אופנה צרפתית – ההיסטוריה של נעלי העקב

איפה כדאי להתגורר בפריז?

מתלבטים היכן הכי כדאי לישון בפריז? הכתבה הזאת תעשה לכם סדר.

מלונות מומלצים

תמצאו כאן שורה של מלונות מומלצים בכל רובע (כולל דיסנילנד פריז), לכל צורך ולכל תקציב.

דירות נופש

תמצאו כאן דירות מעולות לזוגות, משפחות קטנות וגדולות.

אטרקציות בפריז

מידע נרחב על כל האטרקציות של פריז (מוזיאונים, פארקים כנסיות וכו').

מוזיאונים

רכישת כרטיסים לכל המוזיאונים המובילים של פריז (לובר, פומפידו, אורסיי וכו').

מונומנטים

רכישת כרטיסים למגדל אייפל, שער הניצחון ומונומנטים נוספיים בפריז.

אטרקציות לילדים

רכישת כרטיסים לדיסני לנד פריז ועוד לא מעט אטרקציות שילדים אוהבים.

קברטים

תוכלו לקנות כאן כרטיסים למולן רוז', קרייזי הורס ועוד לא מעט מופעים שאסור לפספס.

כרטיסים למשחקי כדורגל

במידה ואתם אוהדים של קבוצת פריז סן ז'רמן תוכלו לקנות כרטיסים למשחקים באתר הזה.

מוזיקה קלאסית

תמצאו כאן כרטיסים לקונצרטים בכנסיות, אופרות וקונצרטים באולמות.

תחבורה ציבורית

כל מה שרציתם לדעת על המטרו, אוטובוסים, מוניות וכמובן כיצד קונים כרטיסים.

שייט על הסיין

מידע על כל סוגי השייט על הסיין (עם ארוחת ערב וללא).

אוטובוס תיירים

כל מה שאתם צריכים לדעת על מנת לגלות את פריז באמצעות 4 גלגלים.

השכרת רכב בפריז

באיזה אתר כדאי להזמין רכב? היכן כדאי לקחת ולהחזיר? טיפים לנסיעה בפריז ועוד.

סיורים מודרכים

תמצאו כאן את המדריכים דוברי עברית הטובים בפריז וגם סיורים מעולים בשפות אחרות.

סיורים מחוץ לפריז

מחפשים סיור יום למון סן מישל, ארמון ורסאי, עמק הלואר ועוד? תמצאו את הסיורים הכי שווים כאן.

מסלולי טיול בפריז

רוצים לגלות את עיר האורות בקצב שלכם? תמצאו כאן לא מעט מסלולי טיול בשכונות השונות של העיר ובעקבות אנשים מפורסמים.

סיורים קולינאריים

רוצים לגלות את המקומות הכי טעימים בפריז? תמצאו כאן מבחר של סיורים קולינאריים, שיגלו לכם את חנויות האוכל והשווקים הכי שווים ברובעים השונים של העיר.

מסעדות מומלצות

תמצאו כאן את המסעדות האהובות עלי בפריז. הרשימה מתעדכנת בכל פעם שאני מגיע לשם.

מסעדות כשרות

כאן תמצאו רשימה של מסעדות כשרות מכיוון שגם שומרי כשרות צריכים להנות מאוכל טוב בפריז.

שווקים

בכתבה הזאת תמצאו את השווקים שאני הכי אוהב בפריז.

איל דה פראנס

המחוז שנמצא מסביב לפריז ומכיל את ארמון ורסאי, יורודיסני, טירות ועיירות עתיקות.

אלזס

ממוקם במזרח צרפת ומכיל בתוכו את שטרסבורג, קולמר ועשרות כפרים ועיירות ציוריות.

בורגונדי

אחד ממחוזות היין החשובים ביותר בצרפת. תמצאו שם יקבים מפורסמים, ערים היסטוריות והמון ירוק.

בורדו והסביבה

בורדו היא עיר תוססת ויפהפייה ואילו הכפרים בסביבה, כגון סנט אמיליון, הם חגיגה לאוהבי היין.

ברטאן

אם אתם אוהבים נוף פראי, חופי ים וצוקים, וכמובן פירות ים וקרפים, הגעתם למקום הנכון.

דורדון

גן עדן לחובבי הקולינריה הצרפתית וההיסטוריה עם שפע של טירות, כפרים קסומים וכמובן פואה גרא.

האלפים הצרפתיים

לכאן מגיעים לא רק בשביל סקי בחורף. כפי שתגלו יש לאלפים לא מעט מה להציע גם בשאר השנה.

לוריין

הרבה יותר ממקום הולדתה של ז'אן ד'ארק, של קרב ורדן ושל קיש לוריין.

ליון והסביבה

בירת הקולינריה הצרפתית שמציעה למבקריה גם היסטוריה מרתקת, ארכיטקטורה ועוד.

נורמנדי

אחד המחוזות הפופולריים ביותר בצרפת. כשתקראו תבינו למה.

עמק הלואר

כאן תמצאו כמה מהטירות המפורסמות ביותר של צרפת.

פרובאנס

ים, כפרים ציוריים, שמש חמימה ומורשת קולינארית הפכו אותו לאחד המחוזות הפופולריים בצרפת.

הרצאות

תמצאו כאן שורה של הרצאות על ההיסטוריה, האומנות ואפילו האופנה של צרפת.

לימודי צרפתית

רוצים ללמוד צרפתית ולא יודעים היכן הכי כדאי? כאן תמצאו המלצות על שיעורים פרונטליים, שיעורים בזום ואפילו אפליקציות.

אומנות

כאן תמצאו כתבות מרתקות על התרומה האדירה של צרפת לציור, פיסול, ארכיטקטורה ולאומנות הפלסטית באופן כללי.

אופנה

צרפת היא מולדת האופנה וכאן תמצאו כתבות מעמיקות על כמה מהאנשים שאחראים לך, החל מרוז ברטאן ועד איב סן לורן ומעצבי האופנה של ימינו.

היסטוריה

ההיסטוריה של צרפת היא בעיני היסטוריה מרתקת בזכות האנשים הגדולי מהחיים שפעלו שם. אחרי שתקראו את עשרות הכתבות ההיסטוריות באתר גם אתם תסכימו איתי.

המטבח הצרפתי

מי היו השפים הכי חשובים בתולדות צרפת? כיצד נוצרו בצרפת כמה מהמהאכלים המפורסמים ביותר בעולם? את כל זאת ועוד תלמדו בחלק הזה של האתר.

מוזיקה צרפתית

מז'אן בטיסט לולי ועד אדית פיאף, ברברה, ז'אק ברל ואזנבור. אם אתם אוהבים מוזיקה צרפתית תמצאו כאן כתבות מרתקות ושעות של מוזיקה נפלאה.

קולנוע

בצרפת יצרו האחים לומייר את הקולנוע ומאז לא הפסיקו הצרפתים לספק לנו סרטים נפלאים. תוכלו לקרוא עליהם כאן.

מלטה

התגוררתי במלטה בין השנים 2018-2019 והיום אני שמח לחלוק אתכם מידע תיירותי חשוב, שישדרג את הביקור שלכם שם.

גרנזי

אי קטן וקסום שנמצא בין אנגליה לצרפת ובו התגוררתי בין 2016-2018. מומלץ בחום לאנשים שמעוניינים לנסוע למקומות בהם כמעט אף ישראלי לא ביקר.

ישראל

כאן תמצאו את כל מה שקורה בישראל וקשור לצרפת (מסעדות צרפתיות, מופעי שנסונים ועוד).

גילוי נאות לפני שנתחיל: כשאתם מזמינים מלון, כרטיסים לאטרקציות ורכבות או שוכרים רכב דרך הקישורים באתר, אני מקבל עמלה קטנה, אותה אני משקיע בשיפור מתמיד של התוכן וחווית השימוש. אשמח אם תוכלו לפרגן לי על ידי רכישת כל אלה דרכי. תוכלו לעשות זאת בקלות באמצעות הקישורים לכל אתרי ההזמנות המומלצים, אותם ניתן למצוא בדף הזה.

זמן קריאה משוער: 3 דקות

לפני מספר חודשים פרסמתי פוסט העוסק בפרטי לבוש מגוחכים כגון הפאה והעניבה. אולם בפוסט הזה היה חסר פריט טיפשי אחד על מנת להפכו לשלם והיום נדבר עליו – נעלי העקב.

כיצד הגיעו נעלי העקב לצרפת?

הנעליים הלא נוחות הראשונות, אשר הפכו לפריט אופנתי בצרפת הגיעו כמו, עוד כמה דברים, דווקא מ…פולין. מדובר בנעליים ארוכות במיוחד עם קצה מעוקל כלפי מעלה, אשר נקראו על שם העיר קרקוב בה הומצאו או פשוט Poulaine (המילה “פולני” בצרפתית) והוו את ה”צעקה האחרונה” בתחום האופנה של המאה ה – 14.

מכיוון שהנעליים היו לא נוחות בעליל רק אנשים עשירים שלא היו צריכים לעבוד יכלו להרשות לעצמם ללבוש אותם ואורך הנעל הפך לסוג של סמל סטטוס. כתוצאה מכך ככל שעבר הזמן הלכו הנעליים והתארכו עד שהיה צורך לחבר את הקצה שלהם בשרשרת לאזור הברך (המהדרין אף השתמשו הצמידו לשרשרת פעמוני כסף קטנים).

לאחר שהנעליים כבר לא יכלו לצמוח קדימה נותר להן אך ורק לצמוח למעלה. אופנת נעלי העקב החלה דווקא בטורקיה במאה ה – 16, כאשר נשות האצולה החלו לשים פיסות עץ בגובה מספר סנטימטרים מתחת לנעליים שלהן על מנת ששמלותיהן לא יתלכלכו מהבוץ ברחובות. מהר מאוד עברה האופנה לוונציה ושם קיבלה נופך ביזארי מעט כאשר נשות אצולה החלו ללכת על קביים בליווי משרת, אשר דאג שלא ימעדו ויפלו.

קתרין דה מדיצ’י (1519-1589), מלכת צרפת ממוצא פלורנטיני, הייתה זו שככל הנראה המציאה את נהל העקב הראשונה, כאשר שמה טריזים עשויים מפקקי שעם מתחת לעקביה על מנת להגביה את נעליה. באותה הזדמנות המציאה מלכת צרפת גם את ההפרדה בין נעל ימין לנעל שמאל מכיוון שהעקב דרש נעל שונה מעט לכל רגל (נעליים שונות לכל רגל המשיכו להיות לא פופלריות במשך מאות שנים ובארה”ב עד אמצע המאה ה – 19 רוב הגברים והנשים לבשו נעליים ללא הפרדה בין נעל ימין לנעל שמאל).

מנעלי עקב למגפיים

במאה ה – 17 הביא לואי ה – 14 (1638-1715) את אופנת נעלי העקב גם למין הגברי. הסיבה הפרוזאית לכך היא שהמלך לא היה אדם גבוה במיוחד והיה זקוק לאמצעים מלאכותיים, אשר יגביהו אותו (זו גם הסיבה שהוא לבש פאות גבוהות). העקבים בנעליו של המלך היו באורך של כ 14 ס”מ והיו צבועים באדום בוהק ולעיתים אף קושטו בתמונות מיניאטוריות.

כמו שאר פרטי הלבוש של המלך, גם נעלי העקב לגברים הפכו לאופנתיות מאוד בקרב האצולה והאופנה נמשכה ללא הפרעה עד למהפכה הצרפתית, אשר קיצצה את גובה הנעליים (יחד עם לא מעט ראשים).את נעלי העקב החליפו המגפיים, אשר הפכו למאוד פופלריות בתקופת מלחמות נפוליאון (1796-1815) ויצרו תפקיד חדש – מצחצח נעליים (המשרת נאלץ לעיתים לא רק לצחצח את נעלי אדונו אלא גם ללכת בהם מספר שבועות עד שהן הפכו לנוחות מספיק).

לעומת נעלי הגברים, אשר הפכו לחזקות יותר במהלך המאות ה – 18 ו ה – 19, על מנת שלא יקרעו בעת המסע הצבאי, הרי שנעלי הנשים הפכו לעדינות יותר ויותר. מדובר היה בנעלי בד דקיקות, אשר החזיקו מעמד לא יותר ממספר שבועות ויצרו את האנקדוטה הבאה: הקיסרית ז’וזפין קנתה נעליים סופר יקרות אצל אחד מהסנדלרים האופנתיים ביותר של פריז. אולם לאחר מספר ימים גילתה בהן חור ובאה אל הסנדלר על מנת להתלונן. הסנדלר בחן את הנעליים ואמר בנון שאלנטיות “הוד מעלתך, הבעיה בנעליים היא שאת הלכת בהן”.

ואיך כל זה קשור לסבוטז’?

לסיום נאמר כמה מילים גם על הנעליים של פשוטי העם. בעוד שנשות האצולה האירופאית לבשו נעליים מעודנות וקנו אותן בכמויות מסחריות (למארי אנטואנט היו לא פחות מ – 500 זוגות נעליים ואילו שארל ה – 10 לשב בכל יום זוג נעליים חדש), הרי שבני המעמד הנמוך נאלצו להסתפק בנעלי עץ, אשר נקראו סבוט (Sabots).

במהלך המאה ה – 19 , בעקבות המהפכה התעשייתית, יותר ויותר עובדים עניים אבדו את מקום העבודה שלהם והוחלפו על ידי מכונות. העובדים הנזעמים החלו לזרוק את נעלי העץ שלהם לתוך המכונות על מנת להשביתן וכך, מבלי לשים לב, יצרו מילה חדשה Sabotage…

רוצים לקרוא עוד על האופנה הצרפתית?

כל מה שעליכם לעשות זה להיכנס לדף האופנה אצלי באתר ותמצאו שם כתבות נהדרות לא רק על ההיסטוריה של האופנה בצרפת אלא גם טיפים פרקטיים לגבי חנויות, בוטיקים וכו’.

רוצים לא לפספס אף כתבה או אירוע פרנקופילי?
מחפשים אתרים מומלצים להזמנת מלונות וכרטיסים?
לא מצאתם את מה שחיפשתם?

מוזמנים לספר לחברים שלכם

ההיסטוריה של מגדל אייפל - ממונומנט שנוא לסמל של פריז
הצעה מיוחדת לקוראים של פרנקופילים אנונימיים

5% הנחה

על כרטיסים לאטרקציות ומופעים באתר TIQETS

כל מה שעליכם לעשות זה ללחוץ על הכפתור למטה ובעת מעמד הקנייה להכניס את הקוד FRANCOPHILE5

צבי חזנוב (הפרנקופיל)
בואו נשמור על קשר

הכתבות המעניינות ביותר, מידע על טיולים בצרפת, הרצאות, ערבי שאנסונים ועוד דברים שפרנקופילים אוהבים אצלך במייל פעם (או מקסימום פעמיים) בשבוע.

ואם זה לא שכנע אותכם…

מי שנרשם כעת יקבל את הרצאה שלי על טיול בפריז בעקבות מולייר בחינם!

דילוג לתוכן