שדה התעופה בובה – ברוכים הבאים לשדה התעופה הכי גרוע בפריז!

שדה התעופה בובה
זמן קריאה משוער: 3 דקות

אם כבר יצא לכם לבקר בעמוד טיסות לפריז, אז ודאי שקיבלתם ממני את העצה הבאה לגבי שדה התעופה בובה (Beauvais-Tille או בקיצור BVA) – אם מטרת הטיסה היא הגעה לפריז, הרי שזהו שדה התעופה הכי פחות מומלץ, אלא אם כן מצאתם טיסה במחיר מאוד משתלם.

בעוד ששדה התעופה שארל דה גול וכן אורלי ממוקמים בסביבות החצי שעה עד שעה נסיעה מפריז, הרי שבובה הוא שדה שנסיעה ממנו או אליו אורכת לא פחות משעתיים, גם כאשר מדובר ברכב ולא בתחבורה ציבורית.

למרות המוניטין הגרוע שלו, עדיין עוברים בשדה הזה קרוב ל-4 מיליון נוסעים בשנה.

החלטתם בכל זאת להגיע לפריז דרך בובה? בכתבה הבאה אשתדל לספק לכם את המידע המקיף ביותר על שדה התעופה, וזאת כדי להבטיח נחיתה רכה והתאקלמות מהירה.

שדה התעופה בובה – מידע למטייל

אילו חברות טסות לבובה?

בובה נחשב לנמל תעופה קטן באופן יחסי. הוא די מרוחק מפריז עצמה, וכדי להגיע אל העיר, תצטרכו לגמוע מרחק של 80 קילומטרים.

חברות התעופה שמגיעות מישראל לבובה הן חברות לואו-קוסט שמציעות מחירים מוזלים ואטרקטיביים:

  • Wizzair
  • Ryanair

ייתכנו גם טיסות צ’רטר שונות שיגיעו אל נמל התעופה, אך קשה יהיה למנות חברות מדויקות שיספקו את השירות. בנוסף, על פי הכתוב ברשת, מדובר בשדה תעופה שעוברות דרכו כ-50 טיסות יומיות בלבד.

מידע על המראות ונחיתות בשדה התעופה בובה

אם אתם רוצים לקבל פרטים ולעקוב אחר הטיסה שלכם מבובה או אל בובה, לחצו על הלינק הבא.

מבנה שדה התעופה

עד 1997, שדה התעופה היה מורכב מטרמינל אחד בלבד. בשנה הזו, חברת התעופה האירית ריינאייר בחרה בו עבור טיסות קונקשן לדבלין. הצעד הזה הוביל אט אט לפיתוחו של השדה ובשנת 2010 החל לפעול בו טרמינל נוסף.

תחבורה אל ומבובה

הדרך לפריז יכולה לקחת כשעתיים לאור המרחק, ולכן כדאי להעדיף אובר או מוניות שיביאו אתכם ישירות ליעד. עם זאת, כאן אמנה עבורכם את כל הדרכים האפשריות לנסוע משדה התעופה ואליו כדי שתוכלו לבחור בדרך המשתלמת ביותר עבורכם.

אובר

מי שכבר פגש באפליקציה הזאת, וודאי יודע שהיא מקלה באופן משמעותי על מציאת תחבורה ציבורית זמינה ומהירה. לא אחת, תיווכחו לגלות שהזמנת נהג באובר תהיה לכם אפילו משתלמת יותר ממונית ספיישל.

קצת על אובר: האפליקציה מתבססת על מיקום, ואחרי שתורידו אותה ותזינו פרטי אשראי לחיוב עבור כל נסיעה, תוכלו לפתוח מפה ולנעוץ סיכה על המיקום המדויק שלכם. באותו הרגע, אובר תסרוק את האזור ותמצא עבורכם נהגים זמינים.

המידע שתקבלו יכלול את דירוג הנהג, מחיר הנסיעה וסוג הרכב לזיהוי (כולל לוחית רישוי). זה בהחלט יכול לסייע לכם אם תחפשו מכונית גדולה להסעה של משפחה.

אם עוד לא הורדתם את האפליקציה תוכלו למצוא אותה כאן:

בולט (Bolt)

אפליקציה נוספת, פחות מוכרת אבל מאוד דומה לאובר, היא בולט. התפעול שלה די זהה, וכדאי תמיד לעשות סקר שוק קצרצר ולראות אם ישנם הבדלי מחיר. בנסיעות ארוכות היא עשויה להתגלות כמשתלמת במיוחד, ולכן היא גם מאוד רלוונטית בנסיעה ארוכה כמו זו שבין שדה התעופה בובה לבין העיר פריז.

תוכלו להוריד את האפליקציה מהקישורים הללו:

תחבורה ציבורית

בכל הנוגע לתחבורה ציבורית, שדה התעופה לא מקושר לשום רכבת, גם לא באוטובוס. לא משנה אם תטוסו ממנו חזרה ארצה או אם אתם רוצים לנחות בו ולהגיע לפריז, מדובר בחוויה מעט מאתגרת.

עם זאת, לצד מוניות ואובר, שדה התעופה מקושר עם שאטלים המגיעים אל עבר הקצה המערבי של פריז לתחנת המטרו porte Maillot שברובע ה-17. מדובר באזור מרוחק מן האזורים המתוירים העיקריים, אך הוא מאפשר נסיעה ישירה אל העיר.

מספיק שתחפשו בגוגל bus from Beauvais tille airport to Paris כדי שתמצאו לוח זמנים אונליין שיופיע לכם כבר בתוצאות החיפוש.

הדרך חזרה מפריז אל שדה התעופה עוברת בפארק האוטובוסים (coach park), שם ממוקם מסוף האוטובוסים. חשוב להיות שם לפחות 3 וחצי שעות לפני הטיסה. הפארק ממוקם בסמוך לשדרות פרשינג (Boulevard Pershing) ליד מלון קונקורד לאפייט (hotel Concorde Lafayette).

השכרת רכב בשדה תעופה בובה

על אף שהוא נחשב לשדה תעופה קטן, עדיין מדובר בשדה תעופה, וכיאה לכך הוא גם כולל בתוכו סוכנויות רכב שונות.

אם בובה הוא נקודת פתיחה עבורכם לטיול ברחבי צפון צרפת – מעולה! אם המטרה שלכם היא לנסוע לפריז, אז מומלץ בכל זאת להסתמך על תחבורה ציבורית או אובר ודומיה. פריז עצמה סואנת מאוד, וחוויית הנהיגה בה מפוקפקת במידה מסוימת.

אם בכל זאת תרצו לקבל מידע בנושא, ישנה כתבה באתר שעוסקת בהשכרת רכב בצרפת.

תחבורה בעיר פריז

פריז מרושתת בתחבורה ציבורית ומאפשרת מגוון דרכים להתנייד. אם המטרה שלכם היא פריז, אני ממליץ לכם על הכתבה תחבורה בפריז: מטרו, רכבות, מוניות, אופניים ואפילו זוג רגליים.

החזרי מס בשדה התעופה בובה

אם עשיתם קניות בפריז ועתה אתם בדרככם הביתה, דעו שאתם יכולים לתבוע את החזרת המע”מ, אם עלות הרכש הכולל היא מעל 175 יורו כולל מע”מ.

תושבי האיחוד האירופי אינם זכאים להחזר מס. גילו של מבקש ההחזר צריך להיות מעל 16.

באתר שדה התעופה רשום שיש מחלקה להחזרי מס, אך למרבה הצער בניגוד לשדות תעופה אחרים, לא רשום מיקום מדויק. במקרים כאלו פשוט מוטב לשאול במודיעין המקומי ולקבל הכוונה מדויקת.

פריז למטייל – המדריך המלא

תוכלו למצוא באתר מגוון רחב מאוד של כתבות תוכן בנושא פריז וצרפת. כדי להקל עליכם קצת וגם כדי לאפשר לכם להתחיל בתכנון הטיול המתקרב ובא, מומלץ לכם לקרוא את המדריך המקיף שלי.

אין תחליף לתחושת הפרפרים שבבטן אחרי שסגרנו טיסה. אבל החלק הכיף הוא התכל’ס – להגיע ליעד. אז אם החלטתם שפריז היא היעד הבא שלכם והטיסה כבר הוזמנה – אתם מוזמנים לבקר במדריך הפרנקופיל המלא למטיילים בפריז.

הוא כולל את כל המידע שתיירים צריכים החל מהמלצות, דרך מסלולים נבחרים, היסטוריה ואנקדוטות מרתקות ועוד ועוד.

מוזמנים ליצור איתי קשר

מתכננים טיול לצרפת?
מוזמנים להיכנס ל"ארגז הכלים" שלי שמכיל שורה של אתרים אמינים להזמנות מלונות, כרטיסים, רכבים וכל דבר נוסף שתזדקקו לו לבניית טיול מושלם.
רוצים לא לפספס אף כתבה?
הרשמו לעלון שלי ותתחילו לקבל כתבות מרתקות כל שבוע לאימייל. כבונוס אשמח גם לתת לכם בחינם את ההרצאה שלי "טיול בפריז בעקבות מולייר".​
הפרנקופיל
בואו נשמור על קשר

הכתבות המעניינות ביותר, מידע על טיולים בצרפת, הרצאות, ערבי שאנסונים ועוד דברים שפרנקופילים אוהבים אצלך במייל פעם (או מקסימום פעמיים) בשבוע.

ואם זה לא שכנע אותכם…

מי שנרשם כעת יקבל את הרצאה שלי על טיול בפריז בעקבות מולייר בחינם!