קניות בפריז – המדריך השלם

קניות בפריז - המדריך השלם מאת יואל תמנליס
זמן קריאה משוער: 15 דקות

על פי פרסום רשמי של עיריית פריז, ה”שופינג” היא הפעילות השלישית המועדפת על התיירים בעיר. מקדימות אותה רק הביקורים במוזיאונים והשוטטות החופשית ברחובות. לפי אותו פרסום, יש בפריז לא פחות מ-17 אלף חנויות ובוטיקים.

אמנם סביר שלא נסעתם דווקא כדי לעשות קניות בפריז, אבל אם נהיה כנים עם עצמנו, הרי שכל אחד מאתנו “חוטא” לעתים בהצצה לחנויות בחו”ל. בפריז, גברים ונשים לבושים בטעם רב וחלונות הראווה נפלאים. על כן, פריז נחשבת לגן עדן לקניות, אך היא גם אחת הערים היקרות בעולם. בכל מקרה, הכינו את כרטיסי האשראי ואת מנהל הבנק שלכם.

מידע חשוב בנוגע לשופינג

בכל הרבעים של פריז ניתן לערוך קניות. לכל רובע יש את האופי המסחרי שלו, ולכל אחד מאיתנו יש את הרצונות והצרכים הספציפיים בעריכת קניות. לכאורה נראה שכמעט הכל בפריז מוגדר כ–TRES CHER (יקר מאוד), אולם עם התנהלות נכונה, קצת ידע וקצת סבלנות, אפשר בהחלט להשיג בה דברים שווים במחירים סבירים למדי.

פריז מציעה מגוון אפשרויות לעריכת קניות: קניונים גדולים, בתי כלבו ותיקים ומפורסמים, שווקים ענקיים ושווקים שכונתיים קטנים, פסאז’ים עתיקים ומספר רב של חנויות קטנות ברחובות פופולריים לקניות.

הקניות שלנו נעשות לרוב בשתי דרכים עיקריות: האחת, עם תכנון מדויק מראש, והשנייה כשאנו נתקלים במקרה בחלון ראווה מרהיב המזמין אותנו להיכנס פנימה. פריז מתמחה בעיצוב ויטרינות כאלה ולכן לעתים קרובות הפיתוי גדול. עשרות סניפים של רשתות מפורסמות הנמכרות גם בארץ פזורים ברחבי פריז. בין היתר: זארה, מנגו, H&M, אדידס, סליו, גאפ ועוד.

לפני שרצים לקנות, כדאי להשוות מחירים עם מה שנמכר בארץ. זה לא תמיד ייצא זול יותר בפריז. בתקופת הסיילים הגדולים – בהחלט כן. הסיילים הגדולים מתקיימים בפריז פעמיים בשנה – בחודש ינואר ובחודש יולי. התאריכים המדויקים מוכתבים על ידי הרשויות ומשתנים מדי שנה (ניתן למצוא תאריכים מעודכנים בכתבה שופינג בפריז: הסיילים שאסור להחמיץ).

פריז מחולקת באמצעות הסיין לגדה השמאלית (הדרומית) ולגדה הימנית (הצפונית). בעלי חוש הומור יודעים לספר כי הגדה השמאלית היא הגדה לאנשים חושבים (בשל ריבוי האוניברסיטאות בה), ואילו הגדה הימנית היא הגדה לאנשים קונים (בשל ריבוי חנויות הכלבו הגדולים). ואכן, מרבית המסחר מתנהל בגדה הימנית, התוססת ומגוונת יותר מבחינת אפשרויות הקניות.

לפני שנתחיל לדבר על החנויות השונות בפריז הרשו לי להתייחס לשתי שאלות שעוסקות בקניות ועולות כל הזמן בקבוצות העוסקות בפריז בפייסבוק:

שעות הפתיחה של החנויות

שעות הפתיחה של מרבית החנויות הן בימי שני-שבת מ-9:30 או 10:00 בבוקר עד 19:00 או 19:30 בערב. חשוב להדגיש כי בשנים האחרונות חנויות הכלבו הגדולות וחלק מהקניונים פתוחים גם בימי ראשון משעה 11:00 עד 19:00.

החזר מס (VAT) לקונים בפריז

אם ערכתם קניות בעלות של למעלה מ-175 אירו פר קנייה, תוכלו לקבל החזר מס בשדה התעופה בפריז ממנו תחזרו לישראל. לשם כך עליכם לעמוד בשני תנאים:

ראשית, על הקנייה להתבצע בחנות עליה ניתן החזר מס. כיצד יודעים אם קיים החזר מס בחנות? פשוט מאוד. חפשו אץ סמל ה-Global Blue בכניסה לחנות. שימו לב שאפשר לעשות קניות יום אחרי יום אחרי יום באותה חנות או מותג ובתנאי שהסכום יגיע ל-100 אירו. לא חייבים לעשות זאת בקנייה אחת, אולם חייבים שזה יהיה עקבי.

תנאי שני הוא מילוי טופס החזר מס, אותו ניתן לבקש מהחנות.

אחרי שעשיתם זאת, גשו  לדלפק החזרי המס (Tax Refund) בנמל התעופה ושם יעניקו לכם מעטפה בה תשימו את כל הקבלות עם הטפסים מהחנויות בהן קניתם. את המעטפה יש לשלשל לתיבת דואר סמוך לדלפק.

את הכסף תקבלו בתוך כ-30 ימי עסקים.

אחרי שסיימנו עם המנהלות, בואו נעבור ל”מנה העיקרית” ונתחיל לדבר על החנויות המומלצות ברובעים השונים של פריז.

חנויות מומלצות בפריז

הלב הפועם של פריז – רבעים 1-2

רחובותיו של הרובע ה-1 וחלק מהרובע ה-2 מציעים לנו מבחר עשיר ומגוון לעריכת קניות. בין היתר ניתן לציין רחובות כמו: רח’ דה-ריבולי, RUE SAINT HONORE, RUE ETIENNE MARCEL, RUE DU JOUR, RUE MONMARTRE ואת אזור כיכר הניצחונות.

Forum Les Halles

פורום לה האל המחודש. צילום: יואל תמנליס
פורום לה האל המחודש. צילום: יואל תמנליס

פורום לה האל הוא המרכז המסחרי הגדול ביותר והראשי של מרכז פריז. משתרע על פני 4 מפלסים. הוא שינה את פניו אחרי שיפוץ של 8 שנים. אפשר למצוא כאן ממש הכל. יש בו מאות חנויות עם כל המותגים הבינלאומיים הגדולים, כל רשתות האופנה, חנויות נעליים רבות, תכשיטים, קוסמטיקה, חנות ענקית של רשת FNAC וגם קומפלקס בתי קולנוע עם 27 אולמות ובריכת שחיה גדולה.

בעקבות השיפוץ, המרכז מודרני יותר, תוסס יותר ודינמי יותר. המרכז תמיד מלא והאווירה בו נותרה צעירה. פתוח גם בימי ראשון. גם ברחובות המקיפים את המרכז תמצאו שפע של חנויות מכל הסוגים, בתי קפה ומסעדות.

מטרו: LES HALLES

רחוב דה-ריבולי

במרחק הליכה קצרצר מפורום לה-האל נמצא רחוב דה-ריבולי, שהוא מקום מצוין לעריכת קניות. בחלקו המערבי ממוזיאון הלובר ועד לכיכר הקונקורד הוא גדוש בחנויות מזכרות ובשמים. לעומת זאת, כשהולכים מהלובר לכיוון בית העירייה ניתן למצוא שפע חנויות של מותגים בינלאומיים, ביגוד מכל מסוגים, נעליים, אביזרי אופנה, תכשיטים ועוד.

בין היתר תמצאו כאן סניף ענק של הרשת הזולה C&A. גם ברחובות הצדדיים ישנם עוד בתי עסק רבים ומסקרנים השווים הצצה. בחלקו המזרחי, מחליף הרחוב את שמו לסנט אנטואן, שגם בו יש כמה וכמה חנויות שעשויות לעניין אתכם.

מטרו: CHATELET

BHV – באזאר הוטל דה ויל

בזאר אוטל דה ויל. צילם: יואל תמנליס
בזאר אוטל דה ויל. צילם: יואל תמנליס

כלבו ענק,אשר נקרא על שם ההוטל דה ויל, אשר לידו הוא ממוקם. כלבו ותיק מאוד ומרשים. אל תתרשמו מהמילה בזאר שבשמו. אין כאן שום דבר שדומה לבזאר. הכל מסודר ואיכותי להפליא. אל תחמיצו את קומת המרתף המתמחה ב-“עשה זאת בעצמך” עם מבחר שטרם ראיתם כמותו. הקומה הזו מתיימרת להיות המקום בו אפשר למצוא את כל מה שלא ניתן להשיג במקומות אחרים.

ביתר הקומות תמצאו: ביגוד, צעצועים, כלי כתיבה, אביזרים לבית, מחלקת אמנות מקצועית ונרחבת ועוד. נמצא ברח’ ריבולי 52 ברובע ה-4, מול עיריית פריז.

מטרו: HOTEL DE VILLE.

מרכז קרוסל

על יד מוזיאון הלובר, במפלס התחתון, מצוי מרכז מסחרי תת קרקעי נעים במרכזו פירמידת זכוכית הפוכה. שמו מרכז קרוסל דו לובר. הכניסה הראשית שלו נמצאת ברח’ ריבולי 99 מול “בנלוקס”, חנות הבשמים המפורסמת. המרכז עשוי שיש יוקרתי, דרכו ניתן גם להיכנס אל הלובר, או סתם לשוטט בין עשרות החנויות המבריקות והיקרות.

תמצאו שם בעיקר חנויות יוקרה, אופנה, תכשיטים, מזכרות ובוטיקים רבים הקשורים לאמנות. אם זו שעת צהריים והגיע הזמן לארוחה קלה, הרי שאתם במקום הנכון ובזמן הנכון: הקומה העליונה של מרכז קרוסל מוקדשת למסעדות אתניות ובתי קפה. המרכז פתוח גם ביום ראשון.

מטרו: PALAIS ROYAL.

Galignani (המלצה של הפרנקופיל)

זוהי חנות הספרים באנגלית הראשונה בפריז והיא קיימת ברחוב ריבולי עוד מהמאה ה-19, כאשר תיירים בריטים היו מגיעים אליה על מנת לקנות ספרים ולקרוא עיתון. לכן עד היום ניתן למצוא שם כורסאות נוחות מאוד שיספקו לרגליכם אתנחתא מהקילומטרים הרבים אותם הם יצברו במהלך הטיול בעיר האורות.

בחנות הזאת, הצופה לגני הטיולרי, תמצאו בחזית ספרים בצרפתית, אך אם תתקדמו פנימה תגלו מבחר מצוין של ספרים באנגלית. אישית, אין כמעט טיול בפריז שבו איני קופץ לכאן לשעה קלה.

מטרו: Tuileries.

שוק הפרחים

סמוך ליציאה ממטרו CITE ב-PLACE LOUIS LEPIN, על הגבול בין הרובע הראשון לרובע הרביעי, ממוקם שוק הפרחים הוותיק של פריז, הפועל כאן משנת 1808. השוק פתוח בימי שני-שבת, ובימי ראשון הוא הופך לשוק ציפורים.

אכסדרות עמודים בגינת הפאלה רויאל

צבי ואיזבל רוקדים באכסדרת העמודים של הפאלה רויאל. צילום: לירן הוטמכר
צבי ואיזבל רוקדים באכסדרת העמודים של הפאלה רויאל. צילום: לירן הוטמכר

סביב הז’ארדן דו פאלה רויאל ניתן למצוא מגוון חנויות המתמחות בדברים מיוחדים, כמו: תיבות נגינה עתיקות, צעצועים עתיקים, כלי כסף מיוחדים, וגם מבחר בגדי מעצבים.

מטרו: פאלה רויאל.

GALERIE VIVIENNE

גאלרי ויויאן. צילום: יואל תמנליס
גאלרי ויויאן. צילום: יואל תמנליס

גאלרי ויוויאן ברובע ה-2 היא לדעת רבים הגלריה (פסאז’, מעבר מקורה) היפה והשמורה ביותר בעיר. ממוקמת במבנה מרשים ומיוחד עם רצפת פסיפס יפהפייה וגג זכוכית. אחת הכניסות נמצאת ב-RUE DE LA BANQUE 5.

PASSAGE DU GRAND CERF

אחד הפסאז’ים הוותיקים והמוכרים של פריז ובו למעלה מ-30 חנויות, חלקן מתמחות בדברי אמנות, עבודות של מעצבים גרפיים חדשניים, כובענים, צורפים וחנויות תאורה. הפסאז’ נמצא ברובע ה-2. כניסה מ- 154 RUE SAUNT DENIS וכניסה נוספת מ- RUE DUSSOUB 8.

מטרו: ETIENNE MARCEL.

חנות פופ-אפ של לואי ויטון

000 1
צילום: O.Horbacz

ב-16 בנובמבר 2022 תיפתח, למשך שנה אחת בלבד, חנות קונספט ייחודית של מעצב העל לואי ויטון. המקום נקרא LV Dream space, והוא כולל חנות מתנות וגם בית קפה וחנות שוקולדים, שינוהלו על ידי השף של מלון Cheval Blanc Paris היוקרתי, שנמצא בסמוך. החנות פתוחה 7 ימים בשבוע, ותכלול תערוכה המחולקת ל-9 חדרים (הכניסה חינם, אבל יש להזמין מקום מראש לכניסה לתערוכה). בחנות המתנות אפשר יהיה לרכוש מגוון פריטי אופנה עם הלוגו המפורסם, וגם פריטים העשויים מעור, אביזרי אופנה שונים, בשמים וספרים.

רובע המארה – רבעים 3-4

רחובותיו הצרים והנעימים של רובע המארה (בעיקר ברובע ה-3) מלאים בחנויות ובבוטיקים אופנתיים, חנויות מעצבים, ביגוד, גלריות, ספרים, כלי בית ועוד. נעים ביותר לשוטט כאן למצוא מציאות. בחלקו הצפוני של המארה שזכה לכינוי NOMA מרוכזות חנויות רבות של מעצבים צעירים מקומיים שהשתלטו לאחרונה על האזור שבין הרחובות CHARLOT, POITOU , ו- SAINTONGE.

חנות תשמישי קדושה במארה. צילם: יואל תמנליס.
חנות תשמישי קדושה במארה. צילם: יואל תמנליס.

גם סביב כיכר דה-ווז’ תוכלו למצוא מגוון חנויות שחלקן עשויות לעניין אתכם. אם אתם מבית דתי ומחפשים אוכל כשר או תשמישי קדושה, כדאי לכם להציץ ברחוב דה-רוזייה ברובע היהודי, המהווה חלק מהמארה. גם הרחוב המקביל, רחוב פראן בורז’אה חביב למדי, גדוש חנויות ושווה ביקור קצר. וגם רחוב ויי-דו-טמפל המחבר ביניהם. מרבית החנויות במארה פתוחות גם בימי ראשון.

שוק הילדים האדומים

שוק ותיק, קטן וחביב, מקורה למחצה, מתמחה בפירות וירקות. נמצא ב-RUE DE BRETAGNE ברובע ה-3. סגור בימי שני.

מטרו: TEMPLE.

וילאז’ סן פול

חנות פיציפקס בוילאז סנט פול. צילם: יואל תמנליס
חנות פיציפקס בוילאז סנט פול. צילם: יואל תמנליס

סוג של מובלעת שקטה וחבויה ברובע ה-4 המכילה בוטיקים, בתי מלאכה, חנויות לעתיקות, גלריות ובתי קפה. חלק מהבוטיקים נמצאים בחצרות פנימיות עתיקות מהמאה ה-14.

מטרו: ST PAUL.

הרובע הלטיני וסן-ז’רמן – רבעים 5-6

אם אתם אוהבים לשוטט, אתם במקום הנכון. הייחודיות הספרותית של האזור קצת נעלמה בשנים האחרונות ומעצבים רבים עברו לכאן. על כן, מגוון רחב של חנויות קטנות וחביבות נמצאות ברובע סן ז’רמן (הרובע ה-6) היוקרתי.

בין היתר ניתן להמליץ על: בולבאר סן-ז’רמן, RUE ST ANDRE DES ARTS וסביבתו, במס’ 59-61 מצויה חצר המסחר של סנט אנדרה דה אר ובה מסעדות וחנויות מעניינות. בקצה הרחוב מצוי שוק אוכל קטן וחביב בשם דה-בוסי, מקום מאד אהוב על עקרת הבית המקומית לקניות הבוקר שלה. לימינו רחוב אטרקטיבי נוסף – RUE JACOB – על מגוון בתי המלון הקטנים שלו, חנויות העתיקות, חנויות של אספנים, גלריות, חנויות אמנות, הוצאות לאור ומשרדי מעצבי פנים, והמשכו רחוב האוניברסיטה.

חצר המסחר של סנט אנדרה דה אר. צילום: יואל תמנליס
חצר המסחר של סנט אנדרה דה אר. צילום: יואל תמנליס

רחובות מעניינים נוספים הם RUE DU BAC ,RUE BONAPARTE, RUE DU CHERCHE MIDI, RUE SAINT PLACIDE

מארשה סן ז’רמן

זהו מרכז קניות יחסית קטן בטבורו של רובע סן ז’רמן (הרובע ה-6) כולל חנויות הלבשה רבות, מתנות, נעליים, אביזרים, ביגוד, בשמים, תכשיטים ועוד. נמצא ב-RUE CLEMENT.

מטרו: MABILLON.

בולבאר סן מישל

זוהי השדרה המפרידה בין הרובע החמישי לשישי והיא מהווה עורק מרכזי לקניות מכל הסוגים. כאן נוהגים הסטודנטים של אוניברסיטת הסורבון לערוך את קניותיהם. בשני צדי השדרה ניתן למצוא הרבה מאוד חנויות ביגוד כולל של מותגים גדולים, חנויות ספרים, חנויות מוסיקה וסניף גדול של רשת MONOPRIX.

מטרו: סן מישל.

רחוב מופטאר ושוק מופטאר

רחוב מופטאר - צילם: יואל תמנליס
רחוב מופטאר – צילם: יואל תמנליס

ברחוב מופטאר (MOUFFETARD) הקסום והעתיק ברובע החמישי תמצאו מבחר חנויות קטנות ויחסית לא יקרות באווירה אינטימית, שקטה ונעימה. בקצהו התחתון של הרחוב נמצא שוק מופטאר הפתוח מדי בוקר למעט בימי שני.

מטרו: CENSIER DAUBENTON.

הבוקינסטים

דוכני בוקיניסטים ליד גדות הסיין. צילם: יואל תמנליס.
דוכני בוקיניסטים ליד גדות הסיין. צילם: יואל תמנליס.

הם מוכרי הספרים הממוקמים בביתנים הירוקים הקטנים שלאורך נהר הסיין בעיקר ברבעים החמישי והראשון. בעבר הרחוק הם התמחו בספרים נדירים אך עם הזמן שינו מעט את עיסוקם והיום הם מוכרים גם תמונות, ציורים ומזכרות לתיירים. כדאי להשוות מחירים, שכן המחירים שלהם לא תמיד זולים.

SHAKESPEARE AND COMPANY

חנות הספרים שקספיר אנד קומפני. צילם: יואל תמנליס
חנות הספרים שקספיר אנד קומפני. צילם: יואל תמנליס

חנות ספרים שהיא מוסד תרבותי. בחלקה מורכבת מגומחות קטנות עמוסות ספרים. למעשה זו חנות הספרים המעניינת ביותר בפריז עם סגנון עתיק ועם מגוון עצום של ספרים חדשים וישנים בעיקר באנגלית, אך יש ספרים גם בעוד כמה שפות, כמו: צרפתית, גרמנית, איטלקית, ספרדית ועוד. במקום מתקיימת לא רק פעילות מסחרית, אלא גם אירועים ספרותיים, ערבי קריאה, כנסים ועוד. החנות נמצאת ב- 37 RUE DE LA BUCHERIE.

מטרו: SAINT MICHEL.

אזור הגראן-בולבאר – רבעים 9-10

גאלרי לאפייט

גאלרי לאפייט. צילם: יואל תמנליס
גאלרי לאפייט. צילם: יואל תמנליס

הכלבו המפורסם ביותר בפריז. נוסד בשלהי המאה ה-19. נמצא בבולבאר האוסמן מס’ 40 (מאחורי בניין האופרה המפואר) ברובע ה-9. מדובר בכלבו ענק המשתרע על פני מספר בניינים ויש בו הכל: מחלקות ענק של בשמים, קוסמטיקה, תמרוקים, מחלקות של בגדי מעצבים, אופנת נשים, גברים וילדים, מותגים, צעצועים, אמנות, כלים ואביזרים לבית, למטבח, לאמבטיה, רהיטים ועוד.

כיפת המבנה המרכזי מעוצבת בסגנון אר-דקו ומהווה סיבה נוספת לביקור במקום. גאלרי לאפייט והכלבו השכן PRINTEMPS הם מקומות מצוינים להימצא בהם אם יורד גשם או אם רוצים להתעדכן בכל מה שאופנתי בעיר לפני שמתחילים לקנות.

מטרו: CHAUSEE D’ANTIN LA FAYETTE

כלבו PRINTEMPS

כלבו לה-פרנטאן. צילם: יואל תמנליס.
כלבו לה-פרנטאן. צילם: יואל תמנליס.

האח התאום והמתחרה הגדול של גאלרי לאפייט. נוסד בשנת 1865. שוכן על ידו בבולבאר האוסמן 64. גם הוא משתרע על פני מספר מבנים מפוארים וניתן למצוא בו כמעט הכל. הכלבו נותן דגש למחלקת כלי בית חדשנית, למחלקה עשירה במיוחד של בגדי גברים, למחלקת נעליים ענקית, למחלקת הלבשה תחתונה מפוארת ולאולם בשמים וקוסמטיקה ענק. בגג הכלבו מרפסת גדולה ממנה נשקף נוף מדהים לארבעה כיוונים.

מטרו: HAVRE CAUMARTIN

PASSAGE DU HAVRE

מרכז מסחרי קטן יחסית ברובע ה-9 נושק לתחנת הרכבת סן-לזאר. RUE SAINT LAZARE 109.

מטרו: SAINT LAZARE.

פסאז’ דה-פנוראמה

פסאז דה-פאנורמה. צילם: יואל תמנליס
פסאז דה-פאנורמה. צילם: יואל תמנליס

נמצא בבולבאר מונמארטר מס’ 11. קיים משנת 1803. העניין בו יותר מתחום הארכיטקטורה מאשר בתחום הקניות, אך יש בו בכל זאת מגוון חנויות קטנות מעניינות והוא שווה ביקור קצר אם אתם ממילא בסביבה. היציאה האחורית שלו פונה לעבר הרובע ה-2.

לאורך תעלת סן מרטן

הרובע ה-10 של פריז. קנאל סן מרטן. צילם: יואל תמנליס
הרובע ה-10 של פריז. קנאל סן מרטן. צילם: יואל תמנליס

כאן תמצאו מעצבים בוהמיים, חנויות מתנות, בוטיקים ייחודיים וחנויות בגדים בסגנון צעיר וזרוק. איך מגיעים לתעלה? שתי אפשרויות: האחת, לנסוע לתחנת המטרו GARE DE L’EST וביציאה כשאתם עם הגב אל התחנה הרחובות שמשמאלכם מובילים רגלית במרחק של מספר דקות הליכה אל שפת התעלה. אפשרות אחרת, קלה יותר, היא להגיע למטרו: REPUBLIQE, מהכיכר להיכנס ל- RUE DU FAUBOURG DU TEMPLE ובמרחק הליכה קצר תראו את התעלה משמאלכם.

אזור השאנז-אליזה ומערב פריז – רבעים 8, 16

השאנז אליזה

שאנז אליזה. צילם: יואל תמנליס.
שאנז אליזה. צילם: יואל תמנליס.

למרות שבמהלך השנים שדרות השאנז אליזה שינו את פניהן ללא הכר, הרי שהמקום נותר אתר לא רע בכלל לקניות. מרבית החנויות המעניינות נמצאות במדרכה הימנית’ כשאתם צועדים עם הפנים לכיוון שער הניצחון (הצד של המספרים הזוגיים)/ בצד הזה ישנם מספר פסאז’ים (גלריות) עם עשרות חנויות. המחירים לא זולים.

אחת האטרקציות (שאנז אליזה מס’ 70) היא חנות הבשמים הענקית של הרשת הצרפתית SEPHORA. מומלץ להיכנס ולו רק כדי להריח ולהתבשם מהדגימות ופסי הריח. ממש לאחרונה נפתח כאן סניף חדש של גאלרי לאפייט (בחנות המוסיקה וירג’ין לשעבר).

רשת החנויות הזולה MONOPRIX בה ניתן למצוא פריטי בייסיק, הלבשה, כלי בית, קוסמטיקה, בשמים, ודברי מאכל מיוצגת כאן עם חנות גדולה ומשופצת. וגם: חנות ה-DISNEY STORE ממוקמת בשאנז אליזה מס’ 44, זו החנות המרכזית של מוצרי דיסני בעיר.

אופנה עילית

פריז (יחד עם מילנו) הן בירות האופנה העולמית. חנויות היוקרה של ה”הוט קוטור” נמצאות בין היתר ברובע ה-8 ב- AVENUE MONTAIGNE (ארמני, דיור, נינה ריצ’י, שאנל, רלף לורן ועוד) וב- FAUBOURG ST-HONORE. לרוב, עלות הפריטים הנמכרים שם הופכים אותם לבעלי מעמד של “לראותם בלבד”, אך גם אם אנחנו לא נכנסים פנימה ניתן להתרשם וליהנות מחלונות הראווה של מותגים כמו דיור, הרמס ועוד.

גם בשדרות השאנז אליזה נותרו עוד כמה שמות חשובים כמו לואי ויטון ולדורה. יש יתרון אחד משמעותי לצפייה בחלונות הראווה – היא לא משפיעה על חשבון הבנק שלכם. אפשר להסתפק בהתפעלות מהתצוגות המרהיבות.

הרובע ה-16

ברובע ה-16 מרבית המסחר מתקיים ב-RUE DE PASSY ו-RUE DE LA POMPE. ברח’ פאסי קונים בעיקר צרפתים וכמעט לא תראו שם תיירים, אבל הוא מקום מצוין לקניות – זהו רחוב הקניות העיקרי של הרובע היוקרתי והשקט הזה. יש בו קצת מכל דבר. תמצאו שם גם מספר לא קטן של רשתות מפורסמות, כמו: זארה, גאפ, סליו ועוד וחנות הקוסמטיקה ספורה. באותו רחוב נמצא בית כלבו שכונתי החביב על המקומיים, בשם FRANK ET FILS.

מטרו: PASSY.

מגדל אייפל והסביבה – רבעים 7, 15

ככלל, הרבעים 7 ו-15 הם לא רבעים שבאים אליהם במיוחד כדי לערוך קניות, אולם בכל זאת ברובע ה-7 יש כמה רחובות שמאד נעים לשוטט בהם ויש שם בהחלט מה לקנות, כמו למשל: RUE CLER, RUE DU BAC, ו-RUE DE SEVRES.

ברובע ה-15 מומלץ RUE DU COMMERCE, עם חנויות של רשתות וגם חנויות פרטיות קטנות, לא רק של ביגוד.

לה-בון-מרשה LE BON MARCHE

בית הכלבו הגדול ביותר בגדה השמאלית. נוסד בשנת 1852 על ידי גוסטב אייפל. הכלבו כולל בין היתר חנויות מעצבים, כלי בית, צעצועים, ספרים וגם היכל אוכל ענק בשם LA GRANDE EPICERIE DE PARIS שהוא למעשה סופרמרקט ענק, או אם תרצו – חנות המכולת הגדולה ביותר בעיר, בה אפשר לרכוש מאכלים ומעדנים מיוחדים ממדינות שונות.

מחלקות הגורמה מהוות פיתוי שקשה לעמוד בו. נמצא ברובע ה-7 ב- RUE DE SEVRES מס’ 24 וכניסה נוספת ב- RUE BABYLONE מס’ 5.

מטרו: SEVRES BABYLONE.

מרכז מסחרי BEAUGRENELLE

מרכז מסחרי ידידותי שתופס בשנים האחרונות תנופה מצוי ברובע ה-15 לא רחוק מפסל החירות. RUE LINOIS 12.

מטרו: CHARLES MICHELS.

RUE CLER

רחוב קלר ברובע ה-7 הוא מיני שוק ססגוני באחד האזורים העשירים של פריז בו מתגוררים עובדי ציבור ודיפלומטים רבים ועל כן המחירים שם בהתאם.

מטרו: ECOLE MILITAIRE.

BEAUPASSAGE

פסאז’ חדש שהוקם לאחרונה ברובע ה-7 עם מספר חנויות ובתי קפה. נמצא ב- RUE DE GRENELLE 55-57 (לא רחוק מ- RUE DU BAC).

מטרו: SEVRES BABYLONE.

מזרח העיר – רבעים 11, 12, 20

ברסי וילג’

ברסי וילג. צילום: יואל תמנליס.
ברסי וילג. צילום: יואל תמנליס.

אזור של מרתפים ומחסנים לשעבר ששופץ היטב והפך למדרחוב ברובע ה-12 ובו כמה עשרות חנויות, מסעדות ובתי קפה. המדרחוב בנוי מאבן לבנה חריגה בנוף הפריזאי הוותיק. המקום חביב, שונה, נעים ומרגיע. אפשר להגיע אליו ישירות באמצעות קו 14 במטרו אל תחנת COUR ST-EMILION.

שוק הבסטיליה

שוק צנוע ברובע ה-11. פתוח בימי חמישי וראשון בשעות הבוקר והצהריים המוקדמות. נמצא בבולבאר RICHARD LENOIR. מטרו: BASTILLE.

MARCHE D’ALIGRE

שוק שכונתי ססגוני ופופולרי עם אווירה נעימה למדי ובו שילוב של שוק מקורה, שוק איכרים פתוח ושוק פשפשים. מזכיר שווקים ערביים, הומה בעיקר בסופי שבוע וזול. בין היתר תמצאו כאן: מבחר פירות וירקות, דגים, חפצים משומשים רבים, מוצרי טבע, גבינות, יינות, ריבות, עתיקות, המון “פיצ’פקס” ועוד.

תמצאו בו בעיקר תושבים מקומיים ומעט תיירים. נמצא בכיכר D’ALIGRE ברובע ה-12. השוק פתוח מדי יום (עם הפסקת צהריים). בימי שני סגור.

מטרו: LEDRU ROLLIN.

ויאדוק דה זאר

ויאדוק דה אר. צילם: יואל תמנליס
ויאדוק דה אר. צילם: יואל תמנליס

ברובע ה-12, מתחת לטיילת ולקשתות המסילה העשויות מאבנים ורודות, מחכה לחובבי האמנות והאסתטיקה שבינינו חוויה מיוחדת – המקום נקרא VIADUC DES ARTS ובו כ-50 חנויות וסדנאות עם גלריות לאמנות, חנויות לעיצוב הבית, בתי מלאכה של אמנים מתחומים שונים, חנויות ומפעלים זעירים של מעצבי פנים, חנויות לעתיקות, נגרים, שטיחי קיר, צורפים ועוד.

מגיעים לכאן דרך כיכר הבסטיליה. לצד בנין האופרה החדשה הולכים ברחוב DAUMENSIL לכוון גאר-דה-ליון ולכל אורכו של הרחוב מצדו השמאלי ניתן לראות את החנויות ובתי המלאכה החדישים והייחודיים.

מטרו: BASTILLE או GARE DE LYON.

שוק הפשפשים של MONTREUIL

ברובע ה-20 שוק פשפשים המונה כ-500 דוכנים עם הרבה גרוטאות מכל הסוגים וגם: בגדים מיד שנייה, נעליים, מצעים, כובעים, בגדי מעצבים, תכשיטים, כלי מטבח, מנורות, רהיטים ומכשירי חשמל שונים. רוב הלקוחות הם פשוטי העם והמחירים בהתאם. כמעט ואין כאן תיירים. בכל מקרה, השוק הזה לא ממש מתאים לנסיכות. פתוח שבת, ראשון, שני.

מטרו: PORTE DE MONTREUIL

מונפרנאס ודרום העיר – רבעים 13-14

מרכז מסחרי מונפרנאס

מרכז בגודל בינוני שוכן לרגלי מגדל מונפרנאס המפורסם החוצה בין הרובע ה-14 לרובע ה-15. במרכז מצוי סניף של גאלרי לאפייט וסניף גדול של C&A. כתובת: RUE DU DEPART 10.

מטרו: MONTPARNASSE BIENVENUE

RUE DE RENNES

רחוב דה רן. צילם: יואל תמנליס.
רחוב דה רן. צילם: יואל תמנליס.

ממגדל מונפרנאס לכיוון צפון, לעבר הרובע ה-6, יוצא רח’ דה-רן – אחד מרחובות הקניות המוצלחים בפריז. הוא למעשה הרחוב המסחרי המרכזי של האזור. יש בו משני צדיו מבחר גדול של חנויות ובוטיקים, רבים מהם להלבשה, כולל חנויות של מספר רשתות גדולות. כמו כן תמצאו במקום סניף גדול של רשת FNAC בו נמכרים ספרים, דיסקים, מוצרי אלקטרוניקה, צילום, מחשבים ועוד. והכל במחירים סבירים.

מרכז מסחרי ITALIE DEUX

זהו מרכז מסחרי יחסית גדול ברובע ה-13 המכיל 130 חנויות. בין היתר נמצא כאן סניף זול של טאטי. נמצא בכיכר ד’איטלי.

מטרו: PLACE D’ITALIE.

שוק הפשפשים של PORTE DE VANVES

שוק של 380 דוכנים עם אווירה נעימה ומיוחדת ברובע ה-14. קטן בהרבה מאחיו שבצפון העיר אך חביב למדי. משתרע על פני שתי שדרות עיקריות: AV. GEORGES LAFENESTRE ו- AV. MARC SANGNIER. תמצאו כאן נעליים, בגדים, תיקים, כלי בית ועוד. פתוח בימי שבת וראשון בבוקר.

מטרו: PORTE DE VANVES.

MARCHE DE LA CREATION PARIS MONTPARNASSE

שוק האומנים של אדגר קינה. צילם: יואל תמנליס
שוק האומנים של אדגר קינה. צילם: יואל תמנליס

אחד השווקים השכונתיים החביבים ביותר בעיר. למרות שאינו מוכר למרבית התיירים הוא שוקק חיים ובעל אווירה נעימה ביותר. משתרע ממגדל מונפרנאס ועד לכניסה לבית הקברות ב בולבאר EDGAR QUINET ברובע ה-14. פתוח בימי שבת וראשון. בשבתות זהו שוק למזון ולכלי בית ובימי ראשון המקום הופך לשוק לדברי אמנות לציירים, פסלים, תכשיטנים ואמנים אחרים.

מטרו: EDGAR QUINET.

RUE D’ALESIA

רחוב ארוך גדוש חנויות ברובע ה-15 במטרו: ALESIA. ניתן למצוא כאן עודפים של בגדי מעצבים וביגוד עם פגמים קלים במחירים מוזלים וחנויות ביגוד ואביזרי אופנה רגילות.

אזור מונמארטר וצפון העיר – רבעים 17-19

מרכז הקניות של פאלה דה קונגרה

מגוון חנויות המצויות מתחת למלון קונקורד-לאפאייט הענק ברובע ה-17.

מטרו: PORTE MAILLOT.

קניון VILL’UP

קניון מודרני חדיש ברובע ה-19 של העיר בתוך לה-וילט.

מטרו: PORTE DE LA VILLETTE.

שוק הפשפשים בסנט-אואן

שוק הפשפשים סנט-אואן. צילם: יואל תמנליס.
שוק הפשפשים סנט-אואן. צילם: יואל תמנליס.

אם אתם חובבי שווקים גדולים זה המקום שלכם. LE MARCHE AUX PUCES DE ST OUEN – שוכן בצפון-מזרח פריז, צמוד לרובע ה-18, במרחק הליכה של 10 דקות ממטרו: PORTE DE CLIGNANCOURT. פתוח בימי שבת, ראשון ושני בבוקר.

זהו שוק הפשפשים הגדול בפריז ובאירופה בכלל. מצויים בו למעלה מ-2,500 דוכנים המתפרשים לאורך 6 קילומטרים. מדובר למעשה בקומפלקס ענק של שווקים המחולק לשטחי התמחות: חפצי אומנות, רהיטים, סוחרי עתיקות, ספרים, הדפסים, כלי חרסינה, ציורים, תכשיטים, אהילים, חפצי כסף, אופנה, טקסטיל, ביגוד וכו’. כמו בכל שוק פשפשים, יש לשים לב לטיב הסחורה, שכן יש דברים חדשים ואיכותיים אך גם סחורות פגומות, יד שנייה והרבה סמרטוטים.

ניתן וצריך להתמקח על המחיר, כי מבחינות רבות שוק זה ידוע כ”מלכודת תיירים”. וגם: כדאי להיזהר מאוד מכייסים.

מטרו: PORTE DE CLIGNANCOURT

TATI

TATI: חנות עממית ופופולרית בקרב שוחרי מציאות, אבל לדעתי לא בשביל זה באתם לפריז. החנות זולה במיוחד אך כמובן שמדובר בסחורות פשוטות ולא בסחורות יוקרתיות. מוצרי טקסטיל, לנשים, גברים וילדים, נעליים, כלי בית, צעצועים ועוד. רוב הסחורה כאמור לא איכותית, אך ניתן למצוא גם מציאות. החנות ברובע ה-18 בבולבאר ROCHECHOUART מס 4 ומס’ 24. שמרו היטב את התיקים והכיסים שלכם, שכן בסביבה הזו הכייסים חוגגים.

מטרו: ANVERS או BARBES ROCHECHOUART

מרכזי קניות מחוץ לפריז

LA VALLEE VILLAGE

שדרה פתוחה של כ-90 חנויות היוצרות אאוטלט גדול ויוקרתי השוכן מחוץ לפריז במרחק נסיעה של כ-50 דקות באוטובוס (באזור דיסנילנד פריז). מכיל חנויות עודפים של חברות מותגים מפורסמות רבות המוכרות כאן בהנחה של 30 אחוז. כתובת: COURS DE LA GARONNE 3, במקום שנקרא SERRIS מזרחית לפריז. בעלי רכב פרטי יכולים להגיע מפריז באמצעות כביש A4.

המרכז מקיים הסעות מיוחדות בתשלום פעמיים ביום. ההסעות יוצאות מ-PLACE DES PYRAMIDES ואפשר לתאם הסעה דרך אתר האינטרנט של המקום. פרטים בטלפון: 01-60423500. ניתן להגיע גם ברכבת הפרברים ה-RER קו 4A.

VAL D’EUROPE

קניון נוסף יחסית זול באזור דיסנילנד ובו כ-130 חנויות, כולל חנות גדולה מאוד של PRIMARK. כתובת: 14 COURS DU DANUBE, ב- SERRIS. ניתן להגיע עם רכבת הפרברים ה-RER קו A ולרדת תחנה אחת לפני דיסנילנד.

קניון CRETEIL SOLEIL

קניון גדול הכולל חנות ענקית של פרימארק. זו חנות פרימארק הקרובה והנגישה ביותר לשוהים בפריז.

מטרו קו 8 CRETEIL PREFECTURE.

קניון ארבע העונות בלה-דפאנס

קניון ארבע העונות בלה דפאנס. צילם: יואל תמנליס
קניון ארבע העונות בלה דפאנס. צילם: יואל תמנליס

תענוג לסיים כתבה כזו עם המלצה חמה על הקניון הגדול והיפה ביותר בפריז. אמנם רובע לה-דפאנס ממוקם מעבר לכביש הפריפריק ולכן אינו נכלל בתוך הרבעים הרשמיים של העיר, אך הקניון הזה נגיש מאוד ובנסיעה קצרצרה במטרו מגיעים אליו.

מי שמבקש להקציב חצי יום לקניות בסביבה נעימה, איכותית ורבת אפשרויות, מומלץ לו להגיע לכאן. לדעתי, זהו מקום אידיאלי לרכז בו קניות. הקניון כולל מבחר גדול מאוד של חנויות מכל הגדלים ומכל הסוגים. כל הרשתות הבינלאומיות הגדולות וכל הרשתות הצרפתיות המפורסמות מיוצגות בו עם מבחר גדול. ההגעה עם מטרו קו 1 עד לתחנה הסופית LA DEFENSE GRANDE ARCHE.

מוזמנים ליצור איתי קשר

מתכננים טיול לצרפת?
מוזמנים להיכנס ל"ארגז הכלים" שלי שמכיל שורה של אתרים אמינים להזמנות מלונות, כרטיסים, רכבים וכל דבר נוסף שתזדקקו לו לבניית טיול מושלם.
רוצים לא לפספס אף כתבה?
הרשמו לעלון שלי ותתחילו לקבל כתבות מרתקות כל שבוע לאימייל. כבונוס אשמח גם לתת לכם בחינם את ההרצאה שלי "טיול בפריז בעקבות מולייר".​
הפרנקופיל
בואו נשמור על קשר

הכתבות המעניינות ביותר, מידע על טיולים בצרפת, הרצאות, ערבי שאנסונים ועוד דברים שפרנקופילים אוהבים אצלך במייל פעם (או מקסימום פעמיים) בשבוע.

ואם זה לא שכנע אותכם…

מי שנרשם כעת יקבל את הרצאה שלי על טיול בפריז בעקבות מולייר בחינם!