סקוור מונסורי אחד הסודות השמורים של הרובע ה-14

|
פורסם:
|
עודכן:
| |
(0)
סקוור מונסורי אחד הסודות השמורים של הרובע ה-14
תפריט ראשי

בשולי הרובע ה-14, ממש סמוך לפָּארְק מונסורי המלבב – שוכן לו “רחוֹבוֹן” סמוי מן העין ויוצא דופן, שמאז הקמתו בין 1920 ל-1930 – לא עבר תהפוכות אוּרבַּאניוֹת ושימר אופי, מראֶה, ניחוח ואותנטיות של זמנים אחרים: סקוור מונסוּרי.

ביתו של לה קורבוזייה
ביתו של לה קורבוזייה

הסימטה בעלת אופי כפרי ואינטימי. היא צרה (5 מטר רוחב), קצרה יחסית (207 מטר אורך), מתפתלת ותלולה. היא מרוצפת אבן ונושקים לה בתים חינניים נמוכים – המהווים עֵדות לעובדה, שהקרקע במקום הייתה מחוּרֶרת (עקב המחצבות שפעלו שם בעבר) ולא התאפשרה בנייה גבוהה יותר.

בתי הלבנים האדומות
בתי הלבנים האדומות

60 הבתים הנושקים לסימטה – מתהדרים בשלל סִגנונות אדריכליים, בחזיתות פלסטיוֹת מקוֹריות, בחיפויים צבעוניים מגוונים ובדֶקוֹרציה מגוּנדרת ועשירה. התפאורה הציורית, מעניקה לאזור אופי חד פעמי…לעיתים אפילו אגדי – כמו במאי 2013 ההוא, עֵת צולמו התמונות – כשהפריחה המרהיבה והססגונית עטפה את כל הרחוב הפַּסטוראלי בשובל צבעוני קסום.

סמטת מונסורי
סמטת מונסורי

ואם לא די באווירה כזו – הרי שזיכרון רוּחם של לֶה קוֹרבּוזְיֶיה והאחים פֶּרֶה – אדריכלים שהטביעו חותם על מִבנים ברחוב, של פוז’יטה וסוּטין – הציירים שהתגוררו, שאבו השראה ויצרו בסדנאותיהם בסימטה, ושל וָון דונגן, קיזלינג, וְולָמנק, בּלייז סנדראר וקוֹקטוֹ – שהתארחו אצל חבריהם שחיו במקום – כל השמות האלה שרוחם שורה על פני הסימטה – מטעינים אותה בפיוּטיות ובשאר רוח.

הדירות הכי שוות בפריז (כדאי לשריין לפני שייתפסו)
דירה ליד שער הניצחון
דירה ליד שער הניצחון

סטודיו מתוק ומעוצב במיקום יוקרתי, מרחק הליכה משדרות השאנז אליזה.

הדירה ברובע ה-17
הדירה ברובע ה-17

סמוך לפארק מונסו ושוק Rue de Lévis. מותאמת גם לשומרי שבת (כניסה מכנית).

הדירה ב-Rue des Rosiers
הדירה ב-Rue des Rosiers

בלב הרובע היהודי התוסס (והפלאפל!). סטודיו מאובזר עד לפרט האחרון.

רוצים לראות עוד אפשרויות?
רוצים לראות עוד אפשרויות?

סיננו ובחרנו בקפידה עשרות דירות מומלצות נוספות בכל הרובעים השווים של פריז.

מעדיפים את הנוחות של מלון?
מעדיפים את הנוחות של מלון?

אספנו עבורכם את בתי המלון המומלצים ביותר בפריז – מבוטיק אינטימי ועד יוקרה מוחלטת.

בית מספר 28
בית מספר 28
עוד בית מקסים בסקוור מונסורי
עוד בית מקסים בסקוור מונסורי
מבט אחרון לרחוב הקסום
מבט אחרון לרחוב הקסום

עוד כתבות על פריז שיעזרו לכם לתכנן את הטיול המושלם

כתיבת תגובה

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.