Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

קפה ז’אק – חזון, עיצוב, אמנות, תרבות, קולינריה וגם נוף מאת יוליה פריליק-ניב

קפה ז'אק – חזון, עיצוב, אמנות, תרבות, קולינריה וגם נוף מאת יוליה פריליק-ניב
זמן קריאה משוער: 3 דקות

האם המסעדה החדשה של השף אלן דוקאס במוזיאון קוואי בראני בפריז היא חלק מטרנד המסעדות במוזיאונים? האם היא מחווה ראויה לז’אק שיראק?

כמה ימים לפני ראש השנה של 2019 הלך לעולמו המדינאי הצרפתי ז’אק שיראק (Jacques Chirac). שיראק היה נשיא צרפת, ראש הממשלה וראש העיר פריז בעבר ושמו נקשר לשחיתות שלטונית וכך ירד מעל הבמה הפוליטית והציבורית. אולם הוא היה גם איש של חזון, מדינאי של פעם, שראה מעבר לקדנציה הקרובה או לכיסא האישי. גם אותם ראה בוודאי, אבל הוא גם פעל לא מעט למען העם שבחר בו. אחד המיזמים שנפתחו לאחרונה ונושאים את שמו, ללא קשר למותו אגב, הוא בית קפה מסעדה Café Jacques ולא מדובר בעוד בית קפה פריזאי. יש מאחוריו כמה וכמה עובדות מעניינות שמצדיקות סיקור וביקור במקום.

אלן דוקאס יוצר אוכל אלגנטי אך נגיש

אז על הצד הקולינרי של המסעדה אמון השף המהולל והמעוטר בכוכבי מישלן, אלן דוקאס (Alain Ducasse). הוא מגיש במקום אוכל אלגנטי, אלא מה, המבוסס על טריות ופשטות, כהגדרתו. על אף שדוקאס עומד בראש המסעדה, התמחור נגיש למדי ואפשר לסעוד כאן ארוחת צהריים מלאה ב-27 אירו הכוללת שתיים מהמנות הבאות – מנת פתיחה, מנה עיקרית וקינוח. שווה לכל הדעות. מנות בתפריט הרגיל מתומחרות ב-48-42 אירו לעיקרית ומ-15 אירו למנות קטנות ולסלטים. אגב, לפי האתר הרשמי של דוקאס, הוא חולש על לא פחות מ-69 בתי אוכל ברחבי העולם, מבתי קפה ובוטיקי שוקולד ועד מסעדות מפוארות בבתי מלון, מצרפת דרך יפן, סין וסינגפור ועד לאס וגאס.

קפה ז'אק. צילום Scab Design
קפה ז’אק. צילום Scab Design

את האוכל האלגנטי שלו מגיש דוקאס בחלל מעוצב לעילא, המשקיף למגדל האייפל, אחד האייקונים של העיר. בטח עכשיו כשכנסיית נוטרדאם בשיפוץ… על הצד העיצובי אחראי מעצב הפנים Aliénor Béchu מסטודיו Agence Volume ABC. המעצב בחר בשולחנות שיש ולהם שידך כיסאות עור דקי גזרה עם רגלי פליז של המותג האיטלקי SCAB וכל זה בחלל מודרני נקי, על גבי רצפת בטון מוחלק וויטרינות זכוכית רחבות מלוא העין. את הגינה האורבנית עיצב Gilles Clément. גם מי שיושב בחלל הפנימי ובטח מי שיושב בטרסה שבחוץ יכול להתרשם מהנוף של מגדל האייפל בעודו אוכל ממטעמי אחד השפים המפורסמים בעולם וכל זאת באווירה תרבותית ומהודקת למדי.

מוזיאון Quai Branly

המסעדה היא חלק מקומפלקס רחב – וכאן נכנס שיראק לתמונה. המסעדה שוכנת במוזיאון קוואי בראני – Quai Branly Museum המוקדש לאמנויות מאפריקה, אוקייניה, אסיה ואמריקה. זה מה ששיראק חלם עליו ופעל להקמתו מאז 1998. כרגע מוצגות במוזיאון תערוכת Paradise Palace העוסקת באמנות נייר מטאיוואן בהקשר של טקסי הלוויות ואשכבות (תוצג עד 27 באוקטובר) ותערוכת 20 YEARS OF COLLECTION ENRICHMENT שהיא כל מה שאינו אירופאי באמנות (תוצג עד יוני 2020). במסגרת התערוכה מוצגות כ-500 יצירות מגוונות שאצרו כ-12 אוצרי אמנות. זהו קמצוץ מאוסף אדיר של אמנות לא אירופאית הכוללת כ-78 אלף פריטים שיש ברשות המוזיאון האתני. חלל המסעדה מהווה במידה רבה קונטרסט למוצגים האתניים שבין כותלי המוזיאון, כך שבהחלט מדובר בשתי חוויות ויזואליות שונות.

להזמנת כרטיסים שיחסכו לכם עמידה בתור נא ללחוץ על הקישור הזה

מוזיאון Quai Branly. צילום: Cyrial Zannettacci
מוזיאון Quai Branly. צילום: Cyrial ZannettacciVue de la vitrine AM021 présentant les costumes de la “Diablada”.
Collection 70.2010.31*

מה אפשר לאכול לאחר שיטוט במוזיאון? מנות אסתטיות כמו שרימפס בקארי קוקוס פיקנטי, תרד ואורז בסמטי; נתח בקר עסיסי לצד פולנטה או גראטן; אגז בנדיקט עם סלמון מעושן; טארט לימון מרנג ובכלל יש ויטרינת קינוחים אטרקטיבית למדי; ועוד מנות, בהן גם צמחוניות וטבעוניות. יש גם מנה המוקדשת לשיראק – לחם בריוש מנוקד במיני זרעים, קציצה צמחונית עשויה מעדשים, תירס, שעועית, בצל ותבלינים, והכל מוגש עם סלט ירוק.
אוכל אנין ומעודן, נוף מרשים, עיצוב, תרבות ואמנות מעוררי חושים ופריז – לא נראה לנו שיש שילוב טוב מזה.

כמה מילים על יוליה פריליק-ניב

יוליה פריליק-ניב היא עיתונאית קולינריה, עיצוב וטיולים, בעלת אתר העיצוב www.goodesign.co.il

הפרנקופיל
בואו נשמור על קשר

הכתבות המעניינות ביותר, מידע על טיולים בצרפת, הרצאות, ערבי שאנסונים ועוד דברים שפרנקופילים אוהבים אצלך במייל פעם (או מקסימום פעמיים) בשבוע.

ואם זה לא שכנע אותכם…

מי שנרשם כעת יקבל את הרצאה שלי על טיול בפריז בעקבות מולייר בחינם!