ב 30 ביוני 2022, נערכה בסמינר הקיבוצים הרצאתו של ארז לבנון, שעסקה בשנים הראשונות של הקריירה של נפוליאון, שחלקה הגדול קשור לקורסיקה, החל מהימים שהיה חניך בבית ספר לקצינים ועד לשלהי המהפכה הצרפתית, עת החל להתקדם בסולם הדרגות.
במידה ויש לכם שעה וחצי פנויות אני מזמין אותכם לצפות בהקלטה של ההרצאה.
אולם, במידה ואתם מעדיפים דווקא לקרוא, אתם מוזמנים להמשיך הלאה ולקבל את התוכן של ההרצאה המרתקת של ארז באופן טקסטואלי.
מכיוון שמדובר בהרצאה של שעה וחצי, הגעתי למסקנה שהדרך הנכונה ביותר להגיש לכם את הטקסט של ההרצאה היא באמצעות חלוקתו למספר פרקים, כך שתוכלו בכל פעם לקרוא פרק אחד ובכל פעם שיהיה לכם זמן, תוכלו לחזור לכתבה ולקרוא פרק נוסף, עד שתסיימו לקרוא את סיפורו המרתק של תחילת דרכו של נפוליאון בונפרטה מהיום שהלך ללמוד בבית הספר לקצינים ועד שהפך לקונסול ראשון (ומאוחר יותר לקיסר).
ראשי פרקים
- קורסיקה, משפחת בונפרטה ולימודיו של נפוליאון הצעיר
- סגן משנה נאבוליו – קורסיקה המהפכה הגדולה ופאולי
- לאכול או להיאכל – סרדיניה, גירוש מקורסיקה ועלייתו לגדולה של נפוליאון
כמה מילים על ארז לבנון והעמותה הישראלית לחקר נפוליון
הנני ירושלמי מלידה (1950). עורך דין במקצועי, וההתעסקות בנפוליאון היא אחד מתחביבי לצד פבוריטים נוספים כמו היינריך היינה שחי בפריז 26 שנה עד למותו (קבור במונמרטר).
מעריץ גדול של הספרות הצרפתית של המאה התשע עשרה – שם נותרתי תקוע. עדין לא הגעתי למאה העשרים.
העמותה הישראלית לחקר נפוליאון ותקופתו נוסדה בישראל ב-1997 ע”י פרופ’ מרדכי גיחון ז”ל מאונ’ תל-אביב.
מאז ועד היום היא קיימת באורח פלא ומקיימת פעילות שנתית סדירה, בעיקר בצורת מתן הרצאות מדי חודש בנושאי נפוליאון ותקופתו, לצד סיורים בעקבות מסע נפוליאון בארץ ישראל.
בין חברי העמותה נמנו אחד ממדעני הגרעין הישראליים, רמטכ”ל לשעבר, אחד מגדולי מנתחי המוח בישראל (שמות חסויים כמובן).
בנוסף, העמותה קיימה כנסים בינלאומיים בישראל בהשתתפות חוקרים ידועים מחו”ל. עד כה התקיימו כנסים בנושאים: “מאתיים שנה למסע נפוליאון בא”י” (ב- 1999), נפוליאון והיהודים – מאתיים שנה לכינוס הסנהדרין בפריז” (ב-2006), “מאתיים שנה לקרב ווטרלו” (2015)…
העמותה מסונפת לאגודה הנפוליאונית הבינלאומית מיסודו של בן-וידר ז”ל, יהודי קנדי, אשר תרם ממרצו הבלתי נדלה ומכספו לקידום הנושא. הוא פרסם גם מספר ספרים בנושא ביניהם: “רצח נפוליאון”, אשר תורגם לעברית.
העמותה הבינלאומית מקיימת מדי שנה כנס באחת ממדינות העולם. עד כה התקיימו כנסים באיטליה, צרפת (כמובן), מלטה, קורסיקה, גיאורגיה, רוסיה, ספרד, אירלנד, קובה (שם מצוי אחד המוזיאונים הנפוליאונים החשובים בעולם אשר נוסד לפני המהפיכה ע”י יהודי בשם וולף), גרמניה, הולנד ועוד היד נטויה.
נשמח לצרף חברים חדשים, והמתעניינים יוכלו לפנות לכתובת המייל שלי (erez@erez-law.co.il).
ואדגיש, העיסוק בנפוליאון הוא רק בגדר תחביב אצלי ואינו מחלה.