כנסיית המדלן – מסלול טיול קולינארי למיטיבי לסת

כנסיית המדלן - מסלול טיול קולינארי
זמן קריאה משוער: 4 דקות

הרחובות מסביב לכנסיית המדלן נחשבים לאחד ממתחמי הקולינאריה החשובים ביותר של פריז בזכות כמה חנויות אוכל מיתולוגיות ומסעדה אחת (לכל הפחות), אשר בהחלט ראויים לאיזכור. מסלול טיול זה יעזור לכם להכיר כמה מהמקומות הטעימים ביותר בסביבה.

את הסיור נתחיל כאשר אנו עומדים כשפנינו אל כנסיית המדלן. תוכלו להגיע לשם באמצעות קווי המטרו 8,12 ו-14 (יורדים בתחנת  Madeleine).

הגעתם ואתם מוכנים למסע הקולינארי? בואו נצא לדרך!

חנויות האוכל והמסעדות מסביב למדלן

פטריק רוז’ה (Patrick Roger) פסל השוקולד

פטריק רוז’ה נחשב לאחד מהשוקולטיירים החשובים ביותר בצרפת וזכה ללא מעט פרסים ובהם התואר MOF (התרגום המילולי של ראשי התיבות של התואר הוא “הפועל הטוב ביותר של צרפת“), שמהווה את תו האיכות העליון בכל הקשור לקולינאריה צרפתית.

מעבר לשוקולדים נהדרים (ויקרים) ידוע פטריק רוז’ה בפסלים אותם הוא מפסל מהשוקולד כך שכל ביקור אצלו זה קצת כמו ביקור במוזיאון.

כתובת: 3 Place de la Madeleine

האתר של פטריק רוז’ה

מסעדת לוקה קרטון (Lucas Carton)

המסעדה המפוארת הזאת נפתחה בשנת 1880, נוהלה בעבר על ידי השף המיתולוגי אלן סנדראנס (Alain Senderens 1939-2017) וכיום היא מנוהלת על ידי השף ז’וליאן דומא (Julien Dumas). זו היא אחת ממסעדות 3 כוכבי המישלן המוכרות והנחשבות בפריז והיא גם אחת היפות שבהן. שימו לב במיוחד לחזית המפוארת בסגנון הבל אפוק.

אם תרצו להכיר מעט יותר את המסעדה הזאת, ועל הדרך להנות ממעט נוסטלגיה, מצאתי לכם סרטון משנת 1987 שמציג לנו את “חייליו” של אלן סנדראנס בזמן שהם יוצרים כמה מהמנות המפורסמות של המטבח הצרפתי.

כתובת: 9 Place de la Madeleine

אתר המסעדה

קויאר קספיה (Caviar Kaspia)

אם היה לכם מספיק כסף על מנת לאכול בלוקה קרטון ועוד נשאר לכם עודף אזי המקום הבא הוא בהחלט בשבילכם. מדובר בשילוב של חנות ומסעדה, אשר סובבת כולה סביב הקוויאר ומאכלי הים.

המקום נפתח בשנת 1927 והיה החלוץ בכל הקשור להפצת תרבות אכילת הקויאר אצל שמנה וסלתה של פריז. תוכלו לקנות כאן את הסוגים המובחרים ביותר של הקויאר (בלוגה שחור כמובן) ו/או להנות ממנו במסעדה הצמודה לבוטיק. הנה סרטון קטן בצרפתית על המקום, אשר יגרום לכל הגרגרנים ביננו לרייר על המקלדת 🙂

כתובת: 17 Place de la Madeleine

האתר של Caviar Kaspia

בית הכמהין (La Maison de la Truffe Madeleine)

אחרי שטעמנו מהקויאר הגיע הזמן לטעום מעוד מאכל טעים ויקר מעין כמותו הלא היא פטריית הכמהין.

החנות והמסעדה שלידה הוקמה בשנת 1932 על ידי סוחרי כמהין מהעיר קרפנטרה (Carpentras) שבפרובאנס. בשנת 1978 השף גי מונייה (Guy Monier) רכש את החנות והקים לצידה מסעדה קטנה בה ניתן לטעום מהתוצרת שנמכרה שם. בשנת 2007 נרכש המקום על ידי קבוצת Kaspia (אלו מחנות הקוויאר אותה הזכרתי קודם) ושנתיים מאוחר יותר נפתחה כאן מסעדה שנייה וגדולה יותר.

אם תרצו ללמוד עוד על המקום ועל כמהין בכלל אתם מוזמנים לצפות בסרטון הזה (הוא בצרפתית אך ישנן כתוביות באנגלית):

כתובת: 19 Place de la Madeleine

אתר האינטרנט של ה Maison de la Truffe

הסרטן המלכותי (Crab Royale)

הערה: נראה שהמקום נסגר. אשאיר את הטקסט למטה עד שאוכל להגיע לפריז ולוודא את זה.

באותה כתובת בה שוכן Maison de la Truffe שוכנת המסעדה La Crabe Royale המתמחה באופן מאוד לא מפתיע בסרטנים ופירות ים. המסעדה, אשר הוקמה בשנת 1870 נקראת על שם הסרטן המלכותי, הנחשב לאחד הסרטנים הגדולים ביותר הקיימים (הוא שוקל כ-15 ק”ג) וניתן למצוא אותו לרוב בים ברינג. תוכלו ללמוד על הסרטן הזה עוד בסרטון הבא:

במסעדה תוכלו למצוא את הסרטן המלכותי של קמצ’טקה, הנחשב לטעים והגדול ביותר ובאופן מפתיע המחירים לא יפילו אותכם מהכסא או יעשו לכם קלקול קיבה (26 יורו לרגל או 37 יורו לצלחת טעימות).

כתובת: 19 Place de la Madeleine

אתר המסעדה Crabe Royale

הדיאר (Hediard) ופושון (Fauchon) ז”ל

שתי החנויות הללו היוו בעבר את פסגת הביקור במתחם הקולינארי של המדלן אך לצערי שתיהן נסגרו. למרות זאת אי אפשר לדבר על האזור מבלי להזכיר אותן ולו בכמה מילים.

החנות הדיאר נפתחה בשנת 1854 והתמחתה בתחילה בתבלינים שיובאו מהקולוניות השונות של צרפת. החנות גדלה והתפתחה עם השנים והפכה לגן עדן של פודיס. עד שנת 1987 הייתה החנות בידי אותה משפחה, אשר הקימה אותה אולם מאז החנות נמכרה עבר ידיים מספר פעמים עד אשר פשטה את הרגל בשנת 2013. הנה סרטון באנגלית המספר על נפילתה העצובה:

השם פושון מוכר הרבה יותר לקהל הישראלי ובצדק. חנות האוכל הזאת, אשר התפרסה על פני מספר חנויות בכיכר המדלן ואשר הכילה בין השאר גם פטיסרי מצויינת ובית קפה, הפכה למקום המסמל יותר מכל את המתחם הקולינארי סביב כנסיית מדלן.

החנות נפתחה בשנת 1886 על ידי אוגוסט פושון (Auguste Fauchon) וזכתה להצלחה בינלאומית בזכות טיב האוכל והמוצרים אותם היא מכרה. כתוצאה מכך הלכה החנות וגדלה ופתחה עשרות רבות של סניפים בכל העולם. הצמיחה המהירה הייתה בעוכריה של הרשת והסבה לה הפסדים כבדים בארה”ב וסין אליה הצטרף משבר הקורונה. כתוצאה מכך, הרשת המשיכה לשרוד אך החנויות המיתולוגיות בכיכר המדלן נסגרו ב 2020.

תוכלו ללמוד עוד על סגירת החנויות בפריז בכתבה הזאת:

חנות החרדל של מאיי (Boutique Maille Paris)

בעוד שהצד המערבי של כנסיית מדלן מכיל לא מעט חנויות אוכל, הרי שהחלק המזרחי מכיל מעט מאוד מקומות שמעניינות את התייר הגרגרן. החנות היוצאת מן הכלל היא זו של מאיי הנמצאת בצידו הדרום מזרחי.

משפחת Maille החלה בתור יצרנית חומץ, אותו היא אף ניסתה למכור במארסיי בתור תרופה למגיפה שהשתוללה בה בשנת 1720. בשנת 1747 החלה המשפחה לייצר חרדל והקימה את החנות הראשונה ברחוב Saint-André des Arts שברובע ה-6 בפריז. מדאם דה פומפדור, המאהבת המפורסמת של לואי ה-15, התאהבה בחומץ שלהם ומאותה רגע מאיי הפכו לספקים של בית המלוכה הצרפתי.

עסקי החומץ והחרדל של המשפחה המשיכו לצמוח במהלך השנים הבאות, כאשר חלק גדול מבתי המלוכה של אירופה קנו מהם את החומץ והחרדל המפורסמים שלהם. עם נעשה Fast Forward לימינו, תשמחו לדעת שהחרדל המצויין (את החומץ לא טעמתי) עדיין נמצא אצלנו וניתן לקנות ולטעום אותו בסניף שליד כיכר המדלן. הטעם האהוב עלי הוא זה של פירות היער, דרך אגב.

כתובת: 6 Place de la Madeleine

האתר של Maille 

כאן מסתיים הסיור הקולינארי שלנו. מקווה ששבעתם (מהמראות) וניהנתם 🙂

סיימתם את הסיור הקולינארי מסביב לכנסיית המדלן – היכן ניתן עוד לטייל?

ראשית כל, במידה ועוד נכנסתם לכנסיית המדלן זה הזמן לעשות זאת. תוכלו ללמודעל ההיסטוריה המרתקת שלה בכתבה הזאת.

שנית, מכיוון שהמדלן נמצאת על צומת דרכים תוכלו לבחור אם לבקר ברובעים ה-1,ה-8 או ה-9 אחרי שסיימתם לבקר שם. הנה הכתבות אשר יכולות לספק לכם כמה רעיונות לגבי מה לעשות בהמשך הטיול שלכם:

האם כדאי להתגורר ליד המדלן?

התשובה היא חד משמעית – כן! המדלן קרובה לכיכר הקונקורד, גני הטווילרי והאופרה של פריז.מעבר לזה הן בתחנת Madeleine והן בכיכר הקונקורד עוברים לא מעט קוי מטרו, כך שניתן להגיע משם בקלות ללא מעט מקומות בפריז. והסיבה האחרונה היא כמובן הקולינאריה. נכון, פושון נסגר בשנת 2020 אך עדיין ישנם בסביבה לא מעט חנויות אוכל נהדרות (רלוונטי במיוחד אם תחליטו לשכור דירה באיזור).

במידה ותקבלו את הצעתי ותחליטו להתגורר בסביבה אני ממליץ לכם להציץ בשתי הכתבות הללו, אשר מכילות מקומות לינה באיזור המדלן:

אהבתם את הכתבות?

עזרו לי להמשיך ליצור תוכן איכותי! הזמינו את מה שאתם צריכים לטיול דרך (לינה, כרטיסים וכו’) “ארגז הכלים” שלי.

ככה תקבלו שירות מצוין ותתמכו באתר. תודה!

הפרנקופיל יושב עם כוס יין ביד

יש לי מתנה בשבילך!

סוד גלוי הוא שמי שנרשם כמנוי לעלון שלי מקבל את הכתבות המעניינות ביותר, מידע על טיולים בצרפת, הרצאות, ערבי שאנסונים ועוד דברים שפרנקופילים אוהבים, הישר למייל.

אך כעת… כל הנרשמים יקבלו גם את מדריך הפרנקופיל לפריז בחינם!

המדריך כולל את כל המידע הדרוש לצורך תכנון הטיול לעיר האורות, יחד עם טיפים שלי, ואפילו הנחה מיוחדת להזמנת כרטיסים לאטרקציות.

דילוג לתוכן