Salies-de-Béarn יריד אמנות, התעוררות, אביב, מלח, מכשפות, חזיר ורומן

0
(0)
תאריך עדכון אחרון: 12/03/24
זמן קריאה משוער: 3 דקות
ניווט מהיר בכתבה
סאלי דה בארן - תמונה מוקטנת

נוסעים לדורדון? אל תפספסו את הכתבות הללו:

רוצים לקרוא עוד כתבות על מחוזות צרפת השונים? כנסו לדף צרפת למטייל.

איך שהימים מתחילים להתארך והאביב המטראולוגי “נכנס”, לצד הטבע המתעורר משנת החורף גם העיירות המנומנמות במידי פיריני מתעוררות. כאשר (לרוב) חג הפסחא, עם סמליו (ארנבונים, אפרוחים, טלאים, ביצים וכו) המסמלים התחדשות והתעוררות משמש כ “קו הזינוק” לא רישמי. גם השנה, בסוף השבוע הקרוב 26-28 במרץ (פסחא) ב Salies-de-Béarn
יתקיים יריד האמנים en art vrac. השנה זו השנה העשירית שבה היריד מתקים ולכן היריד יהיה גדול במיוחד. עם שמונים אמנים ביניהם גם אמנית ישראלית שתשמח מאוד לפטפט עברית, מוזיקה חיה, תיאטרון רחוב, קונצרטים וכנסים הכל הכל בעיירה שכוחה עם אגדה מעניינת.

הברושור של יריד האומנם יריד האמנים en art vrac
הברושור של יריד האומנם יריד האמנים en art vrac
המשך הברושור
המשך הברושור

כמה מילים על Salies-de-Béarn

מדובר עיירה ציורית, עם היסטוריה מעניינת הממוקמת כ 70 ק”מ מ Biarritz השוכנת לחוף האוקינוס האטלנטי ובערך אותו מספר ק”מ מגבול ספרד. בין Gave de Pau ו Gave d’Oloron שני יובלי נהר ה Gaves Réunis ועם נהר ה Saleys שזורם לו בניחותא (ברובו בתעלה בנויה) בין הסימטאות ובתי העיירה.

Salies-de-Bear
Salies-de-Bear

בכמה מקומות לאורך הנהר המתועל יש גשרים שמהם נשקפים בתי העיירה הלבנים עם מרפסות העץ והתריסים הצבעוניים שלהם. כיכר הPlace du Bayaa עם מזרקת ה ‘fountain of the sanglier’ בצורת ראש חזיר אלא מה… מהווה מרכז העיירה. במקור העיירה התפתחה סביב תעשיית המלח ומעיינות תרמיים . האגדה מספרת כי זו התגלתה בזכותו של חזיר אשר נפגע ונפל לביצה ושנתגלה איך שהוא, לאחר תקופת מה כשהוא מכוסה במלח ומשומר להפליא. המים במעיינות התרמיים מלוחים פי עשרה מאשר מי מי ים ובטמפרטורה של כ -50 ° (לפי המקומיים המים מועילים במיוחד לטיפול במחלות גינקולוגיות ושיגרון ילדים) מרחצאות הספא בעיר שוכנים בבניין מעניין שנבנה בסגנון מורי. וללא “חולים” יש אמבטיות בטמפרטורות קרירות יותר. בנוסף, העיירה מציעה מוזיאון המוקדש כולו לתעשיית המלח ומוזיאון לאומנות ומסורת.

אחד הבתים העתיקים ב Salies-de-Bear
אחד הבתים העתיקים ב Salies-de-Bear

אז אחרי ששוטטתם קצת בין המזרקה, למרחצאות, בין הגשרים, הסימטאות ואולי ישבתם לאיזו הפסקה קטנה לאזור קצת כח באחד הבארים או המסעדות שלוש אנקדוטות נוספות על העיירה:

• ממש מאחורי בית העיריה המוקף קשתות, ממוקמת Chateau Saint-Pe אשר בחצרה נהגו לשפוט מכשפות.

• ו ה Parc du Hotel, מלון מפואר שנבנה עבור מבקרים עשירים שבאו לטבול במאבטיות הטרמיות במאה ה -19. שהטרקלינו בסגנון איטלקי שימש כרקע לסרטים שונים. אולי תזהו…

• לאוהבי הקריאה, העיירה שימשה בסיס לרומן שהיה לרב מכר “הקיץ של קטיה‏”, שנכתב על ידי טרווניאן. “לרבים מאיתנו – נאמר בביקורת – יש בצעירותנו אהבה אחת גדולה ומסעירה, שרק לעתים נדירות היא מסתיימת באושר: תכופות היא מתפוררת במהירות שוברת-לב ומותירה אותנו בתחושת ריקנות. בכישרון מזהיר צד טרווניאן אהבה זו בכל יופיה וכאביה בספרו הקיץ של קטיה”. מקור: כנרת זמורה ביתן דביר בע”מ

איזה ציון תתנו לכתבה?

ציון ממוצע 0 / 5. דירוג הכתבה: 0

אף אחד עוד לא דירג את הכתבה. רוצה להיות ראשונ/ה?

מצטער לראות שלא אהבת את הכתבה

אשמח מאוד לדעת מה לא אהבת בכתבה הזאת

איך אוכל לשפר את הכתבה?

הטבות מיוחדות לפרנקופילים

דירות מעולות בפריז בבעלות ישראלית
אלו הן הדירות בהן אני מתגורר בפריז ואני ממליץ עליהן בחום בזכות השירות, האיבזור והמיקום המעולה של כל אחת מהדירות. אם תזמינו ישירות מהאתר תקבלו מחיר נמוך בעד 30% יחסית לאותן דירות ב AIRBNB.
5% הנחה על הזמנת כרטיסים לאטרקציות ומופעים
ליחצו על הכפתור למטה, הזמינו כרטיסים לאטרקציות ומופעים ובמעמד התשלום הכניסו את הקוד FRANCOPHILE5 ותקבלו את ההנחה
טיולי יין בצרפת
חברת טיולי הבוטיק Vinspiration, מוציאה שורה של טיולי יקבים, יין, תרבות וקולינריה בצרפת. והיום אני שמח לבשר לכם על הטבה יחודית לחברי פרנקופילים אנונימיים שנרשמים לאחד או יותר מהטיולים של Vinspiration.
טיולי בוטיק בתפירה אישית
חברת Selected חוסכת לכם את כאב הראש של תכנון הטיול וההזמנות ותופרת לכם טיול בוטיקי באיטליה, ספרד ופורטוגל (בקרוב גם בצרפת). הם מזמינים לכם הכל (טיסות, מלונות, מסעדות, אטרקציות וכו') ונותנים לכם אפליקציה שבעזרתה תטיילו. לכם נותר רק לטייל ולהנות.
שבועיים של לימודי צרפתית חינם
באמצעות Frantastique תוכלו ללמוד צרפתית בקצב שלכם ואף לתרגל אותה באמצעות AI. השגתי לכם שבועיים חינם אז שווה לכם לנסות.
שבוע חינם ללימודי צרפתית בזום
כאשר תדברו או תתכתבו עם נופר בווטסאפ, ציינו שאתם פרנקופיל אנונימי ותזכו בשבוע שלם של שיעורים אצלה ללא תשלום!

עזרו לי להמשיך לספק תוכן איכותי בחינם!

הזמינו מלונות, כרטיסים לאטרקציות או רכב דרך הקישורים באתר שלי.

ככה תיהנו מחופשה חלומית ותעזרו לי להמשיך לשתף טיפים מעולים בחינם!

בקרו בדף ההמלצות שלי, בחרו אתר אמין שאני משתמש בו, והזמינו בראש שקט.