ג’וליה צ’יילד – מסלול טיול קולינארי בפריז

ג'ולייה צ'יילד
זמן קריאה משוער: 4 דקות

“אלוהים אדירים, איזו עיר. מדוע לחיות במקום אחר? זאת השאלה!”, כך כתבה ג’וליה צ’יילד (Julia Child 1912-2004) לידידה שלה אביס דה ווטו (Avis de Voto). ואכן בשבילה פריז הייתה העיר ששינתה הכל. עד שהגיעה לעיר האורות היא לא עסקה כלל בקולינריה ואילו שם היא גילתה את היעוד שלה, להביא את המסורת הקולינרית הצרפתית אל המטבח האמריקאי.

צ’יילד הגיעה לצרפת יחד עם בעלה, אשר היה חלק מהסגל הדיפלומטי האמריקאי, בפעם הראשונה בשלהי שנות ה-40 של המאה ה-20. היא ובעלה נסעו מעיר הנמל לה האבר (Le Havre) ועצרו לארוחת צהריים בעיר רואהן (Rouen). הארוחה הראשונה שאכלה בצרפת ,אשר כללה דג סול בסגנון מונייר (Sole Meunier), השאירה בה רושם בל ימחה וכך החל הרומאן שלה עם המטבח הצרפתי. ג’וליה החלה לבשל על מנת לחסוך בכסף אולם גילתה מהר מאוד שהיא נהנת מזה. חיש קל היא הפכה לחברה טובה של כל סוחרי מוצרי המזון באיזור מגוריה ולמדה לדבר צרפתית על הדרך. אצל סוחרי הירקות למדה כיצד לבחור את הירקות הטובים ביותר וכיצד להכין אותם, ואילו בעל חנות הגבינות השכונתית לימד אותה כיצד לזהות בשלות של גבינות (הוא היה מסוגל לנבא בשלות של גבינות עד לרמת דיוק של שעה).

כאשר החליטה שהגיע הזמן ללמוד באופן פורמלי יותר היא נרשמה לבית הספר הקולינרי המפורסם קורדון בלו Cordon Bleu. כשסיימה את לימודיה חברה ג’וליה צ’יילד לשתי חברות צרפתיות ויחד איתן פתחה בית ספר קולינרי לטובת אזרחים אמריקאיים בפריז, בו העבירה שיעורי בישול באנגלית.

בסופו של דבר חברותייה ביקשו ממנה לעזור להן לכתוב ספר בישול שיהיה מיועד לקהל האמריקאי והיא נכנסה לפרוייקט בכל הלהט האופייני לה. היא לא הסכימה להתפשר על שום דבר ושמה דגש על כל פרט קטן. כך לדוגמא היא עבדה ימים שלמים עד שיצא לה המיונז המושלם או בילתה מספר ימים במרסיי על מנת לגלות את המתכון המושלם למרק הבויאבז, תוך שהיא טועמת את כל הוריאציות האפשריות שלו.

לקח כמעט עשור עד שהספר שלה פורסם אך מרגע שזה קרה בשנת 1961 כל חייה השתנו. היא הפכה לסלבריטי ומהר מאוד קיבלה תוכנית בישול שהפכה ללהיט טלוויזיוני. אין ספק שג’וליה צ’יילד, בעצם הכנסת המטבח הצרפתי לארה”ב, חוללה מהפכה עצומה במטבח האמריקאי, אשר עד אז עסק בעיקר במנות מהירות ונוחות להכנה. ג’ולייה צ’יילד מתה יומיים לפני יום הולדתה ה-92 (המנה האחרונה אותה אכלה הייתה מרק בצל צרפתי). המילים האחרונות אותן כתבה בספרה האחרון מסכמות היטב את חייה והפילוסופיה שלה “התענוגות של השולחן והחיים הם אינסופיים. toujours bon apetit”!


רחוב קלר

התחילו את המסלול במטרו École Militaire , המשיכו ב Avenue La Motte Piquet ופנו לרחוב Cler. זה היה רחוב הקניות של ג’וליה צ’יילד וגם כיום ניתן למצוא כאן חנויות פטיסרי, בולנז’רי ושרקוטרי מסורתיות. בחנויות הללו היא למדה שאוכל מצויין מתחיל ממרכיביים מצויינים. אם אתם רעבים Le Café du Marché שנמצא במספר 38 הוא אופציה לא יקרה ולא רעה בכלל.

האקלר ברחוב Claire
האקלר ברחוב Claire

Bellota Bellota

פנו ימינה לרחוב Saint Dominique ואח”כ פנו שמאלה ברחוב Jean Nicot, לכו עד מספר 18 וכנסו ל Bellota Bellota חנות המתמחה בגבינות ובשרים ספרדיים.

בלוטה בלוטה
בלוטה בלוטה

הבית של ג’וליה צ’יילד

חזרו ברחוב Saint Dominique ופנו שמאלה ברחוב Bourgogne, היכן שג’ולייה צ’יילד נהגה לערוך את קניותיה יום יום. פנו ימינה ברחוב l’Université ולכו עד מספר 81. שם היא התגוררה יחד עם בעלה פול. במטבח של הדירה הזאת החלה ג’וליה להתנסות בהכנת מנות מהמטבח הצרפתי מה שבהמשך הפך לאהבת חייה.

הבית בו התגוררה ג'וליה צ'יילד
הבית בו התגוררה ג’וליה צ’יילד

טיול לאורך הסיין וחנויות האוכל של לה האל

המשיכו ברחוב Bourgogne ופנו ימינה לעבר Quai Anatole France בו אהבה ג’וליה צ’יילד לטייל, להכנס לחנויות השונות וללמוד מהמוכרים על רזי המצרכים של המטבח הצרפתי. המשיכו ישר וחצו את נהר הסיין דרך ה Pont des Arts. חצו את חצר הלובר עד שתגיעו לרחוב Rivoli פנו ימינה ואז שמאלה ברחוב Louvre ומשם ימינה לרחוב Coquilliere.

שם תמצאו במספר 18 את E. Dehillerin חנות כלי המטבח האהובה על ג’וליה צ’יילד. כאן תוכלו לקנות כלי מטבח מכל סוג ומין: תבניות אפיה, סירים, מחבתות ועוד. מקום חובה לאוהבי הבישול. כמו כן, אם אתם מחפשים חנויות כלי מטבח נוספות באזור אתם מוזמנים לקרוא את הפוסט הזה.

כאשר סיימתם את הקניות שלכם לכו למסעדת Au Pied de Cochon, אשר נמצאת במספר 6. ג’ולייה מספרת כיצד הגיעה לשם עם בעלה לאחר בילוי לילה ויחד עם מרק בצל מהביל הם קיבלו את פני הזריחה. אתם מוזמנים להכנס ולהזמין גם לכם את מרק הבצל המפורסם שלהם מכיוון שכאן מסתיים הטיול שלנו.

ולבסוף איך אפשר בלי סרט על ג’וליה צ’יילד?

סיימתם לטייל ואתם רוצים לנוח מעט ולהכיר את סיפורה של ג’וליה צ’יילד עוד יותר? אם כך אני ממליץ לכם בחום על הסרט “ג’ולי וג’וליה” קומדיה מקסימה שעוסקת בשני הדברים שאני אישית מאוד אוהב בלוגינג וקולינאריה.

מחפשים עוד מסלולי טיול בפריז? לחצו כאן.

מוזמנים ליצור איתי קשר

מתכננים טיול לצרפת?
מוזמנים להיכנס ל"ארגז הכלים" שלי שמכיל שורה של אתרים אמינים להזמנות מלונות, כרטיסים, רכבים וכל דבר נוסף שתזדקקו לו לבניית טיול מושלם.
רוצים לא לפספס אף כתבה?
הרשמו לעלון שלי ותתחילו לקבל כתבות מרתקות כל שבוע לאימייל. כבונוס אשמח גם לתת לכם בחינם את ההרצאה שלי "טיול בפריז בעקבות מולייר".​
הפרנקופיל
בואו נשמור על קשר

הכתבות המעניינות ביותר, מידע על טיולים בצרפת, הרצאות, ערבי שאנסונים ועוד דברים שפרנקופילים אוהבים אצלך במייל פעם (או מקסימום פעמיים) בשבוע.

ואם זה לא שכנע אותכם…

מי שנרשם כעת יקבל את הרצאה שלי על טיול בפריז בעקבות מולייר בחינם!