עמק הלואר בצרפת (טירות, מסלול טיול ומפה אינטרקטיבית)

עמק הלואר - טירות, ארמונות, מסלול טיול ומפה אינטרקטיבית.
זמן קריאה משוער: 15 דקות

עמק הלואר (Val de Loire) הוא ללא ספק אחד המקומות האהובים עלי בצרפת (אחרי פריז כמובן). והאמת אין זה מפתיע מכיוון שכאן החלה האהבה הגדולה שלי להיסטוריה והתרבות הצרפתית, עת שאלתי בגיל 9 ממה מת פרנסואה ה-1 (מי שמעוניין לגלות את התשובה לשאלה שהחלה את הכל מוזמן לקרוא את הכתבה אהבה מדבקת).

מאז יצא לי לחזור לעמק הלואר כמה וכמה פעמים ולבקר הן בטירות המפורסמות ביותר והן בטירות מפורסמות פחות. בעקבות לא מעט בקשות של אנשים שמתכננים לנסוע לעמק הלואר החלטתי לרכז בכתבה אחת את כל הטירות המומלצות על ידי ואף להכין מסלול בין כמה ימים שיעזור לכם לגלות את הטירות בניחותא. אל הטירות הוספתי עוד כמה אטרקציות חשובות שאומנם רחוקות מלהיות ארמונות אך אם כבר הגעתם לעמק הלואר מומלץ בחום לבקר בהן.

היסטוריה קצרה של עמק הלואר ומדוע יש שם כל כך הרבה טירות

עמק הלואר נמצא דרומית מערבית לפריז והוא משתרע לאורכו של נהר הלואר (Loire), הנהר הארוך ביותר של צרפת. הערים הראשונות בעמק (אורליאן, טור ואנז’ה) נבנו עוד בתקופת האימפריה הרומית ואילו את הטירות החלו לבנות במהלך ימי הביניים.

בתחילה הייתה מטרת הטירות הללו הגנתית בלבד. בעזרתן שלטו אצילים דוגמת רוזני בלואה או בני משפחת פלנטג’נט’ שהתגוררו בסביבה’ על הנחלות שלהם’ תוך גביית מיסים מהאיכרים. אחת הדוגמאות לטירות מהסוג הזה שנשארה שלמה עד ימינו היא טירת אנז’ה עליה נדבר בפרקים הבאים.

החל מהמאה ה-15 ועד שלהי המאה ה-16 הופך עמק הלואר לאחד המרכזים הפוליטיים החשובים של צרפת. הכל החל מכך שהמלך שארל ה-7 איבד בתחילת שלטונו את פריז ורוב הנחלות שנשארו לו היו בעמק הלואר. כתוצאה מכך גם כאשר הצליח לשחרר את רוב צרפת מידיהם של האנגלים המשיך המלך להתגורר בעמק הלואר במהלך חלק גדול מתקופת שלטונו. המלך ואהובתו אנייס סורל אהבו במיוחד את טירת לוש (Loches), הארמון הראשון שנבנה למטרות הנאה בלבד ולא למטרות צבאיות.

לואי ה-11 המשיך במסורת אביו וקבע בעיר טור (Tours) את מרכז שלטונו. בעקבות זאת לא מעט אצילים החלו לבנות את הטירות שלהם לא רחוק מהעיר על מנת להימצע בקרבת המלך. בנו שארל ה-8 פלש לאיטליה בשנת 1494 והביא איתו חזרה את הרנסאנס האיטלקי. כתוצאה מכך בימי ממשיכיו לואי ה-12 (1498-1515) ופרנסואה ה-1 (1515-1547) החלו הטירות המבוצרות להפוך לארמונות מפוארים. ההשפעה האיטלקית של אומנים כגון לאונרדו דה ווינצ’י הביא ליצירת כמה מהארמונות המפוארים ביותר בעמק הלואר ובהם שאמבור (Chambord), אזיי לה רידו (Azay Le Rideau) ושנונסו (Chenonceau).

בסוף המאה ה-16, עת חזר המלך אנרי ה-4 לפריז בעקבות סיום מלחמת האזרחים בצרפת, החל עמק הלואר לאבד את חשיבותו הפוליטית. אולם דווקא במאה ה-17 נבנו שם כמה מהטירות היפות ביותר ובהן טירת שברני (Cheverny) והאגף של גסטון מאורליאן (Gaston d’Orléans) בטירת בלואה (Blois).

אולם כל זה היה שירת הברבור של עמק הלואר. לואי ה-14 לא אהב את עמק הלואר באופן מיוחד והעדיף לבנות ורסאי ואת מארלי (Marly) שבאיל דה פראנס. כתוצאה מכך האצולה הצרפתית הפסיקה ברובה לבנות בעמק הלואר ולהתגורר בו. הדבר הפך את עמק הלואר למקום מנומנם שהוקץ משנתו פעמיים. פעם ראשונה בזמן המהפכה הצרפתית שגרמה ללא מעט הרס בחלק גדול מהארמונות. פעם שנייה חזר עמק הלואר לרגע לאור הזרקורים כאשר נפוליון הדיח את מלך ספרד קרלוס ה-4 ובנו וכלא אותם בטירתו של טלייראן וולנסיי (Valençay).

אולם לאחר שלטון נפוליון חזר העמק לנמנם. כתוצאה מכך רוב רובו של עמק הלואר איננו מתועש במיוחד והטירות שבו יחד עם הטבע נשמרו במלוא קסמם. מסילות הרכבת שהונחו במהלך המאה ה-19 הביאו לא מעט תיירים בפעם הראשונה לטירות אלו והפכו את העמק לאחד ממוקדיי התיירות של צרפת.

ועכשיו אחרי ההקדמה ההיסטורית לא נותר לכם אלא להתחיל לתכנן את הטיול

מפת עמק הלואר –  הטירות, הארמונות, האטרקציות וכמה מסעדות מומלצות

לפני שנתחיל חשבתי שזה יכול להיות רעיון מצויין להציג בפניכם מפת גוגל שיצרתי, אשר מכילה חלק עצום מהטירות שניתן למצוא בעמק הזה.  באמצעות המפה תוכלו לראות בקלות רבה היכן ממוקמת כל טירה וטירה וכך לתכנן את את הטיול שלכם.

מקרא:

טירות מסומנות בכוכב

מסעדות מסומנות בסכין ומזלג

במהלך החודשים הבאים אשתדל לעדכן את המפה הזאת ולהוסיף לשם מסעדות ואטרקציות נוספות אז תמיד כדאי לחזור לכתבה ולבדוק מה השתנה.

כפי שאתם רואים עמק הלואר מרוצף בטירות (יש כיום כ-300 מהם ולא כולן מופיעות על המפה). אין שום סיכוי כמובן שתוכלו לבקר בכל הטירות ולכן לא נותר לכם אלא להתמקד בטירות המפורסמות ביותר במידה וזו הפעם הראשונה שלכם בעמק. במידה וכבר ביקרתם בעמק הלואר הרשתי לעצמי לספק לכם רשימה של כמה טירות מפורסמות פחות שאני אוהב במיוחד.

אז בואו נצא לדרך:

טירות חובה עליהן אסור לוותר

אלו הן הטירות הכי חשובות והכי מתויירות בעמק הלואר. אם זו הפעם הראשונה שלכם שם אז מומלץ לבקר לפחות בשלוש או ארבע מתוכן (בהתאם לכמות הזמן שיש לכם).

שאמבור (Chambord)

טירת שאמבור. מקור צילום: ויקיפדיה.
טירת שאמבור. מקור צילום: ויקיפדיה.

זוהי הטירה הכי גדולה בעמק הלואר ויתכן מאוד שגם הכי מפורסמת (אם כי כאן יש לה קרב צמוד עם ארמון שנונסו). הטירה נבנתה בימי פרנסואה ה-1 ויש הטוענים שעל תוכניות הטירה אחראי לאונרדו דה וינצ’י בכבודו ובעצמו (אחרים מיחסים את הטירה לדומניקו דה קורטונה).

אין ספק שכפי שראיתם בסרטון מדובר בטירה סופר מרשימה. כשתכנסו לטירה תגלו עשרות רבות של חדרים וגרמי מדרגות רחבים ומרשימים במיוחד. וכמובן אם תעלו עד למעלה תזכו לראות נוף מרהיב של עמק הלואר.

שימו לב: מכיוון שמדובר באחת הטירות הפופולריות ביותר בעמק הלואר מומלץ בחום לקנות את הכרטיסים מראש על מנת שלא לעמוד בתורים הארוכים לקופות (במיוחד בקיץ).

קניית כרטיס כניסה ל Chambord

ארמון שנונסו (Chenonceau)

ארמון שנונסו (Chenonceau)
ארמון שנונסו (Chenonceau)

זהו ללא ספק הארמון האהוב עלי בעמק הלואר ולו הייתם צריכים לבקר אך ורק בארמון אחד אז ללא ספק הייתי ממליץ עליו. הארמון המקסים הזה נבנה במהלך המאה ה-16 ומאוחר יותר נוסף לו אגף נוסף שתפקד בתור גשר על נהר השר (Cher).

הארמון שיכן בתוכו שתיים מהמאהבות המפורסמות היותר בהיסטוריה הצרפתית: דיאנה דה פואטייה אהובתו של המלך אנרי ה-2 (1547-1559) וגבריאל ד’אסטרה, המאהבת של אנרי ה-4 (1589-1610). כמו כן התגוררו בארמון המקסים הזה שתי מלכות צרפת: קתרין דה מדיצ’י ולואיז דה לוריין, אשר צבעה את אחד החדרים בשחור עת היוודע לה דבר הרצחו של בעלה אנרי ה-3 (1574-1589). מהחדר הזה היא לא יצאה עד יום מותה.

כפי שבוודאי הבנתם אני ממליץ בחום רב לבקר בארמון הזה הן בזכות ההיסטוריה והן בזכות שכיות החמדה. תגלו בו לא רק סיפורים מרתקים (ולכן מומלץ לקחת סיור מודרך) אלא גם מוזיאון שעווה קטן ואפילו יקב שמוכר את יינותיו.בקיצור: מדובר בטירת חובה.

כפי שכתבתי לגבי ארמון שאמבור, מכיוון שמדובר בארמון מאוד פופולארי הרי שמומלץ בחום רב לקנות אליו כרטיסים מראש על מנת לחסוך זמן עמידה בתור.

קניית כרטיסים לארמון שנונסו

אזאי לה רידו (Azay-le-Rideau)

ארמון אזאי לה רידו (Azay-le-Rideau). מקור צילום: ויקיפדיה.
ארמון אזאי לה רידו (Azay-le-Rideau). מקור צילום: ויקיפדיה.

אם אהבתם את הקונספט של טירה שעומדת כגשר על הנהר, אתם בוודאי תאהבו את הקונספט של טירה העומדת ליד אגם מקסים. הטירה המקסימה הזאת נבנתה על ידי פרנסואה ה-1 ולהבדיל משאמבור הענקית זוהי טירה קטנה במימדים אנושיים.

אחרי שתראו את הוידאו תבינו שאין זה מפתיע שזוהי אחת מהטירות הכי פופולאריות בעמק הלואר עם כ-300,000 מבקרים בשנה. לכן, כמו בשאר הטירות הפופולאריות בפרק הזה מומלץ בחום לקנות את הכרטיסים לטירה מראש.

קניית כרטיסים לטירת אזאי לה רידו

טירת בלואה (Blois)

טירת בלואה. מקור צילום: ויקיפדיה.
טירת בלואה. מקור צילום: ויקיפדיה.

טירת בלואה היא הטירה השנייה הכי אהובה עלי בעמק הלואר (מיד אחרי טירת שנונסו). הסיבה העיקרית לכך היא העושר ההיסטורי שתמצאו בטירה.

חלק גדול מארמונות חבל הלואר נבנו אט אט במשך מאות שנים ולכן ניתן למצוא שם אגפים מתקופות שונות. אולם אף ארמון לא מראה זאת בצורה כה מובהקת כמו ארמון בלואה. תמצאו שם את אגף לואי ה-12, אגף פרנסואה ה-1 ואגף גסטון מאורליאן, כל אחד בנוי בסגנון אחר לגמרי.

תוסיפו לכך היסטוריה עסיסית שבסופה רצח (של הדוכס מגיז עליו כתבתי בעבר בכתבה על אוטל דה סוביז בפריז) ותקבלו את אחת הטירות הכי מעניינות בעמק הלואר. ואם כבר הגעתם לטירה במהלך הקיץ אל תפספסו את את המופע האורקולי שנערך שם כל ערב.

קניית כרטיסים לטירת בלואה

טירת אמבואז (Amboise)

טירת אמבואז. מקור צילום: ויקיפדיה.
טירת אמבואז. מקור צילום: ויקיפדיה.

עוד טירה אותה אני אוהב מאוד היא טירת אמבואז. אני אוהב אותה בדיוק מהסיבה שאני אוהב את טירת בלואה: היסטוריה, היסטוריה ועוד היסטוריה. כאן התגררו לא מעט מלכים במהלך המאות ה-15 וה-16 והארמון ראה מרידות ואפילו מוות די מטומטם של מלך אחד. הכוונה היא כמובן לשארל ה-8 (1483-1498) אשר רץ בדרכו למשחק טניס בחצר ובדרך חבט את ראשו במשקוף נמוך של דלת ומת.

אז כן, אמבואז היא ללא ספק אחת הטירות בהן מומלץ מאוד לבקר בעת הסיור שלכם בעמק הלואר. תגלו שם לא רק חדרים מפוארים אלא גם את הכנסייה בה קבור לאונרדו דה וינצ’י. ואם תגיעו עד לשם תקבלו 2 ארמונות במחיר אחד מכיוון שממש לא רחוק נמצא ביתו של האומן הגאון שגם הוא פתוח לקהל הרחב.

קניית כרטיסים לטירת אמבואז

ארמון קלו-לוסה (Clos Lucé)

ארמון קלו-לוסה (Clos Lucé). מקור צילום: ויקיפדיה
ארמון קלו-לוסה (Clos Lucé). מקור צילום: ויקיפדיה

זהו הארמון שקיבל לאונרדו דה וינצ’י מהמלך פרנסואה ה-1 ובו התגורר במהלך שנות חייו האחרונות. הארמון קרוב מאוד לטירת אמבואז וישנו אפילו מעבר תת קרקעי שמוביל מהטירה אל ביתו של דה וינצ’י. מטרת המעבר הייתה לאפשר למלך לבקר את האומן הדגול בכל עת שירצה.

תמצאו כאן תרשימים של לאונרדו דה ווינצ’י, דגמים של המצאות שלו (כולל הטנק המפורסם) וכמובן אחד החדרים בהם הוא חי ופעל. אין ספק שזהו מקום חובה לאוהבי דה וינצ’י אך גם להורים שמטיילים בעמק הלואר עם ילדיהם.

קניית כרטיסים לארמון קלו-לוסה

טירת וילנדרי (Château de Villandry)

טירת וילנדרי (Château de Villandry) והגנים המפורסמים.
טירת וילנדרי (Château de Villandry) והגנים המפורסמים.

אם עד עכשיו הדגש היה על הטירות עצמן ומה שמתרחש בין קירותיהן הרי שבוילנדרי מה שמעניין באמת נמצא מחוץ לטירה. הכוונה היא כמובן לגנים המרהיבים בסגנון צרפתי שנטועים מחוץ לטירה.

מה שמעניין הוא שהגנים, שמהווים את האטרקציה העיקרית כאן, נשתלו דווקא בראשית המאה ה-20 ואין להם קשר להיסטוריה של הטירה עצמה. למרות זאת מדובר בגנים מרהיבים כפי שניתן לראות בוידאו למעלה ואין ספק שהם שווים ביקור (במיוחד אם ראיתם כבר טירה אחת באותו יום ואתם מחפשים משהו שונה כדי לא לראות עוד מאותו הדבר).

קניית כרטיסים לטירת וילנדרי וגניה

טירת אנז’ה (Angers)

טירת אנז'ה. מקור צילום: ויקיפדיה.
טירת אנז’ה. מקור צילום: ויקיפדיה.

אם עד עכשיו כל הטירות עליהן המלצתי היו טירות רנסאנסיות הרי שעל הטירה הזאת ניתן לומר את המשפט האלמותי של מונטי פייטון: And now for something completly different. זוהי טירה ימי ביניימית שנשמרה כמעט במלואה ומספקת לכם הזדמנות להכיר טירות מבוצרות מהתקופה.

אולם מעבר למגדלים המרשימים ולביצורים טירת אנז’ה טומנת בחובה עוד אטרקציה חשובה. הכוונה כמובן לשטיח הקיר הענקי המוצג בטירה ומספר את סיפורה של האפוקליפסה.

אז אם אתם רוצים לחוות משהו אפל וימי ביינמי מומלץ לכם בחום לא לפספס את הטירה הזאת (במיוחד אם אתם מתגוררים בסביבה).

קניית כרטיסים לטירת אנז’ה

טירות למתקדמים

אם כבר ביקרתם בעבר בעמק הלואר וראיתם את כל “טירות החובה” (או את רובן), הרשו לי להמליץ לכם על כמה טירות מעט מוכרות פחות אותן אני מאוד אוהב.

ארמון שברני (Cheverny)

ארמון שברני (Cheverny). מקור צילום: ויקיפדיה.
ארמון שברני (Cheverny). מקור צילום: ויקיפדיה.

האמת שהארמון הזה כמעט ונכנס לרשימת “ארמונות החובה” אך ברגע האחרון החלטתי להשאיר אותו מחוץ לרשימה מפעת אורכה. למרות זאת אני אישית ממליץ עליו מאוד הן למתחילים והן למתקדמים.

הסיבה הראשונה לכך היא היופי של הארמון. להבדיל מחלק ניכר מהטירות על הלואר שיש להם מוטיבים ימי ביניימיים, רנסאנסיים ובארוקיים, הרי שארמון שברני נבנה כולו במאה ה-17 והוא מהווה את אחת הדוגמאות היפות ביותר לארכיטקטורת הבארוק הצרפתית.

ואם אתם או ילדכם אוהבים את סדרת הקומיקס “טין טין” בוודאי תשמחו לשמוע שהטירה הזאת היוותה את הדגם של מקום מגוריו של קפטן האדוק, אחד מהגיבורים הראשיים שלה. כמו כן הטירה מציעה למבקריה מעין מופע שבו הם מאכילים את כלבי הציד. חלק מכם יאהבו את זה וחלק יראו בזה מפגן מעט וולגארי אך זו ללא ספק חוויה מעניינת.

מידע על ארמון שברני והפעילויות השונות בו

טירת אוסה (Château d’Ussé)

טירת אוסה (Château d'Ussé)
טירת אוסה (Château d’Ussé)

טירה קטנה ולא מוכרת יחסית שנבנתה במאה ה-15, כאשר במאה ה-17 נוספו אליה גנים של אדריכל הגנים המפורסם אנדרה לה נוטרה (André Le Nôtre).

מעבר לכך שמדובר בטירה יפה ומקסימה הרי שהיא מתאימה במיוחד למשפחות שמבקשות לעשות את עמק הלואר עם ילדים, וכל זאת בזכות הקשר שלה לסיפור היפהפייה הנרדמת. תוכלו לקרוא עליה עוד בכתבה Ussé – טירתה של היפהפייה הנרדמת.

מידע על טירת אוסה והפעילויות השונות בו

טירת ולנסיי (Valençay)

טירת ולנסיי (Valençay). מקור צילום: ויקיפדיה.
טירת ולנסיי (Valençay). מקור צילום: ויקיפדיה.

טירת ולנסיי הפכה למפורסמת עת נקנתה על ידי טליראן (Talleyrand), אשר היה באותה עת שר החוץ של נפוליון והפכה מאוחר יותר לבית כלא (מענג מאוד) של מלך ספרד המודח ובנו.

זוהי טירה מקסימה עם גן יפה ולא מעט שכיות חמדה והיסטוריה מעניינת, כפי שהייתם מצפים מטירה צרפתית.  אולם, בעיני, החשיבות הגדולה שלה באה מהיותה המקום שבו חי ופעל השף הצרפתי המפורסם קארם (Carême), אשר אחראי על לא מעט מנות מפורסמות של המטבח הצרפתי.

אז אם אתם אוהבים את ההיסטוריה הקולינארית של צרפת ומחפשים טירה מקסימה ומעט פחות מתויירת, זו ללא ספק הטירה בשבילכם.

קניית כרטיסים ומידע על טירת ולנסיי 

טירת בריסאק (Brissac)

טירת בריסאק (Brissac).
טירת בריסאק (Brissac).

כל הטירות עליהן כתבתי קודם הפכו כבר מזמן למוזיאונים והן שייכות למדינה או לעיירה. אולם ישנן עוד כמה טירות שהבעלים שלהן עדיין חיים בהן ולטירות הללו יש קסם מיוחד בעיני.

בריסאק היא מסוג הטירות הללו והיא אחת מהטירות שהכי הרשימו אותי בעמק הלואר. לא רק בגלל שמדובר באחת הטירות הגבוהות ביותר בצרפת (7 קומות) אלא בגלל הסיפור של המשפחה לה הייתה שייכת הטירה.

תוכלו לקרוא עוד על הטירה בכתבה שאטו דה בריסאק (Brissac) – כשפוגשים את הדוכס מטייל בגן הארמון.

מידע על טירת בריסאק

מנזר פונטברו (Fontevraud)

מנזר פונטברו
מנזר פונטברו

נכון, לא מדובר בטירה, אלא במנזר מקסים עם היסטוריה עשירה מאוד, ולכן מומלץ מאוד לבקר כאן. כאן קבורים כמה ממלכי אנגליה המפורסמים ביותר וביניהם ריצ’ארד לב הארי. בהמשך הפך המקום ממנזר לבית כלא בו היה כלוא, בין השאר, המחזאי ז’אן קוקטו.

אני ממליץ מאוד לבקר במנזר הזה במידה ואתם נמצאים בחלקו המערבי של עמק הלואר ואם תרצו לקבל מידע נוסף על חוויותי במקום אתם מוזמנים לקרוא את הכתבה פונטברו (Fontevraud) – המנזר של מלכי אנגליה שהפך לבית כלא צרפתי.

מידע על מנזר פונטברו

עמק הלואר עם ילדים

נכון, עיקר הקסם של עמק הלואר הוא בטירותיו. אולם אם אתם מתכוונים לטייל בעמק הלואר עם ילדים, אתם תהיו חייבים לשלב אטרקציות נוספות אחרת יהיה לכם מרד (או גרסא ישראלית למהפכה הצרפתית).

למזלכם תוכלו למצוא כמה אטרקציות שילדים יאהבו ואם תשלבו אותן נכון בטיול שלכם יש סיכוי שהם יאפשרו לכם להנות מהטירות ושאר נושאים שמעניינים ילדים מעט פחות.

פוטורוסקופ (Futuroscope)

החלטתי מיד להתחיל עם האטרקציה שהכי רחוקה מטירות או היסטוריה. מדובר בפארק שעשועים המבוסס על מולטימדיה המכיל קולנוע תלת מימדי ואף קולנוע 4 ממדי (אלוהים יודע מה זה). במקום מבקרים כ-2 מליון אנשים בשנה ויש בו אטרקציות שלא ניתן למצוא בשום פארק שעשועים אחר כפי שתראו בוידאו הזה.

אחרי שצפיתם בוידאו תבינו שבעוד שכל התיירים רצים ליורודיסני הרי שהפוטורוסקופ הוא הסוד השמור של הצרפתים. אני מבטיח לכם שהילדים שלכם יהנו שם וגם לכם צפויה חוויה מיוחדת.

מכיוון שמדובר בפארק סופר פופולארי מומלץ מאוד לקנות כרטיסים מראש.

כרטיסים לפארק הפוטורוסקופ

פוי דו פו (Puy De Fou)

ועכשיו נעבור לפארק שעשועים שמתקשר טוב יותר לעמק הלואר וטירותיו. יש לציין שהפארק הזה לא נמצא בעמק הלואר עצמו אלא דרומית לעיר נאנט. אולם מכיוון שהעיר נאנט קרובה לגבול המערבי של עמק הלואר המרחק משם לא גדול ואופי הפארק הופך אותו לאטרקציה נהדרת שתשלים לכם את חווית הטירות.

אז במה עוסק הפארק הזה? בשתי מילים: היסטוריה צרפתית. כאן תמצאו שורה של מתחמים שכל אחד מהם מוקדש לתקופה היסטורית אחרת (פלישות הויקינגים, ימי הביניים, התקופה בה פעלו שלושת המוסקטרים, המהפכה הצרפתית ועוד). בכל מתחם כזה ישנן לא מעט אטרקציות אותן ניתן לחוות ויחד ללמוד על ההיסטוריה של צרפת. בקיצור חוויה כיפית במיוחד הן להורים והן לילדים. לא מאמינים לי? תצפו בסרטון הקצר הבא ואני בטוח שתשתכנעו 🙂

מעבר לכל זה בערב ישנן הופעות סופר מרשימות במתחם בהשתתפות עשרות שחקנים לבושים בתלבושות התקופה. לכן מומלץ להקדיש לכל הפחות יומיים לפארק ולדאוג לרכוש את הכרטיסים כמה שיותר מוקדם, מכיוון שהכרטיסים להופעות מוגבלים ונגמרים מהר.

כרטיסים לפארק פוי דו פו

לינה בפארק פוי דה פו או בקרבת מקום

ניתן למצוא מלונות בפארק עצמו או בסביבה הקרובה בקישור הזה.

ZooParc de Beauval

זהו אחד מגני החיות הגדולים ביותר בצרפת וגם אחד האהובים שבהם. תמצאו כאן יותר מעשרת אלפים בעלי חיים שונים, אשר חיים בסביבה פתוחה יחסית. מעבר לזה תוכלו להנות כאן משורה ארוכה של מופעים, כגון מופע של עופות ציד, אשר בהחלט ירשימו את ילדיכם.

תוכלו לטעום מעט ממה שגן החיות הזה יכול להציע לכם בסרטון הבא:

גן החיות הזה נמצא דרומית מזרחית לטירות שנונסו ושאמבור, כך שבעת הטיול שלכם לשם מומלץ לשקול לבקר בו. מעבר לזה, כפי שניתן לראות בסרטון, תוכלו להתגורר בשטח גן החיות במספר מלונות מפנקים (אופציה לא רעה לטיולי כוכב).

קניית כרטיסים ל ZooParc de Beauval

כמו לכל אתר פופולרי, גם כאן כדאי לקנות כרטיסים מראש על מנת לא לבזבז זמן בקופות. תוכלו למצוא כרטיסים בקישור הבא:

לינה ב ZooParc de Beauval

כאמור, המקום מציע למבקריו מספר מקומות לינה לא רעים בכלל, אשר מאפשרים ביקור נינוח בגן החיות. אם תרצו להתגורר שם או בסביבה הקרובה אתם מוזמנים ללחוץ על הקישור הזה.

מסלול טיול בעמק הלואר

אז אחרי שכתבתי לכם על הטירות והאטרקציות המרכזיות של עמק הלואר הגיע הזמן לספק לכם מסלול טיול שיחבר לכם בין כל הנקודות. לצורך המסלול אני יוצא מכמה נקודות הנחה:

  • אין לכם צורך בטיולים מאורגנים בעמק הלואר. אם אתם רוצים סיור מודרך של יום או יותר, אתם מוזמנים להיכנס לכתבה יום מחוץ לפריז ולמצוא שם כמה המלצות.
  • אתם עומדים לשכור רכב (אחרת התנועה בעמק הלואר בין טירה לטירה תהיה סיוט כי התחבורה הציבורית לא כל כך מפותחת שם). אם אתם מחפשים אתרים טובים להשכרת רכב אני ממליץ לקרוא את הכתבה השכרת רכב בצרפת.
  • ההנחה השלישית שלי היא שאתם יוצאים מפריז וחוזרים אליה.

כפי שתראו המסלול הזה אורך מעט יותר משבוע. ברור לי לחלוטין שלא לכולם יש זמן לבלות כשבוע בעמק הלואר וגם ברור לי שלא כולכם יוצאים מפריז וחוזרים אליה. לכן אני ממליץ בחום להתייחס למסלול הזה כמעין מסלול מודולורי ממנו ניתן לקחת את מה שמתאים לכם  ושאין שום חובה לבצע את כולו.

אז אחרי ההקדמה הזאת, בואו נצא לדרך!

היום הראשון יציאה מפריז והגעה לעמק הלואר

אני אוהב לקחת את הרכב בפרברי פריז הדרומיים או הדרום מערביים על מנת להימנע מנסיעה בעיר (לא חוויה כיפית במיוחד). אחרי שלקחתם את הרכב הרשו לי להמליץ לכם לא לנסוע מיד לעמק הלואר אלא להקדיש את היום הראשון לדרך עצמה ולעצור בכמה מקומות מקסימים. הנה כמה רעיונות:

  • מנזר וו דה סרניי – מנזר ישן שהפך למלון בוטיק. כיף גדול לסייר במקום וניתן לאכול שם ארוחת צהריים מצויינת.
  • העיירה שארטר – שם תמצאו את אחת הקתדרלות הכי מפוארות של צרפת.
  • העיירה Dreux – כאן תמצאו את אחוזת הקבר המפוארת של שושלת אורליאן. אחד המקומות הכי מיוחדים בהם ביקרתי שהשאירו עלי רושם עז.
  • טירת אנט (Chateau d’Anet) – אם אתם מאמינים שיום ללא טירה הוא יום מיותר אני מזמין אותכם לבקר בטירה של דיאנה דה פואטייה. אומנם נשמע על המאהבת של אנרי ה-2 לא מעט כשנבקר בטירת שנונסו אולם לטירה הזאת יש לא מעט קסם משל עצמה והיא בהחלט מומלצת כ”טירת חימום” לקראת הטירות הגדולות של עמק הלואר.

בסוף אותו יום עליכם להגיע למלון או הדירה מהם תצאו לטיולי כוכב בחלקו המזרחי של עמק הלואר. על מנת להכיר את האזור הזה היטב ולא לבלות זמן רב מידי במכונית אני ממליץ בחום על לינה בעיר בלואה (בקישור שנתתי תוכלו למצוא לא מעט מלונות ודירות מומלצות לכל כיס).

היום השני – טירות Blois ו Valencay

אם לקחתם את עצתי והחלטתם להתגורר בסביבות בלואה הייתי מתחיל את היום בטירת בלואה ומבקר באגפיה השונים. אחר כך הייתי שוקל לאכול צהריים בעיירה עצמה ולנסוע דרומה לעבר ולנסיי.

הטירה הזאת היא שונה לחלוטין מטירת בלואה הן בארכיטקטורה והן בהיסטוריה שלה ולכן ביקור בה לא יתן לכם תחושה של “עוד מאותו דבר”. הדגש כאן הוא הסיפור הקולינארי של קארם ואומנות שמגיעה מרובה מהמאות ה-18 וה-19. לאוהבי ההסיטוריה הייתי ממליץ לנצל את ההזדמנות ולבקר בכנסיה הקטנה בה קבור טלייראן.

בסוף היום סעו חזרה לבלואה וחזרו לטירה על מנת להנות מהמופע האורקולי המרהיב שיעשה לכם לא מעט סדר מבחינה היסטורית ויגרום לכם להבין מה ראיתם במחצית הראשונה של היום. מכיוון שהמופע מתרחש כשיורד החושך ומכיוון שהשמש שוקעת מאוחר בקיץ אתם מוזמנים לאכול ארוחת ערב בבלואה או בדרך אליה עוד לפני המופע (בהתאם למצב הרעב שלכם).

היום השלישי Chambord ו Cheverny

את היום תתחילו בנסיעה מזרחה אל טירת שאמבור המרשימה. קחו את הזמן וטיילו בשטחים מסביב לטירה על מנת לצלם את הארמון המרהיב הזה. אם החלטתם שאתם רוצים להיכנס פנימה הקדישו לטירה עצמה כשעתיים. אחר כך לכו לאכול צהריים באזור וסעו לעבר טירת שברני.

נסו להגיע לשטח הטירה קרוב לזמן האכלת הכלבים ואחר כך טיילו בתוך הטירה עצמה. בעודה שבלואה (להוציא האגף של גסטון מאורליאן) נבנתה ברובע במהלך המאה ה-16, הרי ששברני היא תוצר של המאה ה-17. כתוצאה מכך תזכו להנות משתי טירות די שונות ולא תרגישו שאתם חוזרים על אותה חוויה. אופציה נוספת, במידה ואינכם מעוניינים לנסוע לשברני הוא לנסוע לטירת ולנסיי שתספק לכם גם היא חוויה שונה מזו שחוויתם בטירת בלואה.

חזרו בסוף היום לבלואה וארזו את המזוודות. אנחנו יוצאים מחר לעבר מקום הלינה הבא שלנו.

היום הרביעי Amboise , Clos Lucé והעיר טור

צאו בבוקר מבלואה לעבר העיירה אמבואז. שם תמצאו שתי טירות שנמצאות כמעט במרחק הליכה זו מזו. הייתי מתחיל מביקור בטירת אמבואז ואז סיור בעיירה וארוחת צהריים. אחרי הארוחה אני ממליץ ללכת לבקר בביתו של לאונרדו דה וינצ’י שבקלו לוסה.

אחרי שסיימתם לבקר בקלו לוסה סעו לכם לעבר העיר טור. אני ממליץ בחום רב ללון בעיר טור או סביבותיה על מנת לטייל בטירות של מרכז ומערב עמק הלואר. במידה ותקבלו את ההמלצה שלי אתם מוזמנים ללכת לכתבה לינה בעיר טור.

סיימתם להתמקם במלון או בדירה ששכרתם? אתם מוזמנים להגיע לעיר טור ולאכול שם ארוחת ערב.

היום החמישי Futuroscope

אחרי כל כך הרבה טירות הגיע הזמן לעשות היום משהו אחר לגמרי ולכן אני ממליץ לבקר ב Futuroscope. פארק השעשועים הזה נמצא במרחק של כשעה נסיעה מטור כך שלא תצטרכו לבזבז זמן רב בדרכים ותוכלו לנצל את כל היום על מנת להנות מהפארק הזה. אין ספק שהעיסוק עם המודרני והמדעי יהיה לא רק מהנה אלא גם יצור לכם תיאבון לחזור שוב אל הטירות.

אחרי שתסיימו לבלות בפארק חזרו אל העיר טור על מנת לאכול ארוחת ערב או תאכלו באחת מהמסעדות בכפרים שבדרך. מחר ממשיכים עם הארמונות.

היום השישי Azay Le Rideau ומנזר Fontervaud

ארזו את המזוודות וצאו לדרך לעבר טירת אזאי לה רידו הממוקמת כחצי שעה נסיעה ברכב מטור. בקרו בטירה ואל תשכחו לטייל בשטחים שמסביב לאגם. פשוט קסם.

עם סיום הביקור בטירה אתם מוזמנים לנסוע מערבה לעבר מנזר פונטברו שיספק לכם חוויה שונה לגמרי מזו שחוויתם בטירה. כאן כאמור תבקרו במבנה גותי עם היסטוריה ארוכה בת קרוב ל-1000 שנה המלווה בתצוגת מולטימדיה מצויינת.

אחרי שסיימתם לטייל שם סעו לעבר העיירה אנז’ה שם אני ממליץ להעביר את הערבים הבאים. במידה ותקבלו את המלצתי תוכלו למצוא מלונות ודירות מעולות בכתבה העוסקת בלינה בעיר אנז’ה.

היום השביעי Puy De Fou

נאמנים לאסטרטגיה של הגיוון היום נצא לעבר פארק השעשועים Puy de Fou שנמצא כשעה מאנז’ה. זהו פארק גדול מאוד ולכן תבלו בו את כל היום (המהדרין ישארו שם גם לילה או שניים על מנת להספיק הכל).

במידה והחלטתם לא ללון במתחם אתם מוזמנים לחזור לעיר אנז’ה ולאכול שם ארוחת ערב.

היום השמיני טירות Angers ו Brissac

מכיוון שאתם מתגוררים באנז’ה או בסביבותיה מומלץ להתחיל את היום בביקור בטירת אנז’ה עצמה ולא לפספס כמובן את התצוגה של שטיחי יום הדין.

אחרי שאכלתם ארוחת צהריים באנז’ה (יש לא מעט מסעדות מצויינות שם) סעו לכם לעבר טירת בריסאק. הטירה הזאת שונה לחלוטין מטירת אנז’ה מכיוון שמדובר בארמון מגורים מפואר ולא במבצר. לכן ככזאת היא מתאימה מאוד לביקור באותו יום שביקרתם באנז’ה.

אחרי שסיימתם חזרו לאנז’ה לצורך ארוחת ערב ולינה.

היום התשיעי סיום הטיול בעמק הלואר וחזרה לפריז

אחרי שראיתם כל כך הרבה טירות נראה לי שזה יהיה זמן טוב לסיים את הטיול לפני שתגיעו לרוויה מוחלטת. כאן יש כמה אופציות:

  1. החזרת הרכב באנז’ה ולקיחת רכבת לפריז.
  2. נסיעה חזרה לפריז ברכב (אם תרצו לשבור את הנסיעה הארוכה יחסית הייתי ממליץ ללון באורליאן) ואז תוכלו לראות עוד איזו טירה שנמצאת בדרך ולא ראיתם קודם.
  3. לנסוע לנאנט, להחזיר שם את הרכב ולטוס חזרה לישראל. אם תזדקקו למלון שם כנסו לכתבה שלי שעוסקת במלונות בנאנט.

תהנו המון ובהצלחה!

מחפשים מידע נוסף על עמק הלואר?

אם כל זה לא הספיק לכם אתם מוזמנים לקרוא את כל הכתבות שאי פעם פרסמתי על עמק הלואר (חלקן הוזכרו כאן וחלקן לא). אני די בטוח שאחרי שתקראו את כל הכתבות הללו תהיו די מוכנים לצאת לדרך :-).

את הכתבות ניתן למצוא בדף עמק הלואר למטייל.

מוזמנים ליצור איתי קשר

מתכננים טיול לצרפת?
מוזמנים להיכנס ל"ארגז הכלים" שלי שמכיל שורה של אתרים אמינים להזמנות מלונות, כרטיסים, רכבים וכל דבר נוסף שתזדקקו לו לבניית טיול מושלם.
רוצים לא לפספס אף כתבה?
הרשמו לעלון שלי ותתחילו לקבל כתבות מרתקות כל שבוע לאימייל. כבונוס אשמח גם לתת לכם בחינם את ההרצאה שלי "טיול בפריז בעקבות מולייר".​
הפרנקופיל
בואו נשמור על קשר

הכתבות המעניינות ביותר, מידע על טיולים בצרפת, הרצאות, ערבי שאנסונים ועוד דברים שפרנקופילים אוהבים אצלך במייל פעם (או מקסימום פעמיים) בשבוע.

ואם זה לא שכנע אותכם…

מי שנרשם כעת יקבל את הרצאה שלי על טיול בפריז בעקבות מולייר בחינם!