכב? היכן כדאי לקחת ולהחזיר? טיפים לנסיעה בפריז ועוד.

סיורים מודרכים

תמצאו כאן את המדריכים דוברי עברית הטובים בפריז וגם סיורים מעולים בשפות אחרות.

סיורים מחוץ לפריז

מחפשים סיור יום למון סן מישל, ארמון ורסאי, עמק הלואר ועוד? תמצאו את הסיורים הכי שווים כאן.

מסלולי טיול בפריז

רוצים לגלות את עיר האורות בקצב שלכם? תמצאו כאן לא מעט מסלולי טיול בשכונות השונות של העיר ובעקבות אנשים מפורסמים.

סיורים קולינאריים

רוצים לגלות את המקומות הכי טעימים בפריז? תמצאו כאן מבחר של סיורים קולינאריים, שיגלו לכם את חנויות האוכל והשווקים הכי שווים ברובעים השונים של העיר.

מסעדות מומלצות

תמצאו כאן את המסעדות האהובות עלי בפריז. הרשימה מתעדכנת בכל פעם שאני מגיע לשם.

מסעדות כשרות

כאן תמצאו רשימה של מסעדות כשרות מכיוון שגם שומרי כשרות צריכים להנות מאוכל טוב בפריז.

שווקים

בכתבה הזאת תמצאו את השווקים שאני הכי אוהב בפריז.

איל דה פראנס

המחוז שנמצא מסביב לפריז ומכיל את ארמון ורסאי, יורודיסני, טירות ועיירות עתיקות.

אלזס

ממוקם במזרח צרפת ומכיל בתוכו את שטרסבורג, קולמר ועשרות כפרים ועיירות ציוריות.

בורגונדי

אחד ממחוזות היין החשובים ביותר בצרפת. תמצאו שם יקבים מפורסמים, ערים היסטוריות והמון ירוק.

בורדו והסביבה

בורדו היא עיר תוססת ויפהפייה ואילו הכפרים בסביבה, כגון סנט אמיליון, הם חגיגה לאוהבי היין.

ברטאן

אם אתם אוהבים נוף פראי, חופי ים וצוקים, וכמובן פירות ים וקרפים, הגעתם למקום הנכון.

דורדון

גן עדן לחובבי הקולינריה הצרפתית וההיסטוריה עם שפע של טירות, כפרים קסומים וכמובן פואה גרא.

האלפים הצרפתיים

לכאן מגיעים לא רק בשביל סקי בחורף. כפי שתגלו יש לאלפים לא מעט מה להציע גם בשאר השנה.

לוריין

הרבה יותר ממקום הולדתה של ז'אן ד'ארק, של קרב ורדן ושל קיש לוריין.

ליון והסביבה

בירת הקולינריה הצרפתית שמציעה למבקריה גם היסטוריה מרתקת, ארכיטקטורה ועוד.

נורמנדי

אחד המחוזות הפופולריים ביותר בצרפת. כשתקראו תבינו למה.

עמק הלואר

כאן תמצאו כמה מהטירות המפורסמות ביותר של צרפת.

פרובאנס

ים, כפרים ציוריים, שמש חמימה ומורשת קולינארית הפכו אותו לאחד המחוזות הפופולריים בצרפת.

הרצאות

תמצאו כאן שורה של הרצאות על ההיסטוריה, האומנות ואפילו האופנה של צרפת.

לימודי צרפתית

רוצים ללמוד צרפתית ולא יודעים היכן הכי כדאי? כאן תמצאו המלצות על שיעורים פרונטליים, שיעורים בזום ואפילו אפליקציות.

אומנות

כאן תמצאו כתבות מרתקות על התרומה האדירה של צרפת לציור, פיסול, ארכיטקטורה ולאומנות הפלסטית באופן כללי.

אופנה

צרפת היא מולדת האופנה וכאן תמצאו כתבות מעמיקות על כמה מהאנשים שאחראים לך, החל מרוז ברטאן ועד איב סן לורן ומעצבי האופנה של ימינו.

היסטוריה

ההיסטוריה של צרפת היא בעיני היסטוריה מרתקת בזכות האנשים הגדולי מהחיים שפעלו שם. אחרי שתקראו את עשרות הכתבות ההיסטוריות באתר גם אתם תסכימו איתי.

המטבח הצרפתי

מי היו השפים הכי חשובים בתולדות צרפת? כיצד נוצרו בצרפת כמה מהמהאכלים המפורסמים ביותר בעולם? את כל זאת ועוד תלמדו בחלק הזה של האתר.

מוזיקה צרפתית

מז'אן בטיסט לולי ועד אדית פיאף, ברברה, ז'אק ברל ואזנבור. אם אתם אוהבים מוזיקה צרפתית תמצאו כאן כתבות מרתקות ושעות של מוזיקה נפלאה.

קולנוע

בצרפת יצרו האחים לומייר את הקולנוע ומאז לא הפסיקו הצרפתים לספק לנו סרטים נפלאים. תוכלו לקרוא עליהם כאן.

מלטה

התגוררתי במלטה בין השנים 2018-2019 והיום אני שמח לחלוק אתכם מידע תיירותי חשוב, שישדרג את הביקור שלכם שם.

גרנזי

אי קטן וקסום שנמצא בין אנגליה לצרפת ובו התגוררתי בין 2016-2018. מומלץ בחום לאנשים שמעוניינים לנסוע למקומות בהם כמעט אף ישראלי לא ביקר.

ישראל

כאן תמצאו את כל מה שקורה בישראל וקשור לצרפת (מסעדות צרפתיות, מופעי שנסונים ועוד).

גילוי נאות לפני שנתחיל: כשאתם מזמינים מלון, כרטיסים לאטרקציות ורכבות או שוכרים רכב דרך הקישורים באתר, אני מקבל עמלה קטנה, אותה אני משקיע בשיפור מתמיד של התוכן וחווית השימוש. אשמח אם תוכלו לפרגן לי על ידי רכישת כל אלה דרכי. תוכלו לעשות זאת בקלות באמצעות הקישורים לכל אתרי ההזמנות המומלצים, אותם ניתן למצוא בדף הזה.

זמן קריאה משוער: 3 דקות

בפעם הראשונה שטיילתי בעיירה סלימה (Sliema), בה אני מתגורר, ונתקלתי בחתול רחוב הייתי בהלם. מעולם לא ראיתי חתול רחוב כל כך שמנמן, רגוע, ואם יורשה לי לומר, אפילו מרוצה מעצמו. חשבתי בהתחלה שזה חתול שברח מביתו או מקרה מיוחד, אולם ככל שטיילתי יותר בסלימה ועיירות אחרות במלטה מראה החתולים השמנמנים והמרוצים רק חזר על עצמו. מיד נזכרתי באמרה הגרמנית הידועה “להיות מאושר כמו אלוהים בצרפת” והחלטתי להחליף אותה ל”להיות מאושר כמו חתול במלטה”.

אז מדוע החתולים במלטה כל כך מבסוטים?

חתולים ומלטה – סיפור אהבה

אומרים שסיפור האהבה בין המלטזים לאוכלוסיית החתולים באי שלהם נמשך כבר מאות רבות של שנים. כידוע מלטה הוא אי ותושבי מלטה היו יורדי ים במשך מאות רבות של שנים. אחת הבעיות הגדולות ביותר בספינות של פעם היו העכברושים, אשר אכלו את האוכל והסחורה, נשכו את המלחים ואף הפיצו מחלות.

מהר מאוד גילו המלטזים שהדרך הטובה ביותר לטפל במגיפת העכברושים על הספינה היא להחזיק שם חתול או שניים שעשו בשמחה רבה את עבודת ההדברה. החברות הזאת בין יורדי הים לבין חתוליהם המשיכה גם ביבשה והחתולים הפכו לחיה אהובה ומוגנת במלטה.

כתוצאה מכך נפתחו במלטה מספר בתי מקלט לחתולי רחוב שמפוזרים בכל האי. בתי המקלט הללו, שנמצאים פעמים רבות בגנים ציבוריים, מכילים מעין “בתים” קטנים בהם החתולים יכולים לישון ולהסתתר בפני הגשם. מה שמדהים הוא שדואגים לא רק לצרכים הבסיסיים של החתולים אלא גם לבידור שלהם ולכן תוכלו למצוא במקלטים לא מעט צעצועים ובובות פרווה.

לי יצא לבקר בגן החתולים שממוקם על הטיילת בין סלימה לבין סן ג’וליאן (Sliema). תוכלו לזהות את המתחם באמצעות פסל גדול של חתול שנמצא על הגג.

פסל של חתול על גג מקלט החתולים בעיירה סלימה שבמלטה
פסל של חתול על גג מקלט החתולים בעיירה סלימה שבמלטה

מה שמאוד אהבתי היה לראות כיצד ילדים קטנים פונים ללטף את החתולים ולשחק איתם ואילו החתולים מתפנקים להם ללא שום חשש.

ילד משחק עם חתול בפארק החתולים שנמצא בטיילת בין סלימה לסן ג'וליאן.
ילד משחק עם חתול בפארק החתולים שנמצא בטיילת בין סלימה לסן ג’וליאן.

כמובן שמקלטי החתולים הללו לא מתנהלים מעצמם ומאחוריהם יש כ-1000 מתנדבים שמאכילים את החתולים, מטפלים בהם ודואגים לכל מחסורם. אותי אישית זה מאוד מרגש ומבחינתי מספק לכל אוהבי בעלי החיים סיבה מעולה לבוא למלטה.

ולבסוף, אם אתם לא במלטה אלא דווקא בפריז (הרי זו הסיבה מדוע 99% מגיעים לבלוג שלי) ואוהבים חתולים, הרשו לי להמליץ לכם על שתי הכתבות הללו:

  • בית קפה החתולים בפריז – בית קפה מיוחד בו מסתובבים כעשרה חתולים מקסימים איתם ניתן לשחק.
  • בית הקברות לחיות באנייר – נכון, מדובר במקום עצוב מאוד אך הוא מרגש מאוד ונחשב למקום היסטורי, מכיוון שהוא היה בית הקברות לחיות הראשון בפריז.

מחפשים מה לעשות במלטה?

כפי שבוודאי כבר גיליתם (ואם לא אז תגלו בקרוב) יש כל כך הרבה מה לעשות במלטה וקשה מאוד לבחור בין מגוון האטרקציות והפעילויות. אבל אל דאגה, עשיתי את העבודה בשבילכם ואספתי את האטרקציות והפעילויות הכי שוות שיש. תוכלו למצוא אותן בכתבה מה לעשות במלטה?

מעוניינים להתגורר בסלימה?

סלימה היא מקום נהדר להתגורר בו אם אתם מבקרים במלטה (ולא רק בגלל החתולים). אם החלטתם להתגורר שם ומחפשים מלון מומלץ אתם מוזמנים לקרוא את הכתבה מלונות מומלצים בסלימה.אם אינכם בטוחים לגבי היכן אתם רוצים להתגורר במלטה הרשו לי להמליץ לכם על הכתבה היכן כדאי לחפש מלון במלטה.

רוצים לא לפספס אף כתבה או אירוע פרנקופילי?
מחפשים אתרים מומלצים להזמנת מלונות וכרטיסים?
לא מצאתם את מה שחיפשתם?

מוזמנים לספר לחברים שלכם

ההיסטוריה של מגדל אייפל - ממונומנט שנוא לסמל של פריז
הצעה מיוחדת לקוראים של פרנקופילים אנונימיים

5% הנחה

על כרטיסים לאטרקציות ומופעים באתר TIQETS

כל מה שעליכם לעשות זה ללחוץ על הכפתור למטה ובעת מעמד הקנייה להכניס את הקוד FRANCOPHILE5

צבי חזנוב (הפרנקופיל)
בואו נשמור על קשר

הכתבות המעניינות ביותר, מידע על טיולים בצרפת, הרצאות, ערבי שאנסונים ועוד דברים שפרנקופילים אוהבים אצלך במייל פעם (או מקסימום פעמיים) בשבוע.

ואם זה לא שכנע אותכם…

מי שנרשם כעת יקבל את הרצאה שלי על טיול בפריז בעקבות מולייר בחינם!

דילוג לתוכן