אנחנו אמנם נוסעים לחופש כדי להתנתק ולהתאוורר, אבל באמת שקשה ליהנות מטיול בלי להיות מחוברים כמו שצריך לאינטרנט ולטלפון. פעם זה היה מסובך ויקר, אבל היום יש מגוון אפשרויות לרכישת חבילת תקשורת בפריז ובצרפת בכלל, ובחלק מהמקרים אפילו לא צריך להתעסק עם כרטיסי סים פיזיים.
בכתבה הזאת אציג בפניכם את כל האופציות שלכם לשמור על קשר עם הבית (וכמובן לגלוש בפייסבוק ובאינסטגרם בעודכם מטיילים ברחובות פריז).
אז בואו נתחיל עם שתי אפשרויות, עליהן אני ממליץ פחות ואז נדבר על הדרך הפשוטה, הנוחה והזולה לקנות חבילת גלישה בצרפת.
שתי אפשרויות שאני פחות מסמפט
האפשרות הראשונה, שמשום מה רבים עדיין בוחרים בה, היא רכישת חבילת תקשורת מספקית הסלולר המקומית בישראל. אני כבר מדלג על האופציה הזו, כי באמת אין שום סיבה לעשות זאת, אלא אם כן הטלפון שלכם לא תומך ב-eSIM (תיכף הסברים בנושא). חבילות תקשורת מהספקיות הישראליות יקרות מאוד ולא משתלמות, וגם קמצניות בכמות הדאטה.
אופציה קצת יותר טובה , היא רכישת סים מקומי. אתם יכולים לקנות סים נטען עם חבילה שתתאים לצרכים ולאורך הטיול שלכם. הרבה טלפונים תומכים היום בסים כפול (Dual SIM), כך שאתם לא צריכים להוציא את הסים הישראלי, ורק להוסיף את המקומי.
איפה קונים סים מקומי בפריז?
בשדה התעופה שארל דה גול אפשר לקנות סים בחנויות הספרים של Relay, שנמצאות בטרמינל 1 וטרמינל 2. בטרמינל 1 אפשר לקנות סים גם בעמדת המודיעין לתיירים. המחירים בשדה התעופה יקרים יותר לעומת המחירים בעיר עצמה (כ-50 יורו לסים עם 50GB של דאטה).
ארבע רשתות סלולר קיימות בצרפת – Orange, SFR, Bouygues Telecom ורשת שנקראת Free. המחירים משתנים בהתאם לכמות הדקות והדאטה (נפח הגלישה) שמקבלים. אורנג’, למשל, מציעה כרטיס סים נטען שמתחיל ב-15 יורו, ואילו SFR מציעה כרטיס בסיסי ב-10 יורו. אפשר להרחיב את החבילה במידת הצורך באמצעות שליחת קוד SMS או באתר החברה הרלוונטית.
אני ממליץ לבחור את החבילה לפי נפח הגלישה באינטרנט. זה האלמנט הכי חשוב בחבילת התקשורת, מכיוון שגם ככה רובנו מנהלים היום את השיחות דרך אפליקציות מסרים מיידיים כמו ווטסאפ או טלגרם, ואפשר לשלוח דרכן גם הודעות קוליות. הגלישה חשובה גם לאפליקציות תחבורה ציבורית ולניווט באמצעות גוגל מפות, וכמובן כדי להתחבר לפרנקופילים אנונימיים ולמצוא מידע חשוב על הטיול בפריז.
בוודאי תשאלו, אם לקנות סים מקומי זה קל יחסית וזול יותר מלקנות חבילת גלישה מהארץ, מדוע אתה לא משוגע על האופציה הזאת?
הסיבה לכך היא שצריך לקנות אותו לפני הנסיעה, לסמוך על המכונות בשדה התעופה שיוציאו לנו אחד או לחכות עד שמגיעים לעיר ולחפש SIM בקיוסק כלשהו. אחר כך צריך לפתוח את הטלפון, להוציא את הסים הקיים (או להכניס את המקומי, אם יש לכם סים כפול בטלפון), לא לאבד את הסים הישראלי… בקיצור – כאב ראש. בנוסף, סים מקומי מנתק אתכם ממספר הטלפון הישראלי שלכם.
אז מה האלטרנטיבה, שואלים! רכישת כרטיס eSIM.
מה זה eSIM?
eSIM הוא כרטיס סים לשימוש בטלפון הסלולרי. זהו סים שמוטמע בסמארטפון שלכם (ולכן הוא נקרא Embedded SIM). כלומר, הוא מגיע מובנה בתוך המכשיר הסלולרי, ולא ניתן להוציא אותו.
ה-eSIM עובד באופן זהה לכרטיס סים נשלף וסטנדרטי, אבל אין צורך ברכישת כרטיס או אלמנט פיזי אחר כדי להפעיל אותו. אם בטלפון שלכם יש eSIM – אתם מסודרים ויכולים להשתמש בפונקציה הזו.
מה עושים עם eSIM?
eSIM פשוט מאפשר לכם לרכוש חבילת תקשורת וגלישה באינטרנט בקלות רבה, מבלי להתעסק בכלל בכרטיס פיזי. הפעלת הסים המוטמע מתבצעת באמצעות QR code. אם הטלפון שלכם תומך ב-eSIM, אתם אפילו יכולים להישאר מחוברים למספר הקיים שלכם. אם אתם נוסעים למספר יעדים, אתם יכולים לקנות חבילת תקשורת עבור כל מדינה בהתאם לצורך.
איך קונים ומתקינים חבילת eSIM?
קודם כל, חשוב לוודא שיש בטלפון שלכם eSIM. אם יש לכם אנדרואיד, השתמשו במדריך הבא כדי לבדוק את זמינות הסים.
. אם יש לכם אייפון – כאן יש מדריך.
באופן כללי, רוב הטלפונים החדשים תומכים ב-eSIM. אפל תומכת בסים מוטמע מאז אייפון 11, וסמסונג תומכת כבר מגירסה 20.
איפה כדאי לקנות eSIM לפריז? אני ממליץ על חברת AIRALO, שמוכרת אי-סים שמתאים למדינות רבות, וכמובן גם לצרפת. הם מציעים מגוון חבילות גלישה – מ-1GB ועד 10GB, ותמיד אפשר להטעין את האי-סים בעוד, אם צריך.
אם תבחרו לרכוש מהם, הזינו את קוד הקופון ZVI8757 ותקבלו 3 דולר הנחה ברכישת ה-eSIM.
הרכישה באתר פשוטה מאוד, ומצריכה הרשמה קצרה (אפשר להיכנס לאתר גם באמצעות גוגל, פייסבוק או Apple ID). אפשר גם להוריד את האפליקציה של AIRALO ולעשות את כל התהליך משם: לאחר הורדת האפליקציה, בוחרים את האי-סים הרצוי, מתקינים ומפעילים אותו – הכל מהטלפון הסלולרי, בלי שצריך לקנות כרטיס פיזי.