קונקשן בפריז – מה לעשות אם יש לכם 5 שעות ומעלה בבירת צרפת?

זמן קריאה משוער: 8 דקות

לפני זמן מה התקשר אלי חבר טוב ואמר לי “אני נוסע לתאילנד ויש לי 6 שעות קונקשן בפריז, מה אתה ממליץ לי לעשות”? מיד נזכרתי באגדה האורבנית המפורסמת על התיירת האמריקאית שהגיעה למשרד התיירות בפריז ושאלה את הפקיד את אותה שאלה. “מדאם”, אמר הפקיד בטון רציני, “אני מציע לך ללכת אל גדות הסיין, להתיישב שם ולהתחיל לבכות”.

אז האם זה מה שהצעתי לחבר שלי? כמובן שלא 🙂

אחרי שביררתי עם מי הוא נוסע ובאילו שעות הוא יוכל להיות בפריז בניתי לו מסלול מיוחד ואת המסלול הזה אני רוצה לשתף אתכם למקרה שאתם או חברים שלכם מגיעים לפריז לפחות מ 24 שעות.

קונקשן בפריז – כמה הנחות יסוד לפני שנתחיל לטייל

המסלול שלפניכם בנוי על מספר הנחות יסוד ביחס לקונקשן שלכם. מאוד יתכן שחלק מההנחות הללו איננו רלוונטי אליכם. במקרה כזה נסו לאלתר עם המסלול על מנת להתאים אותו לצרכים שלכם ואם זה לא ילך אז אתם תמיד מוזמנים להציץ בעוד מסלולי טיול בפריז שיצרתי בעבר ולנסות להתאים אחד מהם לצרכים שלכם. אופציה נוספת תהיה ללכת לדף האטרקציות בפריז באתר, לבחור אטרקציה אחת, לבקר בה ולחזור לשדה התעופה.

אז לאחר כל ההקדמה הזאת הנה כמה הנחות היסוד שצריכות להתקיים בשביל מסלול הטיול הזה:

יש לכם קונקשן ארוך בפריז (מעל 5 שעות)

אם הקונקשן שלכם נמשך 4-5 שעות ומטה הייתי ממליץ לוותר על הרעיון של ליסוע לפריז ולהישאר בשדה התעופה. נכון, תיאורטית תוכלו להגיע משדה התעופה לפריז בתוך כחצי שעה ולחזור תוך חצי שעה בערך. אולם בפועל זה אף לא עובד ככה. תמיד יש סיכוי שתסתבכו ותגיעו למקום הלא נכון, הרכבת תאחר, תפרוץ שביתה פתאומית ועוד שאר מרעין בישין. אז חבל על העצבים והלחץ.

הגעתם למספר שעות קצר? לכו לשתות כוס קפה, בלו לכם בדיוטי פרי, קראו ספר ועלו על המטוס ליעד הבא שלכם. פריז תחכה לכם בסבלנות לפעם הבאה שתגיעו אליה.

אתם לא מגיעים באמצע הלילה

אם הגעתם בין השעות 22:00-04:00 ויש לכם רק כמה שעות אז הייתי ממליץ לכם לוותר. בשעות הלילה התחבורה הציבורית לא פועלת (היא מפסיקה ב 01:00) מה שהופך את העסק של הגעה משדה התעופה ואליו ליקר יחסית. תוסיפו לכך שפריז, להבדיל מתל אביב, היא לא ממש עיר ללא הפסקה ולקראת חצות רוב מקומות הבילוי נסגרים וחלקים רבים מהעיר מרגישים נטושים. אז אם חשבתם על סיור קונקשן בסגנון “חצות בפריז”, הייתי חושב על זה שוב.

אתם מגיעים לנמל התעופה Charles De Gaule

שארל דה גול הוא שדה התעופה הראשי של פריז ורוב הטיסות הבינלאומיות ליעדים רחוקים כגון יבשת אמריקה או המזרח הרחוק עוברות שם. היתרון הגדול של שדה התעופה הזה היא העובדה שהוא מחובר ברכבת פרברים ישירות למרכז פריז (קו RER B). זה מאפשר לכם להגיע למרכז פריז בתוך קצת יותר מחצי שעה (בתנאי שלקחתם את הרכבת הישירה ולא את רכבת המאסף שעוברת בלא מעט תחנות).

במידה שאתם מגיעים לשדה התעופה אורלי (Orly) תצטרכו לאלתר מעט על מנת להתאים את המסלול עליו אני עומד לכתוב להגעה משדה התעופה ואליו. אולם בשביל להבין את האילתור אני ממליץ לקרוא קודם את המסלול כמו שהוא ובסופו אכתוב לכם על השינויים הדרושים על מנת להתאים אותו לשדה התעופה אורלי.

המסלול שלפניכם הוא מסלול מודולרי

מכיוון שחלקכם יגיעו ל 5-6 ואחרים יגיעו ל 8-12 שעות ואף יותר ומכיוון שכל אחד הולך בקצב שלו העדפתי ליצור מסלול ארוך יחסית שיכול להתאים לאלו שהולכים מהר ונמצאים זמן רב יחסית בפריז. אולם, כפי שתראו, הוספתי במסלול כמה וכמה נקודות יציאה שמהן תוכלו להגיע לשדה התעופה בקלות. ככה תוכלו לקחת מהמסלול רק את החלקים הרלוונטיים ולהתאים אותו לקצב שלכם.

מסלול טיול בן 4-5 שעות לאנשים שעושים קונקשן בפריז

אז אחרי כל ההקדמות הללו הגיע הזמן למסלול עצמו. משדה התעופה שארל דה גול קחו לכם את רכבת ה RER B. התחנה נמצאת בטרמינל 2 ועל מנת להגיע אליה פשוט עקבו אחרי השלטים עם הכיתוב Gare SNCF. ניתן לקנות כרטיסים בתחנת הרכבת בקלות רבה באמצעות מכונות לשירות עצמי ואחרי שעשיתם זאת לכו לפלטפורמה הרלוונטית שם תחכה לכם הרכבת.

קונקשן בפריז - מפת מסלול הטיול. נא ללחוץ על התמונה על מנת לפתוח את המפה.
קונקשן בפריז – מפת מסלול הטיול. נא ללחוץ על התמונה על מנת לפתוח את המפה.

שימו לב: קחו אך ורק את הרכבת שנוסעת ישירות לפריז ולא את רכבת המאסף. כך תוכלו לחסוך לא מעט זמן כי רכבת הפרברים עוצרת בכל תחנה ותחנה מה שהופך אותה לאיטית במיוחד. תוכלו לדעת אם מדובר ברכבת מהירה או רכבת מאסף באמצעות צפייה במוניטור שמראה באילו תחנות הרכבת תעצור (ככל שיש פחות תחנות בין שדה התעופה ל Gare du Nord כך יותר טוב).

נא לרדת בתחנת Les Halles ולעלות על פני השטח לשער Porte Saint Eustache. התחלנו את הטיול!

רחוב מונטורגיי וכנסיית סנט אוסטאש

כנסיית סן אוסטאש - צילום: צבי חזנוב
כנסיית סן אוסטאש – צילום: צבי חזנוב

אחרי שיצאתם משער המטרו תראו לפניכם את כנסיית סן אוסטאש המפוארת שהיא בעיני אחת מ 10 הכנסיות בפריז שחובה לראות. במידה שהכנסייה פתוחה אתם מוזמנים להיכנס אליה ולהנות מיופיה המהמם וממוזיקה מצויינת (במקרה ומישהו מתאמן שם על העוגב).

אחרי שיצאתם מהכנסיה, אני מציע לכם למצוא מקום טוב לאכול בו (הרי אף אחד לא בונה על אוכל מטוסים, נכון?). לשמחתכם תגלו שרחוב מונטורגיי הוא אחד הרחובות הכי קולינאריים בפריז ותגלו בו שפע של בולנז’רי, פטיסרי ופרומז’רי. אם חשקה נפשכם בלאכול במסעדה הרשו לי להמליץ לכם על אחת משתי המסעדות הללו:

  • Au Pied du Cochon – מסעדה מיתולוגית של Les Halles מהימים שאירמה לה דוס הייתה מסתובבת שם ופועלים היו פורקים סחורה בשוק הסיטונאי והולכים לאכול שם מרק בצל. אז השוק הסיטונאי כבר מזמן עבר לראנז’יס אבל מרק הבצל המיתולוגי, שיש שיאמרו שהוא הכי טוב בפריז, נמצא עדיין שם.
  • Lobster Bar – נמצאת באותו רחוב כמו  Au pied du cochon אך במרחק של כמה דקות הליכה ממנו. מגישה פירות ים מצויינים במחירים סבירים לחלוטין.
  • Le Cochon à l’Oreille – ביסטרו צרפתי מצויין שנמצא מעט צפונית לסנט אוסטאש. חוץ מאוכל טוב ושירות לבבי תמצאו שם אריחים מצויירים שמראים לכם כיצד נראה השוק הסיטונאי בימים עברו.

הגשר החדש (Pont Neuf)

אחרי שסיימתם לאכול חזרו לכנסיית סנט אוסטאש וחצו את הפארק דרומה. לכו לכם דרומה ב rue de pont neuf ושימו לב שבמספר 31 תראו שלט המציין שכאן (כנראה) נולד המחזאי המפורסם מולייר (אחרים יטענו שהוא נולד בכלל ברחוב סנט אונורה 96 וגם שם יש שלט אולם הוא לא במסלול שלנו).

השלט ברחוב Pont Neuf 31, אשר גם הוא מציין שכאן נולד מולייר. מקור צילום: WIKIPEDIA.
השלט ברחוב Pont Neuf 31, אשר מציין שכאן נולד מולייר. מקור צילום: WIKIPEDIA.

המשיכו ישר אל הגשר וחצו אותו. אם תרצו ללמוד מעט על הגשר המיוחד הזה אתם מוזמנים להיכנס לכתבה פון נף (Pont Neuf) – הגשר המהפכני ששינה את פריז. זהו זמן מעולה להסתכל מערבה ולראות את הלובר את גשר האומנויות, הגדה השמאלית ואת מגדל אייפל.

הפון נף. צילם: יואל תמנליס
הפון נף. צילם: יואל תמנליס

אם תרצו לנוח מעט רדו למטה אל גינת Vert Galant ואם לא אז כנסו לכם אל כיכר דופין המקסימה (Place Dauphine), שם התגוררו איב מונטאן וסימון סיניורה. אם לא אכלתם כשביקרתם בסביבות רחוב מונטרגיי אתם מוזמנים לשבת ב La Rose de France, מסעדה חביבה מאוד שנמצאת בכיכר.

איל דה לה סיטה והנוטרדאם

אחרי שסיימתם לבקר בפלאס דופין לכו מזרחה על גדות הסיין עד שתגיעו אל Boulevard du Palais. שם תוכלו לראות בפינה את מגדל השעון העתיק ביותר בפריז. לכו דרומה בבולבאר והציצו אל המבנים המרשימים של בית המשפט והסן שאפל. אם יש לכם זמן, אם אין תור גדול בכניסה ומזג האוויר יפה, מומלץ להיכנס לכנסיית הסן שאפל. אופציה נוספת היא לבקר בשוק הפרחים שנמצא מזרחית לבית המשפט (יש לעבור את הכביש ולהמשיך ישר כאשר גבכם מופנה לבית המשפט). אם ביקרתם בשוק הפרחים (שביום א הופך לשוק הציפורים) חזרו אל הבולבאר פנו דרומה ולכו עד לגדת הסיין. שם תפנו מזרחה ולכו ישר עד שתגיעו לעבר כנסיית הנוטראדם.

עד לא מזמן הייתי ממליץ לכם לבקר בכנסיה אולם ב 15 באפריל עלתה הנוטרדאם באש וכרגע היא סגורה לקהל. במקום זאת אתם מומלצים ללכת מזרחה במקביל לצד הדרומי של הכנסייה עד שתגיעו לגשר הארכיבישופות (Pont de l’Archeveche).

מוס השוקולד של A. Lacroix
מוס השוקולד של A. Lacroix

חצו את הגשר לגדה השמאלית בעודכם צופים בכנסיית הנוטרדאם ובנזקים שנגרמו לה מהשריפה. אם המראה השרוף של הנוטרדאם גרם לכם לרצות לפצות את עצמכם באמצעות משהו מתוק, הרשו לי להמליץ על הפטיסרי המצויינת A. Lacroix שנמצאת ב 11 Quai de Montebello.

גן רנה ויויאני ו Shakespeare & Company

המשיכו מערבה ב Quai de Montebello וחצו את הכביש לעבר גן רנה ויויאני (Square Rene Viviani). אם מזג האוויר יפה ובא לכם לנוח מעט זה פשוט מקום נהדר הן בזכות הפרחים, הן בזכות הנוף לנוטרדאם והן בזכות העץ הכי עתיק בפריז שנמצא שם.

גינת רנה ויויאני כפי שנצפתה דרך מזרקת וואלס שנמצאת ממש קרוב לחנות Shakespeare & Company. צילם: צבי חזנוב
גינת רנה ויויאני כפי שנצפתה דרך מזרקת וואלס שנמצאת ממש קרוב לחנות Shakespeare & Company. צילם: צבי חזנוב

אחרי שתשסיימו להנות מהגן המקסים הזה אתם מוזמנים להמשיך מערבה אל חנות Shakespeare & Compnay. תוכלו למצוא שם חנות ספרים נהדרת ובית קפה חמוד (אם כל האוכל עד כה לא הספיק לכם). אם אינכם ביבליופילים אתם מוזמנים פשוט להמשיך מערבה עד שתגיעו לתחנת המטרו Saint Michel.

הציצו בשעון שלכם: האם הלא הגיעה השעה לחזור לשדה התעופה? אם כן, כנסו לתחנה וקחו את ה RER B לכיוון שדה התעופה Charles de Gaule. יש לכם עוד קצת זמן? אז בואו נמשיך.

מוזיאון קלוני, הסורבון וגני לוקסמבורג

לכו דרומה בבבולבאר סן מישל והציצו שמאלה על מנת לראות את המרחצאות הרומיים. המשיכו עוד מעט ולכו שמאלה אל rue de Somerard. תמצאו שם כיכר מקסימה ומשמאלה את מוזיאון קלוני לימי הביניים. אם יש לכם זמן אתם מוזמנים להיכנס למוזיאון ואם לא אז אפשר פשוט לשבת בגינה המקסימה שממול. ואם אתם כבר שם לכו לפסל של מישל דה מונטן, שפשפו את רגלו והביעו משאלה. אם זה עובד בשביל הסטודנטים של הסורבון, זה עוד יכול לעבוד בשבילכם :).

אחרי שסיימתם לשפשף את רגלו של מונטן חזרו ב rue des Écoles לעבר בולבאר סן מישל והמשיכו דרומה. משמאלכם תתגלה במלוא הדרה הכניסה הראשית לאוניברסיטה של פריז, הלא היא הסורבון. השומר לא יתן לכם להיכנס אבל אתם תוכלו לפחות להנות מהכיכר הנחמדה ומבתי הקפה שלה.

פסלון ה"סלפי" בגני לוקסמבורג. צילום: יואל תמנליס
פסלון ה”סלפי” בגני לוקסמבורג. צילום: יואל תמנליס

המשיכו שוב דרומה עד שתגיעו אל גני לוקסמבורג. אתם מוזמנים להיכנס ולהנות מאחד הגנים המקסימים ביותר של פריז. אם במקרה יש לכם זמן אתם מוזמנים לעשות את מסלול הטיול בגני לוקסמבורג שהכנתי בעזרתו האדיבה של יואל תמנליס.

הגיע הזמן לחזור לשדה התעופה? ממש מחוץ לגני לוקסמבורג נמצאת תחנה של RER B שתיקח אותכם לשארל דה גול. נשאר לכם עוד זמן ועוד כח ברגליים? המשיכו הלאה.

מונפרנאס

צאו מגני לוקסמבורג והמשיכו הלאה ב Avenue de l’Observatoire דרומה. תהנו מהגן והפסלים המקסימים בתוכו (חלקם של הפסל המפורסם Carpeaux עליו כתב עמירם צברי בכתבה הריקוד השערורייתי של קארפו). המשיכו עד לפסלו של הגנרל ניי ובית הקפה המפורסם La Closerie de Lilac שהיה אהוב מאוד על המינגווי. כאן יש לכם שתי אופציות:

La Closerie de Lilac. צילום: צבי חזנוב
La Closerie de Lilac. צילום: צבי חזנוב

אופציה ראשונה, במידה שיש לכם מספיק זמן היא לעשות את מסלול הטיול של מונפרנאס שמתחיל ממש לא  רחוק מכאן. במידה שאין לכם זמן או אנרגיות לזה כנסו לתחנת Port Royal וקחו לכם רכבת חזרה לשדה התעופה שארל דה גול.

כאן סיימנו את המסלול מקווה שנהניתם.

שתי שאלות שבוודאי יעלו בעקבות קריאת הכתבה הזאת

רגע לפני שנסיים הנה שתי שאלות שיש לי תחושה שלא מעט מכם ישאלו. אז הרשו לי “להקדים תרופה למכה” 🙂

מה קורה אם נוחתים בשדה התעופה אורלי (Orly)?

אתם בוודאי זוכרים שלפני שהתחלתי לפרט את המסלול אמרתי שהנחת היסוד שלי היא שתנחתו בשדה התעופה שארל דה גול. במידה ונחתתם באורלי אני ממליץ לכם לקחת את האוטובוס Orly Bus משדה התעופה לכיכר Denfert Rochereau. משם כנסו למטרו בעל אותו שם וקחו את הרכבת RER B לכיוון שדה התעופה שארל דה גול. רדו בתחנת Les Halles והתחילו את הטיול.

כשתרגישו שהגיע הזמן לחזור קחו רכבת RER B לכיוון דרום מתחנת סן מישל, גני לוקסמבורג או Port Royal, רדו ב Denfert Rocherau וקחו את ה Orly Bus לשדה התעופה. אופציה אחרת, אם לא בא לכם להסתובב יותר מידי בתחבורה ציבורית, היא פשוט לקחת Uber לשדה התעופה אורלי. זה לא יקר כל כך ואמור לקחת לכם כ 25 דקות (בהנחה שאין פקקים כמובן).

מה קורה אם מתחשק דווקא לעלות על מגדל אייפל?

במקרה כזה קחו משדה התעופה שארל דה גול את ה RER B עד תחנת Saint Michel. משם קחו RER C לכיוון וורסאי ורדו בתחנת מגדל אייפל. מכיוון שיש תורים גדולים והזמן שלכם הוא קצר במיוחד מומלץ בחום לקנות כרטיסים מראש. ניתן למצוא כל מיני אופציות לקניית כרטיסים בכתבה העוסקת באטרקציות ברובע השביעי.

אחרי שתעלו על מגדל אייפל, ובמידה שנשאר לכם מספיק זמן,אתם מוזמנים לעשות את מסלול הטיול בעקבות האר נובו שמתחיל לא כל כך רחוק ממגדל אייפל. לאמיצים ובעלי הזמן הפנוי מומלץ לעשות את מסלול הטיול בעקבות ג’וליה צ’יילד שיביא אתכם, בסופו של דבר, קרוב מאוד לתחנת Les Halles, שם תוכלו לקחת רכבת חזרה לשדה התעופה.

מוזמנים ליצור איתי קשר

מתכננים טיול לצרפת?
מוזמנים להיכנס ל"ארגז הכלים" שלי שמכיל שורה של אתרים אמינים להזמנות מלונות, כרטיסים, רכבים וכל דבר נוסף שתזדקקו לו לבניית טיול מושלם.
רוצים לא לפספס אף כתבה?
הרשמו לעלון שלי ותתחילו לקבל כתבות מרתקות כל שבוע לאימייל. כבונוס אשמח גם לתת לכם בחינם את ההרצאה שלי "טיול בפריז בעקבות מולייר".​
הפרנקופיל
בואו נשמור על קשר

הכתבות המעניינות ביותר, מידע על טיולים בצרפת, הרצאות, ערבי שאנסונים ועוד דברים שפרנקופילים אוהבים אצלך במייל פעם (או מקסימום פעמיים) בשבוע.

ואם זה לא שכנע אותכם…

מי שנרשם כעת יקבל את הרצאה שלי על טיול בפריז בעקבות מולייר בחינם!