אחרי שנה שחורה שבה כל מה שיכולנו לעשות זה רק לחלום על חזרה לפריז, אנחנו מתחילים לראות סוף סוף מעט אור בקצה המנהרה (בתקווה שזה לא הרכבת שבאה ממול). הזמן שאצלנו רוב האוכלוסייה חוסנה, מבצע החיסונים בצרפת מתחיל להתקדם ומקרון אף הכריז על תוכנית חזרה לשגרה, שבסופה נוכל להסתובב חופשי בפריז ולהנות מהמוזיאונים והאטרקציות שלה (תוכלו למצוא מידע מפורט לגבי התוכנית לחזרה לשגרה ועל הנחיות הקורונה בכתבה הזאת).
ואם כל זה לא הספיק כדי לגרום לכם להתחיל לחפש כרטיסי טיסה לפריז , מגיעות אלינו חדשות משמחות במיוחד על כך שלא פחות מארבעה מוזיאונים ומרכזי תרבות מרתקים עומדים לפתוח את דלתותיהם במהלך חודש מאי. בכתבה הזאת אספר לכם מעט על המקומות הללו, שבעיני כל אחד מהם לבדו שווה טיסה לפריז.
4 מוזיאונים שיפתחו בדיוק בזמן לחזרת התיירים מישראל
אוטל קרנבלה
ברשותכם, הרשו לי להתחיל לירות מיד עם ה”תותחים הכבדים” ולספר לכם על המוזיאון, שלפתיחתו אני מחכה בקוצר רוח כבר יותר מארבע שנים. אני מתכוון כמובן לאוטל קרנבלה שאמור להפתח לציבור הרחב ב 29 במאי 2021.
לכל מי שלא מכיר, מדובר במוזיאון האהוב עלי בפריז, מכיוון שהוא עוסק בנושא שבזכותו הקמתי את האתר – ההיסטוריה של עיר האורות. אם עדיין לא שמעתם על המוזיאון הזה, הרשו לי להמליץ לכם לרוץ ולקרוא את הכתבה מוזיאון קרנוולה (Carnavalet) – מדוע זה המוזיאון האהוב עלי בפריז?
בין אם אתם מכירים את המוזיאון ובין אם הכרתם אותו רק עכשיו, בעקבות הכתבה, אתם בודאי תשאלו את עצמכם מדוע לקח להנהלת המוזיאון יותר מארבע שנים על מנת לסיים את השיפוץ?
מסתבר שמדובר היה בשיפוץ מוחלט שכלל בין השאר את החזיתות, החצרות וכמובן החדרים השונים, שכל אחד מהם מוקדש לתקופה מסויימת או לדמות היסטורית חשובה.
מעבר לכל זה נוספו למוזיאון שני חדרים חדשים, הראשון נותן סקירה לגבי ההיסטוריה של פריז, ואילו השני עוסק בתולדות השיפוץ הארוך של המקום. גם הגרגרנים לא נשכחו על ידי ההנהלה ובגן של האוטל יפתח בית קפה-מסעדה, אותו אני מבטיח לדגום בשבילכם ברגע שאבקר במקום.
ולבסוף, עוד שני שינויים חשובים מאוד שנוספו למקום. הראשון הוא הנגשה מוחלטת של המקום לאנשים עם מוגבלויות. השינוי השני הוא תרגום ההסברים, הנמצאים בכל חדר, גם למי שאינם דוברים צרפתית, כך שתוכלו לקרוא אותם באנגלית.
בקיצור, אני מתרגש מאוד לקראת הפתיחה של המקום ועד שאני ואתם נגיע לפריז, אתם מוזמנים להיכנס לאתר של מוזיאון הקרנבלה ולהתחיל להתרגש יחד איתי.
ועוד דבר קטן לפני שנמשיך: במידה והחלטתם לבקר במוזיאון הזה, הרשו לי להמליץ לכם לשלב לעשות זאת במסגרת מסלול הטיול בעקבות מדאם דה סבינייה. אחרי שתקראו את הכתבה תבינו מדוע 🙂
כיצד מגיעים למוזיאון הקרנבלה?
כתובת: 23 Rue de Sévigné.
מומלץ להגיע באמצעות קו המטרו מספר 1, לרדת בתחנת Saint Paul ומשם ללכת דרך רחוב Sévigné עד שמגיעים.
במידה ואתם רוצים להגיע באוטובוס, אתם מוזמנים לקחת קו 69, 76, 96 ולרדת בתחנת Saint Paul ומשם להמשיך ברגל למוזיאון.
ביתו של ויקטור הוגו
לא הרחק ממוזיאון הקרנבלה, שוכן לו בחלקה הדרום מזרחי של פלאס דה ווז’ מוזיאון ויקטור הוגו. מדובר בבית בו התגורר המשורר/סופר/פוליטיקאי/מעצב פנים המפורסם בין השנים 1832-1848 ואשר הפך למוזיאון לכבודו בשנת 1902.
המוזיאון מורכב משלושה חלקים עיקריים העוסקים בחייו של ויקטור הוגו: לפני הגלות (1802-1852), בזמן הגלות (1852-1870) ואחרי הגלות (1870-1885). תוכלו למצוא שם דיוקנאות שלו של משפחתו וחבריו ולצידם גם לא מעט חפצים ויצירות אומנות, אותם אסף במהלך חייו.
את המוזיאון החלו לשפץ בשנת 2019 והוא אמור היה להיפתח מחדש בשנת 2020, אולם מגיפת הקורונה גרמה לדחיית פתיחת המקום לקהל. במידה ולא יהיו הפתעות של הרגע האחרון, המקום יפתח לציבור הרחב ב-19 במאי 2021 (בהתאם להנחיות הקורונה של צרפת).
דרך אגב, אם תבואו לבקר במוזיאון הזה, אני ממליץ לכם בחום לשלב אותו באחד משני מסלולי ההליכה הללו:
כיצד מגיעים לבית ויקטור הוגו?
כתובת: 6 Place des Vosges
מומלץ להגיע באמצעות קו המטרו מספר 1 ולרדת בתחנת Saint Paul ומשם ללכת דרך אוטל דה סולי עד שמגיעים.
במידה ואתם רוצים להגיע באוטובוס, אתם מוזמנים לקחת קו 69, 76, 96 ולרדת בתחנת Saint Paul ומשם להמשיך ברגל למוזיאון.
ולבסוף, במידה תרצו לקבל מידע נוסף על ביתו של ויקטור הוגו אתם מוזמנים להיכנס לאתר הרשמי של המקום.
אוטל דה לה מרין (Hôtel de La Marine)
בעוד שאני מצפה בקוצר רוח לפתיחתו של מוזיאון הקרנבלה, ידידי היקר רונן סאס, הבעלים של אוטל ויולט, מצפה לפתיחתו של אוטל דה לה מרין. האמת? בצדק רב.
מדובר באחד הבניינים האיקוניים של כיכר הקונקורד, שתוכנן על ידי האדריכל המפורסם אנז’ ז’אק גבריאל (Ange-Jacques Gabriel 1698-1782) ובו שכנו במשך 200 שנה, החל משנת 1798, משרדי חיל הים הצרפתי.
חשוב לציין שלפני כן שכן במקום המשרד שטיפל בריהוט המלכותי, ולכן נבנו שם לא מעט סדנאות ומקומות תצוגה. מנהל משרד הריהוט המלכותי פייר-אליזבת’ דה פונטניו (Pierre-Elisabeth de Fontanieu 1730-1784) הקים לעצמו בארמון סוויטת מגורים מפוארת, הצופה אל הכיכר, ואשר נחשבה, מבחינת תורת עיצוב הפנים של התקופה, לדירה האידיאלית. לסוויטה הזאת נוסף גם אולם תצוגה שמטרתו המקורית היא להציג חלק מהריהוט המלכותי ולא מעט חפצי אומנות.
חיל הים הצרפתי עזב את הארמון בשנת 2015 והמשרד למונומנטים לאומיים קיבל לידיו את הבניין והחל בשיפוץ נרחב. השיפוץ הזה, שעלה 130 מליון יורו, החזיר את כל הזוהר והיופי של הארמון המקורי מהמאה ה-18 ומאפשר לנו כעת לבוא ולבקר שם. מעבר לחדרים, אותם הזכרתי תמצאו במקום גם מסעדה ואולם שיציג תערוכות מתחלפות.
הסתקרנתם? אתם מוזמנים לקרוא את כתבתו המקיפה של רונן סאס על אוטל דה לה מרין ולרוץ לקנות כרטיסים (כל הפרטים על איך, איפה ומתי בתוך הכתבה).
כיצד מגיעים לאוטל דה לה מרין?
כתובת: 2 Place de la Concorde
הדרך הנוחה ביותר להגיע לשם היא באמצעות קו 1, 8 או 12 של המטרו (יש לרדת בתחנת Concorde).
La Bourse de Commerce
המקום האחרון עליו אני רוצה לספר עומד להיפתח ב 22 במאי 2021 והוא נמצא ממש לא רחוק מה לה האל, על שלל האטרקציות הקולינאריות סביבו וכנסיית סנט אוסטאש.
מדובר במבנה יפהפה שנמצא במקום בו עמד אוטל דה סואסון (Hôtel de Soissons), בו התגוררה המלכה קתרין דה מדיצ’י (ממנו נשאר רק עמוד עליו בנה האסטרולוג של המלכה, קוזימו רוז’יירי, מצפה כוכבים). במהלך המאה ה-18, נהרס הארמון של המלכה ובמקומו נבנה שוק החיטה (Halle aux blés), בעל כיפת מתכת מרהיבה, עליה אמר תומס ג’פרסון ש”זהו הדבר העילאי ביותר בעולם” (Most superb thing on earth). הבניין נשרף מספר פעמים ונבנה מחדש במהלך שלהי המאה ה-19, תוך שמירה על ההוד וההדר שלו.
לאחר שנים רבות, בהם שימש בתור בורסה לסחורות, החליטה ראש עיריית פריז להשכיר את הבניין למשך 50 שנה לאיש העסקים פרנסואה פינו (François Pinault) תמורת 15 מליון יורו. בשנת 2017 החל שיפוץ הבניין והסבתו למוזיאון שיציג את האוסף העצום של פינו, המכיל בעיקר אומנות מודרנית. השיפוץ הסתיים ב 2020 והמקום היה אמור להיפתח בקיץ, אולם מגפת הקורונה גרמה לדחיית הפתיחה ל- 22 במאי 2021.
כמו האוטל דה לה מרין, גם כאן מדובר על מוזיאון שכניסה אליו עולה כסף, אולם בעיני, עצם הביקור בבניין היפהפה הזה הוא חובה, גם אם לא אוהבים כל כך אומנות מודרנית. על מנת להזמין כרטיס למקום יש להיכנס לדף המוזיאונים באתר שלי.
במידה ותרצו להכיר את המוזיאון והבניין שבו הוא נמצא יותר לעומק אתם מוזמנים להיכנס לכתבה Bourse de Commerce (בורסת המסחר) – מסע מהמאה ה-16 אל מוזיאון האומנות המודרנית הכי מדובר של פריז.
דרך אגב, אם אתם אוהבים אומנות מודרנית, תשמחו לדעת שמרכז פומפידו נמצא במרחק של כרבע שעה הליכה משם.
כיצד מגיעים ל Bourse du Commerce?
כתובת: 2 Rue de Viarmes
הדרך הכי פשוטה להגיע היא באמצעות קו 1 של המטרו, לרדת בתחנה Louvre-Rivoli ולצעוד צפונה ב rue du Louvre (המוזיאון יהיה מימינכם).
מחפשים עוד מוזיאונים בפריז ואטרקציות מעניינות?
אני מקווה מאוד שהכתבה גירתה את תיאבונכם ושהיא תשמש אותכם במהלך תכנון הטיול הבא שלכם לפריז. במידה ואתם מחפשים אטרקציות ומוזיאונים נוספים, הרשו לי להמליץ לכם על דף האטרקציות באתר שלי. תמצאו שם לא רק מוזיאונים אלא גם כנסיות, גנים, פארקי שעשועים לילדים ועוד לא מעט מקומות בהם בהחלט כדאי לבקר.
המשך תכנון טיול נעים!