אחת התלונות השכיחות ביותר של אנשים שנוסעים לפריז בפעם הראשונה היא עודף המידע שהם מקבלים בקבוצות הפייסבוק שעוסקות בצרפת בכלל ופריז בפרט. התוצאה היא בלבול וקושי ליצור מסלול טיול שלא הופך מהר מאוד ל”מסע כומתה” (או שמא נקרא לו “מסע בארט”), שבו מתרוצצים מאטרקציה לאטרקציה ולא מספיקים ליהנות.
בדיוק בשביל אותם אנשים, החלטתי לבנות את מסלול הטיול הזה, שבו השקעתי לא מעט מחשבה. המטרה שלו היא לאפשר למי שהגיע לפריז בפעם הראשונה לחוות את העיר, להגיע לאטרקציות העיקריות ובד בבד גם לגלות את פריז שמתחבאת מעט מהתיירים.
תוכנית הטיול שלפניכם היא מודולרית ואין באמת חשיבות לסדר הימים (רק שימו לב לא ללכת לאטרקציה מסוימת ביום שהיא סגורה). יתרה מזאת, אתם מוזמנים לשחק עם התוכנית הזאת ולשנות אותה בהתאם להעדפות שלכם. אם במקרה יש לכם פחות מ-7 ימים בפריז, אל דאגה: יצרתי בשבילכם גם תוכניות קצרות יותר, אותן תמצאו לקראת סוף הכתבה.
בואו נצא לדרך ונבנה בשבילכם תוכנית טיול מנצחת!
לפני שמתחילים – כמה דברים שכדאי להזמין מראש
אם כבר הזמנתם טיסה, מקום לינה וכרטיסים, אתם מוזמנים להמשיך הלאה לפרק הבא של הכתבה. אם אתם עדיין לא מוכנים לטיול, הנה כמה לינקים שיעזרו לכם:
לינה בפריז
זה הדבר הראשון שמזמינים לאחר שמזמינים טיסה. אם אינכם יודעים היכן כדאי להתגורר בפריז, אני ממליץ לכם לקרוא את הכתבה איפה כדאי לישון בפריז, שתעשה לכם סדר. לאחר שהחלטתם היכן תרצו להתגורר, תוכלו להיכנס לקישורים למטה, שם תמצאו המלצות על מלונות מעולים ודירות נופש.
כרטיסים לאטרקציות בפריז
האם חייבים לקנות כרטיסים לאטרקציות מראש? התשובה על כך היא שזה תלוי במידת הפופולריות של האטרקציה. אם אתם רוצים לטפס על מגדל אייפל, לבקר בדיסנילנד או לסייר במוזיאון הלובר, אז כן, חובה להזמין כרטיס מראש, ורצוי כמה שיותר מוקדם, כדי למנוע עוגמת נפש.
לעומת זאת, אם אתם הולכים לבקר אך ורק במוזיאונים קטנים כגון מוזיאון דלקרואה, אז אין שום צורך להזמין כרטיסים מראש, ותוכלו לעשות זאת בקופות מבלי לעמוד בתור יותר מדי זמן.
הנה הקישורים שיעזרו לכם להזמין כרטיסים לאטרקציות השונות:
- מוזיאונים (לובר, מוזיאון אורסיי וכו’)
- מונומנטים (שער הניצחון, מגדל אייפל וכו’)
- אטרקציות לילדים (כרטיסים ליורודיסני, פארק אסטריקס ועוד)
- שייט על הסיין
- אוטובוס תיירים
מופעים וקונצרטים
אם למוזיאונים ואטרקציות ניתן לקנות כרטיסים בקופה (למרות שזה לא תמיד מומלץ). הרי שלמופעים וקונצרטים חובה להזמין מקום מראש. הנה הכתבות שיעזרו לכם לעשות זאת:
סיורים מודרכים
אם זו הפעם הראשונה שלכם בפריז, אני ממליץ בחום לקחת סיור מודרך אחד לפחות, מכיוון שמדריך טוב יכול בזמן קצר לתת לכם רקע על העיר ומידע חשוב, שיעזור לכם בהמשך הטיול. כמובן שרצוי מאוד להזמין את ההדרכות כמה שיותר מוקדם, מכיוון שהלו”ז של המדריכים הטובים (ואצלי תמצאו רק את הקרם דה לה קרם) מתמלא מהר מאוד.
- סיורים מודרכים בפריז – כאן תמצאו מדריכים דוברי עברית ודוברי אנגלית, שיעזרו לכם לגלות את הרובעים השונים של עיר האורות.
- סיורים קולינריים – אם אתם פודיז שרוצים לגלות את הפטיסרי הכי טובים, להבין לעומק את ההיסטוריה הקולינרית של צרפת או לגלות שוקולטרי נסתרת שרק פריזאים מכירים, אלו בדיוק הסיורים שאתם צריכים.
- סיורים מחוץ לפריז – אם החלטתם לצאת ליום אחד מחוץ לפריז ולא מתחשק לכם לשכור רכב, אני ממליץ לכם בחום לקחת סיור מודרך, שיחסוך לכם את כאב הראש של הנהיגה בארץ זרה.
זהו, אלו היו כל הדברים שכדאי מאוד להזמין מראש. עכשיו הגיע הזמן לבנות את הטיול שלכם!
יום ראשון בפריז – רובע המארה
הסיבה שאני שם את רובע המארה ביום הראשון היא בזכות מוזיאון הקרנבלה, אשר מציג לכם את ההיסטוריה של עיר האורות במהלך כ-2,000 השנים האחרונות. אם אתם מחובבי ההיסטוריה, המוזיאון הזה הוא אוצר בלום והוא יאפשר לכם להבין טוב יותר את הסיפור מאחורי האטרקציות הבאות שתראו בפריז (את המוזיאון ניתן לכסות בכשעתיים). כמובן שאם אינכם מחובבי ההיסטוריה אתם מוזמנים לוותר עליו.
אז היכן במארה כדאי לכם לטייל? יש שני מסלולים עליהם אני ממליץ:
- המסלול הקלאסי – במסלול הזה תגלו את האטרקציות המרכזיות של רובע המארה ותבקרו הן בחלקו הצפוני והן בחלקו הדרומי. אם אתם מתעניינים יותר בפן היהודי של הרובע, אני ממליץ ללכת לבקר גם במוזיאון היהדות שבאוטל Saint Aignan, עליו עוד לא הספקתי לכתוב, וכמובן, לא לשכוח את Rue des Rosiers.
- המסלול המשלים – אם התאהבתם ברובע המארה והחלטתם להשקיע בו עוד חצי יום, אני ממליץ מאוד על המסלול הזה שעוקב אחרי מדאם דה סבינייה, אחת הנשים החשובות ביותר של המאה ה-17. במהלך המסלול הזה תגלו חלקים נוספים במארה הצפוני, אשר לא נמצאים במסלול הקודם.
במידה ותרצו למצוא מידע נוסף על רובע המארה, כולל מסלולי טיול נוספים שם, אתם מוזמנים להיכנס לדף רובע המארה באתר שלי.
יום שני בפריז – איל דה לה סיטה, הרובע הלטיני וסן ז’רמן (אם נשאר לכם זמן פנוי)
מומלץ לעשות את המסלול הזה ביום ראשון, על מנת ליהנות משוק הציפורים שבאיל דה לה סיטה. את היום הייתי מתחיל ביציאה ממטרו Cité, היכן שנמצא השוק. משם הייתי הולך לבקר בקונסייז’רי (לא חובה אבל רצוי) ובסנט שאפל (חובה – במיוחד אם מדובר ביום שטוף שמש). משם הייתי הולך אל קתדרלת נוטרדאם (כעת ניתן לצפות בה רק מבחוץ, אולם עד שלהי 2024 השיפוץ שלה אמור להסתיים ואז תוכלו גם להיכנס פנימה).
אחרי סיור קצר מסביב לכנסייה, הייתי שוקל גם גיחה לאיל סן לואי המקסים. את המחצית השנייה של היום כדאי להקדיש לרובע הלטיני ורובע סן ז’רמן. מומלץ מאוד לא לוותר על ביקור בגני לוקסמבורג והפנתיאון. אם אתם רוצים להרגיש תיירים ב-100%, אתם גם מוזמנים לשתות קפה ב-Deux Magots או בקפה Flore. המחיר יהיה רצחני ולקפה לא יהיה טעם מיוחד, אבל הי, תוכלו לסמן “וי” על כך שישבתם בבתי הקפה בהם ישבו סרטר ובובואר…
על אילו מסלולי טיול אני ממליץ בזמן טיולכם ברובע הלטיני?
- מסלול הטיול באיל דה לה סיטה ואיל סן לואי – המסלול אומנם מכיל חלקים אותם ניתן לסווג כ”פריז למתקדמים”, אולם הוא בהחלט מכיל את האטרציות המרכזיות של האזור כך שאתם מוזמנים לעשות אותו ככתבו וכלשונו או לוותר על חלקים ממנו.
- מסלול טיול ברובע הלטיני – המסלול הזה, כקודמו, מכיל את האטרקציות המרכזיות (גני לוקסמבורג, כנסיית סן ז’רמן דה פרה וכו’) אך גם קצת יותר. אתם בהחלט מוזמנים לדלג על המקומות שפחות מעניינים אותכם.
התלהבתם מהרובע הלטיני ורוצים לטייל בו עוד? אתם מוזמנים לנסות גם המסלולים “למתקדמים”:
- מסלול טיול בעקבות המינגווי – המסלול מיועד לא רק לאוהבי המינגווי, אלא לאלו שרוצים להכיר טוב יותר את הרובע הלטיני מכיוון שהוא מכיל חלקים שאינם מופיעים במסלול הקודם. את המסלול הזה מומלץ לעשות ביום ראשון, מכיוון שבשעה 11:00 מתאספים אנשים בתחתית רחוב מופטאר ומתחילים לשיר ולרקוד (מחזה מלבב).
- מסלול טיול בעקבות סארטר ובובואר – מסלול טיול לחובבי הזוג שעוד לא ביקרו קודם בפריז (יש כאלו?).
- מסלול טיול בפריס בעקבות בני אמדורסקי – מומלץ במיוחד אם אתם מחובבי הדודאים.
רוצים לקבל מידע נוסף על רובע סן ז’רמן? כנסו לדף סן ז’רמן דה פרה אצלי באתר ותמצאו שם המלצות ומסלולי טיול מעולים.
הערה: אם זהו היום הראשון שלכם בפריז , אני ממליץ לשלב בסוף היום שייט על הסיין (הסירות של Vedette de Pont Neuf עוגנות מתחת לפון נף שמחבר בין הגדה הימנית לאיל דה לה סיטה ולגדה השמאלית). זוהי דרך מעולה להכיר את האטרקציות העיקריות של פריז ועל הדרך לנוח מהדרך הארוכה שעשיתם מישראל.
יום שלישי – יוצאים מפריז אל ארמון ורסאי
אם יש לכם מספיק זמן כדי לשלב טיול מחוץ לפריז, אני ממליץ לעשות זאת באמצע הטיול. ככה תוכלו לבצע הפסקה קצרה מהבולבארים והאקשן של עיר האורות, על מנת שתוכלו להתחיל להתגעגע אליהם מעט. ואם יוצאים מפריז בפעם הראשונה, אז אין ספק שארמון ורסאי היא האופציה המועדפת. מדובר בארמון המרשים ביותר בצרפת (לטעמי) ומעבר לכך, הטיול בגנים שלו הוא חוויה מדהימה בזכות עצמה.
אל תתקמצנו בזמן וקחו יום שלם מהבוקר עד הערב בו תטיילו בארמון, בגנים ולבסוף תקנחו בארוחת ערב באחת ממסעדות העיירה המקסימה הזאת. אם ההיסטוריה של מארי אנטואנט מעניינת אותכם באופן מיוחד, אתם מוזמנים לנצל את ההזדמנות ולטייל בעקבותיה בארמון וגניו.
יום רביעי – חוזרים לפריז, אל הרובע השמיני והראשון
נתחיל את היום בשער הניצחון (ניתן להגיע אליו בקלות דרך המטרו – צריך לרדת בתחנה Charles de Gaules-Etoile). אני ממליץ בחום לעלות על שער הניצחון על מנת לקבל מראה פנורמי מרהיב של פריז (אפשר לקנות כרטיסים בקישור הזה).
אחרי שסיימתם, אתם מוזמנים לצעוד ברגל במורד שדירות השאנז אליזה. לחלופין, אם תחליטו לקחת את עצתי ולדלג על החלק הממוסחר והמכוער של השדרה, אז קחו קו מטרו מספר 1 ורדו בתחנה Champs-Élysées – Clemenceau. כאן מבחינתי מתחיל החלק הסימפטי של השאנז אליזה. בעודכם צועדים מזרחה תוכלו לראות את ה-Grand Palais וה-Petit Palais (שני המוזיאונים שנוצרו בשביל התערוכה של 1900) ואת גשר אלכסנדר השלישי היפהפה (שווה לעשות מעקף ולעלות על הגשר על מנת להתרשם ממנו מקרוב).
המשיכו מזרחה עד שתגיעו לכיכר קונקורד, אחת הכיכרות היפות בפריז, ובעודכם מתפעלים ממנה אתם מוזמנים להיזכר שבתקופת המהפכה הצרפתית נכרתו כאן ראשים…
וככה בלי לבהרגיש תגיעו לרובע הראשון. יש לי סימפטיה רבה לרובע הזה במיוחד, מכיוון שהתגוררתי בו יחד עם הורי בלא מעט טיולים שעשינו כשהייתי ילד. כאן כמובן אתם מוזמנים לבקר בלובר (אם לא שמעתם לעצתי הקודמת), פאלה רויאל וכמובן גני טיולרי שאותם אסור לפספס. אם אתם ביבליופילים, אל תפספסו את חנות הספרים Galignani שנמצאת ברחוב ריבולי ולמתעניינים באופנה – אל תפספסו את מסלול הטיול בעקבות קוקו שאנל שמתמקד ברובע הזה.
אם החלטתם לא לבקר בלובר (ביקור שיקח לפחות שעתיים מזמנכם ויכול להתארך עוד יותר) הרי בזמן שנחסך אני ממליץ ללכת לבקר בכיכר ונדום (אם לא ביקרתם בה במסגרת הטיול בעקבות קוקו שאנל) ומשם ללכת לטייל ב RUE ROYALE, על שלל החנויות היוקרתיות שלו ועד כנסיית המדלן.
לאחר מכן אתם מוזמנים ללכת ב Boulevard de la Madeleine היישר אל בית האופרה המפואר שנבנה על ידי שארל גרנייה. אני ממליץ בחום לבקר בו, אולם לפני שאתם עושים זאת, ודאו שלא מתקיימת במקום חזרה, מכיוון שאז לא תוכלו להיכנס לאולם הראשי – וחבל. את היום אתם מוזמנים לסיים בהיכלי השופינג גאלרי לאפייט ופרנטן, שנמצאים ממש מאחורי האופרה.
אם קצב ההליכה שלכם מהיר ונשאר לכם עוד זמן, הרי שאת המחצית השניייה של היום אני ממליץ לבלות במונמארטר. במידה ואתם נמצאים באופרה, אתם יכולים לחזור על עקבותיכם לכנסיית המדלן ושם בתחנת Madeleine, לקחת קו 12 ולרדת בתחנת Abbesses, על מנת להגיע היישר אל לב המונמרטר.
על מנת לטייל שם, הרשו לי להמליץ לכם על הכתבות הבאות:
- רובע מונמארטר (פריז) – קדושים מעונים, זונות ואומנים גדולים מהחיים – זאת היא כתבה שאני ממליץ לקרוא בבית, לפני שאתם מבקרים במקום, על מנת שתקבלו מעט רקע היסטורי ומידע חשוב שישדרגו את הסיור שלכם.
- מונמארטר של האומנים הגדולים – זהו מסלול הטיול הקלאסי של מונמארטר שיעזור לכם לכם לגלות את האטרקציות המרכזיות שלו. מצוין אם אתם מטיילים בפריז בפעם הראשונה.
- מסלול טיול בעקבות פיקאסו – במהלך המסלול הזה שמתרחש ברובו ברובע ה-18 אך מסתיים ברובע ה-3 תגלו את המקומות המרכזיים בהם חי ופעל פיקאסו עד שהפך למצליח ומפורסם בעקבות התמונה שלו “הגבירות מאביניון”.
- מסלול טיול קולינרי – אם אתם פחות מתעניינים באומנות ויותר בקולינריה, אתם מוזמנים ללכת בעקבותיה של פאני רוטשטיין ולגלות כמה מהפטיסרי הטובות ביותר במונמארטר.
- מסלול טיול בעקבות הסרט אמלי – הסרט אמלי, שמתרחש ברובו ברובע ה-18, הפך עם יציאתו לאחד הסרטים הצרפתיים המצליחים ביותר ובעיני אף לסרט הטוב ביותר שנוצר אי פעם בצרפת. באמצעות מסלול הטיול הזה, תגלו כמה מהמקומות הראשיים שהופיעו בסרט ולחוות מחדש את הקסם שלהם.
יום חמישי בפריז – מוזיאון אורסיי, ארמון האינוולידים, מגדל אייפל והמונמרטר
בואו נתחיל ממוזיאון אורסיי, אשר מציג את המאה ה-19 וראשית המאה ה-20. להבדיל מהלובר, זה בהחלט מוזיאון שניתן לעכל בקלות ולכן, אם אתם אוהבים יצירות אומנות מהתקופה הזאת (במיוחד אימפרסיוניסטים), אני ממליץ בחום על המוזיאון. משם לכו לאורך הסיין עד שתגיעו לארמון האינוולידים. מומלץ להיכנס לחצר ולהתרשם מהארכיטקטורה הצבאית ורצוי גם להיכנס לכנסייה הבארוקית הצמודה ולראות את קברו של נפוליאון.
האם שווה לבקר בשאר המוזיאונים במתחם? רק אם אתם חובבי היסטוריה צבאית. אחרי שתסיימו לבקר בארמון האינוולידים לכו לכם לעבר מגדל אייפל (לא תוכלו לפספס אותו) ומה שלא תעשו, אל תשאלו את הפריזאים כיצד להגיע אליו, כפי שניתן ללמוד בסרטון הבא :
אחרי שתטפסו (או שלא תטפסו) על מגדל אייפל, אני ממליץ לכם לבלות את המחצית השנייה של היום במונמרטר, אליו תוכלו להגיע באמצעות המטרו ולסיים אותו על פסגתו בסמוך לכנסיית הסקרה קר. על מנת לטייל שם, נסו את אחד מהמסלולים הבאים:
- מונמארטר של האומנים הגדולים – זהו מסלול הטיול הקלאסי של מונמארטר שיעזור לכם לכם לגלות את האטרקציות המרכזיות שלו. מצוין אם אתם מטיילים בפריז בפעם הראשונה.
- מסלול טיול בעקבות פיקאסו – במהלך המסלול הזה שמתרחש ברובו ברובע ה-18 אך מסתיים ברובע ה-3 תגלו את המקומות המרכזיים בהם חי ופעל פיקאסו עד שהפך למצליח ומפורסם בעקבות התמונה שלו “הגבירות מאביניון”.
- מסלול טיול קולינרי – אם אתם פחות מתעניינים באומנות ויותר בקולינריה, אתם מוזמנים ללכת בעקבותיה של פאני רוטשטיין ולגלות כמה מהפטיסרי הטובות ביותר במונמארטר.
- מסלול טיול בעקבות הסרט אמלי – הסרט אמלי, שמתרחש ברובו ברובע ה-18, הפך עם יציאתו לאחד הסרטים הצרפתיים המצליחים ביותר ובעיני אף לסרט הטוב ביותר שנוצר אי פעם בצרפת. באמצעות מסלול הטיול הזה, תגלו כמה מהמקומות הראשיים שהופיעו בסרט ולחוות מחדש את הקסם שלהם.
היום השישי – יורודיסני (אתם בטוחים שאתם חייבים ללכת לשם?!)
אם הגעתם לפריז עם ילדים, אז יש לכם תירוץ טוב להגיע למקום הזה, שרחוק מאוד מהרוח הפריזאית. אם הגעתם ללא ילדים, אז עשו טובה לעצמכם ותוותרו על ה”צלם בהיכל” הזה. זה לא שאני לא אוהב פארקי שעשועים, אבל פה מדובר במעין פלישה של תרבות אמריקאית, זרה לחלוטין לסביבה הצרפתית בה אתם נמצאים. אם בכל זאת חשקה נפשיכם במתחם שעשועים שכזה, מדוע שלא תנסו משהו יותר אותנטי בסגנון פארק אסטריקס?
טוב, לא שמעתם לעצותי והחלטתם בכל זאת ללכת לשם? אני ממליץ לכם בחום לקרוא את הכתבה על דיסנילנד פריז שכתבה איריס בוקר, ושמכילה את כל המידע שתזדקקו לו.
במידה ואתם מחפשים עוד אטרקציות לילדים, אני ממליץ בחום לקרוא את הכתבה הזאת.
היום השביעי בעיר פריס – יום שמוקדש כולו לכם
כולנו מכירים את סיפור הבריאה, בו ביום השביעי חדל אלוהים ממלאכתו והחליט לנוח. וזו בדיוק המטרה של היום השביעי והאחרון בטיול שלכם. זהו, סימנתם “וי” על האטרקציות הפריזאיות החשובות, התרוצצתם, טיילתם וחוויתם. אתם מוזמנים לטפוח לעצמכם על השכם.
עברתם את טירונות הפרנקופילים! ועכשיו מה שנותר לכם ביום האחרון, כמה שעות לפני שיוצאים לשדה התעופה, זה לחזור למקומות שאהבתם במיוחד, לעשות קצת קניות, לשתות קפה אחרון בבית הקפה השכונתי שלכם ו…להתחיל לתכנן את הטיול הבא שלכם לפריז.
מה קורה אם מגיעים לפריז לכמה ימים בלבד?
אני מבין שלא לכולם יש מספיק חופש על מנת לבלות שבוע בפריז. מכיוון שלא מעט אנשים שקראו את הכתבה הזאת פנו אלי ושאלו אותי מה אפשר לעשות אם יש להם רק 5 או 3 ימים בפריז, החלטתי לספק לכם הצעות לטיולים קצרים יותר.
מסלול טיול בפריז: 6 ימים
האמת שזה ממש קל. אם יש לכם 6 ימים מלאים בפריז, תוכלו לבצע את התוכנית בת השבוע שהצעתי ככתבה וכלשונה, מכיוון שהיום השביעי, כפי שראיתם, הוא יום “פתוח” בו אין לכם תוכניות מיוחדות.
מסלול טיול בפריז: 5 ימים
פה כבר צריך להתחיל לחתוך בתוכנית המקורית. העצה שלי היא לוותר על דיסנילנד פריז, ואם בשום פנים ואופן אינכם מעוניינים לעשות זאת, אז תוותרו על ארמון ורסאי (תוכלו לעשות אותו בפעם הבאה שתגיעו לצרפת ותטיילו לא רק בפריז אלא גם באיל דה פראנס).
מסלול טיול בפריז: 4 ימים
במקרה שיש לכם רק 4 ימים בפריז, הייתי ממליץ בחום רב לוותר גם על יורודיסני וגם על ארמון ורסאי, ולהשאיר אותם לטיול הבא שלכם. אם אתם ממש מתעקשים על אחד מהם, אז אין ברירה אלא לחתוך בבשר החי ולוותר על היום בו מטיילים באיל דה לה סיטה והרובע הלטיני. הסיבה שזה היום עליו המלצתי (בלב כבד) לוותר, היא בגלל שלא ניתן כרגע לבקר בכנסיית הנוטרדאם בגלל השריפה, מה שמקטין מהאטרקטיביות של האיל דה לה סיטה (לפחות למטיילים חדשים).
מסלול טיול סופר מקוצר בפריז: 3 ימים
טוב, זה באמת כואב על גבול הסדיסטי. פה כבר אין ברירה אלא לקצץ חזק ולהישאר עם הימים הבאים:
- יום ראשון – טיול במארה: אם במהלך הטיול אתם מרגישים תחושת מיצוי, תוכלו להקדיש למארה רק חצי יום ואז לרדת דרומה וליהנות מאיל סן לואי ואם נשאר זמן, אז בקרו ברובע הלטיני.
- יום שני – טיול ברובע השביעי (מוזיאון האורסיי, מגדל אייפל והמונמרטר): בגדול מדובר במסלול של היום החמישי במסלול המקורי בן השבוע.
- יום שלישי – משער הניצחון ועד האופרה: זהו המסלול של של היום הרביעי בתוכנית המקורית.
כפי שאתם רואים, מדובר בתוכנית שנוטה יותר לכיוון המונומנטים הגדולים (אחרת המצפון יהרוג אתכם). אולם אם אתם חושבים כמוני, ומבינים שמונומנטים זה לא הכל בחיים, הרי שתוכלו לוותר על היום של מגדל אייפל או שער הניצחון (או לפחות על חלק מהאתרים שרואים בימים הללו) ולבקר במקומות אחרים (על פי תחומי העניין שלכם).
יומיים בפריז?
חד משמעית: תוותרו. חבל על עוגמת הנפש. ביומיים לא באמת תספיקו לחוות את פריז, וכל מה שיישאר לכם מהטיול הזה זה תסכול. אם יש לכם רק יומיים, ותרו וסעו ליעד אחר. פריז תעמוד על תילה גם בעתיד, כשיהיו לכם יותר ימי חופש להשקיע בה.
לעומת זאת, אם הגעתם לפריז לכמה שעות עד יום אחד, אז דווקא יש לי הצעה בשבילכם. היכנסו לכתבה קונקשן בפריז ותגלו מסלול שייתן לכם לטעום ולו מעט מקסמה של עיר האורות, בהנחה שיש לכם לפחות 5 שעות פנויות.
מחפשים עוד מידע על פריז למתחילים?
האם כבר קראתם את הכתבה שלי פריז למתחילים? תמצאו שם ארגז כלים שיעזור לכם לתכנן את הטיול המושלם. כמו כן תמצאו שם כמה טיפים שיעזרו לכם להתחמק מכמה מה”מוקשים” שיכולים להרוס לכם את הטיול. אל תצאו לפריז לפני שתקראו אותם!