האם קברט המולן רוז’ הוא מופע שחובה לראות או מלכודת תיירים?

רקדני מולן רוז' באחד מהריקודים הראשונים שלה. מקור צילום: Come To Paris.
זמן קריאה משוער: 5 דקות

הרשו לי להתוודות בפניכם. עד לא מזמן, כל פעם שמישהו היה אומר לי שהוא רוצה ללכת למופע במועדון מולן רוז’  (Moulin Rouge) שבפריז, הייתי נוחר בבוז. בעיניי (ובעיני רוב תושבי פריז), המולן רוז’ היה סוג של מלכודת תיירים בנאלית, אשר ממשיכה למשוך תיירים מכל העולם בזכות העבר המפואר, שבמרכזו עמדו ריקוד הקאן קאן המפורסם וציוריו של טולוז לוטרק.

אולם לפני מספר חודשים משהו בגישה שלי התחיל להשתנות. הכל התחיל כשבניתי את דף הקברטים והמופעים בפריז. במהלך חיפוש החומר לגבי האטרקציות נתקלתי בכל מיני סרטונים של המופע שמתרחש במולן רוז’.

משהו בפאר והזוהר שהוצג שם הרשים אותי וגרם לי למחשבות שניות, שאולי אני מפספס כאן משהו. אז בפעם האחרונה שהייתי בפריז החלטתי ללכת לשם לחוות על בשרי את מה שהמקום הזה יכול להציע. מכיוון שאני לא סומך על עצמי אחרי חצי בקבוק שמפניה, הייתי זקוק למישהו שיעזור לי להתמודד עם גודל המעמד. לשמחתי, נתן אברגרין, אשר כותב באתר על ענייני אופנה וקניות, הסכים לעזור לי. וכך יחד התייצבנו ערב אחד במולן רוז’ מלווים בידידי לירן הוטמכר, אשר סיפק לנו תמיכה מוראלית ועזר לי לגלות את רובע פיגאל המתחדש (אבל זה כבר עניין לפוסט אחר).

מימין לשמאל: הפרנקופיל, לירן הוטמכר ונתן אברגרין על רקע המולן רוז'
מימין לשמאל: הפרנקופיל, לירן הוטמכר ונתן אברגרין על רקע המולן רוז’. צילם: לירן הוטמכר.

חמוש בחברה טובה וסקרנות נעמדתי בתור לכניסה מחכה שיכניסו אותי למופע המיתולוגי…

לפני שנמשיך, מידע שימושי:

קניית כרטיסים למולן רוז’

מולן רוז’ – היסטוריה

מועדון המולן רוז’ נקרא על שם טחנת הרוח האדומה, אשר נמצאת על גגו והפכה לסמלו המסחרי. המקום נפתח על ידי האמרגן ז’וזף אולר בשנת 1889, השנה בה נפתח מגדל אייפל למבקרים. פריז של אותה שנה הציגה תערוכה עולמית שציינה 100 שנה למהפכה ובאופן טבעי משכה מיליוני תיירים, אשר חיפשו בידור בערבים. ואכן, ז’וזף אולר הציע להם בידור שהם והדורות הבאים לא ישכחו!

בואו נתחיל עם ריקוד הקאן-קאן שהפך לסמל המסחרי של המועדון בזכות רקדניות דוגמת לה גולו (La Goloue), שהיה הכינוי של הרקדנית לואיז וובר, או ג’יין אבריל (Jane Avril). תוסיפו למופעי הריקוד המפורסמים גם שורה ארוכה של בדרנים בהם מיסייה שוקולד, קוסמים ואפילו פלצן “מקצועי” שיכל “לנגן” את המרסייז ותבינו מדוע המקום הפך מהר מאוד למיתוס.

פוסטר של טולוז לוטרק שמציג את לה גולו, רקדנית הקאן קאן המפורסמת של המולן רוז'. מקור תמונה: ויקיפדיה.
פוסטר של טולוז לוטרק שמציג את לה גולו, רקדנית הקאן קאן המפורסמת של המולן רוז’. מקור תמונה: ויקיפדיה.

בניגוד להרבה מקומות אחרים שהוקמו באותה תקופה, אשר קמו בקול שאגה ונעלמו אחרי אי אילו שנים בקול דממה דקה המולן רוז’ המשיך להצליח. וכך החלו להופיע בו זמרים וזמרות, שהפכו לכוכבי על בשמי המוזיקה הצרפתית. הדוגמא הטובה ביותר היא הזמרת מיסטינגט (Mistinguett), אשר במהלך שנות ה-20 יצרה כאן כמה מלהיטיה הגדולים ביותר דוגמת Ça c’est Paris.

עם השנים, המשיך מועדון מולן רוז’ לצבור עוד ועוד יוקרה בזכות מבצעים מפורסמים דוגמת דלידה ואפילו שארל אזנבור, שהופיע שם מספר פעמים במהלך הקריירה הארוכה שלו. לצד הזמרים המפורסמים שהופיעו, התפרסם המועדון בזכות המופעים הראוותניים שלו המכילים כמות עצומה של רקדנים ורקדניות. שמו של כל מופע במולן רוז’ מתחיל תמיד עם האות F (המופע הנוכחי נקרא Féerie והוא רץ משנת 1999). הסיבה לכך היא האמונה התפלה שמופעים ששמם מתחיל עם האות F תמיד יצליחו, בזכות הצלחת המופע Frou Frou.

עם הצלחה, כידוע, לא מתווכחים. ועכשיו נחזור אלי ואל נתן, שעומדים בפתחו של המועדון ומוכנים לברר אחת ולתמיד, האם באמת מדובר במופע כל כך מוצלח, הצגה סכרינית לתיירים ואולי שניהם?

מולן רוז’ – החוויה שלי

אחרי שהצגנו את זוג הכרטיסים שלנו לשומר בכניסה הוכנסנו אחר כבוד למעין אולם המתנה. שם זכינו לחוויה בריטית אותנטית לחלוטין. אין זו טעות – ומיד אסביר לכם.

הספורט הלאומי באנגליה אינו כדורגל, כפי שבוודאי רובכם חושבים, אלא עמידה בתור. כשבריטי רואה שני אנשים עומדים אחד מאחורי השני, מיד יש לו דחף מעט מזוכיסטי להצטרף אליהם וליצור תור יפה, שמתקדם לו בקצב מארש איטי. וזה בדיוק מה שתקבלו במולן רוז’, שם התור מתפתל לו לאיטו בין שני אולמות, עד שיכניסו אתכם לאולם הראשי. בעוד שהתור בהתחלה די משעמם, הרי שבאולם השלישי הנוף כבר מתחיל להיות מעניין יותר וכולל גם את המסעדה של המקום, בה תזכו לראות את אלו שהזמינו מופע וארוחת ערב מסיימים את הקינוח שלהם או שותים דיז’סטיף.

בסוף מגיעים לאולם המרכזי ומתיישבים לשולחן, אז גם מגיעה השמפניה. וכאן חיכתה לי הפתעה נעימה. האדם הציני שבתוכי, שכמו ישראלי טוב רק מחכה לראות איך ידפקו אותו, חיכה לאיזה יין נתזים זול ומפוקפק. במקום זאת קיבלנו Moët & Chandon שהיה פשוט מצוין והכניס אותנו בקלות לאווירה הנכונה. דוז פואה!

האולם הראשי של מולן רוז'. מקור צילום Come To Paris
השולחנות באולם הראשי של מולן רוז’. מקור צילום Come To Paris

בעודנו מבושמים מעט, נכבה האור והחל המופע. על הבמה הופיעו עשרות רקדנים ורקדניות שהחלו לשיר ולרקוד כמעט ללא הפסקה במשך כשעתיים. המופע היה מורכב משורה של ריקודים ושירים, כאשר כל אחד ואחד מהם הציג תפאורה ובגדים שונים לחלוטין. כל אלו הרשימו מאוד אותי ואת נתן, אשר עובד בתעשיית האופנה וראה בגד או שניים בחייו (שלא לדבר על תפאורות בארוקיות מפוארות).

רקדני מולן רוז' באחד מהריקודים הראשונים שלה. מקור צילום: Come To Paris.
רקדני מולן רוז’ באחד מהריקודים שמתרחש בעולם פנטסטי המבוסס על מזרח אסיה. מקור צילום: Come To Paris.

הזמן עובר ועובר ולא מצליחים להשתעמם אפילו פעם אחת! כשהרקדנים לא רוקדים אחד עם השני, הם רוקדים עם נחשים. כן, רקדנית נכנסת למיכל מלא מים ונחשים ושוחה איתם במעין ריקוד מעט אירוטי אך מאוד מרשים. וכשהם לא רוקדים, עולים על הבמה הבדרנים, הליצנים והאקרובטים, שדואגים ששום קטע במופע לא יהיה דומה לאחר. אין ספק שזו הדרך להשאיר גם את אנשי ה-ADD וה-ADHD מרוכזים לחלוטין בכל המתרחש על הבמה.

לצערי הרב לא יכולתי לצלם, כך שתצטרכו להאמין לי. בכלל, נושא הצילום מעט מעצבן שם. על פי חוקי המקום אסור לצלם דבר, אולם גם אם תגניבו פלאפון ותנסו לצלם זה לא ממש יילך לכם, בגלל התאורה על הבמה. זו הסיבה שכל התמונות שאתם רואים כאן הגיעו אלי ממקור חיצוני ולא צולמו על ידי.

מולן רוז' מציג: ריקוד הקאן-קאן המפורסם. מקור תמונה: Come To Paris
מולן רוז’ מציג: ריקוד הקאן-קאן המפורסם. מקור תמונה: Come To Paris

וכך מגיעים אל ריקוד הקאן-קאן המפורסם ומקבלים את מנת הנפות הרגליים שבשבילה הגעתם. הכל מרשים, הכל מרהיב – בדיוק מה שציפיתם ממקום כזה. ואם חשבתם שבזה זה נגמר, טעיתם. עוד נוצות, עוד תלבושות מפוארות ועוד תפאורות מרהיבות מתחלפות להן אחת אחרי השנייה.

אחרי שעתיים המופע נגמר לו ואתם מוצאים את עצמכם בשדרות Clichy נושמים את האוויר הקריר של הרובע ה-18 של פריז ומוכנים להרפתקאות נוספות (או, כמו במקרה שלי, להתרסק לתוך המיטה במלון).

סיכום: מה חשבתי על החוויה של מולן רוז’?

האם המולן רוז’ מתאים לכולם? כלל וכלל לא. הנה כמה דוגמאות לאנשים שמומלץ להם לחפש מופעים אחרים בפריז.

  • אנשים דתיים שהעירום החלקי במופע עלול לפגוע בהם.
  • ילדים קטנים (מאותה סיבה בדיוק).
  • אנשים שמעוניינים לחסוך כסף בזמן הטיול שלהם בפריז (המופע ממש לא זול ומחיר כרטיס מתחיל מ-100 יורו לאדם).

אם אתם לא שייכים לאחת הקבוצות הנ”ל אז השורה התחתונה שלי היא שמדובר במופע מושקע מאוד ומעניין. הוא איננו זול כלל וכלל, אך מצד שני תראו בדיוק היכן הלך כל יורו ויורו אותו שילמתם על החוויה.

אם זו הפעם הראשונה שלכם בפריז, או אם אתם רוצים שואו מרהיב והמחיר לא משחק תפקיד, אני בהחלט ממליץ ללכת למולן רוז’ בשביל חוויה של פעם בחיים.

כרטיסים למופע מולן רוז’ ומידע למבקרים

במידה והחלטתם שהגיע הזמן לבלות ערב במולן רוז’, הרשו לי להמליץ לכם על הדף מולן רוז’ – כל המידע הדרוש לערב קסום בקברט המפורסם של פריז. תמצאו שם כרטיסים זולים (יחסית), מידע על קוד לבוש ועוד תשובות ללא מעט שאלות ששואלים אותי.

אהבתם את הכתבות? עזרו לי להמשיך ליצור תוכן איכותי והזמינו את מה שאתם צריכים לטיול (לינה, כרטיסים וכו’) דרך  “ארגז הכלים” שלי. 

הפרנקופיל יושב עם כוס יין ביד

יש לי מתנה בשבילך!

סוד גלוי הוא שמי שנרשם כמנוי לעלון שלי מקבל את הכתבות המעניינות ביותר, מידע על טיולים בצרפת, הרצאות, ערבי שאנסונים ועוד דברים שפרנקופילים אוהבים, הישר למייל.

אך כעת… כל הנרשמים יקבלו גם את מדריך הפרנקופיל לפריז בחינם!

המדריך כולל את כל המידע הדרוש לצורך תכנון הטיול לעיר האורות, יחד עם טיפים שלי, ואפילו הנחה מיוחדת להזמנת כרטיסים לאטרקציות.

דילוג לתוכן