יער ונסן בפריז – מסלול טיול ואטרקציות לכל המשפחה מאת יואל תמנליס

איפה כדאי להתגורר בפריז?

מתלבטים היכן הכי כדאי לישון בפריז? הכתבה הזאת תעשה לכם סדר.

מלונות מומלצים

תמצאו כאן שורה של מלונות מומלצים בכל רובע (כולל דיסנילנד פריז), לכל צורך ולכל תקציב.

דירות נופש

תמצאו כאן דירות מעולות לזוגות, משפחות קטנות וגדולות.

אטרקציות בפריז

מידע נרחב על כל האטרקציות של פריז (מוזיאונים, פארקים כנסיות וכו').

מוזיאונים

רכישת כרטיסים לכל המוזיאונים המובילים של פריז (לובר, פומפידו, אורסיי וכו').

מונומנטים

רכישת כרטיסים למגדל אייפל, שער הניצחון ומונומנטים נוספיים בפריז.

אטרקציות לילדים

רכישת כרטיסים לדיסני לנד פריז ועוד לא מעט אטרקציות שילדים אוהבים.

קברטים

תוכלו לקנות כאן כרטיסים למולן רוז', קרייזי הורס ועוד לא מעט מופעים שאסור לפספס.

כרטיסים למשחקי כדורגל

במידה ואתם אוהדים של קבוצת פריז סן ז'רמן תוכלו לקנות כרטיסים למשחקים באתר הזה.

מוזיקה קלאסית

תמצאו כאן כרטיסים לקונצרטים בכנסיות, אופרות וקונצרטים באולמות.

תחבורה ציבורית

כל מה שרציתם לדעת על המטרו, אוטובוסים, מוניות וכמובן כיצד קונים כרטיסים.

שייט על הסיין

מידע על כל סוגי השייט על הסיין (עם ארוחת ערב וללא).

אוטובוס תיירים

כל מה שאתם צריכים לדעת על מנת לגלות את פריז באמצעות 4 גלגלים.

השכרת רכב בפריז

באיזה אתר כדאי להזמין רכב? היכן כדאי לקחת ולהחזיר? טיפים לנסיעה בפריז ועוד.

סיורים מודרכים

תמצאו כאן את המדריכים דוברי עברית הטובים בפריז וגם סיורים מעולים בשפות אחרות.

סיורים מחוץ לפריז

מחפשים סיור יום למון סן מישל, ארמון ורסאי, עמק הלואר ועוד? תמצאו את הסיורים הכי שווים כאן.

מסלולי טיול בפריז

רוצים לגלות את עיר האורות בקצב שלכם? תמצאו כאן לא מעט מסלולי טיול בשכונות השונות של העיר ובעקבות אנשים מפורסמים.

סיורים קולינאריים

רוצים לגלות את המקומות הכי טעימים בפריז? תמצאו כאן מבחר של סיורים קולינאריים, שיגלו לכם את חנויות האוכל והשווקים הכי שווים ברובעים השונים של העיר.

מסעדות מומלצות

תמצאו כאן את המסעדות האהובות עלי בפריז. הרשימה מתעדכנת בכל פעם שאני מגיע לשם.

מסעדות כשרות

כאן תמצאו רשימה של מסעדות כשרות מכיוון שגם שומרי כשרות צריכים להנות מאוכל טוב בפריז.

שווקים

בכתבה הזאת תמצאו את השווקים שאני הכי אוהב בפריז.

איל דה פראנס

המחוז שנמצא מסביב לפריז ומכיל את ארמון ורסאי, יורודיסני, טירות ועיירות עתיקות.

אלזס

ממוקם במזרח צרפת ומכיל בתוכו את שטרסבורג, קולמר ועשרות כפרים ועיירות ציוריות.

בורגונדי

אחד ממחוזות היין החשובים ביותר בצרפת. תמצאו שם יקבים מפורסמים, ערים היסטוריות והמון ירוק.

בורדו והסביבה

בורדו היא עיר תוססת ויפהפייה ואילו הכפרים בסביבה, כגון סנט אמיליון, הם חגיגה לאוהבי היין.

ברטאן

אם אתם אוהבים נוף פראי, חופי ים וצוקים, וכמובן פירות ים וקרפים, הגעתם למקום הנכון.

דורדון

גן עדן לחובבי הקולינריה הצרפתית וההיסטוריה עם שפע של טירות, כפרים קסומים וכמובן פואה גרא.

האלפים הצרפתיים

לכאן מגיעים לא רק בשביל סקי בחורף. כפי שתגלו יש לאלפים לא מעט מה להציע גם בשאר השנה.

לוריין

הרבה יותר ממקום הולדתה של ז'אן ד'ארק, של קרב ורדן ושל קיש לוריין.

ליון והסביבה

בירת הקולינריה הצרפתית שמציעה למבקריה גם היסטוריה מרתקת, ארכיטקטורה ועוד.

נורמנדי

אחד המחוזות הפופולריים ביותר בצרפת. כשתקראו תבינו למה.

עמק הלואר

כאן תמצאו כמה מהטירות המפורסמות ביותר של צרפת.

פרובאנס

ים, כפרים ציוריים, שמש חמימה ומורשת קולינארית הפכו אותו לאחד המחוזות הפופולריים בצרפת.

הרצאות

תמצאו כאן שורה של הרצאות על ההיסטוריה, האומנות ואפילו האופנה של צרפת.

לימודי צרפתית

רוצים ללמוד צרפתית ולא יודעים היכן הכי כדאי? כאן תמצאו המלצות על שיעורים פרונטליים, שיעורים בזום ואפילו אפליקציות.

אומנות

כאן תמצאו כתבות מרתקות על התרומה האדירה של צרפת לציור, פיסול, ארכיטקטורה ולאומנות הפלסטית באופן כללי.

אופנה

צרפת היא מולדת האופנה וכאן תמצאו כתבות מעמיקות על כמה מהאנשים שאחראים לך, החל מרוז ברטאן ועד איב סן לורן ומעצבי האופנה של ימינו.

היסטוריה

ההיסטוריה של צרפת היא בעיני היסטוריה מרתקת בזכות האנשים הגדולי מהחיים שפעלו שם. אחרי שתקראו את עשרות הכתבות ההיסטוריות באתר גם אתם תסכימו איתי.

המטבח הצרפתי

מי היו השפים הכי חשובים בתולדות צרפת? כיצד נוצרו בצרפת כמה מהמהאכלים המפורסמים ביותר בעולם? את כל זאת ועוד תלמדו בחלק הזה של האתר.

מוזיקה צרפתית

מז'אן בטיסט לולי ועד אדית פיאף, ברברה, ז'אק ברל ואזנבור. אם אתם אוהבים מוזיקה צרפתית תמצאו כאן כתבות מרתקות ושעות של מוזיקה נפלאה.

קולנוע

בצרפת יצרו האחים לומייר את הקולנוע ומאז לא הפסיקו הצרפתים לספק לנו סרטים נפלאים. תוכלו לקרוא עליהם כאן.

מלטה

התגוררתי במלטה בין השנים 2018-2019 והיום אני שמח לחלוק אתכם מידע תיירותי חשוב, שישדרג את הביקור שלכם שם.

גרנזי

אי קטן וקסום שנמצא בין אנגליה לצרפת ובו התגוררתי בין 2016-2018. מומלץ בחום לאנשים שמעוניינים לנסוע למקומות בהם כמעט אף ישראלי לא ביקר.

ישראל

כאן תמצאו את כל מה שקורה בישראל וקשור לצרפת (מסעדות צרפתיות, מופעי שנסונים ועוד).

גילוי נאות לפני שנתחיל: כשאתם מזמינים מלון, כרטיסים לאטרקציות ורכבות או שוכרים רכב דרך הקישורים באתר, אני מקבל עמלה קטנה, אותה אני משקיע בשיפור מתמיד של התוכן וחווית השימוש. אשמח אם תוכלו לפרגן לי על ידי רכישת כל אלה דרכי. תוכלו לעשות זאת בקלות באמצעות הקישורים לכל אתרי ההזמנות המומלצים, אותם ניתן למצוא בדף הזה.

זמן קריאה משוער: 6 דקות

למעלה מ-400 פארקים וגנים הופכים את פריז לעיר ירוקה ונותנים מענה לתושבים ולתיירים המחפשים קצת שלווה, מנוחה וריחוק מלחצי העיר, הרעש וזיהום האוויר. בשני קצותיה, במערב ובמזרח, שוכנות ריאותיה הירוקות של העיר אשר שמשו בעבר כמקומות ציד למלכים – יער בולון (BOIS DE BOULOGNE) המפורסם במערב העיר ויער ונסן (BOIS DE VINCENNES) הגדול קצת יותר ומשום מה ידוע פחות, אך אטרקטיבי לא פחות, במזרחה של פריז.

שני היערות מעוצבים בסגנון אנגלי ובשניהם תמצאו אגמים מלאכותיים מרהיבים, אפשרות לשייט, מדשאות ענק, מסלולי רכיבה לאופניים ועל סוסים וקילומטרים רבים של שטחים מיוערים. בשניהם תוכלו לבלות לפחות יום שלם בחיק הטבע וליהנות ממפלט אידאלי מחיי העיר הסואנים.

המערה המלאכותית ביער ונסן. צילם: יואל תמנליס.
המערה המלאכותית ביער ונסן. צילם: יואל תמנליס.

בכתבה זו בחרתי להציג סיור ביער ונסן על היבטיו השונים, הבילויים והאטרקציות המוצעות בקרבו. היער נמצא כאמור במזרחה של העיר וגובל ברובע ה-12, למרות שבשנת 1999 בסופה עזה וחריגה בעוצמתה נפגעו בו עשרות אלפי עצים הרי שהוא עדיין מרשים ביותר. היער היה אהוב מאוד על מלכי צרפת שנהנו בימי הביניים לצוד במרחבים האינסופיים שלו. במאה ה-13 גודר היער על ידי פיליפ אוגוסט ה-2 כדי לשמש כשטח ציד. רק בשנת 1860 היער הוענק למדינה על ידי נפוליאון השלישי והפך לפארק ציבורי פתוח לכל. ביער משטחי דשא עצומים המשמשים כמקום נהדר לפיקניקים בימים יפים.

חשוב לציין שהמטרו ורכבת הפרברים ה-RER מגיעים רק לשולי הפארק וכדי לנוע בתוכו ממקום למקום יש להיעזר באוטובוס או ברכב פרטי או באופניים שכורים.

אגם DAUMESNIL

אגם דומניל. צילם יואל תמנליס.
אגם דומניל. צילם יואל תמנליס.

את הסיור נתחיל בתחנת המטרו PORTE DOREE (קו 8) משם בהליכה קצרה מאוד דרומה נעבור לצדו של פאלה דה לה פורט דורה אשר בעבר שימש כמוזיאון לאמנות אפריקנית ואוקיאנית, אך האוסף שלו הועבר למוזיאון ברנלי. בקומת הקרקע נותרו אקווריומים ענקיים וניתן לבקר בהם בתשלום. ביתר המבנה שוכן עכשיו מוזיאון ההיסטוריה של ההגירה.

במרחק הליכה קצרצר נגיע לאחד החלקים המרהיבים ביותר של היער – אגם DAUMESNIL – אגם דומניל הוא האגם הגדול ביותר בונסן והוא אחד המקומות האהובים עלי ביותר בפריז. אפשר לשכור כאן סירה ולבלות בשיט בשלווה וברוגע, אך מומלץ עוד יותר להקיף את האגם ברגל מצדו הימני, לחלוף על פני המרכז הבודהיסטי הסגור למבקרים רוב ימות השנה למעט בחגים בודהיסטיים, לעלות על הגשר ולטייל בשני האיים המיוחדים בהם נפגוש בעלי חיים רבים וצמחייה ענפה ופורחת.

הגשר מוביל אל אי DE REUILLY ובסמוך אליו מצד ימין תמצאו מבנה רומי עתיק ומתחתיו מערת נטיפים מלאכותית קטנה. במרחק קצר מכאן עומדת לרשותכם מסעדה. בין שני האיים מחבר גשר נוסף המוביל אל האי DE BERCY אם הגעתם בחודשי הסתיו תוכלו ליהנות ממרחבי ענק של שלכת צבעונית חריגה ביופייה.

אם הטיול שלכם מתקיים במקרה בחודשים אפריל-מאי בליווי ילדים אז הסעיף הבא תפור במיוחד עבורכם.

FOIRE DU TRONE

אגם דומניל וברקע מתקני הפואר דו טרון. צילם: יואל תמנליס
אגם דומניל וברקע מתקני הפואר דו טרון. צילם: יואל תמנליס

מדי שנה מראשית חודש אפריל ועד לסוף מאי מתקיים ב- PELOUSE DE REUILLY בקרבת אגם DAUMESNIL יריד השעשועים הגדול ביותר בצרפת הכולל רכבות שדים, גלגל ענק ומתקנים רבים אשר חלקם נחשבים “להופכי קיבה”. הכניסה למתחם היריד בחינם, התשלום לפי שימוש במתקנים. בכל מקרה, היזהרו מכייסים.

גן החיות

גן החיות של פריז. צילם: יואל תמנליס.
גן החיות של פריז. צילם: יואל תמנליס.

אם אתם אוהבי חיות או שהגעתם עם ילדים הרי שהיעד הבא שלכם הוא גן החיות הנמצא ממש סמוך לאגם. תזהו אותו באמצעות הסלע המלאכותי הענק המתנשא לגובה של כ-70 מטרים. גן החיות המשופץ הוא הגדול ביותר בצרפת ויש בו למעלה מ-1,000 בעלי חיים מכל הגדלים והסוגים. הגן נפתח מדי יום בשעה 09:30 ובחודשי החורף משעה 10:00. כרטיס במחיר מלא עולה 20 אירו. יקר אבל שווה.

קניית כרטיס לגן החיות

במידה ותרצו להזמין כרטיסים מראש ולא לעמוד בתור לקופות אתם מוזמנים להכנס לקישור הזה.

טירת ונסן

טירת ונסן. צילם: יואל תמנליס
טירת ונסן. צילם: יואל תמנליס

מסביבת גן החיות אתם יכולים לעלות על אוטובוס קו 46 אשר בנסיעה קצרה צפונה יוביל אתכם לאזור טירת ונסן ופארק הפרחים. CHATEAU DE VINCENNES אליו ניתן להגיע ממרכז פריז באמצעות קו 1 של המטרו מכונה ורסאי של ימי הביניים ובזכות המתחם המרשים שסביבו ליער ונסן יש עושר היסטורי גדול הרבה יותר מאחיו התאום – יער בולון.

הטירה היא סוג של תכשיט אדריכלי מימי הביניים חלקה מקורית וחלקה משוחזרת בצורה יוצאת דופן. סביב החומות מצויה תעלת מגן באורך כולל של יותר מקילומטר. הטירה המבוצרת נבנתה על ידי המלך פיליפ ה-4, והושלמה בשנת 1369 על ידי שארל ה-5. החל משנת 1652 הוסיף מאזארן המושל הממונה של ונסן, שורה של ביתנים מלכותיים סימטריים המקיפים את הרחבה המרכזית.

מגדל השמירה הראשי מהמאה ה-14 מתנשא לגובה של 52 מטר. מתחילת המאה ה-16 עבר המקום מספר גלגולים ושימש בין היתר כבית כלא וכמפעל לחרסינה. בימי נפוליאון הוסבה הטירה למחסן נשק ענק. בשנת 1660 בילה לואי ה-14 את ירח הדבש שלו בביתן המלך. המלך האנגלי הנרי החמישי מת כשהיה כלוא במקום, ואילו המרקיז דה סאד, דידרו ומיראבו נכלאו פה.

בשנת 1791 מנע לה-פאייט מההמון הזועם להרוס את המקום ובשנת 1814 סירב הגנרל דומניל להיכנע ולמסור את הטירה לידי בנות הברית. ב-1917 הוצאה כאן להורג המרגלת מאטה הארי.

במתחם מצויים היום שני מוזיאונים קטנים: מוזיאון הציידים ומוזיאון לסמלים צבאיים.

קניית כרטיס לטירת ונסן

במידה ותרצו לקנות כרטיסים לטירה ולמוזיאונים שלה מבלי לעמוד בתור, אתם מוזמנים להיכנס לקישור הזה.

הקפלה המלכותית

הקפלה המלכותית. צילם: יואל תמנליס.
הקפלה המלכותית. צילם: יואל תמנליס.

המלך שארל החמישי החל בבניית הקפלה במאה ה-14 אך בנייתה הושלמה רק במאה ה-16 על ידי אנרי ה-2. המבנה בסגנון גותי עוצב בהשראת כנסיית סנט שאפל המפורסמת ומשולבים בה וויטראז’ים מרהיבים עם תמונות אחרית הימים של יוחנן הקדוש וסצנות מיום הדין. הם שוחזרו וחודשו במהלך המאה ה-19. בקפלה חלונות שושנה מרהיבים ואולם תווך נאה למדי.

פארק הפרחים של פריז

פארק הפרחים. צילם: יואל תמנליס.
פארק הפרחים. צילם: יואל תמנליס.

בסיום הביקור במתחם המבוצר והמוקף חומה של הטירה, צאו מהכניסה האחורית, חצו את הכביש ותמצאו את עצמכם בכניסה ל- PARCE FLORAL DE PARIS המשתרע על פני למעלה מ-300 דונם ובו מאות סוגי פרחים וצמחים חלקם מיוחדים מאוד. הפארק הוקם בעקבות תערוכת הפרחים שנערכה כאן בשנת 1969.

ככלל, מדובר בשילוב יפהפה של אמנות וטבע. אופיו של הפארק משתנה בהתאם לעונות השנה, אולם במרכזו מצוי גן ארבע העונות הפורח כל השנה. מדובר למעשה בפארק בוטני גדול ומורכב בו מגוון של צמחים, עצים ופרחים. ניתן למצוא כאן מאות זני פרחים מכל הסוגים, הצבעים והגדלים. בין היתר: אירוסים, סחלבים, פרחי לוטוס, גן דליות מרשים, חבצלות מים וצמחי מרפא מיוחדים ומגוונים.

גן הפרחים מכיל בתוכו גם מגרש משחקים גדול להנאתם של הילדים. בערבי הקיץ מתקיימות במקום הופעות מוזיקליות ומספר פעמים בשנה מוצגות כאן תערוכות אמנות. הפארק נפתח מדי יום בשעה 09:30 בבוקר.

מה עוד ניתן לראות ביער ונסן?

אחרי שסיימתם את כל האטרקציות העיקריות של היער סביר להניח שאתם זקוקים למנוחה. אך אם יש לכם עוד כוח להמשיך או שאתם מבקשים להקדיש יום נוסף לאזור הנעים הזה, הרי שליער ונסן יש עוד כמה דברים מעניינים להציע.

אגם מינים (LAC DES MINIMES)

אגם מינים. צילם: יואל תמנליס.
אגם מינים. צילם: יואל תמנליס.

אגם מינים  הוא האגם השני בגודלו ביער ונמצא בחלקו הצפון מזרחי. מטיבי לכת יכולים להגיע אליו רגלית מפארק הפרחים או לחילופין לעלות על אוטובוס קו 114 ולרדת בתחנת PORTE JAUNE. מי שמבקש להגיע ישירות לאגם הזה ממרכז פריז יכול לעשות זאת באמצעות רכבת הפרברים ה- RER קו A2 ולרדת בתחנת FONTENAY-SOUS-BOIS.

לאגם מינים יש שלושה איים אשר רק לאחד מהם מחובר גשר להולכי רגל בפורט ז’ון. גם באגם זה ניתן לשכור סירה ולשוט סביב האיים.

אגם סן מאנדה

אגם סן מאנדה. צילום: יואל תמנליס.
אגם סן מאנדה. צילום: יואל תמנליס.

בצדו הצפון מערבי של היער מצוי LAC DE ST. MANDE זהו אגם קטן שקט ופסטורלי המשמש בעיקר את ילדי העיירה סן מאנדה. ההגעה לכאן באמצעות קן 1 של המטרו ולרדת שתי תחנות לפני הטירה בתחנת ST. MANDE TOURELLE.

היפודרום

אם אתם אוהבי הימורים או שאתם סתם מבקשים לצפות במרוץ סוסים אתם מוזמנים להיפודרום של יער ונסן השוכן בחלקו הדרום מזרחי של היער בקרבת נהר המארן. ההגעה לכאן באמצעות רכבת הפרברים ה- RER קו A2 ולרדת בתחנת JOINVILLE LE PONT. מרוצי הסוסים נערכים בערבים, מידע על מועדי המרוצים ניתן לקבל בטל: 0149771717.

כמה מילים על יואל תמנליס

יואל הוא פרנקופיל שמתגורר כיום במודיעין. מעבר להיותו עיתונאי הוא גם צלם ואם אתם מעוניינים להנות מתצלומי פריז היפהפיים שלו אתם מוזמנים להציץ בדף פריז דרך הזום. במידה ואתם רוצים לקרוא את הכתבות שהוא פירסם באתרכנסו לקישור הזה.

רוצים לא לפספס אף כתבה או אירוע פרנקופילי?
מחפשים אתרים מומלצים להזמנת מלונות וכרטיסים?
לא מצאתם את מה שחיפשתם?

מוזמנים לספר לחברים שלכם

ההיסטוריה של מגדל אייפל - ממונומנט שנוא לסמל של פריז
הצעה מיוחדת לקוראים של פרנקופילים אנונימיים

5% הנחה

על כרטיסים לאטרקציות ומופעים באתר TIQETS

כל מה שעליכם לעשות זה ללחוץ על הכפתור למטה ובעת מעמד הקנייה להכניס את הקוד FRANCOPHILE5

צבי חזנוב (הפרנקופיל)
בואו נשמור על קשר

הכתבות המעניינות ביותר, מידע על טיולים בצרפת, הרצאות, ערבי שאנסונים ועוד דברים שפרנקופילים אוהבים אצלך במייל פעם (או מקסימום פעמיים) בשבוע.

ואם זה לא שכנע אותכם…

מי שנרשם כעת יקבל את הרצאה שלי על טיול בפריז בעקבות מולייר בחינם!

דילוג לתוכן