טיולים במקטע טורמלה של הטור דה פראנס מאת נמרוד נגב

0
(0)
תאריך עדכון אחרון: 05/08/20
זמן קריאה משוער: 3 דקות
ניווט מהיר בכתבה
טיולים במקטע טורמלה של הטור דה פראנס מאת נמרוד נגב. מקור צילום: ויקיפדיה.

מקטע טורמלה (Tourmalet) נחשב לאחד המקטעים הקשים ביותר של הטור דה פראנס ויחד עם זאת גם לאחד המקטעים היפים ביותר שלו. ככזה הוא מהווה יעד תיירותי נהדר בכל עונות השנה עם ובלי קשר למירוץ האופניים המפורסם.

מקומות מומלצים במקטע טורמלה

Pic du Midi Bigorre

זוהי אחת הפסגות הגבוהות ברכס – 2877 מ’ ואחת התצפיות היפות ביותר, אם לא היפה מכולן, על הסביבה כולה.
אחת האפשרויות העממיות היא סיבוב, היוצא ממעבר הטורמלה עצמו. 13 ק”מ הליכה לכיוון (כ- 800 מ’ טיפוס), כ- .4.30 עד 5 שעות מהחניה. אפשר לבחור רק עליה או רק ירידה או את שני הכיוונים לעשות ברכבל. שני מסלולי ההליכה דומים בזמן ובקושי הטיול.
כאן מצורפת המפה (קו הרכבל, מסומן בקו ישר, מנוקד אדום, מפיסגת המעבר). נקודת היציאה במעבר, בולטת מאוד בשטח. שם גם חנות לתיירים. במפה תוכלו להבחין גם בכמה מקומות הסעדה והלנה הנמצאים באזור.

LOURDS

YouTube video

זוהי עיר הניסים והעלייה לרגל, למעיינות מרפאי התחלואים (6 מליון עולי רגל מידי שנה!) צליינות מכל פינות העולם, על מדיהם ותלבושותיהם הססגוניים, המאפיינים את מנזרי המקור והמדינות מהם הם מגיעים. טקסים מרגשים מאוד ומרשימים, מתקיימים מידי ערב בקתדרלה העירונית.

מערת הנטיפים Grottes de Medous

YouTube video

המערה נקראת על שם הנטיפים המזכירים זרועות מדוזות. הנה מפת ההגעה למקום:

Le Pont d’Espagne

YouTube video

הגשר שבשמורה Parc National des Pyrénées לא להחמיץ! מסלול נפלא, לאורך נחל שוצף גועש, רצוף מפלים רועשים ומתיזים, בתוך יער, ניפלא להתרעננות בימי החום של הטור. (המסלול בתוך שמורה, שאמורה להיות פורחת בעונה זו). סמוך לגשר יש חניון. מהגשר, המסלול המומלץ הוא לאגם גוב (קצר אבל מכיוון זה הוא בעליה- הלוך ושוב כ- 3 שעות הליכה מופלאות) .

מי שרוצה, יכול לפצל את הטיול לטיולונים קלילים וחביבים, כמעט כאהבת ליבו, לפי מידותיו והזמן, שהוא רוצה להקציב לטיול חובה זה. אם משתמשים ברכבל פעם ראשונה, עד מעבר לעליה הראשונה וכך לחתוך במאמץ עיקר העלייה. פעם שנייה, לנכים, מבוגרים ו/או לסתם “עצלנים” ניתן להמשיך ברכבל השני (הכרטיסים לרכבלים אמורים לזכות בחניית חינם בחניון, לא יודע איך זה יתנהל בימי הטור). תחנת הרכבל לאגם, נמצאת דקות ספורות של הליכה מהאגם עצמו. (כל המסע הזה, אם נעשה כולו ברכבל, אמור לקחת, עם קטעי החיבור, כרבע שעה).

מומלץ ביותר, כדי לחוש במלוא עוצמת יפי המקום, להגיע לצד השני של האגם, שם הנחל שולח זרועות שוצפות מרובות, עד שהוא נשפך לאגם. “ההרים גבוהים יותר בדרך חזרה”, לא במקרה זה. בחזרה לגשר, הדרך בירידה…

אגם גוב ( Lac Gaube)

YouTube video

האגם נמצא כ- 2.5 ק”מ דרומית לגשר. אגם יפיפה, עם מלונית ציורית לחופו. מפת גוגל (שימו לב לתמונות מהמסלול שבצד):

Pont Napoléon

YouTube video

גשר נפוליאון (על שם נפוליאון השלישי, שיזם הקמת גשר זה, בעקבות שהיית קיט באזור). עם מעט מזל ואולי בזכות חגיגות הטור, כשתגיעו לשם תזכו לעשות או לצפות בקפיצות בנג’י, שנהוג לעשות מגשר זה (42מ’ גובהו). הגשר הזה בנוי מעל קניון צר ועמוק’ שבתחתיתו שוצפים “מים לבנים” .

סירק דה גברני (Cirque de Gavarnie)

YouTube video

הוא מקום שניסיתי להגיע אליו פעמיים (פעם בטיול רכב עם אשתי, בפעם השניה עם בני בכורי, בטיול הרגלי חוצה הפירנאים, שלנו), פעמיים כשלתי, בגלל ערפל כבד ביותר, ששרר בדרך אליו.

עוד אחת משכיות החמדה, שהטבע העניק לנו באזור זה- שמורת טבע מהיפות ביותר! “סירק” מלשון “קרקס”, כך נקרא בשל המבנה הטופוגרפי, שהוא מציג לעין המטייל: זהו שקע גיאולוגי, תחילתו של עמק, שצורתו דמוית תיאטרון – מושבים מורמים, הסדורים בקשת מול במה ממורכזת. )מה שאנחנו קוראים לו בטעות “אמפיתיאטרון”). מבנה גיאולוגי (למעשה גיאומורפולוגי), שנוצר כנקודת המוצא של עמק קרחוני , על ידי סחיפה.

מדרונותיו תלולים כמעט כצוק זקוף, שעליהם גולשים מכל כיווני מעטפת המצוק הקשתי הזה קרח ודרדרת קרחונית ,המתלכדים בתחתית המדרון. קרקעית הקרקס הקרחוני מתעצבת כקערה. באזור זה מתלכדת כל הדרדרת הזו לכדי קרחון, הדוחק קדימה את הסלעים שמפריעים לו בדרך התקדמותו והתחתרותו. בקיץ קורה, שמפלי קרח אלה, מדפנות מעטפת המצוקים, הופכים להמוני מפלים, הנופלים מגבהים- תמונה מרשימה ביותר!

ההליכה היא קלילה, של כ-2-3 ק”מ מכפר – הליכה בשביל מסודר ובנוף מרהיב במגמת עליה קלה – לילדים ניתן להשכיר חמור, אשר יישא אותם על גבו. במקום יש גם מסעדה. התצפית המרשימה ביותר על תופעת טבע נהדרת זו, היא מעט הלאה, בהמשך הדרך (מי שלא עצר לסעוד במסעדה יכול לעשות במקום מרשים זה פיקניק- על הדשא הטבעי, הגדל במישור זה). ניתן להמשיך ללכת (בעליה) עד לתחתית המפל הגדול.

איזה ציון תתנו לכתבה?

ציון ממוצע 0 / 5. דירוג הכתבה: 0

אף אחד עוד לא דירג את הכתבה. רוצה להיות ראשונ/ה?

מצטער לראות שלא אהבת את הכתבה

אשמח מאוד לדעת מה לא אהבת בכתבה הזאת

איך אוכל לשפר את הכתבה?

הטבות מיוחדות לפרנקופילים

דירות מעולות בפריז בבעלות ישראלית
אלו הן הדירות בהן אני מתגורר בפריז ואני ממליץ עליהן בחום בזכות השירות, האיבזור והמיקום המעולה של כל אחת מהדירות. אם תזמינו ישירות מהאתר תקבלו מחיר נמוך בעד 30% יחסית לאותן דירות ב AIRBNB.
5% הנחה על הזמנת כרטיסים לאטרקציות ומופעים
ליחצו על הכפתור למטה, הזמינו כרטיסים לאטרקציות ומופעים ובמעמד התשלום הכניסו את הקוד FRANCOPHILE5 ותקבלו את ההנחה
טיולי יין בצרפת
חברת טיולי הבוטיק Vinspiration, מוציאה שורה של טיולי יקבים, יין, תרבות וקולינריה בצרפת. והיום אני שמח לבשר לכם על הטבה יחודית לחברי פרנקופילים אנונימיים שנרשמים לאחד או יותר מהטיולים של Vinspiration.
טיולי בוטיק בתפירה אישית
חברת Selected חוסכת לכם את כאב הראש של תכנון הטיול וההזמנות ותופרת לכם טיול בוטיקי באיטליה, ספרד ופורטוגל (בקרוב גם בצרפת). הם מזמינים לכם הכל (טיסות, מלונות, מסעדות, אטרקציות וכו') ונותנים לכם אפליקציה שבעזרתה תטיילו. לכם נותר רק לטייל ולהנות.
שבועיים של לימודי צרפתית חינם
באמצעות Frantastique תוכלו ללמוד צרפתית בקצב שלכם ואף לתרגל אותה באמצעות AI. השגתי לכם שבועיים חינם אז שווה לכם לנסות.
שבוע חינם ללימודי צרפתית בזום
כאשר תדברו או תתכתבו עם נופר בווטסאפ, ציינו שאתם פרנקופיל אנונימי ותזכו בשבוע שלם של שיעורים אצלה ללא תשלום!

עזרו לי להמשיך לספק תוכן איכותי בחינם!

הזמינו מלונות, כרטיסים לאטרקציות או רכב דרך הקישורים באתר שלי.

ככה תיהנו מחופשה חלומית ותעזרו לי להמשיך לשתף טיפים מעולים בחינם!

בקרו בדף ההמלצות שלי, בחרו אתר אמין שאני משתמש בו, והזמינו בראש שקט.