זמן קריאה משוער: 5 דקות

לאחר שביקרנו ברובע המארה, הגיע הזמן לטייל בשני האיים של פריז וברובע הלטיני. מכיוון שמדובר במסלול ארוך מאוד החלטתי לחלק אותו לשניים. החלק הראשון מכיל את איל דה לה סיטה ( Île de la Cité) וסן לואי (Saint Louis) ואילו בחלקו השני של הטיול נטייל לאורך בולבאר סן ז’רמן ברובע הלטיני.

הפון נף ופלאס דופין

התחילו את המסלול בגדה הימנית ליד הפון נף (Pont Neuf). גשר זה, למרות שמו (“הגשר החדש”) הוא למעשה הגשר הותיק ביותר בעיר והראשון עליו לא נבנו בתי מגורים. חצו באיטיות את הגשר ונצלו את המיקום האסטרטגי על מנת לצלם תמונות של הסיין, הגשרים, הספינות שעוברות והבתים היפהפיים משני צידי הנהר. מצידו השני של הסיין תראו את פסלו של המלך הנרי ה-4, אשר הגיע לשם מכיכר הנצחונות (Place des Victories), לאחר שהוחלף בפיסלו של לואי ה-14 (בכלל, לכמה מהפסלים והמונומנטים בפריז יש נטייה לטייל ולעבור ממקום למקום בעיר. על כך אספר בפוסט עתידי).

המלך הנרי ה-4, היה רודף נשים לא קטן ואהב ללבוש בגדים בצבע ירוק. לכן אין זה מפתיע שהגן הקטן והמקסים, אשר נמצא בחצי אי מאחוריו נקרא Square Vert Galant (בתרגום חופשי האביר הירוק). אני ממליץ מאוד על טיול רגוע בגן ולכשאתם שם נסו לשכוח שפעם קראו למקום Ile de Juif (רחוב היהודים) וששם נשרף למוות ראש המסדר האחרון של הטמפלרים בשנת 1314…

כיכר Vert Galant
כיכר Vert Galant

לאחר שתסיימו לבקר בגן חזרו חזרה וכנסו לכיכר דופין (Place Dauphine), אחת מהכיכרות המקסימות ביותר בפריז לטעמי, אשר נבנתה על ידי הנרי ה-4 בשנת 1607 ונקראת על שם בנו יורש העצר הדופין, לעתיד לואי ה-13.

כיכר דופין
כיכר דופין

בכיכר זו חיו השחקנים המפורסמים איב מונטאן (Yves Montand) ואשתו סימון סיניורה (Simone Signoret) ויש בה מספר בתי קפה ומסעדות סימפטיות ואת אחד הסודות הכמוסים בפריז. מדובר במלון הנרי ה-4, אשר יחסית למיקום המדהים שלו מציע את אחד מהמחירים הזולים בעיר. למרות שהוא כבר לא זול כפי שהוא היה בעבר, הרי שעדיין קשה מאוד להשיג בו חדר ולרוב צריך להזמין מספר חודשים מראש.

הקונסיירז’רי וסן שאפל

לאחר שסיימתם לטייל בכיכר (ואולי לשתות איזו כוס קפה) אתם מוזמנים לצאת וללכת לאורך נהר הסיין לכיוון מזרח ובדרך להתרשם ממגדלי הקונסיירז’רי (Conciergerie). שמו של אחד מהמגדלים הללו הוא Bon Bec וניתן לתרגם אותו בתור “הפה הטוב” מכיוון ששימש כחדר חקירות בו פתחו האסירים את פיהם בעקבות העינויים שעברו. המשיכו עד שתגיעו להצטלבות עם Boulevard du Palais והתרשמו מהשעון הראשון בפריז. השעון המקורי נבנה במאה ה-14 ואילו הנוכחי נבנה בשנת 1585 לכבודו של המלך הנרי ה-3.

הקונסיירז'רי
הקונסיירז’רי כפי שנראה היום

כעת הזמן לבקר בקונסיירז’רי. מדובר בחלק ממתחם ארמון המלך הראשון, אשר הקדים את הלובר. הקונסיירז’ היה אחד מהתפקידים החשובים ביותר בארמון המלך מכיוון שהיה ראש הלישכה שלו. במהלך השנים הפך הקונסיירז’רי לבית כלא בו “התארחו” לא מעט מהאסירים המפורסמים ביותר (לדוגמא, המרקיזה דה ברינביליה). לשיא “תהילתו” הגיע הקונסיירז’רי בעת המהפכה הצרפתית ובו בילו מאות אסירים את ימיהם האחרונים לפני שהוצאו להורג (לא פלא שבתקופה זו כונה המקום “הפרוזדור למוות”). אם תבקרו במקום תזכו לראות חדר משמר מהמאה ה-14 ואת תאי האסירים, כולל תאה של האסירה המפורסמת ביותר שבילתה בקונסיירז’רי את ימיה האחרונים – מלכת צרפת, מארי אנטואנט.

לאחר שסיימתם לבקר בקונסיירז’רי לכו דרומה על Boulevard du Palais והתרשמו מבית המשפט, אשר נבנה ברובו בתקופת נפוליאון השלישי. לידו תמצאו את כנסיית הסן שאפל, אשר מהווה אתר חובה לכל אוהבי אומנות הוויטראז’ים הגותית. את הכנסייה בנה לואי ה-9 על מנת לאחסן את כתר הקוצים של ישו, אותו קנה במחיר מפולפל מסוחר מפוקפק. בכניסה ישנו תמיד תור, מכיוון שהכנסייה היא חלק ממתחם בית המשפט ולכן המבקרים בה צריכים לעבור בדיקות בטחוניות. אולם הציפייה בהחלט שווה את זה מכיוון שלאחר שתכנסו לכנסייה ותעלו לקומה השנייה תוכלו לחזות במראה המרהיב הבא:

כנסיית הסן שאפל - מבט מבפנים
כנסיית הסן שאפל – מבט מבפנים

כנסיית נוטראדם וסביבתה

צאו מכנסיית הסן שאפל והמשיכו הלאה לעבר כנסיית הנוטרדאם. בדרך אתם תעברו ליד בית החולים העתיק בפריז הפעיל עד היום, אשר נקרא Hotel Dieu (בית האלוהים). במשך שנים רבות היה נהוג לשים שם 3 חולים במיטה אחת (וזה עוד נחשב לוקסוס לעומת בתי חולים אחרים) ואמירה מקברית מתקופת הרנסאנס אמרה שבכל מיטה ישנו אדם אחד חולה, אחד גוסס ואחד מת (מה שמעיד על איכות שירותי הרפואה של התקופה). לאחר שעברתם את בית החולים והלכתם מזרחה תגיעו בסופו של דבר לעבר רחבת כנסיית נוטרה דאם.

כנסיית הנוטרה דאם
כנסיית הנוטרה דאם

על כנסיית נוטרה דאם ישנו פוסט נפרד. אולם, מה שמעניין לדעת הוא שרוב מה שאתם רואים נבנה במאה ה-19, כאשר ויולה לה דוק (Violet le Duc), מי שהיה אחראי על שיפוץ הכנסיה, החליט שלא מספיק לשחזר את מה שהיה אלא שתהיה זו הזדמנות מצויינת ליפות את הכנסייה ולהפוך אותה ליותר אותנטית… למרות זאת מדובר בכנסיה מקסימה ומומלץ לא רק לבקר בתוכה אלא ללכת סביבה ולראות את אגפיה השונים.

לאחר שסיימתם לבקר בכנסייה לכו לרחוב Cloitre Notre Dame, הנמצא בחלק הצפוני של הכנסייה וצפו בהערצה בתיירים המחכים בסבלנות לעלייה על מגדלי הכנסייה (אם אתם מעוניינים לעשות זאת נסו להגיע כמה שיותר מוקדם בבוקר מכיוון שכמות האנשים שיכולים לטפס על מגדלי הכנסייה היא מוגבלת וכתוצאה מכך התור מתקדם מאוד לאט). התעלמו מחנויות התיירים והמשיכו מזרחה עד שתראו משמאלכם את רחוב Chanoinesse. כנסו אל הרחוב בו גרו הקאנונים, אשר ניהלו את הכנסיה ולכן הרחוב נקרא על שמם. מדובר ברחוב צר המכיל לא מעט שכיות חמדה כפי שתוכלו לראות על המפה, ואם יתמזל מזלכם תוכלו להציץ לחצרות הבתים העתיקים.

חצר בית פרטי ברחוב שאנואנס
חצר בית פרטי ברחוב שאנואנס

טיילו בנחת ברחוב Chanoinesse ושימו לב במיוחד למסעדה היפהפיה Au Vieux Paris במספר 24 (התמונה שלה מעטרת את הפוסט בתחילתו) וחנות הקאפקייק לצידה.

חנות הקאפקייק ברחוב שאנואנס
חנות הקאפקייק ברחוב שאנואנס

המשיכו משם ל rue de la Colombe. מדובר באחד הרחובות העתיקים בפריז בפריז ותוכלו למצוא כאן מסעדה ששורשיה נטועים במאה ה-13. למסעדה הזאת ישנו סיפור מרתק בו מעורב בין השאר גם קארטוש (Cartouche 1693-1721) הפושע המפורסם ביותר של המאה ה-18. את הסיפור המלא ניתן לקרוא כאן.

משם המשיכו ל rue des Ursins ותהנו מהבתים העתיקים והסמטאות הרומנטיות. בסיום רחוב des Ursins תגיעו ל Rue Chantiers וממנו יתגלה לכם פתאום צריח כנסיית נוטרה דאם במלוא הדרו.

10449059_651047608307104_2027076561_n
צריח כנסיית הנוטרה דאם מרחוב דז אורסין
צריח כנסיית הנוטרה דאם מרחוב דז אורסין

מסלול טיול באיל סן לואי

לאחר שסיימתם לבקר באיל דה לה סיטה, הגיע הזמן לחצות את הגשר ולבקר באיל סן לואי. מכיוון שיש לא מעט מה לראות שם ולא מעט סיפורים לספר, החלטתי ליצור מסלול טיול מיוחד לרובע הזה. לכן הרשו לי להמליץ לכם להיכנס למסלול הטיול באיל סן לואי ואנחנו נתראה שם :-).

איזה ציון תתנו לכתבה?

ציון ממוצע 4 / 5. דירוג הכתבה: 3

אף אחד עוד לא דירג את הכתבה. רוצה להיות ראשונ/ה?

מצטער לראות שלא אהבת את הכתבה

אשמח מאוד לדעת מה לא אהבת בכתבה הזאת

איך אוכל לשפר את הכתבה?

הכתבות שהפרנקופילים הכי אהבו

ניווט מהיר

אהבתם את הכתבות? עזרו לי להמשיך ליצור תוכן איכותי והזמינו את מה שאתם צריכים לטיול (לינה, כרטיסים וכו’) דרך  “ארגז הכלים” שלי. 

דילוג לתוכן