מפת פריז | רובעי פריז (מלונות, אטרקציות, מסעדות בכל רובע)

זמן קריאה מוערך: 4 דקות

מפת פריז מחולקת לעשרים רובעים הנקראים בצרפתית ארודיסמן (Arrondissements). הרובעים מסודרים בצורה של שבלול כאשר הרובעים הראשונים מהווים את החלק הפנימי של ה”שבלול” ואילו הרובעים האחרונים נמצאים בחלקו החיצוני.

בכתבה הזאת תלמדו על כל אחד מן הרובעים הללו ותוכלו למצוא בקלות מקומות לינה, אטרקציות ומסעדות, מה שיהפוך את תכנון הטיול שלכם לקל במיוחד.

מוכנים למסע בתוך המפה של פריז? בואו נצא לדרך.

הרובעים של פריז – כיצד הם נוצרו?

כפי שניתן לקרוא בסדרת הכתבות שלי העוסקות בהיסטוריה של פריז, פריז כבר קיימת בצורה כזאת או אחרת מעל ל 2000 שנה. העיר צמחה לה מאיל דה לה סיטה והתפשטה לה על שתי גדות הסיין. כך החלו להיווצר אט אט שכונות שונות כגון הרובע הלטיני או המארה, כאשר לכל אחת מהן נוצר אופי מיוחד משלו.

בשנת 1795 הוחלט לחלק את פריז ל 12 רובעים שמוספרו ממערב למזרח כאשר הרובעים 1-9 היו בגדה הימנית ואילו הרובעים 10-12 היו בגדה השמאלית. בעקבות ההתרחבות המסיבית של פריז בתקופתו של נפוליון השלישי (1852-1870) וסיפוח לא מעט כפרים כגון פאסי (Passy), בלוויל (Belleville) והמונמארטר (Montmartre) לפריז, הוחלט להוסיף לפריז עוד 8 רובעים וככה נוצרה מפת הרובעים של פריז אותה אנחנו מכירים.

אנקדוטה משעשעת

מעטים יודעים שכשהחליטו להוסיף את הרובעים החדשים הוחלט שהרובע המערבי ליד יער בולון (מה שנקרא היום הרובע ה-16) יקרא הרובע ה-13. הדבר יצר שערוריה עצומה בקרב תושבי אותו רובע, אשר גרמה לשינוי המספור של הרובעים.

תשאלו בוודאי, מדוע כל כך הפריע להם להיקרא הרובע ה-13? האם בגלל שמספר זה נחשב לחסר מזל בעקבות יום שישי ה-13? ממש לא! התשובה מעניינת הרבה יותר -:)

אחת ממטבעות הלשון הכי פופולריות בתקופה שפריז הייתה מורכבת אך ורק מ 12 רובעים הייתה “להתחתן ברובע ה-13”. הכוונה הייתה לשכב עם מישהי מבלי להתחתן איתה כי הרי הרובע ה-13 לא היה קיים…

תושבי השכונה המערבית של פריז היו כבר אז בורגנים עשירים למדי ומהוגנים והם לא הסכימו בשום מצב שבניהם ובנותיהם “יתחתנו ברובע ה-13”. בשכונת סן מרסל (Saint Marcel) שנמצאת בדרומה של פריז, התגוררו בעיקר עניים מרודים. מכיוון שאו שלא היה אכפת להם או שאף אחד לא באמת שאל אותם, הוחלט לשנות את מספור הרובעים של פריז כך שהשכונה שלהם תהפוך לרובע ה-13 ואילו השכונות הבורגניות והעשירות יהפכו לרובע ה-16.

ככה קיבלנו את מספור הרובעים שנמצא איתנו עד היום.

שתי מפות חשובות של פריז

בעיני, המפה הכי חשובה של פריז היא מפת התחבורה הציבורית. לכן המפה הראשונה שהייתי ממליץ לכם להכיר היא מפת קווי המטרו של העיר (מוזמנים ללחוץ עליה על להגיע לאתר RATP, חברת המטרו של פריז.

מפת המטרו של פריז (נא ללחוץ עליה על מנת לפתוח אותה על כל המסך)
מפת המטרו של פריז (נא ללחוץ עליה על מנת לפתוח אותה על כל המסך)

אם אתם לא מעוניינים לנסוע מתחת לאדמה (בגלל הקורונה או כי סתם בא לכם לראות את פריז בעודכם מגיעים ממקום למקום) אזי מפת האוטובוסים הזאת יכולה להיות לכם לעזר. 

מפת האוטובוסים של פריז (נא ללחוץ עליה על מנת לפתוח אותה על כל המסך)
מפת האוטובוסים של פריז (נא ללחוץ עליה על מנת לפתוח אותה על כל המסך)

אטרקציות בכל רובע של פריז

אני משער שהגעתם לכתבה לא רק כי אתם מחפשים את המפה של פריז (אם כן אז Google Maps עושים עבודה מצויינת), אלא כיוון שאתם מתכננים טיול לעיר האורות. לכן החלטתי להציג בפניכם את האטרקציות החשובות בכל רובע, אותם תוכלו למצוא אם תגללו מעט למטה.

מקומות לינה מומלצים בכל רובע

אם עוד לא בחרתם לכם מלון או דירת נופש בפריז אתם מוזמנים להיכנס לקישורים למטה ולקבל המלצות על מקומות לינה בכל רובע. במידה ואתם מתלבטים ואינכם יודעים באיזה רובע כדאי לכם להתגורר, אני ממליץ בחום שתקראו את הכתבה איפה כדאי לישון בפריז

בתי מלון מומלצים בכל רובע

דירות מומלצות בכל רובע

מפת פריז אינטרקטיבית

אם כל זה לא הספיק לכם תשמחו לדעת שידידי היקר זאב בן נחום יצר מפה אינטרקטיבית של פריז בה ניתן למצוא כמעט כל דבר אפשרי. כל המידע מוצג באופן ידידותי ביותר ומאפשר לכם לסנן אותו על פי רמת חשיבות של האתר או הימים שבהם הוא פתוח. בקיצור, מדובר בכלי האולטימטיבי לטיול בפריז. תוכלו להגיע אליה באמצעות לחיצה על הקישור הזה.

 

עוד כתבות שיעזרו לכם לתכנן את הטיול לפריז

דילוג לתוכן