48 שעות טעימות בפריז: סיור קולינרי לקצרים בזמן
מאת מרים אדרי

0
(0)
תאריך עדכון אחרון: 09/03/24
זמן קריאה משוער: 11 דקות
48 שעות טעימות בפריז: סיור קולינרי לקצרים בזמן

איך מגלים את נפלאות הגורמה של פריז, החלום של כל פודי, בלי לבזבז זמן או לדלג על על מקומות שאסור לפספס? לאן הולכים, מה עושים, איפה מתחילים?

זה לא קל, בייחוד אם אתם יודעים שפריז היא גן עדן פתוח לחובבי הקולינריה. אין רחוב, פסז’, שדרה או שכונה בלי מאפיות, פטיסרי, שוקולטיירים, מעדניות ושאר דברים טעימים. העיר משופעת בשווקים, ביסטרו, בתי קפה, מסעדות ובראסרי – מגוון בלתי נתפס עם מנעד שנע בין סטנדרטי ונדוש למקורי ומיוחד.

כרגיל, אני כאן כדי לעשות עבורכם סדר בענייני פריז, ולהציע לכם את המסלולים הכי שווים ויעילים. מבקרים בפריז ל-48 שעות? הנה מה שכדאי לכם לעשות כדי לנצל את הזמן בצורה הכי טובה.

היום הראשון – רובע המארה

אני מציעה שתגיעו לתחנת המטרו סיינט פול (Saint-Paul) ותתחילו את מסלול ההליכה שלכם משם. לפני שאתם חוצים את רחוב (רו) דה ריבולי ונכנסים לרחובות שוקקי החיים של המארה, בצעו מעקף קטן לעבר נהר הסיין, בכיוון ההפוך, כדי להגיע למאפייה המצוינת Au Petit Versailles du Marais שנמצאת בכתובת 1 Rue Miron.  התפאורה שם מזכירה את זו של הטריאנון בארמון ורסאי ורק בשביל זה שווה לבקר שם. השף במקום הוא Meilleur Ouvrier de France – תו תקן של מצוינות.

משם, קפצו לדקה ברגל כדי לטעום את הבריוש הייחודי של  Les Merveilleux de Fred, בכתובת 24 Rue du Pont Louis-Philippe. אם לא בא לכם בריוש, אתם יכולים ליהנות כאן ממרנג מצופה – התמחות ייחודית של המקום. סיימתם? חזרו לרו דה ריבולי (Rue de Rivoli) וחצו אותו (השתמשו במעבר חציה והסתכלו היטב לשני הצדדים. אין כניסה לכלי רכב פרטיים, רק תחבורה ציבורית, אופניים ורכבי חירום).

סיור קולינארי בפלאס דה ווז’ והסביבה

המשיכו במעלה רו דה ריבולי ימינה, בכיוון הבסטיליה, ופנו שמאלה לרו דה טורן על מנת להגיע לפלאס דה ווז’ (Place des Vosges). כשתגיעו לשם, יש שתי נקודות גסטרונומיות שאתם לא רוצים להחמיץ:

האחת, Chez Carette, בית התה המפורסם שנמצא בקומת הקרקע של אחד מבתי המלון הפרטיים המרהיבים ביותר ב-Place des Vosges, בכתובת Carette 25 Place des Vosges. כאן תמצאו את כל המאפים הצרפתיים הקלאסיים, ושימו לב במיוחד למקרונים. סוגי התה שהם מציעים נפלאים, וגם השוקו החם. היכנסו פנימה לאווירה חמימה ונעימה, או שבו בחוץ כדי לתצפת על העוברים ושבים.

000 10
Chez Carette

נקודה שנייה היא בית התה ופאי הלימון של שף יאן בריס, ב-Hôtel Cours des Vosges, בכתובת  19 Place des Vosges. האחוזה הפרטית הזו הפכה למלון בוטיק יוקרתי עם 6 חדרים, כל אחד מהם מעוצב בסגנון שונה. בית התה הקטן שמהווה חלק מהמלון נעים מאוד בקיץ על המרפסת, והמאפים של השף טעימים במיוחד.

נמשיך אל Rue des Francs Bourgeois. אנחנו נמצאים בעורק מרכזי של רובע המארה. הרחוב מלא בניחוחות בשמים, פריטי אופנה וחנויות קונספט. במרכזו, מוזיאון קרנוולה, הלב ההיסטורי הפועם של פריז, שאירח פעם את Madame de Sévigné. 

חנויות אוכל שאסור לפספס ברובע היהודי והסביבה

עברו את המוזיאון ופנו שמאלה ל-rue Pavée. לפני הרובע היהודי, המשיכו ברחוב הזה עד מספר 14, ותגיעו לפטיסרי קטנה של השף כריסטוף אדם, שנקראת l’Éclair de genie. תמצאו כאן אקלרים לכל טעם וחשק, וגם שוקולדים המיוצרים במקום. את השוקולדים אפשר לקנות גם במעדניות שונות בפריז. 

המשיכו במעלה rue Pavée ופנו שמאלה ל-rue des Rosiers. הגעתם לרובע היהודי. הרחוב הזה יוביל אתכם לכיכר קטנה שנקראת Pletzel (ביידיש: הכיכר הקטנה), וממול תראו את La Boutique Jaune de Sacha Finkelsztajn – מעדנייה אשכנזית בצבע צהוב בולט.

לפני כן, עצרו ב-Florence KAHN boutique, והרשו לעצמכם ליהנות מהמטעמים של מזרח אירופה (כתובת: 24 rue des Ecouffes). לדעתי, החלות כאן הן הרולס רויס של החלות! עוגת הגבינה, השטרודלים וגם הפסטרמה – פשוט מעולים. בימים שמשיים, אתם יכולים לקנות מה שאתם רוצים מהחנות, ולשבת לארוחת טעימות על המרפסת. 

הרחוב ממשיך עם פטיסרי, מעדניות, מסעדות, בתי קפה, פלאפל ועוד מעדנים יהודיים וישראלים, אבל באמצע הרחוב יש פולש, מול L’As du Falafel – זהו Yann Couvreur וחנות המאפים הקטנה והיפה שלו, שכוללת גם בית תה, ואפילו גלידה בקיץ. קוברור הוא שף קינוחים צעיר שמתמחה במילפיי וניל (מילפיי פירושו אלף עלים, וזה העיקרון המנחה של המאפה הזה). הוא עבד בבתי המלון הפריזאים הגדולים ביותר, וגם בוורסאי, לפני שפתח מקום משלו. הקמיע שלו הוא שועל – קריצה לעובדה שהוא ג’ינג’י. כתובת: 23 bis rue des Rosiers.

MARAIS CHEF YANN COUVREUR

המשיכו לעבר סופה של שדרת דה רוזייה ופנו שמאלה ב-rue Vieille du Temple. גם כאן תמצאו חנויות רבות, ובתי קפה מיתולוגיים כמו “Les Philosophes”, “La Chaise au plafond” וגם Pick Clops, עם העיצוב המפורסם של המקום משנות החמישים.

הסודות הקולינריים של המארה המערבי

פנו ימינה ב-rue Sainte-Croix-de-la-Bretonnerie. כאן תוכלו למצוא בוטיקים טרנדיים, מספרות וחנויות משקפיים סופר-טרנדיות. המשיכו עד מספר 18, ותגיעו לבוטיק של פייר הרמה (Pierre Hermé). השף מפורסם בעיקר בשל העובדה שהוא מיתג מחדש והפך את המקרון לסנסציה עולמית. במקור, פייר הרמה מגיע מקולמאר שבאלזס, והוא נצר לשושלת של 4 דורות של שפים המתמחים במאפים. הוא קיבל פרסים רבים במהלך השנים, ופתח פטיסרי, חנויות שוקולד ושאר חנויות בוטיק בכל העולם. ב-2015 הוא אף נכנס למוזיאון Grévin, וגם ביקר לאחרונה בישראל.

000 8

המשיכו על rue Sainte-Croix-de-la-Bretonnerie ופנו ימינה ל-rue des Archives. גשו לפינה של rue des Archives/Rue Rambuteau ותגיעו לאחד השוקולטיירים הכי יצירתיים בצרפת – פטריק רוז’ה. הוא גם מפסל בשוקולד! כיום הוא בן 54, והוא בנם של אופים. הוא זכה בפרס MOF בשנת 2000, כיצרן שוקולד ארטיזנלי. חנויות השוקולד שלו נפלאות, השוקולד מעולה – חגיגה לחובבי הז’אנר. במסלול שלנו בסן ז’רמן יש גם סניף של רוז’ה.

אחרי שסיימתם לבקר ולטעום אצל Patrick Roger, המשיכו על rue Rambuteau למרחק קצר, עד שתגיעו ל-rue du Temple. פנו שמאלה והמשיכו בהליכה כמה דקות, עד שתגיעו ל-rue Saint-Merri. מימינכם נמצאת חנות הפטיסרי Bogato, בכתובת 5 rue Saint-Merri. תוכלו למצוא כאן מאפים ועוגות יום הולדת ומאפים לאירועים מיוחדים. יש כאן אביזרים מטורפים לחובבי אפייה, וכמובן עוגות שאפשר לאכול במקום.

000 9

לחנות יש בית קפה צמוד, שמחכה לכם שתבואו ליהנות מקפה מעולה (גם עם חלב לטבעונים), ושוקו חם עם מרשמלו לחובבי המתוק. אגב, פירוש המילה בוגאטו הוא “עוגה יפה”.

כמעט סיימנו את היום הראשון. המשיכו על רו סן מרי, ובמרחק של פחות מ-100 מטר, היכנסו לחנות/טרטוריה/מסעדה המטורפת – Eataly! קפיצה קטנה מצרפת לאיטליה, ואפילו לא צריך לעלות על מטוס. מי שמכיר את Eataly מניו יורק, העיקרון כאן זהה: פיצות, פסטות, פרמז’ן, בוראטה, מסקרפונה, לזניה, ריזוטו, פאנטון, לימונצ’לו, טראפלס כמהין, טיראמיסו… כל מה שאנחנו אוהבים מאיטליה, במקום אחד, ממש כאן בפריז.

000 11

הרשו לעצמכם להתפתות וקחו קצת מכל דבר, ואז שבו לכם בבר ותיהנו מהכל עם כוס טובה של קיאנטי, וכמובן כוס קפה איטלקית משובחת לקינוח. כשתסיימו, אם בכלל תצליחו לצאת מפתח הדלת הנכונה (יש כמה כניסות למתחם), תוכלו להמשיך בחצר קטנה ואלגנטית, שמובילה לחנות בגדים סקנדינבית ייחודית, Arket, שמשלבת גם בית קפה. בהחלט! קניות ואכילה בעת ובעונה אחת! כתובת החנות/קפה: 13 rue des Archives.

לחובבי גלידה טובה (מאוד מאוד) הנה תחנה אחרונה: La Glacerie du Chef glacier David Wesmaël (בכתובת 13 rue du Temple). בכניסה לחנות תתהו אם הגעתם לחנות תכשיטים יוקרתית או לגלידריה. הצגת הגלידות היא חגיגה לעיניים והטעימה – תענוג אמיתי!

בונוס

000 6

במרחק 20 דקות הליכה מהתחנה האחרונה של המסלול היומי – צעדו במעלה רו דה ריבולי בכיוון הלובר והקונקורד. פנו ימינה לעבר Place Colette וה-Comédie Française. חצו את ה-Royal Palace וצאו דרך הדלת הקטנה בקצה הגנים של הארמון. תגיעו לחנות השוקולד של שף מפורסם עם 6 כוכבי מישלן (!) – אלן דוקאס. Le Comptoir royal Alain Ducasse נמצאת בכתובת 11 rue des Petits-Champs. אתם יכולים לשתות כאן תה בתפאורה שמתאימה גם למארי אנטואנט ולטעום את כל השוקולדים המעולים. במקום מוגש גם בראנץ’ החל מ-12 בצהריים.

כל הלוקיישנים מהיום הראשון

  •  Au Petit Versailles du Marais – כתובת: 1 Rue Tiron.
  •  Les Merveilleux de Fred – כתובת: 24 Rue du Pont Louis-Philippe.
  • Chez Carette – כתובת: 25 Place des Vosges
  • Hôtel Cours des Vosges – כתובת:  19 Place des Vosges
  • l’Éclair de génie – כתובת: 14 rue Pavée
  • La Boutique Jaune de Sacha Finkelsztajn – כתובת: 27, rue des Rosiers
  • Florence KAHN boutique – כתובת: 24 rue des Ecouffes
  • Yann Couvreur – כתובת: 23 bis rue des Rosiers
  • Pierre Hermé – כתובת: 18 rue Sainte-Croix-de-la-Bretonnerie
  • Patrick Roger – כתובת: 43 rue des Archives
  • Bogato – כתובת: 5 rue Saint-Merri 
  • Eataly – כתובת: 37 rue Sainte-Croix de la Bretonnerie
  • Arket – כתובת: 13 rue des Archives
  • Le Comptoir royal Alain Ducasse – כתובת: 11 rue des Petits-Champs

היום השני – הרובע הלטיני וסן ז’רמן

מסע ברובע הלטיני ובסן ז’רמן דרך תחנות גורמה הוא כיף גדול! מעבר לשווקים, לחנויות, למפעלי השוקולד והגבינה, המאפיות והפטיסרי, המסלול מנוקד באתרים היסטוריים ותרבותיים, מונומנטים וכנסיות מרהיבות.

השלב האחרון של המסע הקולינרי שלכם הוא מסע ארכיאולוגי ותרבותי בפני עצמו – הטאג’ מאהל של הגסטרונומיה:  La Grande Epicerie de Paris.

סיור קולינרי ברובע הלטיני

אני מציעה להתחיל את ההליכה ברובע הלטיני ביציאה מתחנת המטרו Monge, שם תנחתו בכיכר של השוק השכונתי, Marché Monge. השוק פתוח בימי רביעי, שישי וראשון. בימים אחרים, אתם יכולים להתחיל את המסע בשוק Mouffetard, בתחנת Censier Daubenton (בכל יום מלבד יום שני).

צאו להליכה בשוק Monge הקטן! תמצאו מוכרי דגים עם סחורה מעולה, גבינות טובות, ירקות טריים ודוכנים עם סיידר ושאר מטעמים נפלאים. כשאתם מסיימים, לכו במעלה rue Monge לתחנת המטרו Cardinal Lemoine. בפינה של rue Monge ו-rue Cardinal Lemoine תמצאו את מאפיית Guyot המצוינת.

אי אפשר להתעלם מהעיצוב של המקום. הם זכו בפרס עבור הבגט המסורתי הטוב ביותר ב-2022, כך שבהחלט שווה להיכנס ולקנות לעצמכם בגט כהלכתו או כריך שעשוי מבגט שכזה, לטובת הפסקת גורמה אמיתית.

Baguettes Tradition Boulangerie Guyot
בגט של מאפיית Guyot – צילום: מרים אדרי

לאחר מכן, צעדו במעלה rue Cardinal Lemoine מצד שמאל שלכם, ופנו מיד ימינה ל-rue Clovis לכיוון הפנתיאון. קחו לכם הפסקה מול הפנתיאון והביטו לצד ימין – שם תוכלו להתפעל מבניין הפקולטה למשפטים, שהוא חלק מקומפלקס סורבון. משמאלכם – בית העירייה של הרובע החמישי בפריז.

התקדמו לצד שמאל של הפנתיאון, לאורך בניין העירייה של הרובע ה-5, וצעדו במעלה rue Clotilde. כך תגיעו ל-Place de l’Estrapade, בדיוק בכיכר שבה חיה “אמילי בפריז“, וזה גם המיקום של מסעדת השף החבר שלה, המאפייה בה היא קונה קרואסונים ובית הקפה שבו היא מבלה עם החברה שלה, מינדי.

אחרי שתצטלמו ותצלמו מספיק תמונות מהסביבה של אמילי בפריז, חזרו לפנתיאון והתקדמו לעבר גני לוקסמבורג, דרך rue Soufflot (הרחוב נקרא על שם Jacque-Germain Soufflot, ארכיטקט הפנתיאון). מצד ימין שלכם תוכלו לראות את המגדל והחומות של אוניברסיטת סורבון המפורסמת. כשתגיעו לגני לוקסמבורג, לכו לאורך rue de Medicis, לעבר Café le Rostand, שהוא מוסד בפני עצמו, שם תוכלו לעצור למשקה על הטרסה או בפנים, וליהנות מאווירת האר-דקו והנגיעות האוריינטליות.

סיור קולינארי ברובע סן ז’רמן

לאחר מכן, המשיכו על rue de Médicis לאורך גני לוקסמבורג, עד שתגיעו למוזיאון של הגנים. כאן תמצאו את Angelina café. פנו ימינה לרחוב מרוצף אבנים, rue Férou, שייקח אתכם ל-Place Saint-Sulpice והמזרקה והכנסיות המרהיבות שלו.  כנסיית  Saint-Sulpice מחליפה את קתדרלת נוטרדאם במהלך השיפוצים (אחרי השריפה הגדולה של 2019). כאן מקום מושבו הארכיבישוף החדש של פריז, שמונה לאחרונה על ידי האפיפיור. הארכיבישוף מייצג את הכנסייה הקתולית בצרפת.

YouTube video

לכו מסביב לכנסיית Saint-Sulpice ופנו לצד שמאל של הכנסייה. ב-rue Saint-Sulpice עד הפינה של rue Mabillon. תמצאו כאן שתי חנויות שוקולד איכותיות. 

הראשונה היא Chapon et la Chocolaterie המיתולוגית ב-34 rue Saint-Sulpice – שוקולטייר שהתפרסם בצרפת ובחו”ל מאז סוף שנות התשעים, ונחשב לאחד הטובים בעולם. פטריס שאפון, המייסד, מייצר את השוקולד בדרכים מסורתיות. מוצרי הדגל שלו, לטעמי: אבקת קקאו לאפייה ולשוקו חם, וטבלאות שוקולד מריר 75%, פרלינים עם מלח מעושן ופיסטוקים.

000 16

לא רחוק משם, במעלה rue Saint-Sulpice, תמצאו את חנות השוקולד  Patrick Roger בכתובת 2 Place Saint-Sulpice. רוז’ה הוא שוקולטייר לא פחות מפורסם, אותו גם פגשנו ביום הראשון של הסיור הקולינרי במארה. החנות לא גדולה, אבל מרשימה והיא נראית כמו גלריית אמנות מודרנית. אפשר ליהנות כאן מפסלי שוקולד מרשימים, וכמובן לטעום מבחר מהתוצרת המעולה.

000 17
החנות של פטריק רוז’ה

לאחר מכן, המשיכו על  rue Saint-Sulpice לעבר rue Bonaparte, וכאן אני מזמינה אתכם לפנות ימינה כדי להגיע ל-Pierre Hermé. אם לא הספיק לכם השוקולד עד עתה, אתם יכולים לנסות מקרון נועז במיוחד של פייר הרמה, שנקרא איספהאן, ומכיל ורדים, ליצ’י ופטל.

עוד כמה צעדים ב-rue Bonaparte אחרי פייר הרמה, ותגיעו ל-A la Mère de Famille (בכתובת 70 rue Bonaparte). זוהי רשת חנויות שוקולד ותיקה של פריז, שהחלה את דרכה ב-1761. יש כמה חנויות של הרשת פזורות בפריז ובפרברים השיקיים מסביב.

סבב המתוקים שלכם מסתיים בעצירה ב-Michalak בפינה של rue Bonaparte ו-rue Saint-Sulpice. משם, קחו נשימה עמוקה והמשיכו על Rue de Sèvres. מחכה לכם טיול נעים ברחובות הקטנים שבצד השני של Boulevard Raspail.

000 12

Rue du Cherche-midi מנוקד ביצרני שוקולד. אלן דוקאס במספר 47 ברחוב, והקפה המעולה שלו נמכר ב-Les Comptoirs Richard במספר 48 – הוא גם ספק הקפה של רבים מבתי הקפה, הביסטרואים, בראסרי והמסעדות בפריז. באזור תמצאו גם את חנות הגבינות שלו, Chez Alexandre, בכתובת 19 Rue Saint-Placide. בהמשך, rue Saint-Benoit, שם תוכלו ליהנות מכוס יין בחנות הטעימות של ידידי וינסנט, Le Vin en Bouche, מקום אהוב במיוחד על ידי המקומיים, בכתובת 27 rue de l’Abbé Grégoire.

000 7
Le Vin en Bouche

ב-rue Saint-Sulpice, תעברו דרך חנות דגים שנקראת Moby Dick. היא שייכת ללא-אחר מאשר השחקן ז’ראר דפארדייה, שגר בשכונה וקנה מספר חנויות מזון ברחוב הזה.

תחנה אחרונה להיום, אבל בהחלט חביבה – ה-Grande Epicerie de Paris, המחלקה הגסטרונומית של Le Bon Marché. כדי להגיע לשם, לכו על rue de l’Abbé Grégoire לכיוון rue de Sèvres ותגיעו למקדש צרפתי ובינלאומי של גסטרונומיה. תנו לחשקים שלכם להוביל אתכם! אנחנו בלב הקולינרי של חנות הכלבו הראשונה בפריז, שנוסדה על ידי הזוג Boucicaut בשנת 1852, שהיו סוחרים ופילנתרופים גם יחד.

ה-La Grande Epicerie נפתחה בשנת 1923 בבניין מרהיב, האופייני לעיצוב הארכטיקטי דאז, ומזכיר את הבניינים והאנדרטאות שנבנו בסוף המאה ה-19 עבור התערוכה האוניברסלית של 1900, כמו ה-Grand וה-Petit Palais. עבור פריזאים, ה-Grande Epicerie de Paris היתה תמיד חנות שבה אפשר למצוא הכל, גם דברים שאי אפשר למצוא בסופרמרקט רגיל או בשוק. זו מעדנייה ענקית עם מגוון מוצרים בלתי נתפס (כ-30 אלף), שמגיעים מכל העולם. אין מי שלא ימצא כאן משהו טעים לאכול.

YouTube video

לא פחות מ-23 שף פטיסרי עובדים כאן כדי להכין עוגות ולהציג אותן בוויטרינות בקומת הקרקע. תמצאו כאן אזור של פרטי יוקרה כמו פואה גרה, קוויאר, טראפלס ומעדנים אחרים. הקצבייה נראית כמו חנות תכשיטים – נתחי בשר נחתכים במקצועיות ועדינות ומוצגים מאחורי זכוכית מבהיקה. 

אם בא לכם לטעום אויסטרים במהלך השיטוט שלכם במקום, אתם בהחלט יכולים לעשות זאת במחלקת הדגים. יש במקום בר, שולחנות ושרפרפים, ומוכרי הדגים ישמחו להציע לכם טעימות אויסטרים, פירות ים או טרין דגים, כמו גם מבחר יינות לבנים מהמרתף (בתשלום).

מרתף היינות של Grande Epicerie מציע מבחר מהיינות והמשקאות החריפים בצרפת ומכל העולם, עם בקבוקים שמתחילים ב-7 יורו ומגיעים ל-20 אלף יורו ויותר!

כל הלוקיישנים מהיום השני

  • Marché Monge – כתובת: 1 Pl. Monge
  • Boulangerie guyot geraldine – כתובת: 28 Rue Monge 
  • Café le Rostand – כתובת: 6 Pl. Edmond Rostand
  •  Chapon et la Chocolaterie – כתובת: 34 rue Saint-Sulpice
  • Patrick Roger – כתובת: Place Saint-Sulpice 2
  • Pierre Hermé – כתובת: 72 Rue Bonaparte
  • A la Mère de Famille – כתובת: 70 rue Bonaparte
  • Michalak – כתובת: 8 Rue du Vieux Colombier
  • Les Comptoirs Richard – כתובת: Rue du Cherche-midi 48
  • Le Vin en Bouche – כתובת: 27 rue de l’Abbé Grégoire
  • Moby Dick – כתובת: 50 Rue du Cherche-Midi
  • Grande Epicerie de Paris – כתובת: 38 Rue de Sèvres

Le Bon Marché וה-Grande Epicerie de Paris נקנו לפני מספר שנים על ידי קבוצת LVMH (ראשי תיבות Louis Vuiton Moët Henessy) – מה שאומר ש-Bernard Arnault, הבעלים של הקבוצה, משתלט על צרפת. אנחנו מדברים על הנושא בחלק מהסיורים שאני עורכת.

לעומת זאת בסיורים הקולינריים שלי תוכלו ליהנות מהגבינות הצרפתיות הטובות ביותר, עם יינות נהדרים מדרום מערב צרפת, תטעמו את עוגיות המדלן הכי טובות, הקרואסונים ולחם הצימוקים, ותגלו מטעמים כמו cod accras à la Réunionnaise. בדרך תגלו כל מה שצריך לדעת על הרגלי האכילה של הצרפתים ועוד. צרו איתי קשר באתר שלי. תמיד יהיה לי מקום עבורכם בסיורים הקולינריים ברובעים הכי אותנטיים של פריז!

מלונות מומלצים לפודיז בפריז

HOY Paris – Yoga Hotel

000 25

מלון לחובבי האוכל האיכותי והשמירה על הבריאות. ה-HOY הוא מלון בוטיק ברובע ה-9 של פריז, שמציע חוויה רגועה ומפנקת, עם מסעדה טבעונית שמשתמשת בחומרי הגלם הטובים ביותר בעולם. תוכלו ליהנות גם משיעורי יוגה, טיפולי רייקי ורפלקסולוגיה, ולצאת רגועים ושמחים להמשך המסע שלכם בעיר.

למידע נוסף והזמנות

מלון Hoxton

000 26

ההוקסטון ממוקם ברובע ה-2 של פריז, בלב שכונת Sentier ההומה והמגניבה. הוא נמצא בבניין מהמאה ה-18 ומרהיב בעיצובו. והכי חשוב – מסעדת המלון, Rivié, היא בראסרי שזמינה כל היום והרבה לתוך הלילה, כך שלא תישארו רעבים אפילו לשנייה אחת. המסעדה מתמחה באוכל צרפתי עם טוויסט אסיאתי, ומומלץ במיוחד לנסות את סטייק הוואגיו והצדפות עם התאנים.

למידע נוסף והזמנות

Cheval Blanc

מלון 5 כוכבים סופר-מפנק, סופר-מפואר וסופר-כיפי – חוויה לא זולה, אבל אם אתם יכולים להרשות לעצמכם, מדובר בתענוג אקסלוסיבי שזוכרים אחר כך. המלון נמצא ברובע ה-1 של פריז, וכולל בריכה מקורה, חדר כושר וספא מפואר, כולל ארוחת בוקר אמריקאית מושחתת. ואם זה לא מספיק, אז ה-Cheval Blanc הוא ביתן של כמה מהמסעדות הטובות בעולם, כולל Plénitude, מסעדה עם 3 כוכבי מישלן. אם כבר פינוק – אז עד הסוף. הנה ונוס וויליאמס, שתספר לכם על המלון היוקרתי:

YouTube video

למידע נוסף והזמנות

Les Tournelles

000 27

מלון שלושה כוכבים ברובע ה-3 של פריז, ממש בלב המארה, מרחק שתי דקות הליכה מ-Place des Vosges. החדרים אלגנטיים ונעימים, ויש כמה בארים ובתי קפה כיפיים במרחק קצר מהמלון.

למידע נוסף והזמנות

Hotel du Petit Moulin

000 28

מלון בוטיק ייחודי בלב רובע המארה. זהו המלון הראשון שעוצב על ידי לה קרואה, שהטביע את חותמו בלי להתבייש: צבעים עזים, בדים עשירים והדפסים לא תואמים. במלון הזה מתארחת גם המאפייה הראשונה של פריז, בה נהג ויקטור הוגו לקנות את הבגטים שלו, ויש כאן קורסים להכנת מקרונים. חוויה מושלמת לפודיז בפריז.

למידע נוסף והזמנות

איזה ציון תתנו לכתבה?

ציון ממוצע 0 / 5. דירוג הכתבה: 0

אף אחד עוד לא דירג את הכתבה. רוצה להיות ראשונ/ה?

מצטער לראות שלא אהבת את הכתבה

אשמח מאוד לדעת מה לא אהבת בכתבה הזאת

איך אוכל לשפר את הכתבה?

הכתבות שהפרנקופילים הכי אהבו

ניווט מהיר