אוצרות האומנות של פריז – סדרת הרצאות מהכורסא

0
(0)
תאריך עדכון אחרון: 12/01/24
זמן קריאה משוער: 2 דקות
אוצרות האומנות של פריז - סדרת הרצאות מהכורסא

רוצים ללמוד צרפתית? מחפשים הרצאות על תרבות צרפת?

רוצים לקרוא עוד כתבות שעוסקות בתרבות צרפת? כנסו לקישור הזה.

נגיף הקורונה חיסל את הסיכוי שאנחנו נטייל פיזית בפריז בתקופה הקרובה, אבל מה עושים עם הגעגועים? אופציה לא רעה היא ללכת לאחת מההרצאות הנפלאות על צרפת שמתקיימות בישראל מידי פעם על מנת לטייל בפריז וירטואלית, גם אם לא פיזית. הבעיה היא שהקורונה הצליחה לחסל, נכון לעכשיו, גם את האופציה הזאת בגלל איסור אירועים בעלי 100 אנשים או יותר.

אז מה נשאר לפרנקופיל אוהב תרבות וידע לעשות? “לטייל” מהכורסא. והיום אני רוצה להציג בפניכם שירות אינטרנטי בעברית שיעזור לכם לעשות בדיוק את זה.

הרצאות מהכורסא

מיזם מדהים בשם “הרצאות מהכורסא” הוקם כדי להפיץ הרצאות העשרה איכותיות ממיטב המרצים המובילים בתחומם.

כל ההרצאות מצולמות ומוקלטות באיכות גבוהה ומשולבות לסרטון עם התכנים שהוקרנו בהרצאה על מנת לאפשר לצופה להרגיש כמו לשבת באולם ההרצאות, רק בלי לצאת מהבית

באתר יש מעל ל-100 הרצאות של בכירי המרצים והחוקרים באקדמיה, לצד צלמים גיאוגרפים, עורכי מסעות, מספרי סיפורים, דיפלומטים, ספרות, מומחים ואמנים מתחומים שונים!

אחת הסדרות המיוחדות באתר היא  “אוצרות האמנות של פריז.  מדובר בסדרת הרצאות מלווה בצילומים נדירים בה מתוודעים למבנים היסטוריים, כנסיות, מוזיאונים, לגלריות, לרחובות ולאמנים שחיו ופעלו בעיר הנוצצת.

בסדרה תוצג פריז, באופן וירטואלי, על שלל שכיות החמדה הרבות שלה. לכל מי שהיה ורוצה לדעת יותר, ולכל מי שמתעתד להגיע ולראות במו עיניו.

צפו בהסבר קצר של המרצה, ד”ר אפי זיו, על סדרה זו:

YouTube video

אוצרות האומנות של פריז

אז על מה הולכת להיות סדרת ההרצאות הזאת? הנה תקציר 8 הפרקים המרכיבים אותה:

מוזיאון ד’אורסיי בפריז

תחנת הרכבת המפורסמת שהפכה למוזיאון הגדול והחשוב בעולם ליצירות האמנות של המחצית השנייה של המאה התשע עשרה. נפגוש את האמנים קורבה, מילה, מאנה, מונה, רנואר ורבים אחרים.

הלב של פריז: שאנז-אליזה, נוטרה-דאם וסנט-שאפל

סיור בשדרה הראשית של העיר ושער הניצחון יעשה את ההיכרות הראשונה שלנו בעיר. נמשיך לקתדרלת נוטרה-דאם, תזכורת לאדריכלות הגותית וביקור בכנסיה המדהימה והיפה ביותר – סנט-שאפל.

המבנים ההיסטוריים של פריז

נסייר במגדל אייפל, ב”אינבליד” בו קבור נפוליון, במבנה האופרה של פריז, במגדל האייפל, ונכיר את האזורים השונים, על שלל המבנים המספרים את ההיסטוריה של העיר. נסייר ונלמד מעט על יצירותיו של גדול פסלי צרפת – אוגוסט רודן.

הרובע הלטיני ומוזיאון קלוני

יש הטוענים שהרובע הלטיני הוא פריז האמיתית. ננסה להבין את הקסם של הרובע, נבקר בארמון לוקסמבורג שניבנה על ידי המלכה מריה דה מדיצ’י, ונסייר במוזיאון החשוב לימי הביניים – מוזיאון קלוני.

מונמארטר, טולוז-לוטרק וחיי הלילה של פריז

ביקור בפריז ללא חיי הלילה אינו שלם. באמצעות יצירותיו של האמן המיוסר טולוז-לוטרק נסייר באזורי הבילוי, בכנסיית סקרה-קאר ואף ניזכר בכמה מהצגות השעשועים של העיר. נמשיך בביקור בכנסיות נוספות ובכיכרות של העיר.

ה”סאלה”: מוזיאון פיקאסו

פיקאסו בילה את מרבית שנותיו בפריז, יחד עם רבות מהנשים שהיו לצידו. אוטל סאלה (Hôtel Salé) מכיל את יצירותיו הרבות שנמסרו למדינה כחלק מתשלום מס העיזבון על ידי יורשיו . נלמד את סיפור חייו באמצעות יצירותיו.

העולם המופלא: מוזיאון הלובר

מוזיאון הלובר, המוזיאון הגדול בעולם, הוא עולם מופלא של אמנות. נסייר ונלמד על יצירות המופת הנמצאות במוזיאון, לפי סדר כרונולוגי, תוך לימוד ההתפתחות, השינויים מתקופה לתקופה ונספר גם על האמנים עצמם.

האורנג’רי, מרכז פומפידו, ככר ונדום ועוד

נמשיך בסיורנו בעיר – בכיכרות , ברחובות ובמוזיאונים. נתחיל בסיפור העמוד של כיכר ונדום, נמשיך למוזיאון המודרני החדיש של העיר – מרכז פומפידו, ונסיים במוזיאון האורנג’רי, בו נראה את ציורי פרחי המים הענקיים של קלוד מונה.

בנוסף לפריז, יש באתר הרצאות נהדרות גם על מקומות נוספים באירופה ובעולם בכלל.

סגל מרצים מכובד מאד, שניתן להתרשם מהם כאן באתר, יחד עם צילום ועריכה מקצועית מאפשר את החוויה הזו של להיות בבית – ולהרגיש שם. לחיות את הקסם, העוצמה והזהות של תרבויות רחוקות, תקופות נשכחות ועלילות מסעירות עם הרצאות שיביאו אלינו את הקולות, המראות, הצלילים, הטעמים והניחוחות עד הבית.

איזה ציון תתנו לכתבה?

ציון ממוצע 0 / 5. דירוג הכתבה: 0

אף אחד עוד לא דירג את הכתבה. רוצה להיות ראשונ/ה?

מצטער לראות שלא אהבת את הכתבה

אשמח מאוד לדעת מה לא אהבת בכתבה הזאת

איך אוכל לשפר את הכתבה?

הכתבות שהפרנקופילים הכי אהבו

ניווט מהיר